ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 531
  • 696
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Какво мислите за захранване с домат?! Един вкусен доматен сок ми се върти в главата  Wink

Колкото и узрял да е, доматът е КИСЕЛИНА и се дава след 1-годишна възраст - ти си прецени дали искаш да причиниш това на детето си да му дадеш сега ... Ако решиш- дай го със сиренце ... така да му се ослади още повече.
Peace Peace Peace
newsm10 без последното за сиренето разбира се, но предполагам че това е от шегите на Дарлинг Simple Smile
Честит празник на Милена Енева.Много усмивки, позитивно излъчване и щастие от мен!

# 571
Всъщност сиренето е доста добра идея! Благодаря ти Дарлин'  Peace

# 572
  • София
Доматът попринцип го дават в манджи след 8ми месец.
Аз почнах да слагам отскоро по малко белен домат като й правя някои супички и пюрета.
На голямата ми дъщеря към 9-10 месеца й правех понякога намачкан белен домат с обезсолено сирене и сухар за следобедна закуска и много й се услаждаше Peace
Доматен сок чист обаче не бих дала, прекалено агресивен ще е за стомахчето, то и попринцип сокове още не давам, мисля да изчакам още мъничко.

За урината- стана много бързо. Измих й дупето сутринта, сложих я да легне и зачаках с чашката. Пожънах успех от първия път (благодаря ти, Елф  bouquet )

ели, ти поинтересува ли се за даването на месце всеки ден, докато се захранва? Интересно ми е Peace

Весело празнуване на Миленка Hug

# 573
  • Велико Търново
Какво мислите за захранване с домат?! Един вкусен доматен сок ми се върти в главата  Wink

Домат може, но само с термична обработка, суров след годинката, поне това по мои знания. Аз вече захраних с домат, както е казала Marleen, слагам й в зеленчуковото пюре.

Относно месото - аз захраних с месо преди месец, но давам 2-3 пъти на седмица - някой път през ден, друг път през 2 - за сега е опитала пиле, пуйка и заек, като заека не го хареса въобще.

Колкото и узрял да е, доматът е КИСЕЛИНА и се дава след 1-годишна възраст - ти си прецени дали искаш да причиниш това на детето си да му дадеш сега ... Ако решиш- дай го със сиренце ... така да му се ослади още повече.

Дарлин, честно казано ми идва малко в повече твойте заядливи постове. Особено при положение, че пишеш рядко и напоследък само в такъв контекст. Не че аз се разписвам много често, но все пак момичето иска просто да попита и ако не ти се занимава, не си длъжна да отговаряш. [/size][/size]

# 574
Благодаря за пожеланията!Много сте мили!
Ето почерпка с тортата от миналата година ,понеже ще празнувам в Събота и тортата ми още не е готова!

И любимото ми питие !

Стиснете по един палец в Събота да не вали, че ще имам градинско парти!  Heart Eyes Heart Eyes

# 575
scrye, точно поради такива постове не пиша (то и не чета вече), но понякога не мога да се сдържа. А момичето е толкова зле, че даже не се и усеща .... но коменто! Бай-бай!

# 576
  • София
scrye, и при нас заешкото хич не се котира Mr. Green Пуйката горе-долу. Пилето- без проблем.
Скоро ще я пробвам с телешко да видим.
Също така забелязах, че си има предпочитания детето към марката зеленчуково/месно пюре.
Хип и Семпер ги яде с погнуса. Вече не ги давам. Особено на Хип тези, които са с картофи, прекалено сипкави май й идват, хем с АМ ги разреждам.
С удоволствие хапва Гербер и Бебивита. Сънвал- средна работа.

Дарлин
, ужасно груба си. С кое право ще определяш кой е зле и кой- не? Момичето просто пита. Няма нищо лошо в това. Това, че не схваща плоските ти шеги, не я прави тъпа. Не всички са учени и схватливи като теб. За радост.
Като те дразни тая тема, направи си своя- Декемврийки 2009 Дарлин и там можеш да си остроумничиш на воля, сама да се питаш само умни неща и точно толкова компетентно да си отговаряш  Sunglasses

Последна редакция: чт, 08 юли 2010, 12:56 от Marleen

# 577
Въобще не ме интересува бе .. да си дава домата и тва е ..  smile3534 newsm08
Жал ме е само за децата  ...

П.П. Ама и твоите шеги не ти се получават Peace

# 578
  • София
Като не те интересува, що пишеш?
Нали не четеше?
 Mr. Green

# 579
леле леле и това за един домат  Mr. Green

Дарлин', умишлено отговорих по този начин на поста ти. Но да съм зле ?  и дума не може да става  Naughty  Mr. Green Каня те на лични.

Относно сокчето от домат съм потърсила инфо и от други източници. На доста места се споменава редом с другите основни сокчета от ябълка и морков. Исках просто да се допитам вие как процедирате с въпросния зеленчук. В пюренце ще се получи добре си мисля. Ще пробвам  Peace

Хубав ден!

Последна редакция: чт, 08 юли 2010, 14:51 от MammaJamma

# 580
MammaJamma в пюрето е най доброто решение  Peace

# 581
Здравейте мамита  Hug

Напоследък при нас нещата са -лудуване с пълна сила от страна на Йони,нито спи нощем нито денем ,направо страшна фога е станал само щуротии иска да върши .Ходи в паяка и дърпа и пипа каквото свари,как не се уморява това дете и да спи после направо незнам ,има някаква огромна енергия  #Crazy  ,той да ама аз вече съм на издъхване нешо  Joy.Започнем ли да се приспиваме настават едни одисеии "мани ,мани" ,то не е ритане с крака по мен дърпане ,скубане,въртене само и само да не заспи .От няколко дни му взех и чая на Хип "лека нощ",но като гледам и той няма ефект върху такова шило като моето  hahaha ,но да е жив и здрав пък всичко друго е без значение.

Честит рожден ден Миленка  newsm51 и приятно изкарване на градинското парти !!!

Дарлйн до сега се въздържах, но сега искам да ти кажа че изказванията ти са твърде злобни и убидни,не смятам че си такава голяма многознайка за каквато се биеш в гърдите и постоянно иронизираш изказвания на момичета които в един форум е нормално да питат,това което ги интересува,никой не ти дава право да съдиш кой какъв е и що е,гледай себе си и щом не ти е приятно по -добре не чети и не пиши тук ,вместо само да изливаш жлъч .Хайде стига че много време ти отделих.

# 582
Здравейте.
Влизам за да споделя с вас че онзи ден взех една градинска детска люлка за двора и Боби е невероятно щастлив в нея. Същата вечер имахме гости ,а той изкара в нея почти два часа в песни и напеви. Въодушевена и ентусиазирана пък вчера му купих столче за хранене което естествено по детски е шаренко и в него пада голяма забава.   Joy и аз се забавлявам с него искрено. С риск да бъда понахокана ще споделя , че вече и в проходилката го слагам за по малко .Няма друго ново около нас.
Одеве поразчиствах малко колата и се досетих че май вече е време да сменя кошницата за кола със столче , та да ви питам вие вече направихте ли го. Боби седи вече самостоятелно и май наистина му е време. Тя кошницата ми се наглася и за седнало положение но все си мисля че със столче ще му е по добре    Hug
Вече успешно захраних с месо като до сега съм дала само пуйка ,но ще дойде време и на другите меса. Купих също и бишкотите за биберон на Плазмон да отлежат малко в шкафа . Той Боби както му се радвах че всичко яде и не подбира ,започна да се назландисва и с триста зора яде , включително и млякото. От доста отдавна не съм увеличавала дозата /яде по 150 мл./ , но дори и да давам повече той си изяжда пак толкова.
Миленче , честит рожден ден . Бъди усмихната , щастлива и обичана майка и жена    smile3525

# 583
Момичета, Благодаря ви за милите думи и се радвам, че снимките са ви харесали!  Wink

Нора, да кажа, че и вашите морски снимки са чудесни. Изгледах ги всичките!  Hug  Борил е много пораснал!

MammaJamma, Това, което аз знам за домата е, че най-добре да се предложи между 10-12 месец и то сготвен, но много източници го дават от 7-8 месец. В тукашните пюрета и бебешки храни доматът присъства в тези за 8м бебета. Има и сок от домат, но разбира се е термично преработен. На него също пише 8 месеца.

Относно идеята за сирене, както вече дискутирахме по-напред в темата, стана ясно, че млечните продукти като кисело мляко и сирене могат да се дават много по-рано от 12м. Въпрос на избор на родителя е. Тук сиренето присъстрва в храните за 6м. бебета.

Искам и да ви се похваля, че след конкурса ни се обадиха и ни поканиха да участваме в кратък репортаж, който ще бъде излъчен в едно шоу в тукашна телевизия. Та утре сме на снимки!  Laughing

Миленче Енева! Бъди жива и здрава и много щастлива! Само красиви емоции да радват сърцето ти! Пожелай си смели желания и следвай мечтите си! Хубаво да си прекарате в събота!   bouquet

За урината -  Споделяла съм, че имахме проблеми с Мишел с бактерии в урината и сме й вземали урина много пъти. С колектора става отлично, но може би нашите колектори са по-различни от българските. Знам, че е важно урината да се изследва до 2 часа след изпишкване и поради разстоянията тук винаги сме чакали Мишел да се изпишка в колата пред лабораторията, че да можем да се вместим във времето!  Simple Smile

# 584
purvo - izvinyavam se za latineca (pisha ot tel-a si), no ne mojah da se sdarja! I moeto vreme doyde da si kaja, che predi osem meseca, vse oshte bremenna az spryah da pisha v temata na dekemvriycheta tochno zaradi tazi zla k....a Darlin' i zlobnite i obrushteniya kum men! Jelanieto mi za pisane tuk se izpari, no taya veshtica ostana v saznanieto mi i ako drugata sedmica, kogato shte sme v plovdiv, ya vidya nyakude, prosto shte ya naritam!!! I sega po sushtestvo - Darllin' naistina spri da chetesh i da pishesh tuk, zashtoto zlobata ti veche premina vsyakakvi granici i shte progonish i drugi maiki ot foruma! Ti ne si chovek be!

Общи условия

Активация на акаунт