ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 530
  • 696
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета Simple Smile

milenaeneva, честит рожден ден и от мен! Желая ти много любов, здраве и късмет във всичко! Весело изкарване на партито!

Жени, разгледах снимките ти - много са хубави, а Мишел съвсем заслужено е с награда.. Как се радва на сертификата си Sunglasses Успех на снимките на малката медийна звезда!

При нас няма новости, но да се изкажа и аз за домата ... Коко го хапва в смесените пюрета, тук се предлага в тези за 7 месеца+.

От месата за сега давам само пиле и много му харесва.. от другата седмица ще започна да му давам и телешко. В готовите пюрета на пазара има само пиле, телешко и агнешко, така че изборът ми не е голям.. Вие готови маджички ли давате или приготвяте месото сами? Аз нямам уред, които да пасира достатъчно ситно и не съм се опитвала да приготвям..

# 586
CatWoman, искаш ли номерче да ми звъннеш като дойдеш в Пловдив  tooth
И внимавай с думите Peace Хората, които ме познават лично (реално) едва ли могат да ме нарекат точно пък зла, злобна и т.н.
Когато не познаваш човек, не говори.

# 587
  • София
E, явно се правиш на отворена и всезнайка само във форума, не се учудвам Stop

# 588
Не, просто тук някои хора си го търсят ...
Хайде не се занимавайте повече с моята особа Crazy че ми пищят ушите.

# 589
Миленка - честит рожден ден, много здраве и щастие ти желая, тортата е мн. хубава, да покажеш и тазгодишната!
Жени много хубави снимки, браво на малката мишка
Марлен - много добре си го казала, ей момичета посмях се с тези разправий, но жената (Дарлин - да не и горят ушите  Laughing) не е права.
"Форум за обмяна на опит и споделяне проблемите и радостите, съпътстващи бременността, раждането и отглеждането на бебетата.
Форумът е за обмяна на личен опит и информацията в него не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските специалисти.'
Който няма опит пита, а който има му отговаря, просто и ясно  Peace и не е срамно да не знаеш нещо, а е срамно да не искаш да го научиш!

# 590
  • София
Момичета, въпрос:

Нормално ли е в носния секрет на бебето да се изолират стафилококи? Мисля, че някой беше писал по въпроса, моля споделете  bouquet

(Най-мило моля Дарлин да не ми отговаря, благодаря за което! )

# 591
Привет момичета,
Да си призная честно и аз се дразнех на Дарлин', обаче ако ми  позволите да ви дам съвет, не я вземайте на сериозно, помните ли човечето, което дъвче дъвка и тя се лепва на лицето му? Дарлин' го беше сложила веднъж на края на поста си, ами тогава се смях много и от тогава насам Дарлин' ме разсмива и забавлява, не ме ядосва, нито дразни... Освен това и тя не е идеална, прави правописни грешки (аз не съм толкова тактична, колкото Марлийн    Wink  ) 

# 592
Nista, Като говорим за правописни грешки и имайки предвид апела ти от преди известно време да си пазим езика и да ползваме бутона Проверка правопис, ми се иска да ти обърна внимание, че пунктуацията ти е впечатляваща. Но това е така предполагам, защото няма бутон Проверка пунктуация!?  newsm78  Wink

По темата да спомена, че понеже сме във форум за мами и бебета, а не в час по бълг. език, грешки в правописа на съфорумците никога не са ме дразнели! Грозното и цинично отношение към събеседника е това, което ме отвращава!  Sick

# 593
Тук станало напечено!Аз чета ,ама покрай нас много нови неща и все не успявам да се разпиша.да кажа най-напред-Гого има зъб.Голям зор беше ,докато пробие.Първо вдигна много висока т-39 градуса почти.Видях че венеца е надут и побелял.Аз реших ,че т е от зъба.След 2 дни и аз се проснах с т и таткото с 40 градуса.Вируса е ужасен!Иначе на консултацията установиха ,че е качил 600гря. и е пораснал 2 см.Гого пие  Maltofer за хемоглобина,обаче го плюе и всичко ни е омазано с желязо  :е:Голям зор виждам с това неговото ядене.Не иска и не иска да отвори устата.като от цирка сме.  CrazyИма дни в които яде по 500 гр храна.Не иска и кърмата даже.Преди поне харесваше определено пюрета,а сега нищо не харесва.Може да е от зъба нали???Тревожа се!Го го пак кашля от тази сутрин.Притеснявам се че имунната му система е отслабнала с това не ядене. Нагоденото е че Го го започна да се заиграва.Онзи ден си игра с една играчка 45 мен,как не го заболя корема не знам  HugУф,то моя пост стана едно голямо оплакване.Дано днес времето да е хубаво!

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 09:15 от miri4ka13

# 594
Ей момичета , ама стига с тая Дарлин . Ние всеки път й обръщаме внимание като на голяма и важна особа . Май тука голяма част от мамите сме й сърбали попарата . Ама то момичето явно си търси внимание. И със риск да разсърдя някой със изказването си ще кажа ама Дарлин , дУшо , ти наистина си злобна. Точка.
Сега с нещо сериозно- от вчера съм си наумила да сготвя едно домашно месно пюренце , обаче ми изникна въпроса колко мЯсо да сложа , аджеба. В готовите пюрета се споменават някакви проценти от порядъка на 8-10 , ама аз как да го пресметна ? .Кажете вие как процедирате ?. Сигурна съм че много от вас готвят домашни манджички  Hug

# 595
  • Sofia
udis555  в началото е хубаво да сложих малко, за да видиш как ще му се отрази. Под малко имам предвид  една две лъжички. После вече колкото си прецениш, може и по едно две кубчета  Peace Успех с въвеждането на месце  Peace И аз мисля скоро да въвеждам месце, но смятам да му ги купувам  Thinking, нещо ме е страх от купешкото. Имаме един познат, който работи  в склад за месо и такива историйки ни разправя, че за месо аз самата не помислям  ooooh!
Аз във вторник въведох грах на Петър, но сложих само 10 зрънца, после обаче прочетох, че не е препоръчително за алергични като наша милост. По принцип нямаше реакция, та се чудя дали мога да продължа да му слагам в пюренцата или да изчакам.  newsm78?
Е приятен ветровит ден на всички  Hug и нека бъдем по - положителни   Heart Eyes

# 596
Привет!
Удис, и аз ще въвеждам месото скоро - купила съм заешко и пуешко на Плазмон. Съвета на нашата педиатърка е - през ден, като се почва от 1 чаена лъжичка в зеленчуковто пюре, което обичайно давам на обяд. Максимума, който се достига ( от един вид месо, за да се продължи със следващия ) е 1/3 от общото количество - сиреч, ако пюрето общо е 150 гр, месото вътре да е 50гр.
Така ще процедирам аз, пък да видим.
Инак - след консултация с детски хематолог, се оказа, че хемоглобин 105 при късно захранени деца не е толкова опасно нисък, че да се изписва Малтофер на капки. Рече да въведа месо, каша от елда и след един месец да повторим кръвните изследвания.
Хубав ден на всички!

# 597
Благодаря ви момичета  Heart Eyes. Само исках да кажа че благодарение на мама и тате разполагам с домашно пиле и от него смятам да давам. Не ми е минало и през ум да купувам . То по добре да си му дам готово пюре отколкото тия боклуци по магазините . Ние се "повреждаме" от това месо, та камо ли малките ни душици   Hug

# 598
  • София
В готовите пюрета се споменават някакви проценти от порядъка на 8-10 , ама аз как да го пресметна ? .Кажете вие как процедирате ?. Сигурна съм че много от вас готвят домашни манджички  Hug
Удис, лесно можеш да пресметнеш съотношението, в което да направиш домашното месно-зел. пюренце- на 190гр. общо количество ти се пада 15-20 гр. месо и 170-175гр.зеленчуци.
Месото в готовите пюрета е 8-12% от общото количество – въпреки че е малка част от пюрето, това е цялата доза нова храна.
Отделен е въпросът, че месото съвсем не е малко, зависи какви препоръки се гледат и колко често се предлага месо според възрастта. Тези 8-12% се равняват на 15-20 г месо, което е препоръчваното количество при въвеждане и през първия-втория месец от захранването с месо.

6- 7 месец - около 15 г. дневно
7 - 8 месец - 30 г. дневно
9 - 10 месец - 40 г. дневно
11 - 12 месец - 50-60 г. дневно
1 - 3 години - 70 - 80 г. дневно
3 - 6 години - 100 г. Дневно
Количество месо по месеци зависи от педиатричната школа.
Зависи кога се въвежда месо (на 6 или 8 м.), зависи дали се предлага всеки ден.

Формула за количество месо
- започва се с 10 или 15 г
- всеки месец се увеличава с 5 или 10 г
- на 1 год. се достига количество между 30 и 80 г

Ето и мерителни единици за месо, които можеш да използваш при определяне на количеството в дом.условия ако нямаш точна везна:

2 к.л месо (пасирано или ситно скълцано) = 10 г месо
2 с.л. месо (пасирано или ситно скълцано) = 25 г месо
3 с.л. месо (пасирано или ситно скълцано) = 40 г месо
1 с.л. месо = 1 парченце 2х1 см = 10-15 г месо
1/8 чаша = 30 г
1/4 чаша = 60 г

За месото дали да е домашно или да купуваме готови месни пюрета да ви кажа не знам кое е по-доброто.Колкото и да ти е домашно месото, можеш да гарантираш само, че не е тъпкано с хормони, за да расте бързо, както са изкуствено отглежданите по птицефермите, но можем ли да имаме гаранция, че пилето гледано в кокошарник "Х", на село "Y" е здраво и отговаря на санитарнитете изисквания за годност за консумация..... newsm78
Темата е дълга и спорна.От друга страна пък месата в готовите пюрета се водят БИО  и за да са пуснати на пазара, това означава, че са минали накакъв (а за някои пюрета и много повече) контроли.
Аз лично за сега давам месо от месна добавка на хип, но по-нататък, може би ще пробвам пилешко и заешко домашно.
МАрлийн, май ти ме беше питала за месцето  Rolling Eyes.Да ти кажа давам сега всеки ден в продължение на 4-5 дни.Посля ще направя пауза от 10-15 дни без месо, в които дни пък ще въведа спанак ожес и още нещо и после ще започна 2-рия вид месо -пак така 4-5 дни всеки ден.След като въведа 2-рото месо вече няма да правя паузи и започвам през ден, редувано със зел.пюренце.
Меззатр, 1-2 кубчета месо ми се виждат супер много за 7 мес. бебчовци  newsm78.Това се пада около 50-60 гр  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 10:37 от ellica11

# 599
E ,по - изчерпателен отговор май няма да намеря . Ели    bouquet  bouquet  bouquet . Залавям се да готвя  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт