МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 5

• 66 436
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Абсолютно съм съгласна с Pashic по темата за допълнителните изследвания! Едно е лекарите да си направят заключенията за алергии и анестезия след подробен анализ, друго е да се наложи спешно да взимат решения без направени изследвания преди това!  Naughty За себе си съм сигурна, че преди да прекрача прага на родилното ще имам и тези изследвания.  Peace

# 121
marry_ng, извинявай че те засипахме с въпроси, но тъй като днес стана ясно, че ще идвам на запис на тонове при вас, интересува ме записът гинеколога ли го прави /за да преценя кога и при кой да си запиша час/, или някоя сестра/акушерка?

# 122
marry_ng, извинявай че те засипахме с въпроси, но тъй като днес стана ясно, че ще идвам на запис на тонове при вас, интересува ме записът гинеколога ли го прави /за да преценя кога и при кой да си запиша час/, или някоя сестра/акушерка?
На мен вчера ми се наложи консултация включително и запис на тонове.На смяна беше др Гамишев и той ми направи записа...

# 123
Denito,при мен също е така - без срещи с алерголог и анестезиолог.Изрично попитах наблюдаващия ме лекар,но ми каза че не е необходимо,след като ще раждам нормално.Ако не дай си боже се наложи -  на място в Девата.

miadia,не се шашкай лекаря си знае работата,щеше да ти каже,ако има нещо притеснително.Стискам палци  Hug
Благодаря ти Мая дано да е така,че повечето лекари имат този навик да те наплашат а ти еди се оправяй после сама в такъв момент  ooooh!
Леко раждане ти пожелавам и здраво бебче Hug

# 124
Денито, аз също нямам тези изследвания. И двамата ми лекари бяха категорични че не са необходими на този етап.  Ако в процеса на раждане стане нужда от упойка се реагира на момента, ставало много бързо.  Разчитам и на това че вече съм била под упойки.

# 125
marry_ng, ако дойда да раждам при вас без да съм направила всички необходими изследвания, ще бъде ли голям проблем. Питам, не защото искам да си ги спестявам, а защото Гамишев ще ми даде напраления едва другия месец, когато вече ще съм в края на 38 г.с., т.е. има вероятност да родя, преди да успея да направя изследванията. Има вариант да ги направя без направления, но в крайна сметка ми писна да давам излишни пари, при положение, че се осигурявам и то на реалната си заплата, т.е. смятам че имам всички права. Ако се наложи да ги правя без направления, моля те, да ми кажеш дали е достатъчна ПКК, или трябва да е ПКК- 20 показателя с диференциално броене?
Доколкото разбрах теста за алергия към упойките не е по ЗК, така че него със сигурност ще го направя още следващата седмица, както и консултацията с анестезиолог.

# 126

Здравей, да записът на тонове го прави Гинеколога.

# 127
marry_ng, ако дойда да раждам при вас без да съм направила всички необходими изследвания, ще бъде ли голям проблем. Питам, не защото искам да си ги спестявам, а защото Гамишев ще ми даде напраления едва другия месец, когато вече ще съм в края на 38 г.с., т.е. има вероятност да родя, преди да успея да направя изследванията. Има вариант да ги направя без направления, но в крайна сметка ми писна да давам излишни пари, при положение, че се осигурявам и то на реалната си заплата, т.е. смятам че имам всички права. Ако се наложи да ги правя без направления, моля те, да ми кажеш дали е достатъчна ПКК, или трябва да е ПКК- 20 показателя с диференциално броене?
Доколкото разбрах теста за алергия към упойките не е по ЗК, така че него със сигурност ще го направя още следващата седмица, както и консултацията с анестезиолог.

Ще разговарям с лекар от отделението, за да ти дам точна информация. Знам, че дори и някой да дойде без никакви изследвания няма да го върнат, но ще ги направят тук, но това ще отнеме време, а в някои случаи се не може да се чака. След малко ще получиш отговора ми, отивам да питам лекар.

# 128
Разговарях с д-р Георгиев и той ми каза, че има стандартни минимум изследвания, които са необходимо за нормалното раждане и те се правят по време на женската консултация, т.е. всички бременни ги притежават. Допълнителните изследвания и консултации се налагат, когато се подготвя планово оперативно родоразрешение. При нужда от спешна интервенция изследванията и консултациите са осъществяват в болницата. 

Днес в 15 часа ще започне училище за бременни "Биберон", лекцията е "Видове контракции. Кога трябва да се обърнем към лекар или да тръгнем към родилния дом. Видове раждане." Заповядайте!!!

# 129
  • у дома
Miadia аз бих се консултирала задължително, с още един лекар, заради тези води. Това не е проблем, който трябва да се подценява. Дано всичко да е наред  Praynig
За упойките - аз се окзах алергична към 8 от 10 упойки  ooooh!, така че не бих рискувала, да си спестя толкова важно изследване.
Мадмоазел - между тези двама доктори аз бих препоръчала Дорийска  Peace

# 130
  • Бургас
Здравейте Simple Smile

Интересува ме в Света София или Дева Мария, правят ли се изследванията тимпанометрия и акустична ринометрия. Интересува ме за дете на 4 години.

Благадаря предварително Simple Smile

# 131
Здравейте Simple Smile

Интересува ме в Света София или Дева Мария, правят ли се изследванията тимпанометрия и акустична ринометрия. Интересува ме за дете на 4 години.

За съжаление не се правят такива изследвания нито в Дева Мария, нито в Света София. Това са специализирани изследвания, които правят в университетските болници, не знам дали някъде в Бургас ги правят.  newsm03

# 132
Miadia аз бих се консултирала задължително, с още един лекар, заради тези води. Това не е проблем, който трябва да се подценява. Дано всичко да е наред  Praynig
За упойките - аз се окзах алергична към 8 от 10 упойки  ooooh!, така че не бих рискувала, да си спестя толкова важно изследване.
Мадмоазел - между тези двама доктори аз бих препоръчала Дорийска  Peace
Така си е не е за подценяване.Консултирах се поне с още двама лекари и определено всички са на едно мнение често ехографски прегледи и задължително запис на тоновете най-малко един път седмично за да следи състоянието им както и бебето Simple Smile

# 133
  • Бургас
Здравейте Simple Smile

За съжаление не се правят такива изследвания нито в Дева Мария, нито в Света София. Това са специализирани изследвания, които правят в университетските болници, не знам дали някъде в Бургас ги правят.  newsm03

Благодаря за отговора Simple Smile
Предполагах че е така, но все пак да питам - надеждата умира последна  Grinning

# 134
Да, длъжна си да провериш. Дано намерите добър специалист и всичко да е ок!

Общи условия

Активация на акаунт