"К" като Кипър или "К" като "карък", с лятото да дойде края на всеки дяволък{34}

• 31 535
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
ехо ..хоп троп ей ма на #Silly
цвете...ами рогчето спадна,но все още е синичко...иначе сме ок..ходихме днес до Никозия да пазар в турската част Mr. Green..за първи път отидох...аз по принцип не си падам по шопинг терапиите Rolling Eyes...но днес ме помоли една позната да отидем двете с нашата кола...защото там имало много дрехи...маркови(копие разбира се Mr. Green)на добри цени Peace...и така метнах крачоли до там...хвърлих едно око ....оставих момичето да на пазари ,а аз пих кафенце по Лидра Peace..общо взето така мина днес денят ми Peace

за сега изчезвам..че децата пищят..по точно Николски,защото кака му го дразни #2gunfire...

# 616
Здравейте всички! Казвам се Рени и живея в Лимасол от 3 месеца. Ще се радвам да намеря български приятели, понеже не познавам никой. В момента не работя, само мъжа ми. Бременна съм и се надявам да получа информация за добри лекари в Лимасол, при които/който да ходя на преглед всеки месец. Много ми е притеснено, понеже ми е първа бременност .. Simple Smile Надявам се някоя мама да ми даде насоки и съвети... Колко се плаща за прегледа ? и т.н. ....

# 617
здравей snowqueenbg   bouquet..има няколко майки от Лимасол Peace.цвете,мирка и дани

прегледите варират май по 30 евро newsm78..миналата година раждах на частно,но в Ларнака и платих 1.400 Peace..със всичките му екстри Peace

# 618
А кой ти следеше бременноста, можеш ли да ми кажеш .. кой лекар/ка ? На английски ли ти говорят при самото раждане ? В коя частна болница си раждала? Да е живо и здраво детенцето ти и наистина много да ви радва... Simple Smile

# 619
snowqueenbg Добре дошла и честито!Лека бременност ти желая и едно здраво бебоче Simple Smile  Hug
Разкажи малко повече за себе си,за да те ориентирам по-добре.Таткото българин ли е?Работите ли?Имате ли осигуровки?В коя седмица си?Аз съм минала по този път и ще те ориентирам  Wink Споко!

# 620
ами за моя случай-генеколога ми следеше цялата бременност..а сестрите само килограмите и кръвното Peace..после като дойде време да раждам-акушерките ме наблюдаваха и в критичният момент звъннаха на гинеколога ми Peace-той ме изроди...а колкото до език-говорят гръцки и английски,някъде можеш да намериш и руско говорещи или бълг.говорещи Peace

# 621
snowqueenbg Добре дошла и честито!Лека бременност ти желая и едно здраво бебоче Simple Smile  Hug
Разкажи малко повече за себе си,за да те ориентирам по-добре.Таткото българин ли е?Работите ли?Имате ли осигуровки?В коя седмица си?Аз съм минала по този път и ще те ориентирам  Wink Споко!

Благодаря ти много, дано да е лека ... Ужасно много се притеснявам, понеже и мама няма да е там (колкото и глупаво да звучи) , тя е лекар и тук в моя град в Бг. може да контролира целия процес ... Дано да решим раждането да е в Бг.
Аз съм на 26 г., от скоро съм в Кипър и не съм работила нищо и за сега не мисля да работя. Още съм в 1 месец ... Simple Smile Мъжа ми е от Бенин (африканец) и е ел-инженер и си има редовна работа, осигурен е ... Иска ми се да се запозная и да имам поне една приятелка с дете ... Simple Smile В Лимасол нямам с кой да изляза , по цял ден съм сама... Ще се радвам един ден да се съберем ...и да се запознаем лично. ...

# 622
   Нямаш грижи  Peace Ние за сега сме в БГ,но идваме скоро  Wink
  Аз много мислих къде и как да раждам.
Първо реших на частно в Кипър,но се оказа в един момент непосилно за нас.Освен 30 евро преглед има и куп изследвания,които съответно се заплащат,като две от тях са по около 150 евро.Раждането е скъпо също.Нормалното е 1500 евро горе долу.Иначе намерих много добър лекар,препоръчан от кипърки,някои от които раждали по 3 деца при него(по-възрастен е)
 Може да ходиш и в държавната болница,но аз лично се депресирах там.
  Първо,ако имате брак си вадите розова карта за болницата,щом мъжът ти е осигурен  Wink
  После...прегледи на брменни се правят вторник и четвъртък мисля беше сутрин.Отиваш в 6:30,за да си вземеш номерче.Записваш се в един лист и чакаш да отворят в 9 часа.Ако закъснееш с взимането на номерче после ще има да чакаш 2-3 часа ред.
 Прегледът трае 5 минути и всеки път е при различен доктор.Пращат те и по разни места за изследвания.Абе цялата сутрин си отива...и според мен те претупват.Аз се чувствах като на поточна линия.Хубавото е,че не плащаш нищо и дори витамини и т.н. са ти безплатни.Това ме подсеща да ти кажа поне фолиева киселина да пиеш от сега.  Peace
 Та след като почнах да ходя в държавната болница,мъжът ми неслучваше на работа,аз все бях с приболявания и се виждаше,че няма да мога да работя.А имаме и друго дете...Абе натежа положението и взехме решение да си дойда в България.Родих тук,в частна клиника и съм много доволна. Това е моята история.
 Имай впредвид,че докъм 7-ми месец е разрешено да се лети със самолет и е нужна бележка от лекар.
Ако имаш още въпроси питай  Peace

# 623
  • Larnaca, Cyprus
Запътила съм се към креватчето да спинкам  Mr. Green.....и между другото хвърлих едно очо насам Wink
Анче и Блонди Hug Hug.....милите ми вие дано скоро да ви минат "Болежките"  Hug Hug
Цветееееееее гледам аз че си почнала обратното броене Peaceи то каквооооооооо подписа е направо супер-очарователен Heart Eyes Heart Eyes
ШоуКуинБГ добре дошла  bouquet...най пресно раждали са АНЧЕТО и ЦВЕТИ .....едната в Кипър, другата в БГ тъй че от тях най-точна инфо ще получиш Peace
Но според мен ако цялата ти бременност върви добре ...дано пожелавам ти го с цялото си сърце:peace:....няма да имаш нужда при самото раждане от помощ, по скоро след раждането в къщи ще имаш нужда от мамито ти Hug........
Сега обаче ще ме извините .....отивам да положа морна главица, че утре ме чака един ден  Mr. Green не питайте  ooooh!........Лека нощ на всички Hug

# 624
snowqueenbg...едно мое мнение Flutter..при първата ми бременност не знаех нищо,не питах нищо и си живеех спокойно в очакване на денят Heart Eyes и срещата с бебчето...нищо не знаех ....дали боли или не и прочие...не знам защо ...просто не се интересувах...нали всеки пък като отивах на преглед гинеколога ми казваше'' браво...много добре..всичко е ок'' -това ми стигаше bowuu..родих си нормално...бременността мина идеално...спокойствие общо взето Heart Eyes...с втората бременност...много въпроси,информация,форуми Mr. Green...и...честно казано се побърках Crazy...пепита може да каже Whistling..за какво ли ми трябваше...да знам всичко и постоянно да се притеснявам...ами ако това и ако онова Crazy..като цвети бях тръгнала да раждам в болницата и да си спестя 1.400 евро Mr. Green,но моят страх които добих от твърде много информация ми струваше 1.400 евро Mr. Green..това е от мен Wink

# 625
  Нямаш грижи  Peace Ние за сега сме в БГ,но идваме скоро  Wink
  Аз много мислих къде и как да раждам.
Първо реших на частно в Кипър,но се оказа в един момент непосилно за нас.Освен 30 евро преглед има и куп изследвания,които съответно се заплащат,като две от тях са по около 150 евро.Раждането е скъпо също.Нормалното е 1500 евро горе долу.Иначе намерих много добър лекар,препоръчан от кипърки,някои от които раждали по 3 деца при него(по-възрастен е)
 Може да ходиш и в държавната болница,но аз лично се депресирах там.
  Първо,ако имате брак си вадите розова карта за болницата,щом мъжът ти е осигурен  Wink
  После...прегледи на брменни се правят вторник и четвъртък мисля беше сутрин.Отиваш в 6:30,за да си вземеш номерче.Записваш се в един лист и чакаш да отворят в 9 часа.Ако закъснееш с взимането на номерче после ще има да чакаш 2-3 часа ред.
 Прегледът трае 5 минути и всеки път е при различен доктор.Пращат те и по разни места за изследвания.Абе цялата сутрин си отива...и според мен те претупват.Аз се чувствах като на поточна линия.Хубавото е,че не плащаш нищо и дори витамини и т.н. са ти безплатни.Това ме подсеща да ти кажа поне фолиева киселина да пиеш от сега.  Peace
 Та след като почнах да ходя в държавната болница,мъжът ми неслучваше на работа,аз все бях с приболявания и се виждаше,че няма да мога да работя.А имаме и друго дете...Абе натежа положението и взехме решение да си дойда в България.Родих тук,в частна клиника и съм много доволна. Това е моята история.
 Имай впредвид,че докъм 7-ми месец е разрешено да се лети със самолет и е нужна бележка от лекар.
Ако имаш още въпроси питай  Peace

Мдаам ... и ние май мислим така, че е най-добре да си родя в Бг. Simple Smile  Незнам, но нямам доверие на лекарите там, още повече, че съм чужденка за тях ...

# 626
snowqueenbg...едно мое мнение Flutter..при първата ми бременност не знаех нищо,не питах нищо и си живеех спокойно в очакване на денят Heart Eyes и срещата с бебчето...нищо не знаех ....дали боли или не и прочие...не знам защо ...просто не се интересувах...нали всеки пък като отивах на преглед гинеколога ми казваше'' браво...много добре..всичко е ок'' -това ми стигаше bowuu..родих си нормално...бременността мина идеално...спокойствие общо взето Heart Eyes...с втората бременност...много въпроси,информация,форуми Mr. Green...и...честно казано се побърках Crazy...пепита може да каже Whistling..за какво ли ми трябваше...да знам всичко и постоянно да се притеснявам...ами ако това и ако онова Crazy..като цвети бях тръгнала да раждам в болницата и да си спестя 1.400 евро Mr. Green,но моят страх които добих от твърде много информация ми струваше 1.400 евро Mr. Green..това е от мен Wink

еее аз не мога така без да питам и да се интересувам... Искам все пак да съм информирана ... Това смятам, че е задължение на всяка бъдеща майка ... Simple Smile

# 627
Запътила съм се към креватчето да спинкам  Mr. Green.....и между другото хвърлих едно очо насам Wink
Анче и Блонди Hug Hug.....милите ми вие дано скоро да ви минат "Болежките"  Hug Hug
Цветееееееее гледам аз че си почнала обратното броене Peaceи то каквооооооооо подписа е направо супер-очарователен Heart Eyes Heart Eyes
ШоуКуинБГ добре дошла  bouquet...най пресно раждали са АНЧЕТО и ЦВЕТИ .....едната в Кипър, другата в БГ тъй че от тях най-точна инфо ще получиш Peace
Но според мен ако цялата ти бременност върви добре ...дано пожелавам ти го с цялото си сърце:peace:....няма да имаш нужда при самото раждане от помощ, по скоро след раждането в къщи ще имаш нужда от мамито ти Hug........
Сега обаче ще ме извините .....отивам да положа морна главица, че утре ме чака един ден  Mr. Green не питайте  ooooh!........Лека нощ на всички Hug

Много ти благодаря Кати Simple Smile

# 628
ООО аз в никакъв случай не ти казвам да родиш в БГ.  Rolling Eyes
Помислете,обсъдете и решете...ама заедно  Hug
Аз ако имах финансовата възможности сигурност бих си родила на частно в Кипър.Най-важното е мъжът ти да е до теб - преди,по време и след раждането.При нас по-скоро се наложи да се приберем в БГ.Нямаше да се справим с една нередовна заплата  в положението в което бях аз  Sad

# 629

еее аз не мога така без да питам и да се интересувам... Искам все пак да съм информирана ... Това смятам, че е задължение на всяка бъдеща майка ... Simple Smile
..да разбира се....аз не казвам обратното Wink..просто казвам,че понякога колкото повече знаем-толкова повече ни е трудно Wink...айде лека бременност и дано си намериш някоя сродна душа там в Лимасол да си правите компания Peace

Общи условия

Активация на акаунт