ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 752
  • 696
  •   1
Отговори
# 480
Уфффф, Ели така те разбирам, ей току що приятелката ми дето сме седели на един чин ми писа така отчаяно, че са и открили ендометриоза и че крайния и резултат бил безплодие, но аз и казах да не избързва с крайния резултат. На мъжа ми първата братовчедка 14 години е правила опити за бебче и на края след второ инвитро е успяла. Всички доктори не са намирали причина да не забременее и вероятно  е било вече и на психическа основа от толкова чакане, но е факт че 2 години след инвитрото, нормално не е и предполагала, че може да се случи , но сега има и момиченце по нормално заченат път. А като чаках за операция , преди мене чакаше жена, която също след инжитро , на третия месец след раждането забременява естествено. Та зачеването е един така мистериозен процес , че кой знае.....
Удис, да ти е живо и здраво братчето и много късмет в живота.
И синчето на приятелката ти да им е живо и здраво и много радост да им носи.
За голямо съжаление наред с хубавите моменти в живота вървят и трагичните, на наши приятели тука им почина детенцето на 2 месеца, трагедия.
А аз съм ядосана на мъжа ми.... #2gunfire
Лек и спокоен ден, и много усмивки.

# 481
  • Sofia
Udis555 честито на приятелката ти и на братчето ти   bouquet Господ здраве да им дава  Praynig
ellica11 и аз с Петър имах затруднения в забременяването. Близо 2 години не ставаше и не ставаше и започнах да ходя на лекар. Оказа се, че няма причина за това, но е факт, че толкова време нищо. Жената ме следи 3 месеца и за щастие малкия беше факт. Нека не се притеснява приятелката ти, да си отиде на лекар да я видят и да не се отказва. Наистина е много важно спокойствието в тези моменти, но знам че е много трудно да се постигне.
bambi2009 не му се сърди на човека, толкова рядко се виждате  Wink

# 482
  • София
Здравейте момичета!
Ей, тоя дъжд, удави ни. Ели, нека не се отчайва твоята приятелка. С Коко забременях след инсеминация! От направените ни с мъжа ми изследвания нямаше причина да не забременея, но бебчо не идваше близо две години. За първи път отидох на лекар на 17.02.2009 г., на 27.03.2009 ми беше инсеминацията, а на 10.04.2009 г. видях така чаканите и искани две чертички. Кажи й да не отлага и да не се измъчва. Медицината е достатъчно напреднала и почти няма невъзможни неща. Желая успех на приятелката ти, както и на приятелката на Бамби2009. Бамби, не се сърди на мъжа си, а се обичайте.
При нас захранването върви с пълна пара и в момента съм в чуденка кога да почна месото. Детенцето си хапва добре и зеленчуците и плодовете и кашите (тези които съм въвела). Запек няма слава богу. Но определено не харесва много, много броколи и тиквички.
Удис, аз месото смятам да си го въвеждам като всяка нова храна.

# 483
Здравейте момичета, днес нещо много студено при нас, нищо че грее слънце. Аз съм и нещо настинала та ми се струва още по-студено. За забременяването какво да ви кажа и на мен ми е болна тема заради сестра ми. Тя е по-малка от мен и вече втора година правят опити с мъжа й но все още не се получава. Прави си пълни изследвания и уж всичко е наред, но още резултат няма. Не смея много да питам, само когато на нея й се говори. Много искам да си има бебенце и не знам как да помогна, то едва ли има и как всъщност, освен да се моля друго не ми остава. Миналия месец й закъсня доста, но се оказа някакво хормонално неразположение и беше много тъжна после. Знам за много случаи на хора, които опитват с години и на края или се отказват или решават да осиновят и точно тогава от нищото изведнъж чудото се случва. Имам и много добра приятелка, която най-вероятно няма да може да забременее заради проблеми и при нея и при мъжа й. Тя също много тежко го изживява. Напоследък все по-често си мисля колко много млади жени има в днешно време, които забременяват много трудно, някои не успяват въобще, и се чудя нормално ли е това и на какво се дължи, защото за съжаление е все по-често срещано явление  Sad  В този дух на мисли пожелавам на всички, които бебеправят съвсем скоро да получат така желания положителен резултат  Peace
Ралтриф възрастите обозначени на пюретата са ориентировъчни за мен, детето най-добре си показва кога е готово. Крис на възрастта на Елма ядеше вече всички пюрета от Пюрити. Той си беше доста едър бебок, но ела да го видиш сега, броят му се ребрата. До година и половина не можехме да се наядем спокойно от него, дори току що ял пак искаше от всичко, което ядем и ние. В един прекрасен ден обаче си затвори устата и каза НЕ и до там беше с яденето. Сега се правя на клоун всеки ден да го накарам да хапне малко. Общо взето яде по-малко и от Елма  Crazy Затова ако някой ви подмята, че детето ви е пълничко или други подобни глупости, хич да не ги слушате. Стига да не е над 97-мия процентил, всичко си им е наред на децата  Wink

# 484
Аз мога също да разкажа една хубава история. Мои близки роднини прекараха 17 години в опити да имат бебе. През всичките тези години и двамата се подложиха на какви ли не тестове и всички доктори казваха че всичко е наред и няма причина да не могат да имат дете. Преди 3 години на жената откриват ендометриоза ,която е тръгнала като процес още преди години и никой странно как не я е забелязал  newsm78 . Последваха две операции- едната за отстраняване на част от тъканта , втората за връзване на тръбите за да се избегне една евентуална извънматочна бременност. Последва инвитро ,което беше успешно от първият път и днес вече имат близначки които през септември ще навършат две годинки. Не знам през какво са минали ,колко много са се измъчвали , но сега виждам колко са щастливи от това че не са се отказали .   Heart Eyes
Извинете за дългото обяснение ,но искам да вдъхна надежда на всички които всеки пореден месец виждат в едната чертичка на теста края на всяка надежда.   Grinning

# 485
  • Габрово
Здравейте мили майчета на сладки бебоци! И при нас захранването тече с пълна сила. Месо дадох преди два дни, но само го опита и дотам, а е голям инат, не й ли хареса нещо затваря устата и стиска като менгеме. Laughing Ще пробвам пак след няколко дни. Не си спомням точно кога се въвеждаше и жълтъка newsm78 Помня само, че на сина си му давах през ден по 1/4 жълтък, който варих 15 мин. и го смесвах с зеленчуковото пюре.
Горе-долу нашата схема е:

7:30ч. - 180 мл. мляко
10:30 - каша (безглутенова)
13:30 - зеленчуково пюре
17:00 - плодово пюре
20:00 180 мл. мляко
Не знам добре ли е не е ли, но на последната консултация беше 7,500 кг. и 64 см.

Някъде четох, че оризът е абсолютно забранен за деца до 1 г.  Признавам си давала съм, но много рядко.

Иначе Деничка ми е много кротка. Само си мълчи милата, дори и да усещам понякога, че позата, която е заела например не й е много удобна. Много пъти като съм излизала с приятелки са ми казвали, че все едно няма дете с мен. Тя милата само се усмихва от време на време и това е Flutter (ама това е за компенсация от първото ми бебе, което пък не ревеше само когато спи, че даже и тогава). Пу-пу такава да ми е кротичка и като почнат зъбите. За сега още нищо няма.

Мацките, които се опитват да забременеят да не се отчайват. И аз трудно забременях първия път, но стана. Пожелавам им успех Hug

Удис, честит празник на братчето  ти! Wink

# 486
  • Варна
Добро утро!
Снимки от последния юнски ден.Отбелязахме го с изложба.
http://december2009.snimka.bg/baby/varna-yuni-2010.510024.19447861

# 487
  • тук
Добро утро!
За отчета - 9.200 и 72 см. Личи си, че си хапва добре нашето момче Simple Smile
Педи каза, че тези размери изискват по-яка храна, защото енергийните му нужди били по-високи и е добре да засиля малко закуската с безглутенови бисквити в АМ-а. Сега ще търся инфо и модели такива бисквити, пък ще решавам.

сама си пиша, но проучих - имат твърде много притеснителни съставки, ще почака още доста Али, докато стигне до бисквити

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 11:08 от portman

# 488
  • sofia
Черпя за 5 тия Рожден Ден на Виктория!
  party023    bigdance2

Ле- ле, Пепи голям  и сладък мъж отглеждаш Peace

Варненки, браво добре образовате децата!  Simple Smile

Ниста скоро ще напиша повече за морето и бебето-заедно. Добре че времето се оправи.

Момичета , пуснете после снимки от срещата  Hug

# 489
Mavi, Радвам се да те видя отново сред нас!  Wink
Деничка е много сладка! Гледах снимките във фейсбук!  Hug

Алба, Честит Празник! Да ти е живо и здраво детето!   bouquet

Честит July Morning на всички, които харесват този празник!  Wink

Чести Празник на Колибри - Днес е именият ден на Дамян, а и навърчва 7 месеца! Жив и здрав!  Hug

При нас днес е Националният Празник на Канада! Въоръжени сме със знаменца и балони с канадските символи и отиваме на парад! В нашето селище има 4 дневен фестивал на ягодата и е голямо събитие, та ще посрещаме и изпращаме гости няколко дни!  Sunglasses

# 490
Честит имен ден и 7-ми месец на Дими. Ех, Колибри само как си избрала тази хубава дата!

Честит рожден ден на малката-голяма кака Виктория!

Мави, къде се изгуби? Още чакам да разкажеш за раждането.
Някой има ли новини и от  Tamarisk и алуин ?

Иначе тази седмица бяхме на консултация. Леа е пораснала с 2 см и 400+ гр (71 см и 8,2 кг).
Педито препоръча ваксина против туберкулоза преди пътуването до България през август, но смятам да се въздържа за сега.

# 491
  • София
Честит имен ден на Дамян и РД на кака Виктория.
Отчет и от наш'та бригада - 6600г, 65см +200, +2
Набързо за морето - със самолет само ще се лети! На Борил му понесе чудно - 45 минути на гръдта ми. То докато изравни нужната височина и трябва да почне да смъква самолета. А смукалчето смуче да изравнява. Варна - мерих морската в 7.30 сутринта до 10.30 на 17ти. Никой не засякох и едва ли е чудно. Там бриза брули чудничко, докато тук в жегите въздуха не помръдва. На Иракли - райско! След като мойта и мъжовата рода ни изядоха с парцалите, както си точеха зъбите 6 месеца, чичо му на Бор ни закара на юг. Там беше...на брега на морето, в бунгало с климатик, хладилник и Дискавъри (това у нас го нямаме и ми било залипсвало - ще си турна аз ТВ с кабелна най накрая), буболечки всякакви ама си щъкат навън без да се бъркат в мойте работи. Бебче му цопнахме краката във вълните и дупето в едно надуваемо розово басейнче - само такива имаха. Много емоции, много други неща има ама да не ставам досадна. Мина половин годината момчето докато бяхме във Варна - купихме му играчки от местен магазин и така...
Днес захраних - 1 чаена лъжичка пълнозърнест, безглутенов оризец. Така ще я караме - после картоф, картоф с тиквичка, морков, тиква и плодове - купих си всичко готово като за начало.
Хайде бягам да доглеждам Цветето Пиронкова, че е много оспорвано като слушам.
Поздрав от нас с милярди снимки на който му се гледа http://picasaweb.google.com/noradimitr/2010_06_18More6MesecaBoril#

Падна Цветка Sad  newsm45 , а и Борил падна вчера по глава на тил. Голям ужас за мен, но той добре си го понесе - 2 минути писък и плач - Елица  усещането е много депресиращо, сега те разбирам

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 17:06 от nora_di

# 492
Благодаря за хубавите поздравления!  Grinning

Да почерпи и моя Дамянчо Сладуранчо за празника си - моят малък изгрев  Heart Eyes

http://prikachi.com/images.php?images/354/2283354p.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/358/2283358D.jpgето го и джулайския именник
http://prikachi.com/images.php?images/362/2283362o.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/364/2283364p.jpgднес получи първите си буйки и количка  Mr. Green

много ми е миличък и кротичък - само мълчи и благо благо се усмихва на всички наоколо - приветливо момченце  Grinning меченце  Grinning

Честит празник на всички, които тачат Джулай Морнинг!  Grinning с пожелание за много топлина, много цвят и радост в душите ви!
На кака Вики ЧРД и на Жени - Канадския ягодов празник!   bouquet

# 493
  • Sofia
Честит 5 рожден ден на Вики на Алба.   bouquet
Честит имен ден на Дамян на Колибри.   
bouquet Много хубава почерпка  Wink

Нора много хубаво сте си изкарали виждам. Браво на малкия мъж много е сладичък. И снимките ти са страхотни Всичките! Peace
Честит Джулай Морнинг и от мен.  Sunglasses

Приятна вечер на всички ! Аз вече две нощи не спя и направо съм гроги  #Crazy, но пък зъбчето второ по ред вече се показа. Надявам се тази нощ да се спи  Praynig

# 494
Давате ли млечни каши!? Досега съм давала само безмлечни и кърма. Днес купих Хумана бананова млечна. Дадох, изяде я с огромен кеф, досега така не е ял... ама след това се зачерви цялата му муцуна, по-късно като давах антибиотика повърна всичко, може би и добре, ако има алергия. Имам чувството, че има алергия към това мляко в кашите - пише обезмаслено пълномаслено краве мляко...
Имате ли подобни наблюдения? Жалко, че безмлечните са супер малко видове и няма как много да му разнообразявам, но ако има алергия, естествено ще се съобразявам.

Общи условия

Активация на акаунт