ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 388
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета.Ние с мъжа ми мислихме да купуваме столче, но се отказахме.Признавам, че не можем да вземем от скъпите, само че тези от 50-60 лева хич не ми се виждат стабилни.Питах и ми казаха, че имат лимит на кг.Ако купим такова столче, няма да ни изкара дълго/казаха ми, че е до 15 кг, пък и наша Стефа е доста шавлива/, засега ще я храня в количката, пък после ще видим.Ако толкова много има нужда, по-нататък ще й купим, но на този етап според мен е излишна тази покупка и реших тези пари да ги дам за дрехи и храна.
Никоя от вас момичета не се изказа за памперсите Слийп енд плей, доволни ли сте?Според мен са по-тънки от зелената опаковка на Памперс, за лятото са идеални и не запарват, цената им е прилична-17 лева.През нощта само й слагам Молфикс, че са по-плътни, през деня слагам Слийп енд плей.За тези пелени прочетох доста отрицателни мнения, единственото, което отчитам като недостатък че нямат еластичен колан.Само веднъж са ми пропуснали на разходка и се бяхме прибрали целите изцапани.
Усмихнат ден на всички.

# 556
gitadam за мен лично това че нямат еластичен колан е голям минус от страна на удобство за бебето, не толкова дали ще ми пропуснат или не  Wink
Аз сега съм с Пуфис и съм сравнително доволна, бях взема белия Пампер, но не го доогледах, ми че той е 7-18кг  Shocked Доста са големи, но тройката са ни малки вече...жалко много ги харесвам Премиума  Rolling Eyes

Имам два въпроса :
1. Смятате ли бебчовците вече се глезят?
Упс забравих другия въпрос  Laughing А от снощи си го мисля, хаха ужас, ужас като се сетя ще го драсна  Mr. Green

# 557
  • Стара Загора
Абе, я ми кажете, на вашите деца отрази ли им се по някакъв начин синфлорикса?
Във вторник го сложихме с Пентаксима, вечерта ми вдигна 37.7 Т, други реакции  не е имало. Мястото около убождането на Пентаксима леко се зачерви, това е при нас. Simple Smile

olemale, много се смях на свекърва ти  Joy Ако излязат кучешките няма да е като зайче, ами като малко вампирче  Wink
Сега се сещам, че като никнеха зъбите на щерката бях сигурна, че пробиващото зъбче е кучешко, а то се оказа предно. Зъбките й сега са с по-голямо разстояние един от друг и затова съм се заблудила. Може и при вас да е така.

# 558
olemale, много се смях на свекърва ти  Joy Ако излязат кучешките няма да е като зайче, ами като малко вампирче  Wink
И аз така си помислих в първия момент. После се усетих, че с излезли първо резци (както е обикновено) бебето ще прилича на зайче. Предполагам за това говори свекървата. Thinking

Днес на второто хранене предложих оризова каша – безмлечна на Хип, хапна 3 лъжички, без особено желание, после се обиди и се разплака. Дадох малко АМ, после още 3 лъжички каша и завършихме с АМ. Но лъжичката ми е съвсем малка, сумарно се събират едва 5 мл каша. И реших да давам чист продукт, било то картоф, морков, тиквичка, без мляко. Ако вече категорично ми го откаже, ще го смесвам с мляко.
Гита, щом ти допада оранжевата опаковка на Памперс, ползвай ги. Аз си карам със синия пакет. Като цена и качество ме устройват. Засега ми се е случило да запарят само когато сме в колата на по-дълъг път, но там проблема е комплексен вече.
 Едни облаци са надвиснали, а така и не почва да вали. В чуденка съм дали да излизаме newsm78

# 559
  • Mediterraneo
Гита, столовете ги обсъждахме доста по едно време. Бях казала, че имам от каката ето това- . Евтино е, но е повече от стабилно, използва се до много голяма възраст( дъщеря ми е на 5 и още си ги ползва като столче и масичка). Невинаги скъпото е критерий за безопасност, стабилност и сигурност  Stop

# 560
Здравейте, днес моето Миши става на 6 месеца!!! baloni

# 561
Честито на всички, които имат някакъв повод за празнуване.  bouquet
Столчетата знам,че ги обсъждахме, защото аз попитах за това.Това, което е дала Тарти на снимката ми харесва.
Не е моя работа да се намесвам, но мисля, че чистата оризова каша никое бебе няма да я яде, защото е безвкусна.Защо Ани не пробва с млечна плодова,Хумана, че е и Хипп имат много такива.Те не са с добавена захар и са с обезмаслено мляко.Успех в захранването с каши. Peace

# 562
  • Стара Загора
Дани, честита ви половин годинка!

Миши да расте здраво и усмихнато дете!

# 563
Моето бебе яде с голям апетит чистата оризова каша  Peace А млечните плодови каши е редно да се въведат след като са въведеди доста неща и не са подходящи за първоначални каши Laughing Мое мнение

НАшето столче е на Бертони YamYam. Като го взимахме беше доста скъпо- към 150лв, но баткото го ползва до 2 години и скоро и Иван ще го слагам. Харесах го защото имаше 4 положения на гръбчето и 8 нива за височина. Сега Иван мога спокойно да го слагам на най- легналото положение и е все едно в кошница  Peace

Дани, Честита месечинка Hug Ех, как бързо минава времето

# 564
Привет! Днес бяхме на консултация. Сложиха ни втория Пентаксим и Синфлорикс. Тони милата си порева доста. Вече сме 7 кг и 66 см (плюс 600 гр и 1 см) Направо побеснях с нашата педиатърка. Имахме час за 11.00, а ни взе в 12  #Cussing out А за късмет днес бях сама с двете и се наложи да взема и каката с нас. Направо ужас.  ooooh! Имаше едно болно детенце, което чакаше от час и нещо... И уж бебетата с предимство, а влязохме след всички както си ни беше реда. Не че искам да пререждам другите деца, ама когато след нас с каката има бебе не се сърдя да го вземе по-рано. Винаги е казвала, че бебета не чакат, а то какво стана? Имаше болни деца, добре че не ходеха още, та гледах да сме на разстояние от тях. И накрая срам-несрам нахраних Тони в коридора, защото тя милата вече взе да нервничи. До мен имаше една бабка и тя вика- А не се притеснявай моето момиче.Щом е гладно бебето, няма да чака я! Честно казано мислех че старото поколение са консервативни, ама тя ме изненада. И накрая се прибрахме изнервени, изпечени от слънцето, абе нямам думи. Дано да няма странични ефекти от двете ваксини. Иначе педи каза, че няма да бързаме със захранването, кърмените бебета започвали най-рано на 6 месеца. За водата каза, че ако не иска няма защо да я насилвам. Другото което ме изненада, но неприятно- като стана въпрос за кърменеи тя каза, че сега имало достатъчно информация по интернет и на курсовете за бременни. Не че съм я питала нещо, а просто тя отбеляза, че все по-малко майки кърмят и аз я репликирах, че нямат достатъчно информация в случай на проблем (имайки предвид, че педиатрите трябва да я дадат според мен, не компютъра)  Пфу добре че има интернет да ги отмени малко, че милите толкова се стараят...Стига толкова, оплаках се!
Дани честито полугодие! Да сте здрави и щастливи, другото го има в магазина.
Ще ставам, че Тони иска внимание. Само да питам някой правил ли е компреси с реванол на мястото на убождане- с какво ги закрепихте? Педи каза чиста марличка, напоена с реванол, ама как да я закрепя?
Спокоен и хубав ден от нас!

# 565
За кашите не знам.Въпросната наша педиатърка направо каза да започвам с млечна, плодова.И може ли нещо да попитам, ама да не ме вземете на базик, има ли дни, когато вашите бебета гукат повече?Аз на гукането викам говорене, ами то си е говорене ама бабешко.

# 566
  • Mediterraneo
Гита, паднах от смях с твоята тема, честно!

# 567
Гита снаха ми позваше Слийп енд плей-доволна беше-каза,че наистина са по-тънки,но оплаквания не е имала.Ние още ползваме 3-ката на тези Памперс актив-доволна съм.Не ми допадат памперси,които нямат разтегливо коланче-пробвах добри са,но за мен е важно коланчето Grinning.
 За жълтъка да с педиатъра съм го съгласувала разбира се-е признавам си не ми каза колко точно жълтък-обаче снощи го смесих с малко мляко и каша да се разреди-ами изяде си го детето.
Аз с бебето си процедирам по следния начин:чета ,слушам педиатъра,но карам повътрешен усет-и като гледам май всички майки тука са така.
 Ето например някои майки дават парченца храна вместо да пасират-аз мисля малко по-нататък да го правя-струва ми се,че така може да ги заболи корема-като има зъбки дори малко е по-друго,но всеки сам си решава.То и дете с дете не си прилича-едни искат да им е гладка храната,други не ги бърка и да не е толкова пасирана,едни понасят добре ваксините,други не и т.н.Примерно едни харесват пюретата на Ганчев,а други не,но някои не харесват ни Ганчев,ни Хипп,ни Гербер(племенника ми например и такива не искаше да яде само по няколко лъжици,а колко АМ на Милупа изхвърлиха не е истина-просто си беше злояд).
 Дани, честита ви половин годинка!
 Утре ще пробваме млечна каша Слънчо-праскова-аз я правя само с вода-150мл.

# 568
Как на мястото на убождане компрес с риванол-убождане за ваксините ли-аз не съм мазала и слагала нищо.Даже вчера след Синфлорикса я окъпахме-питах тука за къпането ама никой не писа.И някой пита-стори ми се,че беше малко раздразнителна и малко по-трудно заспа вечерта-иначе сме нямали ни температура ,нито нищо друго.

# 569
  • София
И аз вчера дадох безмлечна оризова каша на ХИП. На Фил му хареса и на мен ми се стори много приятна на вкус. Днес ще дам пак.

Компресче с риванол съм прикрепяла с хипоалергична лепенка.

Омръзна ми тази жега! Излизаме вечер от 21.00 до към 00.00 само тогава може да се диша и Фил заспива без проблеми. Дори като се приберем и му сменявам гащите не се събужда. Ние ползваме Пуфис 4ка.

Дани, честит 6ти месец на Мишко! Да е много здрав и силен!  Hug

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 14:42 от Red tree

Общи условия

Активация на акаунт