Посъветвайте ме

• 1 468
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами,
влизам под друго име, макар че имам регистрация, по-няколко причини не искам да се разкривам.
Аз съм малко над 30 години и имам две деца на 5 и на 2г., винаги съм искала да имам поне 3 дечица. От доста време обмислям кога точно да се появи третото дете, и дали да не осиновя детенце? Моля, не ме съдете, предполагам какви мисли се въртят в главите ви....
Искам съвет от вас, как точно да постъпя, дали е разумно това което искам? Иска ми се да е бебе, защото мисля че децата така по-лесно ще го приемат...  
Има ли сред вас семейства като нас, с биологично свои и осиновени свои деца?
Ще се радвам да чуя вашето мнение.
И ако някой си мисли, че е майтап да ми пише на лични, да му дам ника си във бг-мама. Hug

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 18:07 от Gostenka

# 1
  • София
Моля, не ме съдете, предполагам какви мисли се въртят в главите ви....

Какви мисли, предполагаш, че се въртят?  Grinning

Цитат
Искам съвет от вас, как точно да постъпя, дали е разумно това което искам?

Лично аз, не виждам нищо неразумно, стига като семейство да имате физическа, финансова и психична възможност да се грижите за три деца.

# 2
  • София
А какво срамно има в това да искаш да осиновиш, че се криеш?

Не се заяждам, стана ми интересно, ако искаш отговори ми на лични

# 3

Предполагам, че някой може да си помисли, че е лиготия при две деца да мисля за осиновяване и да заемем там място и ред, при положение че има хора без деца които чакат дълго!

А какво срамно има в това да искаш да осиновиш, че се криеш?

Не се заяждам, стана ми интересно, ако искаш отговори ми на лични

Нищо срамно няма разбира се, просто нежелая да ме обсъждат хора, които ме познават а не са ми близки ( а знам че ще го направят)...решението е лично, и освен това още съм съвсем боса в тази тема, даже незнам колко хора искам да знаят за това мое решение.

# 4
  • София
Обсъждане от непознати те притеснява... а какво би станало с обсъждане от познати, ако осиновиш?

Ето ти една тема, ще потърся имаше и друга, в която обстойно обсъждахме твоя въпрос
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161058.0

# 5
  • София
Ето я и втората
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441137.0
приятно четене

# 6
  • София
И последно - шансът да осиновиш чисто българче бебе с две биологични деца, е много малък  Peace

# 7
Ще прочета темите, блгодаря.
Не ме притеснява обсъждането от непознати, а от познати, и то защото все още не съм си изяснила за мен нещата. Когато това стане, няма да има проблем, попринцип не съм човек който се вълнува от хорското мнение, просто това е нещо което засега предпочитам да не е в устите на хората!
Това последното е жалко...

# 8
  • София
защо да е жалко?

по домовете децата са предимно циганчета - за българчетата се редят на опашка семейства без деца. А по-големите от бебе деца имат специфични проблеми, които според мен един човек, вече участвал в израстването и възпитанието на 2 деца, ще се справи по-лесно.

# 9
  • София

Предполагам, че някой може да си помисли, че е лиготия при две деца да мисля за осиновяване и да заемем там място и ред, при положение че има хора без деца които чакат дълго!

Домовете са пълни с прекрасни деца и те растат там, независимо че има хора без деца които чакат дълго. Сега, след въвеждането на поправките в семейният кодекс в списъците за осиновяване влизат и ще влязат деца, които обаче вече не са бебета. Всички те чакат своите родители.

Причините да се чака дълго, не е в липсата на деца, а от една страна в претенциите на осиновителите и от друга, бавната (надявам се вече не) процедура по вписването на деца в регистрите и търсенето на семейство за тях.

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 22:51 от Lindt

# 10
Имам близка, която има две биологични деца и осинови трето, когато малкото беше на 1 годинка. А осиновеното беше на 3.
Така го почувства, така го направи, но не за да задоволи потребността си да гледа бебе, а за да даде шанс на едно дете.
По принцип намирам за благородно едно такова решение и ако наистина сте решили да дадете шанс на някое детенце, направете го! Доколкото ми е известно принципа на работа на системата е за децата да се търсят подходящи родители, а не за родителите дете, така че не вярвам някой да каже, че нямате право да вземате реда на хората без деца. А и "реда" е нещо съмнително.
А по въпроса за класификациите на децата на чисти българчета и т.н...... в крайна сметка детето е такова, каквото е семейството му и родителите му.
Ние сме българи християни, следователно нашето дете няма как да е различно от това, пък ако ще да е родено в Африка или Китай.

Общи условия

Активация на акаунт