МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 5

• 66 490
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, искам да попитам, задължително ли пускат на нормално раждащите система окситоцин, или има опция да ме изчакат процесът да се развие съвсем нормално? Нещо се наплаших от разкази на преминали през това, най-вече заради непоносимата болка. Аз смятам да раждам без упойка. И още един въпрос, когато си без упойка, слагат ли някакви обезболяващи по време на раждането, ако се наложи /бусколизин например/? Чувала съм, че в някои болници го правят.

# 256
  • Бургас
И още един въпрос, когато си без упойка, слагат ли някакви обезболяващи по време на раждането, ако се наложи /бусколизин например/?

Да, на мен ми сложиха веднъж.

# 257
Здравейте, искам да попитам, задължително ли пускат на нормално раждащите система окситоцин, или има опция да ме изчакат процесът да се развие съвсем нормално? Нещо се наплаших от разкази на преминали през това, най-вече заради непоносимата болка. Аз смятам да раждам без упойка. И още един въпрос, когато си без упойка, слагат ли някакви обезболяващи по време на раждането, ако се наложи /бусколизин например/? Чувала съм, че в някои болници го правят.
Аз съм питала 2-ма лекари относно слагането на системи и казаха,че ако не искаш такава никой насила няма да ти сложи.Да,има такава опция,само че тръгни възможно най-късно.Т.е с контракции на 5-6 мин.  Peace

# 258
С окцитоцина се ускоряват нещата ,аз съм ЗА ,но ми беше кофти ,че от него ужасно пресъхва устата ,а не ти дават да пиеш!За болките и в двата случая са си еднакви ,с окситоцин са по- начесто заради ускоряване на процеса ,но мисля че по-бързо да минава е по-добре!

# 259
  • Бургас
С окцитоцина се ускоряват нещата ,аз съм ЗА ,но ми беше кофти ,че от него ужасно пресъхва устата ,а не ти дават да пиеш!За болките и в двата случая са си еднакви ,с окситоцин са по- начесто заради ускоряване на процеса ,но мисля че по-бързо да минава е по-добре!

За пресъхването си права, направо гърлото ми дращеше и двата пъти като раждах.Но сега в Девата акушерката ми даде една чашка с около 50-100 мл. вода да си мокря устните от време на време.Родих се и аз. Laughing

# 260
А при секцио със спинална или с пълна упойка как стоят нещата с пиенето на вода, разрешава ли се след операция и ако не след колко време?

# 261
  • Бургас
А при секции със спинална или с пълна упойка как стоят нещата с пиенето на вода, разрешава ли се след операция и ако не след колко време?

И при двата вида упойки, след операцията трябва да пръцнеш  Laughing и след това се разрешава вода . При всеки става по различно време, при мен стана след около 9 часа, а момичето, което беше до мен малко повечко. Иначе, можеш да си вземеш стерилни марлички и да си навлажняваш устните, за да не ти пресъхва съвсем устата. Съветвам те, ако си с пълна упойка да си вземеш олипс или други такива бонбонки, защото след излизането упойката доста дразни гърлото (не е задължително, но доста често срещано) и те кара да кашляш, което е  Confused Peace

# 262
Благодаря ви за отговорите, момичета. Simple Smile
Надявам се всичко да мине съвсем естествено при мен, дано да не са ми криви сметките. Laughing

# 263
  • Пловдив
А при секцио със спинална или с пълна упойка как стоят нещата с пиенето на вода, разрешава ли се след операция и ако не след колко време?

При пълна упойка първите 24 часа нищо не се приема, след това по малко водичка- в смисъл на малки глътки, бавничко и само вода пак 24 часа, после вече кисело млекце и т.н.Отделянето на газове е също важно, за да се отчете, че перисталтиката е наред, но гаранция 24 часа след секциото не се приема нищо.

# 264
*Sesil*, Горгона , благодаря за отговорите.

Аз за сега мисля да съм със спинална, но все пак д-рите ще решат Peace
Без храна няма проблем, но без вода не мога изобщо да издържам Tired

# 265
  • Пловдив
Само да уточня, че пълната упойка не дразни на гърлото и не те кара да кашляш, както беше писал някой - това е остатъчен ефект от интубационната тръбчика, чрез която се диша по време на операцията.Дали ще дразни повече или по-малко е индивидуално.

# 266
Сигурно е писано преди, но спешно ми трябва разписанието на автобусите от Бс до Ветрен.Моля да ми каже, които знае, че се изнервих да търся, а не откривам Twisted Evil

# 267
  • Бургас
Запис и от мен....иначе следя темичката

Имам следното въпросче - кога са готови графиците на докторите за следващия месец,т.е. за август ?!
Иначе си направихме заявка за раждането , ама понеже и второто ще е със секцио и да не досаждам на доктора с въпроси за датата, за която ще решим

Благодаря предварително за инфото   bouquet

# 268
  • Бургас
Автобусите се движат на 30 мин.всеки делничен ден и на 1 час през почивните дни и празниците.Това е автобус номер 30- спира на Новата поща ,а също и на МБАЛ.Доколкото знам първоначалната спирка е от автогара Запад.

# 269
Благодаря много! Да се надяваме, че съм разбрала правилно и ако в 13.30ч застана примерно на Новата поща няма да чакам много Wink

Общи условия

Активация на акаунт