Знаете ли кога правят изследвания на децата Ви в градината?

• 1 779
  • 9
  •   1
Отговори
  • София
            Снощи приготвяйки дъщеря си за лягане, случайно от нея научих, че през деня са им взимали проба за изследвания(скоч проба).
            Та питам се аз  newsm78 нормално ли е поне едно съобщение да не пуснат,  Thinking ,ей така поне на таблото , пък който прочел - прочел, .........  нооо няма.Питах сутринта в градината, но госпожите от втората смяна и те не знаеха. Казах да питам сестрата.
            Много ми е интересно ,за тези изследвания в градината не трябва ли поне да информират родителите, или след като сме си дали децата там, могат да правят с тях каквото поискат? Не ме разбирайте погрешно - проблема не е в това,че са взели проба, а в това,че не ни информират. То по тази логика могат и ваксините да им сложат там и лекарства да им дадат, и....... какво ли още не ми минава през ума. Или пак имаме само задължения, без никакви права - дори само да сме информирани.
            И на края ще помоля някой ако е запознат със закон или правилник в който се регламентират тези изследвания да даде линк, за да се информирам и аз, че може и да не съм в правото да искам информация.

# 1
  • Sofia
И на мен ми звучи много възмутително. Редно е да ви информират. При нас не са правили такива изследвания, но пък мойте не говорят още, та може да са правили и да не съм разбрала.  newsm78 Но при всички положения е редно да уведомят родителите. И друго нещо - редно е да ви уведомят защо се е наложило да ги правят. Такива изследвания не се правят рутинно. Аз се сещам само за една причина - някой от персонала или по-малко вероятно от децата (защото ако е от децата те няма как да разберат) при рутинно изследване за здравна книжка се е оказал носител на нещо. И сега правят изследване на децата да видят дали няма заразени. Което обяснява защо си мълчат - за да не се раздухва случая и да не стане скандал. Може и да не е така разбира се, но аз поне не се сещам друга причина.
А за даването на лекарства аз се боря 1 год вече без успех.  #Cussing out В началото специално питах - казаха, че нищо не дават без да питат родителите. Оказа се че дават примерно противотемпературни без да питат и дори без да ми се обадят да ми кажат, че е с температура. Много се вбесявам.  #2gunfire

# 2
Мммм да, и мен ме уведоми детето ми, че им слагали цитирам: "тиксо на дупето". Хвана ме яд, че не съм била уведомена. Не че ще откажа изследването, но все пак това е моето дете и е редно да зная какво се случва.

Относно лекарства, не си мислете, че им дават кой знае какво, обикновено само температуропонижаващи.
Децата с алергии и непоносимост към отделни медикаменти имат записани тези си особености в здравните картони.

# 3
РИОКОЗ изисква 1 път годишно от детското заведение изследване за глисти на всички деца, независимо дали имат скорошно такова. Но това включва и изследване на изпражнение + скоч-тест. В нашата градина имаше съобщение точно кой ден да занесем в шишенце изпражнение, а сестрата в градината им взе скоч-теста.
Миналата година в яслата процедираха по същия начин, независимо че детето беше почнало 2-3 седмици преди това и си имаше изследването.

# 4
  • София
Ами не е редно да не ни уведомяват обаче това си е редовно.Малката говори но не е казвала да са и взимали,иначе миналия месец правихме изследвания и занесох резултати в градината.А това за РИОКОЗ не го знаех,ама и не е ли редно да дават повече информация по принцип  newsm78

# 5
РИОКОЗ изисква 1 път годишно от детското заведение изследване за глисти на всички деца, независимо дали имат скорошно такова. Но това включва и изследване на изпражнение + скоч-тест. В нашата градина имаше съобщение точно кой ден да занесем в шишенце изпражнение, а сестрата в градината им взе скоч-теста.
Миналата година в яслата процедираха по същия начин, независимо че детето беше почнало 2-3 седмици преди това и си имаше изследването.
Точно така.
А ако дете е имало положителна проба, НЕ се спира от детска градина/ясла, понеже то е контактно с всички деца. Сестрата се обажда на личната и тя му предписва лекарства. Правят се още 2 или 3 изследвания на детето с положителната проба през определен период от време. Peace

# 6
Точно така.
А ако дете е имало положителна проба, НЕ се спира от детска градина/ясла, понеже то е контактно с всички деца. Сестрата се обажда на личната и тя му предписва лекарства. Правят се още 2 или 3 изследвания на детето с положителната проба през определен период от време. Peace

Това е ясно, става въпрос за това, че родителите реално не знаят кога точно се взема тази проба.

# 7
Strannoto e, че не са ви уведомили, защото се изисква и фекална проба.
Аз бих попитала защо не сте уведомени. Не виждам проблем в това.

# 8
  • София
Точно така.

Точно това е проблема според мен. За това дете, преди всичко съм отговорна АЗ и Баща му .Редно е да сме уведомени какво му се прави или случва точно ние.  И добре де, пробата е положителна, обаждат се на личната, изписва лекарства и КАКВО  newsm78  , ще му вземат и лекарствата и ще му дават?????????  и аз няма и да предполагам какво става? Или ще ми дадат рецептата да  изпълня финансовата част от ангажимента??????
         Ще спра до тук, че ако продължа, ще напиша неща които меко казано са груби.

# 9
При нас медицинската сестра се обади на личната, после се обадихме на родителите да дойдат да си вземат отрочето. Медицинската им е обяснила какво става и те са го завели при личната. Нататък са се оправяли родителите, това НЕ е наше задължение.

Общи условия

Активация на акаунт