ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 397
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • Шумен
Добро утро!Накърмих и е време за кафето с весник! kaffeetrmker_2  Гого в количката мама с децата на люлката !
Опа   и при нас взе да пръска  umbrella дано след като си повали да става за разходки!

# 526
  • на село
Добро утро! Или май добър ден...
Докато изчета форумите и фейса, малкия човек в активната гимнастика си събул чорапите и си ги яде...  Laughing
днес бяхме на ваксинация. Биха му две ваксини  newsm78
Сега се услушвам за странични ефекти. Предния път пентаксима добре го понесе, ама да не чуе дявола...
Иначе в Стара Загора сутринта валя и беше страхотно за разходка! Направо ми идваше да се кюпна аз в количката, вместо него.  Crazy

# 527
Ние пък имахме лека авария сутринта - един недобре сложен памперс и сутрешното пишкане познайте къде - на мама и тати на леглото (ама откъм мойта страна hahaha). Добро утро, мамо Laughing Та после нямаше спане вече, сменях чаршафи, пуснах пералня, после се развъртях и пуснах и прахосмукачката и сега си пия вече с наслада капучинцето. Мартина е заспала здраво, пу пу. Та затова разходката ни ще започне по-късно, да видим само кога.

Вчера за втори път хапна оризова каша ама със зверски апетит Grinning Този път я бях направила с АМ. Предния ден беше с вода и не я отказа, но и не я прие възторжено никак. А вчера си беше - дай, дай, искам още! При първото подаване на лъжицата все още се чудеше леко и я разглеждаше (онзи ден беше по-проблематично, бележим напредък), но схвана, че така ще се храним и отваря уста с готовност. Абе това дете никакъв проблем с храненето няма Grinning Аз и без това нали все редувам шише и цица - никога не е отказвала нито едното, нито другото, каквото извадя на момента от това яде.

Моята любов се събуди, оставям ви Hug

# 528
Да питам ПАК.Сигурно се обсъждали,но...Синфлорикса задължителен ли е за родените януари.Че нашата лекарка каза ,че било само са родените от февруари  newsm78 Да не ме мята нещо.

# 529
Тани, синфлориксът се полага безплатно за родените януари, но дали е задължителен не мога да ти кажа, то май никой не е съвсем наясно, моята педиатърка каза, че всъщност новите ваксини са задължителни за децата, родени след април месец, защото новият имунизационен календар влиза в сила като задължителен от април...

# 530
Аз мисля, че ако ваксината не е обявена както е редно в имунизационния календар с актуална схема (защото на повечето януарчета няма как да сложат 3 приема до 6 месечна възраст, а в настоящия календар фигурира тази схема), няма как да е задължителна. На 14 сложиха на Светозар последния Инфанрикс, понеже аз го предпочитам пред Пентаксима, никакви странични реакции не даде, и педиатърката въобще не спомена нищо за Синфлорикс, а аз и не попитах, не държа въобще на тази ваксина.  Peace

Една весела снимчица на нашия батко от рожденния ден на едни приятелчета-близначета:

# 531
Здравейте, момичета.Да ви се оплача, Стефа ми бойкотира пюретата на хипп и не иска да ги яде, вчера хвърлих цяло пюре тиквички с картофи, а вчера още едно зеленчуково.Днес на тиквата се мръщи и не я иска.С 300 зора й дадох половината.
И още нещо да ви питам за памперсите-прима слийп енд плей, същите ли да като памперс слийп енд плей, последните имат ли еластично коланче?Тези памперси все ми пропускат и трябва да ги сменям по-често, с Молфикс нямам този проблем, но в тази жега й запарват дупето.Иначе и ние по цял ден сме само на активната гимнастика.Не знам как се справяте в жегата, но аз климатика не го включвам, а й духам с ветрилото и много се кефи Стефа.Усмихнат ден.

П.П. Да попитам, всички ли пюрета с картофи са такива гъсти?Разреждам ги с вода и пак не ги иска, плюе ги.Захранила съм с морков, тиква и картофи, ама май картофите много не ги тачи нашата Стефка.Сигурно ще ме нападнете, че давам от кашите на Ганчев, ама другите не ги иска и става голямо мазало.Давам ето това - http://www.ganchev.bg/bg/mk7.php, впрочем единствения продукт на Ганчев, който купувам.От пюретата яде само на Бебивита и на Гербер.

И още нещо да попитам-възможно ли е да ми бойкотира зеленчуковите пюрета, заради плодовите такива, от вчера захраних с круша и я яде, а пък зеленчуковите не иска.Давам малко плодово пюре преди яденето в 10.00 ч и след това дохранвам с ам.

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 14:05 от gitadam

# 532
  • Стара Загора
Тани, Синфлорикса се полага и за нашите деца. А, колкото до приемите са както на Пентаксима - 3 поредни месеца /2,3 и 4м/, но ние едва вчера сложихме първата игла по ред причини първо независещи от нас, и после здравословни.  Simple Smile

Гита, аз пускам климатик, иначе само сменям бодита - вир вода е.
И недей насилва детето с тез пюрета като не ги иска, освен да я направиш злояда друго няма да постигнеш  Hug

# 533
Здрасти и от нас!
Нямате изчитане! Laughing
За захранването - моят принцип е, че децата са хора  и следователно трябва да ядат човешка храна /след млякото, разбира се/, т.е. храната им не бива да е гладка, а на малки трохички, парченца или късчета, за да се приучат да дъвчат, което също се учи /като ходенето, усмивките, пишането като големите/. Децата си имат свой собствен вкус, който се равива още от майчината утроба и той трябва бъде уважаван и развиван постенно /спокойно/. ДЕтето е човек, затова сяда на масата с храта в скута на майка си /баща си, баб си и т.н./ и яде от същите чинии като другите, като му се дав да опита от безвредните храни на масата АКО прояви интерес. Освен това ползвам тенджелка от 300 мл със прозрачно капаче, за да мога да дозирам правилно водата/храната, която готвя.
1. започвам с елда /1 с.л. измита елда се вари на бавен огън с малко зехтин и две-три щипки копър /илил магданоз/ до омекване, след което се намачква с вилца, добавят се 2 ч.л. АМ или кърма непосредстевно преди сервиране/.Давам елдата три-четири дни на обяд, преди кърмене, по 1-2 до 3 равни кафени лъжички/по-малки са от чаените/. Продължавам да дава елдяна каша, въвеждайки
2. картофче - децата не го харесват, защотопресният картоф като се свари и се яде без сол става горчив, тръпчив и е гадно отстрани на езика, затона в картофеното пюренце се слагат две зрънца морска сол. Вземам два малки пресин картофа, беля, нарязвам на кубчета, заливам с "посолената" вода, добавям зехтин, магданоз /или копър/ и варя до омекване. Намачквам с вилица до ситни парченца. Давам картофа на обяд преди кърмене, като редувам с елда /един ден елда, на дургия картоф/. Това продължава още три-четири дни, след което започвам с
3. тиквичка и морков - тиквичката има специфичен блудкав вкус, затова е подходящ моркова като допълнение, но имайте предвид, че някои деца се алергизират от оранжеви на цвят плодове и зеленчуци, тъй че внимателското. Вземам средната част на средно голям морков, беля, мия обстойно нарязвам на кубчета, тиквичката също беля и режа на кубчета, добавям копър, а може и малко елда, за да се сгъсти. Варя до напълно оомекване на всички съставки. Намачквам и дбамям кърма /АМ/ една-ве ч.л. Така процедирам още три-четри дни, след което добавям ориз или овесени ядки с тиквичка
4.  овесените ядки искат повечко вода, затова е подходяща тиквичката, а като подправка може да се сложи едно стъкче зелен лук и магданоз.
5. пипер и картоф /пак се слагат зрънца морска сол заради картофа/
6. ориз и броколи /съотношението е 1 венче броколи към две с. л. ориз/
и т.н.
Така за един месец въвеждам всички подходящи за половингодишно бебе зеленчуци и продължавам с млечните храни.

Много е мажно преди започване на захранването да се възбуди интереса на детето към храната на големите!
Друго - детето НЕ Се насилва да яде, защото го отвращавам от храната и ситуацията "хранене"
Последно - апетитът на всички хора е различен - днес ядът много, друг път никак, човещинка. Успешното захранване е това захранване, което запазва и поддържа интереса на детето към храната на големите. Не забравяйте, че храним мозъка, а не дупето!
П.П. имам много грешки, моля за извинение, не ми работят някои клавиши и нямам време за редакция.

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 14:20 от Мишона

# 534
Много е мажно преди започване на захранването да се възбуди интереса на детето към храната на големите!
Друго - детето НЕ Се насилва да яде, защото го отвращавам от храната и ситуацията "хранене"
Последно - апетитът на всички хора е различен - днес ядът много, друг път никак, човещинка. Успешното захранване е това захранване, което запазва и поддържа интереса на детето към храната на големите.

smile3501  Абсолютно подкрепям мнението на Мишона! Аз лично също приготвям храната на децата ми, не ползвам готовите пюрета, в повечето случаи са отврат!  Peace

# 535
Привет на всички Simple Smile

Вчера бяхме на консултация и ни сложиха 1-ви Синфлорикс. Питах я нашата педиатърка не може ли да го отложим за след 7-мия месец, за да са само 2 игли, но тя се заинати и й го биха. Вики много плака, но нямаше странични реакции. Иначе е наддала 720 г и е пораснала с 2 см - вече е 6550 г и 65 см Heart Eyes
Пита ме с какво я храня и какво правя, че била доста качила и за пореден път се изненада, че е само на кърма Crazy
Тази ваксина ми обърка плановете за захранване, но нищо - още едно преосмисляне ще направя...чудя се да опитам ли схемата на Мишона(благодаря за споделеното Hug) Направо ми се е изправила косата с това захранване newsm77

# 536
Добър ден! Хм, и аз сериозно се замислям да правя пюрета... Лошото е, че на зеленчуците на пазара им нямам повече доверие отколкото на тези в готовите пюрета. Изборът е между консерванти и оцветители ( в пюретата) и изкуствени торове и препарати за пръскане ( в купените от пазара плодове и зеленчуци) Голям избор... ooooh!От друга страна може да се възползвам от услугите на био магазина и да се надявам храната да е наистина био. Който му харесва, харесва, на който не-това е положението Минке. Някой от тези, които дават плодове за близване да е давал диня? Аз още нищо не съм давала, но динята е на голяма почит удома, та се чудя по-нататък като се захраним дали да дам малко?
Мишона как процедираш с месото?
По принцип е ясно, че като се докопам до домашно производство веднага ще влезе в употреба, било плод или зеленчук, ама за месо освен пилешко шанс няма.Чакам с нетърпение реколтата вече, да ни пратят туй-онуй ,ма за сега само салати и лук. И яйца. Нищо което да дадем на бебка. Е до края на другия месец има още време де, аз до тогава едва ли ще давам нещо.
Гитадам тиквички с картоф никое познато мое дете не яде, споко. Говорим за готовото пюре де. А и е възможно като опитат плодовите да не искат зеленчукови известно време. Няма защо да я насилваш. Тази каша нещо не ми се струва подходяща като състав. С това сухо мляко...То не е адаптирано, а вие сте още малки май за такова?  newsm78 Това е моето скромно мнение де.
Аз ще ставам, че Тони нещо започва да нервничи. После може пак да досаждам. Хубав ден от нас и дано има малко захлаждане.

# 537
Верно е, че пюретата са голяма гадост, аз на Камен зеленчуковите ги приготвях, после и месните така, иначе и той не харесваше купените.
Вчера накупих морков на Хип и Гербер, картоф Хип и оризова каша Топфер, био- мио и прочие, реших че ще  пробвам да дам моркова на Гербер, общо взето Белослава облиза 2-3 пъти лъжицата и на 4-тия път се втресе, явно и се догади и спрях, иначе самото пюре миришеше много хубаво, но на вкус си е  Sick
Днес се чудя да я мъча ли пак с тоя морков или да изчакам няколко дни и да и дам каша, поне шанса да не и хареса е минимален.
Подариха ни много хубави лъжичка и виличка на Tupperware и две купички с капачета, като гледам ще ги ползваме по нататък.
Гита, много бебета не харесват купените пюрета, пробвай да и направиш нещо по неин вкус, аз съм била ужасно злояда като бебе, но пък моите деца са доста ящни, през ум не ми е минавало да давам някаква храна на всяка цена.

# 538
 Уф, писах, писах и цък...... всичко се изтри.......smile3511

Обичанка, аз съм ходила цели 7 м. на рехабилитации при Чавдаров с Дани, и с Явор ходих 2 м. Моето мнение е, че това място ужасно прилича на секта и всъщност това не е само мое мнение. Една от причините да скрия Мишо един месец от Пентаксима е точно тази, да не ме прати моя ЛЛ пак при въпросния Чавдаров, че този път вече със сигурност няма да издържа психически. Моите деца като бебета са по бавнички, по тромави и малко само да се различат от общите таблици и правила, веднага ни пращат при Чавдаров....... Аз те съветвам да водиш бебето  на рехабилитация там, защото рехабилитаторките им са наистина добри специалисти, но не се задълбавай много в разните им диагнози - централни координационни смущения и пр. глупости и не им се връзвай на платените часове, ползвай само тези по ЗК, достатъчни са... Не забравяй, че там държат всички деца до последно, с направеления и платено.... Въобще този център е страшно комерсиален, материален, мошенически и незнам какво още свързано с пари......

Много ми харесаха думите на Мишона, че храним мозък, не дупе Hug

Иначе при нас всичко си е едно и също, децата слят, ядат, някой плачат, други не слушат и така, в общи линии нищо ново....

Спирам да пиша, да не стане пак ЦЪК и няма нищо....... hahaha

# 539
Дани 77 и ние с мъжа ми решихме само по ЗК да ползваме процедурите.Доколкото разбрах са само 10, а на нас Чавдаров ни препоръча 60-90 дни рехабилитация.

Общи условия

Активация на акаунт