За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 688
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 9 451
И аз с мнение за съвет - за агнешкото месо  Simple Smile По какъв начин да го опека,за да стане по-крехко.Пробвала съм първо да го сваря и след това във фурната

ако първо се свари не стаа така сочно, както само печено агнешко. Аз го правя така и ни харесва, провай, ако искаш

# 226
  • София
  • Мнения: 15 826
   Мастърче  Hug, Пети  Hug, много ви благодаря  Peace. Ще опитам и двата варианта, но утре, защото днес вече сготвих! Peace

# 227
  • Мнения: 11 607
Агнешко, яйца....я един въпрос от мен за десерт.....

Бях чела нещо за заквасена сметана + плодове + пудра захар + мед - това за какво е рецепта и какъв е вкуса......Нещо като сладолед ли се получава или като плодово мляко....Моля, някой по-подробно като за сварен от жегите мозък......

# 228
  • Мнения: 1 777
Агнешко, яйца....я един въпрос от мен за десерт.....

Бях чела нещо за заквасена сметана + плодове + пудра захар + мед - това за какво е рецепта и какъв е вкуса......Нещо като сладолед ли се получава или като плодово мляко....Моля, някой по-подробно като за сварен от жегите мозък......
Мама Цоци точно вкуса е на плодово мляко само че по мазничко заради сметаната.Аз правя нещо подобно като разбърквам сметаната с малко мед.В купички слагам част от сметана после слагам малко нарязани плодове ,отгоре пак от сметаната и поръсвам леко отгоре със мюсли. И става "парфе". Simple Smile

# 229
  • Мнения: 3 349
Аз предпочитам в този сезон да правя следният десерт- кисело мляко+плодове/най-често ягоди или малини/ + малко захар. Може и да се поохлади, леко да се замрази или да се консумира така. Става божествено! Heart Eyes

# 230
  • Мнения: 11 607
Агнешко, яйца....я един въпрос от мен за десерт.....

Бях чела нещо за заквасена сметана + плодове + пудра захар + мед - това за какво е рецепта и какъв е вкуса......Нещо като сладолед ли се получава или като плодово мляко....Моля, някой по-подробно като за сварен от жегите мозък......
Мама Цоци точно вкуса е на плодово мляко само че по мазничко заради сметаната.Аз правя нещо подобно като разбърквам сметаната с малко мед.В купички слагам част от сметана после слагам малко нарязани плодове ,отгоре пак от сметаната и поръсвам леко отгоре със мюсли. И става "парфе". Simple Smile

Направих го така, за вкуса - по-късно отзиви......Благодаря, Пети!

# 231
  • Мнения: 27 523
Мерси, Pety   bouquet

# 232
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Моля за спешна помощ! Варя сладко от зелени орехчета и е много гъсто. Мога ли да го поправя по някакъв начин?
 

# 233
  • на Земята
  • Мнения: 310
Здравейте,аз пак с въпросче.Има ли начин да позная да ли прясното мляко е сварено,по какво се различава от суровото?Благодаря.

дадоха ти мляко и ти не знаеш дали е варено или не?

Или оговора е както ти пише мастерчето  Peace
Носят ми мляко и искам аз да си го проверявам да ли е сварено.Съжелявам,че съм задала неправилно въпроса.

# 234
  • София
  • Мнения: 1 234
Благодаря за отговорите за агнешкото,ще ги пробвам вариантите  Hug
kikitooo,дори и да е сварено млякото,не пречи да си го свариш пак,нищо няма да му стане  Peace
Върти ми се из главата,че май можеше да се провери и с яйце като се пусне в него,ама не мога да се сетя  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 04:19 от em4eto

# 235
  • Мнения: 10
Здравейте! Днес при Гала готвиха постен гювеч в гювеч  Simple Smile. Някой да записа рецептата? То съставките са ясни по ме интересува какво количесто от зеленчуците се слага? Благодаря предварително!   bouquet

# 236
  • Германия
  • Мнения: 570
Някъде съм срещала рецепта за фокача със сушени домати, сега обче не мога да открия рецептата, моля ако някой я знае, да ми прати линк! Hug

# 237
  • Мнения: 22 867
Някъде съм срещала рецепта за фокача със сушени домати, сега обче не мога да открия рецептата, моля ако някой я знае, да ми прати линк! Hug

Виж тая рецепта (3-тата от долу нагоре) дали ще ти допадне.  bouquet

# 238
  • Германия
  • Мнения: 570
labrex, добре, че си ти! Много благодаря Hug

# 239
  • Мнения: 2 220
И аз да попитам - по принцип никак не обичам горчица, но съм си наумила, че в минимално количество като подправка към ястия и салати ще придава добър вкус. Но идея си нямам каква да си взема. Моля, препоръчайте ми - все пак да не е прекалено остра и натрапчива.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт