МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 5

• 66 038
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Аз платих точно толкова колкото предварително бяхме пресметнали : 380лв-секцио, 560лв-престой в болницата, 100лв - изследвания на таз и фонтанела на бебока=1040лв и нито стотинка повече. Но все пак тъкмо бяха минали по ЗК и българските недоумици все още не бяха повлияли на болницата. Жалко, че на лошо отиват нещата...

# 631
Аз платих точно толкова колкото предварително бяхме пресметнали : 380лв-секцио, 560лв-престой в болницата, 100лв - изследвания на таз и фонтанела на бебока=1040лв и нито стотинка повече. Но все пак тъкмо бяха минали по ЗК и българските недоумици все още не бяха повлияли на болницата. Жалко, че на лошо отиват нещата...
Благодаря,че сподели!  bouquetПравилно ли съм разбрала,че раждането ти в болницата е излязло 1040лв и е било по ЗК?В такъв случай колко би струвало едно секцио и престой сега,когато е изчерпан лимита?
И ако секциото е по медицински причини,а не по желание не се ли поема от ЗК?

# 632
Здравейте от доста време ви чета и следя, крайно време е и аз да се регистрирам. в 23 г.с. съм искам да направя фетална морфология в дева мария ще ми препоръчате ли добър специалист .

# 633
Това не е само в Девата.Новини не слушате ли?В цяла България не могат да приемат пациенти,отлагат се операции.Лекарите щели да вдигат стачка.

zizibizii - д-р Хубчев

# 634
За мен това, че престоят на бебето се плаща е от значение, защото не разполагам с неограничени финанси. За 4 дни х 25 лв. - това са си 100 лв. (е, за някои са нищо пари де). Съзнавам, че за тази ситуация не е виновно ръководството на Дева Мария, но фактът си е факт... Аз, предполагам както и други предвидливи мами, при всички положения ще си приготвя повечко средства - никой никога не е наясно как ще протече самото раждане и какви манипулации може да се наложат. И с друго съм наясно - във всички сфери на услугите в България където и да идеш, с колкото и много пари да идеш приятна обстановка и любезности могат да се купят, но професионализъм - едва ли. (историята на пашик ми е за пример). Така че се отдавам изцяло на лекарите и се надявам господ да е с мен и бебето ми. Peace

Последна редакция: сб, 28 авг 2010, 01:20 от kalinche

# 635
За ФМ аз препоръчвам др. Ризова Peace
Калинче, 4 дни по 25 лв престой са 100, а не 200лв!

# 636
До колкото разбирам от създалата се ситуация с лимитите по НЗОК става въпрос за престоя на бебчетата в болницата, а не за самото раждане. Това означава, че разходът за раждането се увеличава с 100 лв.( 4 дни х 25лв). Ако правилно съм разбрала нормалното раждане се поема изцяло от ЗК, без да има поставени лимити за това, а за секцио се доплаща само за консумативите.
Моля, psichology79 или merry_ng да потвърдят дали е така наистина.
рsichology 79 благодаря за вниманието. Другата седмица може би ще дойда за консултация с лекар от болницата за предстоящото раждане и може тогава да се запознаем.

# 637
zizibizii по-добре при Др Ризова отиди.

Калинче 100лв бе душа  Mr. Green

Аз също платих 50лв отгоре за 1 нощувка повече,за което никой не ми обястни.Но пък съм доволна от престоят си там.Нищо общо няма с предното ми раждане  Naughty Заслужава си парите според мен.

pashic ти нормално ли ще раждаш?

# 638
pashic ти нормално ли ще раждаш?
Секцио !

На мен ми звучи смешно "престоя на бебето по 25лв на ден"-това озн.,че тези пари нямат общо със касата ,а са за болницата !По-добре да бяха вдигнали цената на пакета.Отделно всяка майка иска да с тръгне с бебето и ако това се забави (което май е в 90% от случаите) за майката по още 50 лв на ден!

zizibizii- ако нямаш възможност при специалист в София да си направиш ФМ ,ще те посъветвам тук да не е Хубчев!В 17г.с бях при Хубчев ,в 20г.с.бях в София при Марков!Ако искаш на лС ще ти разкажа!

Секцио по спешност или по желание няма значение откъм финанси!

Това не е само в Девата.Новини не слушате ли?В цяла България не могат да приемат пациенти,отлагат се операции.Лекарите щели да вдигат стачка.
Ами за никоя частна не са казали по новините ,освен за 3-4 държавни болници .В Токуда няма такова нещо със сигурност!Достатъчна е сумата ,че да не могат да поемат преетой!

# 639
Привет майчета.....
За съжаление трябва да се сърдим на държавата защото всички сме потърпевши от създалата се ситуация.
Поради наложените лимити се налага доплащане от пациентите постъпили по клинични патеки както следва :в неонатологично отделение по 25 лв. болничен престой на ден.
Цените за раждане не са променени  - нормалното раждане струва 0 лв. заплаща се престоя за стандартна стая 460 лв. за VIP 560 лв. за секциото сумата е 380 лв. + стандартна или VIP.Храната зависи от консумацията 5 лв порцион на ден е за стандартна стая ,а 10 лв.е порцион за VIP стая.
feya ще се радвам да се запознаем.

# 640
Здравейте, момичета!
Гледам обсъждате доплащането, при престоя ми в Девата след амниоцентезата бях уведомена предварително колко струва самата манипулация, колко е доплащането на ден и колко дена ще трябва да остана. Всичко това ми беше казано първо по телефона когато се обадих да питам за манипулацията и после от д-р Добрева когато разговаряхме за същата манипулация. При мен всичко беше коректно и точно представено. Това не е първият ми престой там, била съм и преди да започнат работа със ЗК и тогава също получих предварителна информация за заплащането.
Извинявайте стана много дълго. Приятен ден.

# 641
Здравейте, родих на 19.08 в МБАЛ Дева Мария сина си Георги. Бях планувано секцио заради  високия ми диоптер. Това ми е 2раждане и затова мога и да правя сравнение. Дъщеря си родих също чрез секцио, отново при д-р Драгнева.Благодаря на всички, които бяха до мен, за съжаление на сестрите не им помня имената, благодаря на д-р Драгнева, д-р Бояджиев и на анестезиолога д-р Янев. Не знам какво направи този човек с мен, но по време на операцията спах много спокойно, след операцията нямаше никаква болка, възстановявам се сташно бързо. Много съм доволна от грижите, а сумата която платихме бе точно толкова колкото бях сметнала + 100лв доплащане за бебето. И 3 дете да имам пак бих родила там и точно с този екип. Да не ви обяснявам, че днес е 8 ден, а белег почти нямам.Единственото неприятно нещо е катетъра!

# 642
За София знам че е по-добре за ФМ но часове няма свободни с месеци.  за Ризова не ми позна изследване, сега разбирам че и др. Хубчев не става, какво ще кажете за Калчева ФМ.

# 643
Санта  д-р Янев е уникален и аз имах щастието да раждам в неговата смяна. първо ме успокои после ме развесели
приспа ме за секунда след това се събудих 30мин след операцията и не усещах нито болка нито нищо на 2 рия ден бях на крака
5 дни след операцията бях все едни нищо не се е случило.
а сега вече не помня даже
белега ми е едва видим за което благодаря на д-р Гамишев и д-р Добрева

Момичета раждането е нещо много хубаво и трябва да е изпълнено с щастие и спокойствие най-вече. Кофти е когато всички говорят само за пари ( знам че финансовата ни възможност е от голямо значение), но все пак се ражда един живот не мисля, че 1000лв са толкова много
все пак в тази болница получаваш внимание грижа ( за теб и бебо )
процеса на раждане и след това престоя е далеч далеч по-спокоен

на мен това ми беше 1-во раждане и нямам база за сравнение, но съм лежала за операция на апендикса в нашата ОРБ и няма да ви говоря за какъв стрес ставаше дума, ужасен белег и години наред лош спомен от упойки и тн..

Поздрави Hug Hug

# 644
Здравейте, родих на 19.08 в МБАЛ Дева Мария сина си Георги. Бях планувано секцио заради  високия ми диоптер. Това ми е 2раждане и затова мога и да правя сравнение. Дъщеря си родих също чрез секцио, отново при д-р Драгнева.Благодаря на всички, които бяха до мен, за съжаление на сестрите не им помня имената, благодаря на д-р Драгнева, д-р Бояджиев и на анестезиолога д-р Янев. Не знам какво направи този човек с мен, но по време на операцията спах много спокойно, след операцията нямаше никаква болка, възстановявам се сташно бързо. Много съм доволна от грижите, а сумата която платихме бе точно толкова колкото бях сметнала + 100лв доплащане за бебето. И 3 дете да имам пак бих родила там и точно с този екип. Да не ви обяснявам, че днес е 8 ден, а белег почти нямам.Единственото неприятно нещо е катетъра!
Санта здрасти,как сте с малкия Георги ти виждам че доста добре се възстановяваш както всички наши момичета,а бебока слуша ли? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт