Вече цяла година мина, а все така задружна е ФЕВРУАРСКАТА дружина! (10)

• 22 896
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
ДУ!
Проетах ви м/у редовете че чавето е криво тая сутрин Rolling Eyes
Честита месеинка на всики   bouquet
Бръмби и аз знам за Дентокинд-а че помага, даже веднъж дадох на Явор ,че си бях вкарал филма,че му никне зъб(не беше така),определено успокояват.Иначе аз си мажех мъдреца с Дентинокс и много ми обезболяваше!
Ние отиваме на вън,ако ще камъни да падат с тоя кривун в къщи не оставам Laughing

# 211
  • София
Бреееййй аз съм удивена! Майчин дом ми се издигна малко в очите (че добре им бях набрала) откакто разбрах как се процедира в Шейново. ooooh! Братовчедка ми роди на 01.06 и още е там. Неща, които съм ги приемала в МД като подразбиращи се, се оказва, че явно не навсякъде е така.  Shocked

# 212
  • До Балкана
Пф! ДД!
Честити месечинковци, много здраве на порастналите бебчовци пожелавам!
Аз не се сдържах естествено и се обадих на педито! Ребром и поставих въпроса за хъркане и ушни работи и тя ни прати при лекар, от който издействах направление за УНГ. Гадното беше, че на тръгване педито ми каза "и внимавай като го заведеш в поликлииката, страни от други хора да не го разболееш наистина"! Shocked Така панира параноясалата ми душа, че в един момент ми идваше да избягам и да зарежа всички направления и т.н. Та има си човека някакво леко възпаление на ухото, както си и мислех и за задната хрема ни каза да му омазняваме лигавицата на носа! Да видим!
  И Борил не иска да яде твърде - предполагам му е топло през деня, защото сутрин и вечер си яде като гладен, а през останалото време се лигави и ми пее с цица/шише в устата! Но си е жизнен, веселяк и пълни гащите и не го мисля много!  ThinkingСпи по 10 часа през нощта бе, направо се виждам в чудо! Скучно ми е като спи! Blush #Crazy

# 213
  • София
ДУ, мацки!
Честити месечинки на всички днес, да са ни живи и здрави!  bouquet
Dallcheto, с какво ще му "омазняваш" носа?
А за спането - хич не ми е скучно като спи.  Mr. Green

kumiko, сподели какво те развълнува в МД, де!  Hug

Четох, четох, ама нищо не запомних, ще прощавате. Отиваме на лекар сега, нещо от снощи не ми харесва как диша Макси.

# 214
  • До Балкана
Ами каза, че едно време са ги омазявали с мас естествено, но сега методите са променени и може или с олиото, които имам и му мажа тялото, но на мен ми се стори твърде миризливо и химично, затова предпочетох със зехтин! С клечка за уши го третирам, първо пробвах на себе си - хич не е гадно и го омазнИх едно хубаво! Mr. Green
Успех Никич, дано всичко е ок! Hug Praynig

# 215
  • София
Далче, мерси! Не бях чувала досега за омазняване, честно, ама вече съм готова на всичко, дет вика Бръмби относно техните зъбки - и лайно да е, ще пробвам. Mr. Green

# 216
 smile3515 smile3516 newsm61
еййй,какво му стана на това моето дете,незнам вече-не стига че пред деня се криви,ами сега почна и съвсем да не спи нощем,става по 3 пъти да яде и по още толкова просто за да си иска бибата,като парцал съм вече

# 217
  • София
Далче, хубаво е че си взела нещата в ръце и се надявам Бо бързо да се оправи!
Ника, дано и вашия нос се оправи вече!

А за болниците - ами от краткия ни разговор по тел вчера с братчедката разбрах, че:
1. В Шейново са дали бебето на майката със секцио преди още да е станала. Просто са го оставили в стаята и са си тръгнали - сещате се какво е следвало - майката реве, бебето реве... В МД не дават бебето докато не отидеш сам до стаята с бебетата, което е и стимула да се раздвижиш  Wink
2. Не са показали как да кърмят. Това, което смятах за твърде претупано обяснение в МД поне ми даде някаква представа за нещата.
3. Визитацията единия ден е била - подава се глава на вратата "Момичета, добре ли сте" ...и това е. В МД само събота и неделя беше по-ларж визитацията, когато няма лекар, а само акушерки.
4. Явно ще я пуснат един ден по-рано защото вече й броят 4-ти ден, а реално е 3-ти... В МД бяха доста по-стриктни и не пуснаха една мама с изписването в 13ч, защото в 15ч "навършваше" 3 дни и я освободиха на другия ден.
...таквиз някакви неща

Аз бая съм им набрала на МД, но явно има по-тежки случаи... А какво ли е в провинцията, където конкуренцията между болниците е много по-малка или изобщо липсва...

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 11:04 от kumiko

# 218
  • offshore & overseas
Кумико, опасявам се, че нещо не си разбрала. Peace Peace Peace В Шейново първо раздвижват, изкъшкват те от реанимация и чак тогава дават бебетата, най-рано след 12-ина часа (обикновено след 24, а при мен след 22). В реанимация няма как да ги носят.

Ако някой се интересува, обясняват за кърменето подробно, особено на първескините, но дават и нередовни съвети, както навсякъде, бай дъ уей. Аз с Калина там набрах скорост.

Съжалявам, че прозвуча като пледоария в защита на Шейново, но ми се ще да не се носят митове за там. Не че не съм раждала само два пъти в това АГ и съм лежала само месец за задържане в стаята на изтеклите води, де Laughing...

Инак, това, за което най-много ги псуват, е че не дават бебетата да са постоянно с майките, което си е минус за неопитните, но ето че който е мотивиран, го преодолява.

На нормално раждалите носят бебето най-рано след 7 часа, като преди това се е случило ставане от количка и раздвижване (ръчкат майките да се движат) -- съвсем изкуфях и забравих, че и тоя филм го има (макар че, нали уж след нормалното всички стават на крака и почват да тичат, какво раздвижване, какви 5 лв.). Освен това оставят количките с бебетата при асансьорите, от което много майки се оплакват, пък ето ти чудесен начин да се раздвижиш.

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 11:19 от Мяуче

# 219
Далче тегли й една "благословия" на док. По-добре да отидеш без причина а не да се чудиш после от болничното легло кога е трябвало а не си реагирала  Peace
 kumiko, онзи ден писах в една "анкетна" тема ,че е за предпочитане да се ражда с "избор" в Шейново и веднага  взеха да ме апострофират Crazy Ама си е факт, гадове има във всички болнични заведения Tired
silvery, кураж мила  Hug
О Велви Laughing Laughing Laughing разбираш ли??? Ще се пукна от радост Laughing Ша ми Фръкне сърцетооо Hug Аз гледах Роджър Уотърс през 2006 но беше върху Дарк сайд оФ дъ муун Crazy а сега ще е върху Стената Grinning С нас ще идва едно гадже на фен дето дори не ги е чувала Confused Ако искаш да ти кажа къде живее  Twisted Evil
неви все като те чета ти пожелавам като вземе да седи таЗ госпоЙца да се заглежда и да кротне в каляската си  Hug
Ееее понякога снаха ти много забавна бе Mr. Green Аз като изкукам (а това се случва често) си пускам ей това мазало
  http://www.youtube.com/watch?v=nm9A3J294Ic  което не ми отива ни на годините ни на двете чавета,нооо парчето ми харесва Crazy Като всичките им  Embarassed #Silly  superuu  superuu  superuu Това е стара ирландска песен Mr. Green Ама ирландските девойки са сегашни #Crazy
Ето, Бръм забравих  ooooh! Митака да се кротва своевременно  Hug

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 11:31 от margarete

# 220
  • София
Мяуче, тя братовчедката не е била в реанимация като са й дали бебето, но не е била раздвижена още. Така разбрах де.
Както и да е.

Има някакво слънце навън! Като се събуди шиши мисля да се поразходим baby_neutral

# 221
Марги,
Знаеш, имаме планове за Английско, та сега съвсем ме амбицира Twisted Evil Кви са тези гаджета, то туй за гадже става ли ooooh! Twisted Evil Mr. GreenИскааамммм и азззз на тоз концерт smile3514 smile3514 smile3516
Далче,
Споко,душооо! Hug Нашата "педиатърка" ми каза, че сме "имали" начален рахит Crazy Shocked Crazy, та вече ни е бивша.
Ходи да ти видят дечко, пък и да се поуспокоиш Hug Ей, ама значи баш такива коментари най-ме дразнят #2gunfire
Ника, Успех Hug
Днес ще пера количка&пране, свободна България съм, че мъж ми  е в Пловдив. Даже съм си свалила "13тата годеница на принца", ей, така - за кеф Mr. Green

# 222
Последен спам Embarassed Велв, ако сериозно сте решили да ходите до там ,няма по-подходящ момент,че до следващия Му проект малките ще са тръгнали на училище  Mr. Green В Англия са 5 концерта между 11 и 21 май. Три в Лондон и два в Манестър и все още има билети  Peace А то и Гилмор се очаква да пусне нещо де, ама се очаква Mr. Green

# 223
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Честито на всички, които имат месечинки днес! Да са ви живи и здрави дребчовци и много хубави емоции покрай тях  Hug

Много неща мислех да пиша, ама разбира се забравих... нормално изтрещяване  Crazy
Калина е супер изнервена, яко подут венец, ама яко! Събуди се снощи в 12 и до 2 часа подавах биба, сменях пампи, давах цица - не и не, рев.... Накрая намазах с Калгел, поукроти се, ама се беше здраво изнервила, баща й се сбуди и я пое, като ме видя и се съжали над мен...
Вчера беше тържеството на градината, беше много добре организирано и забавно за гледане, но аз за съжаление селски се изнесох след като свърши групата на Софи, че наближаваше да кърмя Калина (не исках свекърва ми да откачи в мое отсъствие). Заварих ги да се разхождат на ръце, защото Калина така й било кеф и само така искала да спи, а не й харесвало в легло Simple Smile Определено доволна останах Mr. Green
Стискайте ни палци, след малко Софи е на "приемен" изпит за Алианса. Много се притесявам, 20 мин е изпита, не е ясно дали аз ще присъствам, вероятно не... а тя е инат и бяс и не ми се иска да се излагаме пред хората Rolling Eyes Като се върнем ще разкажа...
Трябва да се пазарува, трябва да се вземе и тортата за каката довечера, трябва да се чисти... изобщо работа имам за целия китайски народ ooooh! Молете се за мен да оцелея  Laughing
А, поприсетих се... моля, предайте на Шоколада виртуалната ми подкрепа! Надявам се да превъзмогне проблемите си и ние скоро да й се радваме пак!
Слънчогледче, добре дошла отново!
Мериан, пробвай да затъмниш стаята като кърмиш - при Калина много помага  Hug

Хубав ден ви желая момичета  Hug  bouquet

# 224

Общи условия

Активация на акаунт