Вила Аспа или Реденка палас?

• 7 824
  • 16
  •   1
Отговори
  • софия
Здравейте.
Гледах оферти за тези 2 хотела. Има ли мами, ходили там и да си изкажат мнението?
Вила Аспа има басеин с минерална вода, която се передполага, че ще е топла. А за Реденка палас не се знае каква ще е темп. на водата.
Става въпрос за средата на юни месец

# 1
  • с/у ОколоМръсТното
Вила Аспа има басеин с минерална вода, която се передполага, че ще е топла.

топла е, да. Но е малко по-силно радиокативна, отколкото на други места. Иначе е много хубаво хотелчето. Апартманетите са огромни. Готвят вкусно в ресторанта.

Аспа Вила е Wink

# 2
Може да погледнеш и хотел Римска баня, с. Баня. Есента обикаляхме из района и този хотел ми допадна най-много. Нямам впечатления от стаите, но басейните са 2 и ми хареса повече отколкото на Аспа вила.

# 3
  • софия
Mur, благодаря Ви! Не го бях разгледаха хотела, но определено ми хареса повече от Аспа Вила.
А да попитам др. нещо- водата като е минерална, добре ли е за малки деца...говоря за 1, 2 часа преди и следобяд на басейна.

# 4
В минерална вода по принцип може да се стои не повече от 20 минути, а за някои е препоръчително и по-малко. До басейните трябва да има информационна табела. С часове не е добре да стои дете, но това според мен важи и за басейни, които не са с минерална вода, защото всички се обработват с химикали за дезинфекция.

# 5
  • София
А според мен водата в басейните се разрежда с 4ешмяна, за да се охлади, така 4е не е фатално и да се поседи пове4ко. Моите деца са редовни плувци в минерални басейни, говоря за престой от по над 4ас, големият и по два - никога не сме имали каквито и да е страни4ни ефекти, освен 4е после спят като къпани Simple Smile

# 6
Нашата педиатърка разрешава да водя детето на минерален басейн и не ме ограничава с престоя му . Във Велинград и Сандански никога не сме имали проблем с басейните, даже напротив, след почивки там детето и да е било леко болно оздравява. След някой вирус гледам винаги да го заведа на Велинград - там климата и водата много добре му действат. Единствено водата в Хисар не му се отразява добре и след 2 те ни почивки там направи стомашно чревни проблеми, съответно спряхме там да ходим.

# 7
  • София
В Реденка външният басейн със сигурност е студен.
Бяхме в края на август и водата беше ледена.
Малцина се престрашаваха да се потопят в него... Mr. Green
Но това не беше пречка да лепна "гъбки"
На Реденка не бих повторила!  Naughty

# 8
  • край Дунав
Аз съм за Аспа Вила- поне 5-6 пъти отсядахме семейно и съм винаги доволна. Има и външно джакузи, което ще зарадва много децата. Басейна е изключително чист и добре поддържан. Препоръчвам и масажите-цените им са нормални  Peace

# 9
В Реденка външният басейн със сигурност е студен.
Бяхме в края на август и водата беше ледена.
Малцина се престрашаваха да се потопят в него... Mr. Green
Но това не беше пречка да лепна "гъбки"
На Реденка не бих повторила!  Naughty
Наистина ли водата е студена?Бяхме се запътили натам,защото чухме добри отзиви за хотела,сега ме накара да се замисля? newsm78А иначе какви са  впечатленията ви от комплекса?
Аз съм за Аспа Вила- поне 5-6 пъти отсядахме семейно и съм винаги доволна. Има и външно джакузи, което ще зарадва много децата. Басейна е изключително чист и добре поддържан. Препоръчвам и масажите-цените им са нормални  Peace
Харесва ми,само си мисля,не е ли малък този басейн или поне на снимките изглежда така?

# 10
  • София
Alexal,ние бяхме във виличките.
Не знам какви са отзивите за хотела,но на къщичките са им сложили на видно
място 4 звезди.Което според мен не отговаря на истината. Naughty
Иначе са обзаведени добре,има камина,ТВ във всяка стая, баня и на двата етажа.
Кухнята е оборудвана също добре,но като цяло е овехтяло,откъм чистота има какво да се желае. Confused

Водата в басейна наистина беше студена,единствено в джакузито са топлеше до към 37-38 градуса.
Също така си лепнах гъбички от басейна,както и детенцето на другото семейство,с което бяхме там.
А детето се топна в басейна буквално 2 пъти за цяла седмица!  Rolling Eyes

# 11
  • софия
Помислих си и аз за студената вода на реденка, затова май се  насочваме към Аспа Вила.
skorpion Вие в ресторанта ли се хранихте? Ние смятане длес 9.06 да отидем за 4-5 дни

# 12
  • с/у ОколоМръсТното
А да попитам др. нещо- водата като е минерална, добре ли е за малки деца...

всеки (или почти всеки) хотел с мин. басейн се захранва от различен каптаж. И затова състава на мин. вода за всеки хотел/град и регион е различна.
Аз казах, че в Аспа Вила на мен не ми действа добре мин. вода, какво и в един от хотелите на Велинград.
Но в Хисар, в Огняново, в Хасковски мин. бани, Сапарева баня, Вършец или дора пак в с. Баня, само че в другия им хотел ми е ОК.
Затова няма еднозначен отговор на този въпрос.
Препоръчително е да не се кисне човек повече от 15-20 мин. Всеки уважаващ себе си хотел с мин. басейн си го е надписал това буквално над главите на къпеите се хора.

В Аспа Вила поддържат около 33-37градуса. Ако е по-хладно вън увеличават (при желание). Басейна хич не е малък, но няма детска час и най-плиткото е 1.60м.

# 13
  • край Дунав
Басейна на Аспа изглежда малък, но е съвсем достатъчен. Разбира се, не е с олимпийски размери, но по инфо  от персонала самия хотел е построен в близост до единия от изворите. Хранихме се и в ресторанта на хотела и в Банско. Особено в Добринище-прекрасни механи и кухня има. Закуската в Аспа е прекрасна. семейно обичаме да обикаляме регионите, в които отсядаме и да пробваме от всяко ястие.

# 14
Alexal,ние бяхме във виличките.
Не знам какви са отзивите за хотела,но на къщичките са им сложили на видно
място 4 звезди.Което според мен не отговаря на истината. Naughty
Иначе са обзаведени добре,има камина,ТВ във всяка стая, баня и на двата етажа.
Кухнята е оборудвана също добре,но като цяло е овехтяло,откъм чистота има какво да се желае. Confused

Водата в басейна наистина беше студена,единствено в джакузито са топлеше до към 37-38 градуса.
Също така си лепнах гъбички от басейна,както и детенцето на другото семейство,с което бяхме там.
А детето се топна в басейна буквално 2 пъти за цяла седмица!  Rolling Eyes

Много благодаря за мнението,сигурно ще се откажем от Реденка,а в ресторанта ли се хранихте,хубава ли беше кухнята,а цените?

Басейна на Аспа изглежда малък, но е съвсем достатъчен. Разбира се, не е с олимпийски размери, но по инфо  от персонала самия хотел е построен в близост до единия от изворите. Хранихме се и в ресторанта на хотела и в Банско. Особено в Добринище-прекрасни механи и кухня има. Закуската в Аспа е прекрасна. семейно обичаме да обикаляме регионите, в които отсядаме и да пробваме от всяко ястие.

Май накрая и ние ще се насочим към Аспа вила,аз просто казах,че на снимките ми изглежда малък басейна,но пък нямам представа ,ако стига мястото за всички от хотела,това е чудесно! Peace

Общи условия

Активация на акаунт