Орхидея - тема 4

• 100 121
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • На планетата Земя
Хехеее, Реге, как го измисли това със школите.  Joy hahaha Mr. Green Умрях да се смея.

Сега като помисля, има и в това, което казваш резон. Въпрос на личен избор е, дето се казва, в крайна сметка.

Кате, ще живее орхидейката, надявам се, че не съм те подвела.

Хайде, отивайте да търсите тежки декоративни кашпи, че ме боли сърцето като ви слушам с тези приземявания.  Hug

# 541
  • Варна
Миле, не е гаранция кашпата, моята с нея се изтърси Whistling Е, с помощ от приятел (Кетя Crazy )

п.п. разписвам се с първи покарал цветонос за този сезон Laughing Пъстрата м … 88;ка, която по едно време цъфтеше с 4 цветоноса (и четирите все още са налични, два от тях цъфтящи в момента) пуска пети Simple Smile
п.п.п. А в Кауфланд Варна наистина има орхидеи Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 18:51 от Месечинка виторога

# 542

Tsvetik T, честити нови придобивки. Ама ти голямо обгрижване и правиш, и то превантивно. Големи лигли са твоите. Правилно ги избираш по листа и корени, аз само първите си орхита избирах по цветоноса, колко пъпки има, сега вече знам , че друго се гледа. За фунгицида ме посъветваха да го ползвам сух, можело да се напудри просто с него.

Mileto, благодаря  Mr. Green треперя им много и всеки ден поне по веднъж си вра нослето в тях да гледам къде какво развитие има  Laughing от новите две едната доста я поорязах.. фунгицид не слагах в крайна сметка, но ги върнах в корите и 1 ден по-късно им сипах няколко супени лъжици витамин Б. Малко се притеснявам, че рехаво сложих корите и много бързо им посребряха корените вече... а като каза, че по цветоноси ги избираш, тази вечер минах покрай цветя разни и веднага фокусирах един бледо жълт фал с тъмно лилава устичка и 10 сантиметрови цветове,  doh направо беше отрупан с цвят и пъпки, но се удържах, обърнах глава и подминах  Laughing Laughing Laughing За фунгицида ще знам вече, че се пудри  Hug много полезно инфо, но дано не се налага да го ползвам на никоя от наличните  Blush

Тцветик - на сегашното поливане и аз открих едно фалче не знам защот в плачевно състояние. Имаше и мухъли по корите видими през саксията. Извадих цветето, голяма част от корените бяха изгнили но имаше 4 нови и хубави. Та почистих, махнах изгнилите но не сипвах канела. Напръсках обилно с лактофол за гъби мухъли и други със синя капачка - спасявал ме е вече три пъти.. Направих същото и с корите на няколко ппъти, после постлах и сложих да съхнат на скънце- на вторият ден посадих обратно в същите кори - полях отгоре с вода че корите яха тотално пресъхнали , подпрях от двете страни с прчки за да не я "загърля"  И сега я гледам как се чувства.

_re_ge само чакам повод да минава покрай Бриколаж и го взимам за всеки случай, да действам като се наложи Grinning инвентара расте главоломно. На всичко отгоре покрай орхитата ми прехвърлиха грижите на всички офисни цветя и палми Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 543
днес в кауфлан Силистра бяха заредили с орхидейки и половинката ми вика няма ли да си вземеш а пък аз само това чакам не можах да му откажа и си взех две една оранжева и една жълта с оранжеви точки за първи път виждам такива разцветки в кауфланд утре ще ги снимам. Една от преоценените ми орхидейки сега  е пуснала цветонос и ще мога да я видя какъв цвят е а имам една откакто съм я купила пуска само кейки отделих 4 и се надявах да цъфне за да видя какъв цвят е но тя реши вместо да цъфти пак да пуска кейки. Много ми харесват ама като тръгна да ги поливам и ми писва по един ден отделям за тях но пък поселе ме радват кога ли ще мога да се спра да си ги  купувам все казвам тази е последна и после все намирам някоя която я нямам и си я вземам няма каде да ги слагам вече . Имам два провала с милотонии и един с камбрия май ги преполях защото изгниха супер бързо без малко да уморя и един цимбидиум но го спасих и сега му разстат две изразстачета но са много малки за да се каже дали са булби или цветоноси.http://sorela.snimka.bg/flowers/orhideya.455908.20941756       http://sorela.snimka.bg/flowers/orhideya.455908.20941698         http://sorela.snimka.bg/flowers/orhideya.455908.20941686        http://sorela.snimka.bg/flowers/orhideya.455908.20941680

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 22:17 от sorela

# 544
Здравейте, на който му трябва сфагнум за вкореняване на резници на Орхидеи или за каквото и да било свързано с тези растения . Сфагнумът е подходящ за вида ''Ванда'' както и за качване на Орхидеи на клон блок.

тук можете да видите подробна информация за него http://www.dionaea-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=262

# 545
  • София
Здравейте, момичета!
Вчера си купих още две орхидеи от Кауфланд - бяла и цикламена!
Показвам ви ги, заедно с розовата, на която почти всички пъпки се разтвориха. Много е красиво!

Искам да ви попитам, дали е нормално най-малките пъпки на розовата изсъхнаха и паднаха?

Ето ги трите ми орхидеи! Simple Smile

Двете нови орхидеи.
http://media.snimka.bg/7350/020955712.jpg

Старата - в почти целият й блясък.
http://media.snimka.bg/7350/020955711.jpg

И отново трите заедно!
http://media.snimka.bg/7350/020955714.jpg

# 546
Здравейте, на който му трябва сфагнум за вкореняване на резници на Орхидеи или за каквото и да било свързано с тези растения . Сфагнумът е подходящ за вида ''Ванда'' както и за качване на Орхидеи на клон блок.

тук можете да видите подробна информация за него http://www.dionaea-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=262

Ау, изглежда страхотно!!! Само да попитам дали сфагнума може да продължи да живее при засушаване, от което имат нужда фаленопсисите (имам 2 мини фаленопсиса в "мъртъв" сфагнум) и се чудя дали няма да изгният в живия сфагнум  Thinking

# 547
Здравейте

Маги, част от пъпките на новозакупените фалчета винаги падат, това е цената която растението плаща за стреса. Няма прблем иначе - растенията ти са прекрасни- честито.

Тцветик_т -както вече писах на мен всичките минина и полуминита са ми в сфагнум - не знам защо. Поливам както другите орхидеи - след пълно засушаване. На сфагнума хич не му пука че не е поливан често, фалчетата растат на корени и листа в захлас. Кога ще цъфнат обаче не знам , когато се случи ще имам 100% успеваемост.

Аз имам една торба сфагнум който пазя от едно фалче което пресадих защото беше изцяло в сфагнум, оставила съм го в кашон , ще го плзлвам според случая, за сега не се очертава такъв, дали е жив сфагнума също не знам ...

Аз няма да припарвам до Кауфланд, защото знам че няма да устоя на съблазъна ... Орхидеите ми клонят към 60, като започна да ги поливам два дена вкъщи е като бит-пазар- размоткват се едни кофички, едни пръскалки, лейки, парцали за попиване, спрейове за насекоми за гъби, торове и прочие ... Освен всичко друго вече не ми стига пространството в къщи - търся цветарник с 15 (пожелателно 17 гнезда) във вертикала НООООООООООООО не мога да намеря повече от 11. Кроя планове да намеря заварчик И на цветарник с 11 гнезда да ми запои още 3-4 платформички . Другият вариант, който обмислям е , да ми запоят два цветарника един върху друг.. чакам то вас други блестящи идеи ако ви споходят да споделите с мен  bouquet

# 548
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Орхидеите ми клонят към 60....

Реге, Shocked Shocked да не са 6 мила, как 60 орхидеи, ти в замък ли живееш??? Shocked

# 549
  Здравейте , моите фалчета и трите в момента вадят само листа ... освен да ги поя , не правя друго .
  Моля дайте ми съвет , какво да ги правя за да извадят цветоноси и къде да ги държа на топло и светло ли , какво температура ? Благодаря много  Hug
  sorela, просто албума ти ме заплени ...  Crazy невероятни цветове   bouquet ... от къде ги купуваш , тук при нас в бургас освен 3-4 цвята друго не съм виждала  Sad

# 550
  • Gone with the wind
Реге, не знам при вас колко е приложимо, но аз съм решила да си поръчам няколко етажерки за стената, за да има къде да слагам още саксии. Другата ми хрумка за орхидеите е да "виснат" на корниза, само дето тези пластмасови куки, които продават не са ми по вкуса  Confused - единствените ми пластмасови саксии за вътре са на орхидеите. Замислям се за дървени сандъчета на въженца -  нещо  като мекреме Rolling Eyes /само дето дървените сандъчета ми ги правят от април-май  и не е ясно кога точно ще ми ги направят  Confused /

# 551
# 552
  • Варна
Аз потапям саксиите почти до горния ръб в съд с вода и ги държа 5-10 минути, после отцеждам. Но и като на клипа става.

# 553
Аз потапям саксиите почти до горния ръб в съд с вода и ги държа 5-10 минути, после отцеждам. Но и като на клипа става.
и аз така ги поливам всяка неделя

# 554
Здравейте, дами!Опитвам се да следя най-красивата тема, но не пиша EmbarassedРадвам се на вашите красавици.До сега орхидеите ми не са изкарвали цветонос, само са изкарвали нови цветове от старите цветоноси.При последното поливане забелязах това ,
  според вас цветонос ли е или корен4е?
И още един въпрос ме тормози, сега пред о4аквания сезон на цъфтеж, с какъв тор е добре да бъдат подхранвани орхидеите?Досега съм торила само с те4ния за орхидеи...Хубав ден на вси4ки  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт