Раждане в Окръжна болница Пловдив

• 167 080
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 150
Въпреки, че раждах там, аз също не съм запозната за това дали слагат окситоцин. До колкото знам от моя лекар системата се плаща допълнително, слага се по преценка на лекаря, но доколкото знам ако пожелаеш да ти се сложи, само преценят в кой момент и ти я поставят. При раждане не знам как точно действа, но на мен ми сложиха уж, за да ми тръгне кърмата след секциото. И матката ми започна да се свива зверски от това. Иначе по въпроса за тесния таз : влязох с 2 см. разкритие и болки ниско (над Венериния хълм точно). Всички мислеха, че ще родя до следващия ден, ама не стана. На 10.12 ме прегледа д-р Пелев и вдигна скандал в отделението как са ме оставили толкова дни при положение, че тазът ми е тесен, а и имам контракции( чести, но не бяха и много болезнени). И така слетобед същия ден ме резнаха, за да извадят бебчо, понеже сутринта бях пила кафе и вода и трябваше да се изчака заради упойката.

# 151
Колкото до тоалета  аз си го направих сама преди операцията, за да не ме пипат там.

# 152
Колкото до тоалета  аз си го направих сама преди операцията, за да не ме пипат там.

Ставаше въпрос за тоалет след раждането  Thinking За някакво пръскане сутрин.Доколктоо прочетох май някой друг правел този тоалет,което ме озадачи  newsm78

# 153
  • Пловдив
elfi4ka това е при положение, че имаш шевове. Задължителен е и , повярвай ми, хич няма да ни пука кой го прави. Иначе акуширкете го правят сутрин- има една стая с магаре, качваш се на него, поливат те с топла вода с малко йод вътре и почистват внимателно около шевовете. Пръскат със прейчето после. Нищо притеснително няма.
Да, права е Писанка за спрейчето и водата. Общо взето доста неща може да изскочат за взимане, но стига да има кой да ги носи не е проблем.

# 154
elfi4ka това е при положение, че имаш шевове. Задължителен е и , повярвай ми, хич няма да ни пука кой го прави. Иначе акуширкете го правят сутрин- има една стая с магаре, качваш се на него, поливат те с топла вода с малко йод вътре и почистват внимателно около шевовете. Пръскат със прейчето после. Нищо притеснително няма.

Аз имах епизиотомия с първото раждане,съответно имах и шевове,но не са ми правили такъв специален тоалет.Сама си се миех в банята с душ слушалка и след това си пръсках Бивацин/тогава го имаше все още/.Не съм имала проблем с шевовете,всичко беше нормално/в смисъл не за загноявали ,възпалявали или нещо такова/.НЕ съм раждала досега в Окръжна,затова незнаех,явно там така процедират.
Но въпреки това хич не ми се иска  Blush

# 155
elfi4ka, с риск да те разочаровам, аз мисля че тази процедура не е по желание на пациента, а е задължителна, също като сутрешната визитация. Не можеш да откажеш да те прегледа лекарят сутрин, нито пък да откажеш да си премериш температурата. Поне аз с такова впечатление останах, никой не възразяваше включително и аз. Всяка сутрин след подканяне от страна на дежурната сестра, всички родилки една по една си минават през стаята с магарето Grinning и няма абсолютно нищо притеснително.

# 156
  • Пловдив
delilah_qk относно задължителната система окситоцин казаха, че ако родовата дейснот е ОК и напредваш бързо няма да се слага, но ако разкритието се точи може да ти назначат. Всичко е по преценка на доктора, който ще те изражда.
Относно кърменето...хубаво е, че 6 часа нищо не дават на бебо....те като ти го донесат след 2-рия час, спокойно можеш да го сложиш на гърда и да се учите и двамата, поне в моя случай ще е така, понеже ми е първо бебче Simple Smile
Аз да ви попитам мамита, правите ли нещо за подготвяне на зърната за кърмене или пък някакви упражнения за перинеума?

Сигурна ли си за недаването на храна от шише за първите 6ч ? -  Crazy - това вече е върха, баткото го бяха захранили още след раждането и така доволно спа до сутринта пък ез се чудя как да ми слезе кърмата после. Blush, ама така е като не знае какво го чака човек и не е подготвен достатъчно. АКо наистина е така и изчакват да си го закърмиш ще е направо супер за мен.   http://missby.wordpress.com/bf/ - първата статия е точно по въпроса за подготовката за кърмене, но пускам всички защото на мен ми бяха много полезни първия път, да не говорим че съм с хлътнали зърна и пак ще е голям зор та и аз препрочитам темите...   Blush Относно перинеума - Кегеловите упражнения съм ги правила първия път и раждането ми беше доста лесно (незнам доколко заради тях , но за разлика от сега бях много редовна). За масаж си мислех, ама не се правел при възпалителни процеси във влагалището, та ще изчакам да оправим проблема и в това отношение преди да опитам - ето линк ако ти е интересно http://www.youtube.com/watch?v=DK2P8Ziqc6Y  ,  http://www.ivf.no-meat.org/link_pregnancy/perineum/ .
Благодаря за успокоението -щом не е задължителен окситоцина ще опитам да отида по-късно и да се застраховам, предполагам че с малко обиколки в коридора ще стигнем до пълно разкритие без да им дойде на ум да ме боцкат.  Praynig Само всичко друго да върви нормално, че с тая увита пъпна връв от сега се вкарвам в разни филми.
[/color][/color][/b]
elfi4ka това е при положение, че имаш шевове. Задължителен е и , повярвай ми, хич няма да ни пука кой го прави. Иначе акуширкете го правят сутрин- има една стая с магаре, качваш се на него, поливат те с топла вода с малко йод вътре и почистват внимателно около шевовете. Пръскат със прейчето после. 
Изобщо не би ме притеснило това - напротив, особено след като се е налагало да се мия със слушалка в мръсна баня и после да се пръскам сама (трудно ми се отдаваше в началото) . Тогава направо не ми го побираше ума как е възможо да не са включени тези неща в дните на възстановяване като задължителна грижа - още едно нещо което ми харесва в това което споделяте!  Hug Дай боже да минем без разкъсвания и шевове разбира се, но ако се наложи това е много по-добър вариант определено отколкото да се справяш сам, да не говорим че хигиенично е по-удачно.  Naughty
Благодаря на всички за отговорите - направо страхотно полезна е тази темичка за мен, надявам се и аз да мога да съм ви полезна на вас момичета!!  Hug

# 157
Не знам как стоят нещата при естественото раждане, но при секциото на следващие ден ме вдигнаха на крака и отидохме до банята, където санитарката направи жалък опит да ме измие с душа и аз я изгоних накрая и се оправих сама, въпреки болката. Иначе ако бях разчитала на нея... щеше да е кофти работа. Но предполагам, че при естественото раждане грижите би трябвало да са по-нормални.

# 158
delilah_qk Благодаря за полезните линкове  Hug
Днес бях на преглед за първия болничен и доктора каза, че бебо вървял едричък и иска към края на този месец евентуално да ме приемат в Окръжна, за да ме наблюдават и евентуално да ме насрочат за цезарово, понеже съм била слабичка и съм била с тесен таз  newsm45 Иска ми се да си раждам нормално, колкото и да ме е страх Simple Smile
Моето мнение за това, че помагат и направо те си ни правят промивките на епизиотомията, е доста положително. Поне за мен мисля, че така ще е по добре.

# 159
  • Пловдив
Pipi Kapone  - ще се радвам да съм била полезна. Неприятно е това с тесния таз, но сигурни ли са, че наистина ще е проблем?! На мен също ми бяха казали , че съм с тесен таз и можело да се наложи секцио, но в крайна сметка родих при друг лекар и то нормално без никакви усложнения, а бебо се оказа с почти килограм по-малък от очакваното - защо не отидеш да те замери някой лекар, към когото нямаш ангажимент с раждането, и да замери бебо още веднъж, може да се окаже че не са взели добре мерките и само те притесняват излишно.  Peace

# 160
Ами всъщност докторът, при когото ходя, не изражда, така че аз не съм ангажирана с него по никакъв начин. Той просто предложи да ме приемат, примерно десетина дена по-рано, за да ме наблюдават в Окръжна и да решат. Това с допълнителното мнение и аз си го мисля, само сега трябва да реша при кого Simple Smile

# 161
  • Пловдив
Здравейте, може ли да ми помогнете с малко инфо? Насочила съм се да раждам в Окръжна при Бачуров и бих искала да попитам някой,който е запознат (ако е удобно- на лични) приблизително колко ще трябва да платя за избор на екип и конкретно на доктора? Как протича секциото там - с пълна или епидурална упойка? Благодаря предварително!  bouquet

# 162
 zakobako Здравей Simple Smile според мен изборът ти за болница е много добър. Относно Бачуров, нищо не мога да ти кажа, но за секциото знам, че процедират с пълна упойка. С колкото и лекари да съм говорила относно епидуралната и спиналната анестезия, всички са на мнение, че не са за предпочитане. Като цяло в Окръжна и ВМИ за секцио си слагат пълна анестезия, но ако си платиш или поговориш с анестезиолог, мисля че има вариант и за друг вид обезболяване.   

# 163
Когато аз раждах миналия месец майката на едно друго момиче беше споделила с майка ми,че са платили 900 лева за нормално раждане на Пелев.Иначе избора ти е добър.Аз съм много доволна най-вече от двете акушерки Рангелова и май беше Бързинска който нито за миг не ме оставиха сама.Също така много готина е доктор Матеева.Общо взето отношението към пациентките е много добро,а ако си и във вип стая е направо отлично.

# 164
  • Fort Worth, TX
Много му висока тарифата на д-р Пелев.Може би щото е шеф.Момичето , което избрали д-р Бачуров е направило правилен избор.Много добър лекар и човек.А дали вече има избор на екип там си нямам на идея.Преди година нямаше.На мен ми казаха в прав текст от служителка, която дава информация   да си избирам лекар и с него да се договарям.

Общи условия

Активация на акаунт