ЦДГ Моряче - Варна

• 45 499
  • 234
  •   1
Отговори
# 120
Имаш право на напаравление за изследванията за ДГ. При нас единствено направленеито за глисти се беше изчерпало, защото имаме право само на едно годишно, и си го платих вече 2 пъти ( 10 лв). Bluebell O'Smallheaven , не се притеснявай, че детето ти е малко по-малко от останалите. Ако говори и разбира всичко, няма да е проблем, предполагам.
Каси, тази сутин май те видях с момиченцето ти , но Дилян се разплака така драматично, че бях погълната от задачата да го успокоя, за да влезе в групата. Много ми стана странно, защото той лятото ходи месец и половина и никога не беше плакал. Дори и вчера, когато му беше първият ден, влезе усмихнат, а днес ....

# 121
Момичета, в една от първите групи, мисля че първа "а" група има варицела. Със сигурност не е първа "б". Мисля, че са вече в карантина. Ако някой има за постъпване да не бърза с изследванията. първо звъннете в градината.

# 122
  • Варна
Да, при нас е варицелата, в 1а. Вече съм на ръба...Обадих се в работа да не ме чакат, ако не искат. Карантината ще е 20 дни, считано от вчера. Само не знам, ако се разболеят още деца, дали карантината ще се удължава за всяко дете. Аз за всеки случай ще си взема направлението по-рано, смятам че може да се ползва до месец (както останалите направления), или не?

# 123
Удължава се с всяко разболяно дете.

# 124
А направлението може да се вземе по-рано, важи 30 дни. Но, според мен не бързай с направленията при тази ситуация.

# 125
  • Варна
Удължава се с всяко разболяно дете.
При това положение, може да тръгнем след Нова година...Язък за всичките ми ядове и притеснения.

# 126
Е много хубаво,нашите изследвания излизат утре!Едно че няма да ни дадат пак направление,ами и след месец пак ще ни бодът/малката днес така плака като и вземаха кръв/-Няма ли обратна връзка с нас,тези деца да не са опитни мишки.Калина непрекъснато пита кога ще ходи при децата и аз все обещавам че ще стане скоро.То докато стане на нея ще и отмине желанието !

# 127
Мислете позитивно Simple Smile. Може да не се заразят други деца от групата и карантината действително да е 20 дни. За изследванията е ясно, че няма начин да не се вадят отново. Но защо не се обадите в градината да видите дали няма да измислят нещо, като ви станат готови изследванията.

# 128
  • варненка от София
Ама то е неизбежно бе момичета, като тръгнат рано или късно и това може да дойде до главата. Варицели ,скарлатини...

Пролетта на два пъти ги беше тръшнало някакъв зловещ вирус - барабар с учителките. От 30 деца ходеха само 5. После херпангина мина, болести си има целогодишно. Лошо е наистина с тези изследвания, ама така е. От други места чух и градини, че не трябва всеки път да се прави кръв и урина, нещо и в ХЕИ може да се пита, но Димитрова е на друго мнение и така. Общо взето тя коли, тя беси..

# 129
  • Варна
Ние в яслата имахме варицела тази година. Трябваха 3 месеца да се изредят всички деца. Без изключение всички я минаха.

# 130
Днес говорих с Димитрова и тя се съгласи да ни приеме за два дни със Іб група за да не правим нови изследвания...колкото да ни пишат че сме тръгнали.Каза че няма как да ни приеме да ходим за повече дни там защото децата са си точно под бройка,но за мен няма проблем-аз съм в майчински заради малката.Ще ходим когато свърши карантината с нашата си група.Димитрова за втори пут ми прави впечатление за "разбран човек",отнесе се с разбиране и сама даде идея какво да направим...
Иначе за болестите то е ясно че няма как без тях да се мине.Ще ни е нужно търпение,ама който е на работа не знам как е. Rolling Eyes

# 131
  • Варна
Аnesti, добре, че се включи! Цял ден ви мисля, знам че пуснахте изследвания. Радвам се, че сте намерили решение с Димитрова, браво на нея! Кога ще пуснете Калина с 1б група? Пиши как е минало.

# 132
Най- вероятно  този четвъртък и петък.Ще пиша ....дано да са добри отзивите!

# 133
Аз така си и мислех, че ще направят. А за това, че децата са си по бройка - дрън, дрън, към 15 са. Но нали приемат постепенно и другите, които са родени във втората декада. Пък и да ти кажа, пусни детето за 1- 2 дни, защото, ако е за повече, ще свикне с децата и учителките и после пак наново ще трябва да се адаптира. При моето нали така се получи. Въздейства и много стресово.

# 134
А за изследванията - те са необходими само при постъпването на детето. После, ако отсъства повече от два месеца, тогава искат чревни наново.

Общи условия

Активация на акаунт