ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 882
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
Добър ден на всички Hug

Няколко дни чета и все не смогвам да пиша...

И аз още не съм захранила. Онзи ден исках да купя био картофи от Хит, но нямаше...Както миналия месец беше качила 230 г, днес я меря че  качила 700 г за 3 седмици. Та мисълта ми е че вече си удвои рожденото тегло и мисля за захранване усилено тия дни

Все още не я изправям...нали след 6 месеца newsm78 Иначе тя се надига- вдига и раменете, направо ще си сяда сама скоро Mr. Green А пък от около седмица вири дупето да пълзи. Не й се удава за сега, но пък непрекъснато опитва...

Щях да пиша още, но таткото ни събуди и сега ще му се карам Twisted Evil Това го пиша от  сутринта....

# 286
  • Madrid
Благодаря ви момичета за милите думи! HugНаистина ми се отрази чудесно,постоянно си гледам снимките и си съпреживявам пак и пак  Simple Smile

Уики,имаш ли гастрит?Да не би да ти дразнят някои храни?Аз си имам от малка. Confused
Татит,а защо и даваш хомеопатичното на Марина,извинявай,ако си писала? Blush
Олемале,супер е,че имаш такъв мъж!Много ги мразя тези полуфабрикати и храни с консерванти,но и без тях няма как.Винаги като мога обаче,ги избягвам,особено пък за Самуил.Напоследък съм ограничила сладкото аз,че...даже и през нощта като кърмя Бояна и полузаспала бягах към шкафа с бисквити и шоколад! Crazy
Роси,все забравям да ти напиша...взех си един стягащ крем с масло от карите,натурална козметика.Много е добър!

Лятната ми количка няма изцяло легнало положение.В нея Бояна непрекъснато се изправя.В мен седи,няма как да я ограничавам,сама го прави.Самуил не беше така настоятелен.

# 287
Привети!   bouquet

wicky и аз от години имам проблем с корема - минах през много доктори и диагнози, коя от коя по страшно звучащи (вкл. рак  Sick), но се оказа.... хроничен апендицит + дисбактериоза (според последни проучвания се оказало, че апендиксът не е ненужен, бил депо за полезни бактерии и когато в резултат на кофти храна падне нивото на полезните бактерии, той се възпалява, а аз съм се оборудвала с коремни болки, поддувания, гадене и прочее "комфортни" състояния)  Crazy. При мен по същия начин проблемът изчезна по време на първата бременност и около половин година след раждането. Обяснението на гастроентеролога (опростено, за да го разбера  Mr. Green) - бебето размества всичко в коремната кухина и размествайки е "наместило" апендикса, пък и бременните внимават какво ядат. Помогна ми тримесечен курс с Био Гая...

Ауууу, пишете и мен към обикновените и посредствените   Grinning, защото есента следях много ревностно "Гордата Аси".  Sunglasses

Татит, за хомеопатичните - пробвай с малко водичка в лъжичка да ги разтвориш... Аз ги давам директно по 2 или 3 в устичката, но много внимавам да не се задави.

И ние не сме се захранили още  Peace.

# 288
Здравейте,
май най-после дойде истинското лято, много здраво ме напече навън и набързо се прибрахме Simple Smile
Татит ти от коя Калкареа даваш? защото четох, че доста мами тук дават калкареа фосфорика или нещо такова, но аз пък давам Калкареа Карбоника - педи ни го изписа за по-добро усвояване на Витамин Д мисля, всъщност да не й се потят толкова ръчичките и краченцата. И давам 5 зрънца на 1-2 седмици веднъж, направо и ги слагам в устичката и тя си ги изсмуква, че водата хич не я долюбва така или иначе.
Илиндичка и аз ти завиждам за концерта, а ти изглеждаш просто страхотно  Hug
аз пак съм започнала да качвам кг и това ме депресира  Sad но още месец мисля да изкарам и ще взимам мерки, тази 90 дневна диета ми се вижда тъкмо като за мен Simple Smile
и на мен много ми се пътува, ако ще и до Банкя да е, в кола да съм  Mr. Green
ох времето ми изтече, и за работата щях да пиша, но после...

# 289
Здравейте, момичета  Hug
Чета ви почти всеки ден, но или ме мързи да пиша, или нямам време  Crazy
Katinche  моите съболезнования  Sad
Илиндичка явно само аз не успях да вдия снимките  ooooh! ooooh! Пратих ти писъмце да ме добавиш като приятел, за да се опитам да ги разгледам  Blush
Мамо Це кремчето изглежда много вкусно и лесно- аз и мъжо много обичаме такива работи, а на мен ми дай само сладки неща да правя  Crazy За кремче за пъпчиците една приятелка ми каза, че на нейното дете много е помогнало Атодерм АБЦ Периорал. Сега като прочетох поста на aniTakova се чудя това 2 различни кремчета ли са или става въпрос за едно и също  Thinking
За количката нашият летен вариант няма напълно легнало положение и Анди си лежи на първата повдигната степен, ползваме летния вариант от както навърши 5м. На шезлонгчето си стои леко повдигнат- то също няма напълно легнало положение.
За работата хич не съм се разбързала да се връщам. И аз ходя само на гости там  Crazy Все пак детето ми един път ще е малко, тези моменти няма да се повторят и само сега мога да си го погледам и да му се порадвам целодневно  Hug Аз подкрепям мнението, че най- добрата майка е щастливата, спокойна и доволна майка, така че всеки трябва да прави това което ще го накара да се чувства добре  Peace Щом една жена ще се чувства по- пълноценна, доволна и жизнена като работи значи това трябва да направи  Peace Hug
Анди от 2 седмици насам почти по цял ден се върти от гръб по корем и от корем по гръб- второто упражнение не винаги успява да го направи и в резултат на това започва да ръмжи, за да ми напомни, че трябва да го обърна наобратно  Crazy Аз му постилам чаршафчета на спялнята и го оставям да се врътка тук като го гледам постоянно, слагам му и активната гимнастика и така се забавлява и обикаля почти цялото легло  Crazy Отделно ръмжи по цял ден, понякога доста шумно- снощи не можахме да чуем телевизора от него  Laughing Издава и един доста писклив звук с много тънък глас, който аз не мога да имитирам, но него много го забавлява  Crazy
Днес времето вече е много топло, но моя милост си счупи един пръст на десния крак в събота и сега съм като куцо пиле  Crazy ooooh!  Бързайки да взема биберона на малкия и не гледайки си ударих здраво пръстите в крака на масата и единия се кривна  Crazy После ходене до Спешния център, снимка и резултата е налице  ooooh! Хич не мога да обикалям много много, че само настрани и на пета мога да стъпвам и най- много пред блока да изляза да изведа Анди. Обаче уговорих мъжо след работа да ни товари на колата и да ходим към Морската- да подиша детето чист въздух, а татко му да го разхожда  Simple Smile
За сериалите абсолютен фен съм на Приятели  Peace Много харесвам Отчаяни съпруги, Анатомията на Грей, Д-р Хаус, Сексът и градът  Simple Smile Много искам да гледам сега втората част на филма, да видим кога ще ме огрее  Peace Иначе обикновено след На Кафе си пускам Фокс Лайф и хващам оттук оттам някой друг сериал. От турските гледах един единствен и това беше Перла, други не съм гледала и нямам намерение- не са ми интересни  Peace
Пожелавам ви хубав ден  Hug

# 290
От 5 дни съм захранила Хриси с картофено пюре,картофено пюре с извара-вече ядем по 20 лъжички-почти 80гр.,но след пюрето хапва по 80гр. мляко.След къпаре 19.30 яде и заспива и се буди към 1.30  суче и после към 5-6 пак в 7.30-яде и тогава иска да играем 2 часа(напоследък много ми се спи и хич не ми е до игра).После към 10-заспива.Незнам суче си нощно време детето и хич не мисли да го спира(суче вече и заспала),сега запа към 2.30(дано поспи), а като се събуди мисля да и направя бананова каша.На 16-ти сме на консултация.Столче за хранене от племенника ще ползвам(аз му го купих-и много го харесвам)-засега се храним в кошницата , а столче за кола на Бертони-подарък ни е-обаче има позиции.

# 291
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет,

Отидохме за Пентаксим, а ни сложиха и Синфлорикс  Tired. Не го исках много, но пък поговорих с педи и...... ами сложихме го все пак. Засега няма температура и мястото не е зачервено. Педи ни обясни надълго и нашироко, колко е болезнена тази ваксина и как много плачат децата от нея. И...... Марина дори не гъгкна  Laughing. Учуди света  Mr. Green
Още няма да захранваме  Peace Flutter

Мерси, момичета за разяснението за Калкареа-та. Разтварянето във вода ме устройва идеално - Марина е като жаба. Даже си разпознава шишетата и налита на водата повече от АМ  newsm78. Което не и пречи да си качва добре.

Нелито, давам Фосфорика, заради зъбките.  Peace

Илиндичка, давам и хомеопатията, защото венеца и е подут и прозират двете зъбчета, но не са избили и Марина я тресе здрава нерва. Не може да заспи изобщо. Като я гушна аз да я приспя започва да рита и да маха ръце. Издра се цялата, издра и мен. Реве. Буди се много. Нощем започна също - нещо, което не е правила откак беше на 5 седмици. Та предполагам, че е от зъбките и ще пробвам с това. Ако не помогне, не вярвам и да навреди  Praynig

# 292
Брей, ква жега отведнъж! Спуснах плътно щорите, че не се диша в нас.
Сутринта се стегнахме за разходка, но се прибрахме по спешност, че се наакахме до ушите Embarassed И после стояхме на терасата заради моя мързел ама няма лошо, там е екстра. Към 6 ще щурмуваме пак градинката. За пръв път се престраших да я пусна и по голи крачета, че се бях наплашила все с тея сополи и не смеех да я поразсъблека като хората. Перфектно й беше.
Илиндичка, изглеждаш великолепно, никакъв корем, как го правиш тоя номер!
АниТакова - "Тииихичко ще кажа, че вечер хвърлям поглед на Листопад, а през лятото дори следих Мелодията на сърцето. Но аз съм обикновена и посредствена." Joy tooth Хаха, мацка, така де, това какви сме интелектуалци видни и колко сме елитарни та само елитарно кино гледаме го изживях още в първи курс студентка  Wink Оттогава си гледам ехееее колко неща и от етикетите не се впечатлявам. Докато бях бременна си следях следобяд "Брак с чужденец" и се забавлявах, хич не ми пукаше, че бил ауууу турски сериал tooth
Марти също я слагам на втора степен количката над легнало положение, понякога вкъщи я подпирам с възглавници и си седи полулегнала, но и тя все напира да се изправя.
Мен ме викат, довечера ще ви чета пак.

# 293
Добър ден!
Да ми препоръчате маска за коса,против косопад.Ако е домашна,да е лесна и да не се стои часове с нея,ако пък е купешка да не е много скъпа но ефективна  Praynig Имам гъста коса но от месец и половина ми е намаляла с 30% и ако продължи така не знам до къде ще стигне  smile3511

И аз да кажа - слагам малката в полулегнало положение на количката само за 15-тина минути.Да погледа и после я свалям да спи.На възглавници не я подпирам,защото тя се навежда да си чопли шарените чорапите или шаренийките по панталончето(копчетата на дънките) и се катурва.В мен я държа полулегнала.Права също,стъпва на крачетата си,но я оставям така около 5 минути само.
Ако се падне пред компа нагъбарва клавиатурата и започва да щрака по копчетата.Много е смешна-гледа монитора,натиска копчетата ,надува бузки, и и теква лигичката    Joy
Научихме я да подава ръчичка за здравей  Grinning Естествено не я дава изпъната,но все пак е подава.Както и за боц  bowuu Мъчи се да свие ръчичка ,за да подаде едното пръстче  Laughing

Може ли да помоля някоя от майките които са сложили обикновена ваксина на децата си да драснат едно ЛС(Че не знам кои са  ooooh!).Искам да попитам нещо.

# 294
Привет и от мен!
Не съм писала отдавна, едва насмогвам да ви прочета. Откакто и каката е във ваканция и е по цял ден вкъщи, нещо не мога да се организирам и все страдам от липса на време. Днес я пратих с баба й на вилата. Имаме къща над Асеновград и заминаха за няколко дни. Иначе и Габи се научи да се обръща от гръб на корем и обратно. И аз постилам на спалнята и там я оставям да се върти като съм при нея непрекъснато. Другото ново, което на мен изобщо не ми харесва е, че започна да си смуче палеца особено, когато заспива. Но така зверски го смуче, че се чува чак в другата стая. Опитвам се да го заменя с биберона, че това май е по-малкото зло, но тя не го иска изобщо. Някой има ли такъв проблем? Засега я оставям да го смуче /то и нямам друг избор/, но съм чувала какви ли не работи по този повод, включително и че пръстът изтънявал от много смучене.
На шезлонга я оставям в полуседнало положение, но в количката не съм още, че се е научила да се обръща и в нея и веднъж я намерих с преметнат крак навън. Май ще трябва да я връзвам вече. На възглавници не я подпирам, само я държа в мен седнала като й опирам гръбчето. За захранването - не съм захранила още. Ще чакам да навърши 5 месеца и тогава мисля да започвам.
Тани тъй като и  моя косопад продължава, аз си купих и пия в момента Калмацин. Иначе за маска за коса не мога да кажа. Имам една от по-рано на Дева мисля, че беше. Мажа се от време на време, но ефект не съм забелязала да има.
Мамо Це, както са писали Ани Такова и Веселушко, на Биодерма има кремче специално за дразнене около устата - АВС дерм периорал.
За работата  - засега съм се разбрала с работодателя си да отсъствам една година, а след това пак ще говорим. Аз имам желание да си я гледам поне до година и половина дори две, но не знам как ще се справим с финансите като мина на мин.раб. заплата, че и ние  имаме кредити за връщане. Но ще го мисля като наближи времето.
Ще трябва да приключвам, че малката се събуди.

# 295
  • Чехия
Привет мами, жеги гледам в родината... тук е чудесно време, по скоро пролетно, децата са нон стоп вънка.
Тази дни нещо съм затрупана от работа, довършваме възглавничките, една приятелка иска двуетажна торта за ЧРД и направо ви изтървах края. Crazy

Тани, майка ми е с косопад от 15 години, и най ефикасно се оказа сок от чесън втрит в корена на косъма. Смачка го и го слага в тензух, маже вечер и се мие сутринта ефект има... нейния косопад е на тласъци и като почне да маже спира падането.

ilindi4ka, изглеждаш зашеметявашо..  bouquet

Майче, Верето пееше, ааааа...еееее...и така докато заспи, е вече не пее, но си имам записана на клипче и ми много мило да го гледам.

Мамс, шезлонга е леко вдигнат, но в количката е хоризонтално легнала, мисля обаче да я вдигам вече поне с едно ниво, защото само прави коремни преси.

Още само кърмя Дарински, но Верето вече й даде да опита диня...  ooooh!

Бягам поздрав на всички и здрави дечица.

# 296
Благодаря ви момичета за кремчето!  bouquet Hug Ще го вземем тези дни, обещавам!!!!

И мен още ме мъчи косопада...Направо вече не се понасям навсякъде да си гледам косите......А и Самчо като ме хване за косата - така лошо ме скубе, ако не взема мерки навреме......

Да се оплача и друго - в последните 3-4 дни Самчо заспива много трудно....Направо откачам - личи си,че му се спи, но не заспива......И ми е все на гърдата........Въобще ми се е изпарил мерака за захранване, а мъж ми само пита кога ще почваме манджите........

Нещо нямам мерак и за излизане...Времето хубаво, а ние в къщи.....Не ми се мърда и сантиметър навън......Сега като се събуди юнака смятам да излезем на двора и там да си посрещнем татито от работа.....

Ние също започнахме да си пеем приспивна песен......Особено сега - когато му се спи много, а не заспива - направо не млъква.......

Тани, ние също даваме боц....Е, даваме е силно казано, но протяга ръка и те хваща за пръста, след като не успее да даде само 1 пръстче......

Не са ли ви смешни сега бебоците...На мен Самчо сега ми е страшно смешен....Като се надупи, като се изпъчи, като се напряга да седне, въобще...сладури отвсякъде.......

И за сериалите да си кажа....Не обичам да гледам филми, камо ли сериали......Искам или не, когато съм в Добрич се образовам за всички сериали дето ги има по телевизиите......Изгледах до сега 2 турски сериала, в течение съм на нещата и в Дързост и красота(Вили,т.е. №1 бе бебе като започна #Crazy), сега фърлям по едно око на Листопад.....Май съм най-тъпата в темата, а?

Уф...и да не излезе само като оплакване, да кажа и нещо ведро - днес татито записа №3 за първи клас официално......Казват,че като започне един път училището и не усещаш как минават годинките(вярно е да знаете).....Като си представя,че записваме вече №3 за училище и въобще вече не се надявам да усещам ни години, ни нищо......

Лека и спокойна вечер на всички! Да заспиват лесно бебоците!!!!Благодаря за споделеното за вече поизправеното положение на децата.....Вчера се опита да падне от количката - така се надигна и седна от раз,че трябва вече да го вързвам......

# 297
Куин, Белослава смуче показалеца и средния пръст наведнъж, от 2-3 дни така заспива, отказва биберон и си цоцка пръстите, засега я оставям така макар, че ме е шубе да не се превърне в гаден навик.

Илиндичка, супер си! Много ми се ходеше на мен на Lord of the dance, но много късно разбрах, че ще идват в Пловдив и не успях да се добера до билети.

Белослава постоянно се пъне да сяда, такова чудо няма, но още не се върти, взех да се шашкам, че закъснява с това упражнение.

Сериали не гледам, не са ми интересни, всъщност изобщо не гледам TV.

# 298
Уф, едва я приспах ooooh! ooooh! Тази мода вече продължава твърде дълго време - ужасно й се спи, а не може да заспи, хленчи, реве, разнасяме се на ръце из цялата къща, таткото се нерви.... Накрая всички сме максимално изтощени Tired А сега не мога да повярвам какъв е покой, такава тишина! Еей, започнала съм много да ценя тишината hahaha Най-после време да се добера до компа без непрекъснато да поглеждам към нея какво прави Whistling
За косопада - аз пия Геритамин (витамини А и Е) и значително ми намаля. Казаха ми и за маска - смесва се жожоба и бадемово масло и се стои 3 часа, но аз не съм по маските, че ми се вижда сложнотия и нямам нерви.
За връзването в количката - задължително го правя. Имам си едно на ум откакто падна от столчето за кола.

# 299
Куин, Белослава смуче показалеца и средния пръст наведнъж, от 2-3 дни така заспива, отказва биберон и си цоцка пръстите...

E, същата работа сме! Аз редовно вадя пръсти от устата и при протест заменям с биберон....

Общи условия

Активация на акаунт