Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да поправя разтопения марципан на Варна?
Как да направя кръгла торта?
Как да направя торта с марципан от Варна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да поправя разтопения марципан на Варна?
Разтопеният марципан на Варна може да бъде поправен чрез добавяне на още пудра захар и нишесте. След като тези съставки се добавят, тестото трябва да се остави да престои на стайна температура. След това можете отново да опитате да го месите. Ако използвате глазура, можете също така да използвате шоколадово покритие, което е по-устойчиво на топене.
-
Как да направя кръгла торта?
-
Как да направя торта с марципан от Варна?
-
Как се сушат фигурите и елементите от маслено-захарно тесто на Пикко?
-
Как се използва фонданът по рецепта на Wilton?


Писала съм я преди рецептата и мога пак да я пусна, ако има желаещи. В този и вид е оригиналната рецепта. Блатовете са какаови, но ти може да помниш от семинара.
Интересното е, че не са маслени, но не са и пандишпанени, а са влажни.
Пепи,нека ти расте здрав,послушен и всичките му детски мечти да се изпълнят.Тортите,които си показала са уникални.
....Не съм доволна от крайния резултата, но с две леви ръце и малко време- толкова мога аз...За тигровата щампа- никога и не съм мислила колко е трудна за рисуване реално това нещо....
За другия четвъртък ми трябва два или три етажа торта с две балерини на нея. Приемам всякакви идеи за самите фигурки- как да ги направя по- изпипани (сега ползвам един комплект за моделиране на хора, но нещо не ми се получават никак с тази бавно съхнеща ММ- всичко се деформира както и да го слагам и се разпльосква, а и много ръбове стават от самите формички), както и с какво да ги подкрепям трите етажа, за да не се сринат-дали дървените шишчета и парчетата фолио ще свършат работа за три етажа. Измазването продължава да ми е непреодолим проблем- този път пак мазах, два пласта даже маслен крем и пак имаше целулит. Дали защото изравнявам и заглаждам с пръсти или идва от друго нещо проблема?
на всички рожденници!
Безкрайно съм благодарна за размислите по целулитената ми тегоба. Не се бях замисляла дали пък многото крем и сиропирането не ми създава този проблем. По принцип предимно пълня със сметаново- плодов крем и по- рядко с шоколадовите кремове- с крем сирене и тн като съставки, но и сиропирам доста добре, без да стават мокри чак блатовете де- до сега торта не ми се е размазвала или отпускала. Като измажа с маслото дебело оставям в хладилника за 30-на минути, обикновено президента стяга за толкова доста добре и после е сравнително доста твърд и труден за дозаглаждане на останалите грапавини, за това слагам парче домакинско прозрачно фолио и върху него приглаждам с пръсти до колкото е по силите ми. Къде ми е грешката в тази тактика? Иначе ще взема и аз да си купя една от тези "шпакли" за заглаждане с крехката надежда да ми се подобри крайния резултат....
) е по-скоро "Те" ( кейк сентрал) са откраднали " наша" ( на БГ_мама) торта. 
Ще се опитам и да разточа още по- дебело, макар да пробвах последния път, но пак ми се къса като го пренасям, а на точилката залепва кат го навия....Очевидно аз съм много смотана, но пък съм упорита като планинска коза и ще се боря до подобряване на резултата. Не смея дори да се опитам с ръце да го пренеса, но бих била во веки благодарна, ако някоя от вас някой ден се снима как извършва тези дейности 
