Овче и козе кисело мляко

• 5 965
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,
Досега не съм давала на детето си нито овче нито козе кисело мляко, защото нямаше от къде да вземам (за домашно става въпрос). Днес обаче една баба ми донесе от нейното село домашно овче и козе кисело мляко. Кое според вас е по-подходящо да яде дете на 2 годинки?

# 1
  • Монтана
Според мен козето е по-подходящо мляко.

# 2
  • Стара Загора
Според мен козето е по-подходящо мляко.
И според мен  Peace

# 3
Козето мляко се води най-близко до майчината кърма. Не знам защо и как, знам го като факт.
Аз съм захранена с козе мляко, преди 29 години адаптираното мляко не е било "модерно" и не се е намирало лесно.
Овчето мляко е много полезно, но е по-мазно. Аз бих дала и от него. Моето дете е на две годинки и преди две седмици за първи път ни дадоха домашно овче мляко, много и хареса, просто гледах да не прекалява с количеството, както прави с това от магазина.

Все пак са домашни, със сигурност е по чист продукт.

Успех!

# 4
  • София
На 2-годишно дете можеш да дадеш и от двете млека.
Аз лично козе мляко не понасям, на мен ми мирише. И не съм взимала никога.

# 5
Можеш и от двете Peace
Маслеността-на деца до 3г е мн важно да се дават пълномаслени млека! Именно в този период се изгражда най-интензивно мозъка, а за него са важни мазнините. Peace

# 6
  • София
И двете стават за дете на 2 години.
Отделен е въпросът с произхода-сигурна ли си в чистотата на млеката, в здравословното състояние на животните и ветеринарното им наблюдение, в съдовете и условията, при които е съхранявано млякото.

# 7
  • Бургас
А ако ги смесиш страва страхотно.

# 8
  • София
  Внуците ми са яли козе мляко подквасено след първата годинка.

# 9
  • Варна
Давам понякога и от двете, най често краве с овче, тук където съм продават такива комбинирани, козе няколко пъти съм взимала, много не му харесва.На 2 годинки вече би следвало да ядат всякакви млека  Grinning Давай смело, което харесва от него да хапва Simple Smile

# 10
# 11
# 12
И двете са подходящи.
Детето ти вече е голямо.

Общи условия

Активация на акаунт