Раждане в Окръжна болница Пловдив

• 167 075
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 60
Заплаща се само ако имаш предпочитания към екип и лекар който да присъства на раждането.

# 61
а знаете ли колко се заплаща за избор на екип за раждане?

# 62
А аз да попитам заплаща ли се присъствието на таткото по време на раждане?
Защото доколкото прочетох в сайта са обяснили,че подкрепят присъствието му и именно затова тази услуга е напълно безплатна  newsm78

# 63
  • Пловдив
Защото доколкото прочетох в сайта са обяснили,че подкрепят присъствието му и именно затова тази услуга е напълно безплатна  newsm78
Не се заплаща

# 64
Не се заплаща

Мерси много   bouquet

# 65
Много полезна темичка, точно утре отивам и аз на отворените врати да се запозная отблизо с условията...  Hug
Някой може ли да сподели дали захранват бебетата с АМ или ги дават на майките да ги кърмят от самото начало?

# 66
Здравейте,
до преди няколко месеца се колебаех между Селена с д-р Матев и Окръжна... В крайна сметка родих при д-р Матев, който си ми следеше бремнността от самото начало. Раждането беше нормално с епидурална упойка,  мина страхотно, много спокойно и без ужаси... след 3 дни все едно не бях раждала, въпреки, че се наложи епизотомия...
Месец по-късно братовчедка ми роди в Окръжна, без уговорки, без да плаща големи суми, пак така спокойно и леко...
В крайна сметка двете стигнахме до извода, че най-важно е доверието в лекаря, който ще води раждането... ако си уверена, че бебто и ти сте в добри ръце, няма как да не се справиш с раждането...
И още нещо... преди да родя, четях като побъркана всевъзможна информация за родилни отделения, лекари, усложнения и сякаш забравих, че само 2-3 дена след изписването започва нещо ново ... живот с едно малко красиво същество... Моята дъщеричка е вече почти на 4 месеца и вече изобщо не си спомням вълненията околко раждането...
Така че, смело напред, пожелавам на всички спокойно и леко раждане и само хубави емоции с бебоците после.. Heart Eyes

# 67
Също така да попитам има ли голяма разлика меду Вип и обикновените стаи?ОСвен в посещенията,разбира се.Другите стаи с по колко легла са вътре и имат ли си самостоятелен санитарен възел с топла вода?

# 68
  • Пловдив
Много полезна темичка, точно утре отивам и аз на отворените врати да се запозная отблизо с условията...  Hug
Някой може ли да сподели дали захранват бебетата с АМ или ги дават на майките да ги кърмят от самото начало?
ако можеш да кърмиш- да, дават ти го. Казвам, ако можеш, защото например аз не можех да изляза от упойка и изобщо първия ден не бях в състояние да кърмя. Въпреки това опитвахме с детската сестра, дори да кърмя легнала, но нищо не се получи и накрая даде на малкия АМ с уговорката като мога да я викна да се пробваме пак. За мое щастие малко по-късно детето повърна АМ-то и аз си го накърмих, така и до сега сме само на кърма. Та мисълта ми е, че подкрепят изцяло кърменето, дават напътствия, отговарят на въпроси. Освен това ако всичко е ок след раждането, което искрено ти пожелавам, детето си е при теб през цялото време.

Също така да попитам има ли голяма разлика меду Вип и обикновените стаи?ОСвен в посещенията,разбира се.Другите стаи с по колко легла са вътре и имат ли си самостоятелен санитарен възел с топла вода?
ВИП- стаите са по-луксозни, аз лично не бях във ВИП. Другите стаи са с по две легла, с ТВ, санитарен възел има един,  за две стаи, но не се получава някакво чакане, така че не е проблем.има топла вода, разбира се

# 69
Да, съгласна съм че едно от най-добрите места за раждане в болнични условия е Окръжна /или Селена/. Родих двете си деца в болница, но ако ми се наложи трети път крака ми няма да стъпи в болница - ще си раждам вкъщи. Съжалявам че по-рано нямах сегашната информация, имах само мечтите да родя вкъщи.

За тези които искат да сравнят нормалното домашно с болничното ненормално раждане малко инфо за разсъждение http://homebirth.beinsa.info/ Поне да знаем кое е нормалното и да не ни промиват мозъзите за система с окситоцин, за епизотомия и за раждане по гръб!
В крайна сметка каквото и да се говори за болничното раждане става въпрос за пари, а не за нормално и спокойно раждане.

Желая от сърце наистина нормално раждане на бъдещите мами!!! Ако сте щастливи вие ще бъда и аз с вас!  Grinning

# 70

ВИП- стаите са по-луксозни, аз лично не бях във ВИП. Другите стаи са с по две легла, с ТВ, санитарен възел има един,  за две стаи, но не се получава някакво чакане, така че не е проблем.има топла вода, разбира се

Охх,сега ме притесни този санитарен за две стаи  Rolling Eyes То не,че 4 човека са много за една баня,но като почнат визитациите всеки тръгва да се мие и може да стане някоя тълпа с непознати родилки  newsm78

Ще видим де  Laughing До там да стигна.

# 71
Аз бях в нормална стая с три легла и с изключение на първия ден, когато изписаха момичето преди мен, през останалото време си бях чисто сама. През целия ми престой така и не срещнах никоя друга родилка в коридора или пък в банята. От персонала разбрах, че освен мен имало още 2-3 жени, но така и не се срещнахме т.е нямах никакъв проблем да си ползвам банята, когато си поискам и по колкото си време искам. Бях в отделението за нормално раждане.

# 72
Вип стаЯТА за след нормално раждане е само една. Кофти! Ако си нямаш късмет, те слагат в обикновена. Някои стаи си имат собствен санитарен възел, само няколко са без и ползват възела на съседната стая.
Ромките са отделени в края на крилото.  Peace

# 73
Вип стаЯТА за след нормално раждане е само една. Кофти! Ако си нямаш късмет, те слагат в обикновена. Някои стаи си имат собствен санитарен възел, само няколко са без и ползват възела на съседната стая.
Ромките са отделени в края на крилото.  Peace

Това е доста кофти.Може да е заета или да дойдат повече от 2 родилки с претенции във въпросния ден/нощ  Laughing

Иначе най-привлекателното за мен е това,че позволяват посещения вътре.Защото досега все навън излизах и колкото и да е,не е особено приятно да висиш във фоайето и то първия ден още.А както всички знаем,когато сме в болница най-приятното е някой да дойде да те види и всички чакат с четири очи да звънне звънеца.Плюс това така бащата ще може да си види бебето още в болницата и да се направят куп запомнящи се снимки ,а не само в суматохата на изписването.

А как стои въпроса с кетъринга?Не,че съм се разяла въобще в болницата/общо взето само на сухоежбини отвън карах/,но погледнах менюто и видях хубави неща на смешни цени.По-добре да си поръчам нещо от там,отколктоо да карам мъжа ми да ми носи някакви сандвичи и дюнери от вън  Confused

# 74
Здравейте,
записвам се да следя темата, понеже много ме вълнува.
Вчера /28.10/ бях на посещение в отделението и останах очарована от обстановката. Наистина ще е хубаво, мами минали по този път оттам, да споделят опита си и за отношението и компетентността на лекари, акушери... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт