ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 420
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Хмм май не ви се коментира моя въпрос  Rolling Eyes Нищо, аз пък няма да се сърдя ще продължавам да ви чета за кашите и пюретата, защото нещата ме вълнуват   bouquet  Може ли само един -два линка към кашите с които е подходящо да се започне, че вчера ги разглеждах ми те много видове, много нещо  newsm78

Все пак се сетиш - втория ми въпрос беше смятате ли че вече се различават момченцата от момиченцата? Според една приятелка - да, според мен пък дрехите и предварителната нагласа че знаеш дали е момченце или момиченце оказват влияние. За пример вчера Диди беше със синьо боди, без фиби, без нищо което да подсказва че е момиче...навсякъде й викаха "оле колко е СЛАДЪК"  Laughing Laughing Laughing

# 571
Стефа понякога я мислят за момче, може би защото количката ни е синя.И коса много няма, явно се водят по количката, нищо, че е в розово.

# 572
Гита, без никакви лоши чувства, то на теб човек неможе и да ти се разсърди  action032  но наистина постингите ти са абсурдни (да некажа и някоя по обидна дума), вземи да попрочетеш малко преди да се изказваш така. Crazy Давам ти приятелски съвет Hug Меджудругото радвай се, че детето ти е със здрав стомах и без алергии Peace

# 573
  • София
Герганче, ето, отговарям: Не мисля, че бебоците се глезят. Първо ми се струва рано и второ цялото мрънкане в момента според мен идва от горешината...  Sick

Аз започнах с тази каша - първата. Мисля, че е подходяща, защото няма захар и добаки от плодове. Още не съм въвела нито един плод и не мисля, че е добре да го има в кашата. Купила съм и едно пюре от ябълка, но ще го дам като приключа с въвеждането на кашата.

Филип не са го бъркали с момиче до сега, но го обличам предимно в синьо и количката ни е такава.

Холи, малките са големи сладури! Сигурно ви е много весело!  Heart Eyes

Тарти, все забравям да напиша колко са сладки свете тарталетки! Много си приличат!  Heart Eyes

Моето дете спи...започнах да го къпя на обед след разходка, че вечер няма кога. Сега го изкъпах, заспа и после яде...дано да поспи повече, че като не си е доспал е страшно крив, то и времето е ужасно! Ние сме без климатик, но ако юли и август са толкова топли ще вземем преносм сигурно, че не се живее...

Започвам да мия шишета... Hug

# 574
  • Mediterraneo
Герганче, аз смятам да започна захранването с оризова каша на DM. Съотношение цена- грамаж е ок, казват, че много се услажда на бебетата, а е и подходяща за захранване.
Относно разпознаването на бебетата- не мисля, че се познават. Освен ако бебето няма вързани опашки или е с обеци. Моята днес беше изцяло в розово облечена и пак две мои познати я оприличиха на момче  Rolling Eyes А да не ти казвам, че в много случаи е облечена в момчешки дрехи, понеже износва дрехите и на едно приятелче  Laughing

# 575
  • Стара Загора
Имаше болни деца, добре че не ходеха още, та гледах да сме на разстояние от тях.
Как когато е консултация ще има и болни деца  #Cussing out Това не го разбирам. При нашата лекарка / тя е общопрактикуващ/ в дните на консултация не приема други пациенти и смятам, че така е редно. Хем ние не чакаме, имаме си часове и се спазват, хем нямаш контакт с болни.
А, доколкото за марлята с риванол на мен ми каза да сложа, ако мястото се зачерви и подуе. Не съм слагала.

# 576
Герганче и моето мнение е че е рано да се глезят. По- скоро им се променят нуждите  Peace
За различаването- ами само по дрехите се различават. Александър дълго врем его мислехя за момиче. Той има нежни черти и въпреки че все в синьо го обличах, все разправяха че е "много сладка"  Laughing

http://papa-bebe.com/ka6i/ban_ka6i/milupa_o.jpg- такава каша давам аз Peace

# 577
Дани, честито! Много здраве на Миши и повече да нямате
никакви проблемчета   Flowers Rose  Hug!

renxy, не съм прикрепяла с нищо. Придържах му с ръка, едно напоено памуче, като му го сменях честичко.
   Имайте предвид, че срока на годност на риванола е много кратък и много кратко е годен след отваряне.  Peace
Много е тъпо, че не са ви приели веднага. Ама и чакащите как не сетиха да ви пуснат. #2gunfire

Аз на гукането викам говорене, ами то си е говорене ама бабешко.

Сигурна съм че е печатна грешка, обаче...  hahaha
Гита, при нас всеки ден е различно. Ами то си е нормално, никой не е в едно и също настроение постоянно.

За памперсите, на нас "слип енд плей" ни пропускаха на всяка втора смяна. Белите на памперс ми смърдят ужасно Sick. Пробвах много марки, най-добрия вариант за нас се оказа Пуфис. С 4 размер е от доста време. Но така или иначе вече през по-голямата част от деня го държа по гащички с тензух вътре.

Питах по-рано, сега ще се повторя Simple Smile. Как стои въпроса със захранването и ваксините? Чудя се дали да го почна 3-4 дни преди имунизация, или да изчакам две седмици след нея, но се опасявам че ще му е вече късно. А ако почна няколко дни преди имунизацията, след това нали не трябва да се въвеждат нови продукти и направо не знам, три седмици на картоф ли да го карам newsm78.
Моля мамите с опит да подсказват.

Според педиатърката ни вече трябваше да сме почнали месото, а уж в началото ми обясняваше, как не се захранва преди 5 навършени месеца. Плана ми за сега е : картоф, морков, тиква или тиквичка и натам ще го решавам в движение.
 И още един въпрос към захранилите- по колко дена въвеждате всеки нов продукт и правите ли пауза м/у тях.  

Герганче, зависи какво разбираш под глезене. Общо смятам, че да, глезят се. Т.е. вече мрънкат не само заради потребности, но и заради желания. Ако това наричаш глезене. Според мен обаче и нуждата от внимание също е потребност, макар и не жизнено важна, както в началото. За втория въпрос, мисля че повечето бебета се различават лесно по пол. Имат различно излъчване, аз винаги безпроблемно съм различавала пола на бебетата, независимо от дрехите им.
 Обаче моя сладък, все ми го мислят за момиче Laughing. (Сигурно защото е хубав) Laughing

Прохладен следобед!

# 578
valkiria според мен няма проблем да го захранваш. Просто 3 дни след ваксината не му въвеждай нова храна Peace

# 579
Стана жега, не е за разходки по това време, бебчовците спят и темата върви с пълна скорост, не мога да изчета всичко........

Мен ми е футболно, жега ми е, мозъкът ми се е сварил и не мога да мисля адекватно по сериозни теми, в очакване съм на първо класиране за младежа, Сами го гледаме всички на автопилот и да си призная така е май по-добре,че не се вдивясвам за щяло и нещяло. Детето си яде, спи, пълни памперса - какво мога да искам повече.......

Само на Герганчето ще отговоря....Да, аз смятам,че децата се глезят на тази възрост. Глезене не знам дали е подходящо, но определено всички в къщи Сами ни манипулира както си иска.......Върви с огромни крачки към това да стане мамин Кольо и не само мамин, ами и татин, и батин, и какин.....Всички сме над него, много ни е интересен, смеем му се на номерата, определено той е Шефа в къщи и изпълняваме май всичките му нареждания.....Вече ни действа на разходка - усети ли,че е седял по-дълго в количката и почва едно мънкане...Не спира докато не го взема на ръце и тогава става кротко като агънце.......Събуди се, около него няма никой и той си гледа ръцете, приказва си и т.н. А зърне или усети,че около него има някой - и в тоз момент започне да мънка, да иска да стане, да се обръща и пр. Та така.....Сърбаме му попарата на Шефа, ние си я надробихме, ние ще я ядем.....Ама да си призная - много ми е сладка тази попара...И с това не се оплаквам.....Напротив - кеф ми е всичко бебешко, което ни сервира Сами......

Само да си призная за едно притеснение......Кога има опасност от захранването да спре да суче.......Определено си признавам,че с другите деца не съм държала толкова на кърменето. И тогава не ми е пукало особено......И като им чета дневниците на другите установявам,че около захранването до 1-2 месеца след това съм и спирала да кърмя...Сега не искам да е така - искам и да захраня, и да кърмя......Трикове, съвети - приемам всякакви.......

И...друго...Когато му дам пюре или каша - след това спи по-дълго Сами......Снощи си направих експеримент - дадох му малко каша вечерта. после го накърмих и заспа към 22,30ч. Сутринта се събуди към 5,30ч. Това не е било никога до сега.....И съм сигурна,че е от кашата......Та едни мисли ми се въртят в главата, не искам да ги пиша, ама вие се сещате......Като ми е сладък съня и не искам да храня нощно време...А Шефа определено в последно време нощно време се буди по 2 пъти за да суче....А преди това бе само 1 път........Та размисли и страсти и на тази тема приемам.........

# 580
Мама Цо, моето мнение е че детето ще спре д асуче, когато има много заместени хранения и не му се дава възможностда суче. Иван например яде каша, като 30-40м преди това е сукал и след това отново суче. А кашата му също е с кърма. За нощното хранене и аз съм се чудила дали да не му дам 1-2 лъжици каша, че да поспи. Лакомници са явно нашите деца  Laughing

# 581
Но така или иначе вече през по-голямата част от деня го държа по гащички с тензух вътре.
И ние сме така откакто в големите горещини му се изприщи дупенцето от жегата.

Не знам кой даде идеята за играта с ветрилото, но му благодаря много. Такова цвилене пада.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 16:24 от olemale

# 582
.....Вече ни действа на разходка - усети ли,че е седял по-дълго в количката и почва едно мънкане...Не спира докато не го взема на ръце и тогава става кротко като агънце.......Събуди се, около него няма никой и той си гледа ръцете, приказва си и т.н. А зърне или усети,че около него има някой - и в тоз момент започне да мънка, да иска да стане, да се обръща и пр.

За _valkiria_  ей това разбирам под глезене  Wink Или любимото ми е като се разплаче стиска очите плаче няколко секунди, спира, отваря очите, поглежда ме и ако още съм при нея, пак стиска очите и се разплаква  Grinning Ама тая проветка дето ми прави за мен си е висш пилотаж в манипулирането  Laughing

Много се радвам за съвете относно избора на каша Wink Arven линка, който си пуснала не ми се отваря?! Провери моля те пак   bouquet

# 583
Нещо явно дава грешка
Кашата е безмлечна оризова на Милупа в синя кутия  Peace

# 584
Значи първата каша трябва да е "безмлечна" оризова? Притесненията ми идват от там че Диди попринцип е доста запечена, а с тая оризова каша да не я "стегна" съвсем? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт