Маргарин или масло?!

  • 5 121
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 220
 Срела, химията не е силната ми страна, но и аз прочетох подобни нчща и се ззамислих, за това пуснах и темата.  Мерси за подробното обяснение!

# 16
  • Мнения: 4 390
Масло!
Маргарин никога не съм купувала (нито опитвала).
Готвя със слънчогледово олио, сусамено олио и зехтин.

# 17
  • Мнения: 972
И аз се замислям по този въпрос.
Но напоследък ми се струва, че и маслото май го мешат с маргарин - много меко стои дори в хладилника!

# 18
  • Мнения: 197
Масло.

Избягвам всичко изкуствено (да не кажа мразя), а за мен маргаринът е най-изкуствената храна!
Просто не знам как успяха да го рекламират толкова добре, за да луднат хората по него от толкова време да го ползват така масово... Shocked

Винаги съм го мразела, откак се е появил (или поне откак аз знам за съществуването му)...  Stop

# 19
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Предимно краве масло ползвам, но понякога се изкушавам да купя от този така рекламиран "Рама", но това наистина рядко. А за готвене и олио ползвам.

# 20
  • Мнения: 6 472
Основно масло и то от немското, защото както се спомена българското го мешат с маргарин, а и смърди ужасно Confused
В някои сладкиши слагам маргарин, но гледам там където мога да сложа олио.

# 21
  • Мнения: 5 500
Само масло и както каза една мама по-горе, не бг, или пък ако е бг то ще е от кума ни, който се занимава с търговия на мл. продукти и знам какво купувам от него. Но повече случаи купувам Президент.
Маргарин от 10-12 г. и аз не съм купувала.
Но, пък я се замислете колко от сладикишите, които купуваме понякога са направени с маргарин, ами бисквитките... Mr. Green newsm78

# 22
  • Мнения: 4 390
И аз се замислям по този въпрос.
Но напоследък ми се струва, че и маслото май го мешат с маргарин - много меко стои дори в хладилника!

Има нещо такова...
И мои приятелки се оплакаха от същото.
Когато си дойдох преди няколко месеца в БГ, ме предупредиха и купувам само немско.

# 23
  • Мнения: 8 462
Масло,но НЕбългарско.Ако си купиш немско от Метро излиза на същата цена като българско от квартално магазинче.Онзи ден при нас имаше само българско,а ми трябваше спешно и установих,че си е чист маргарин- Милтех.Изобщо не стяга в хладилника и се маже превъзходно.За пръв път виждам такова нещо.Иначе масло яде само синът ми,ние не ползваме.
Не знам обаче дали забелязвате напоследък колко са скочили цените на маслото?

# 24
  • София
  • Мнения: 378
По-често масло, но понякога се случва и маргаршин-особено за някои кремове и сладкиши!

# 25
  • Мнения: 5 577
Още един глас за маслото!   chef

# 26
Az sam v Canada i kupuvam margarin Becel.Toi e nehydrogeniran.Sigurno i pri vas ima samo triabva da porazgleda6.

# 27
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
  • Мнения: 1 130
Моят глас е за МАСЛОТО!
Някъде в нета, четох за вредните съставки на маргарина и от тогава, само масло ползваме - по възможност не българско, но и според това, колко е далече заплатката Simple Smile

# 28
  • Мнения: 1 517
И ние използваме само масло, маргарин в редки случаи ако правя сладкиш, че излиза по-евтино.  Embarassed

Как така нехидрогениран? Ами нали маргаринът е точно хидрогенирани растителни масла. Ако са нехидрогенирани, няма да са твърди. Или вече има и по-нови технологии и аз не съм в час?  Rolling Eyes

# 29
  • Мнения: 1 517
Но, пък я се замислете колко от сладикишите, които купуваме понякога са направени с маргарин, ами бисквитките... Mr. Green newsm78
А, да, от това не можем да избягаме. Всичко е с маргарини... Но поне в къщи каквото мажем на филии и даваме на детето гледаме да е натурално, защото например познавам майки, които на 7-месечни бебета правят попарата с маргарин.

Общи условия

Активация на акаунт