На море в Турция - all inclusive, тема 10

• 76 814
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Почивали сме в Белек в хотел Белис през м. май. Беше като приказка, най-хубавата почивка до сега. Спомням си, че беше валяло предишния ден - всички са казахме "Какъв лош късмет!". Бяхме пристигнали по тъмно и нищо не бяхме видели. За това и не бяхме подготвени за реалността. Laughing
На другата сутрин ме събуди слънчев лъч, намерил пролука между пердетата - станах, излязох на терасата и не можах да повярвам на очите си - кристално чисто море, златна пясъчна ивица, палми и зеленина, а в далечината - заснежените склонове на Торос. Домакините много се постараха. Аниматорите бяха научили имената на всички от българската група, тъй като участвахме в игрите и мероприятията. Накрая на отпуската имах мускулна треска на корема от смях - този микс от английски, руски, немски и турски, който използваха, беше уникален. За условията и храната не желая да коментирам - напълно кореспондираха с 5-те звезди на хотела.

Следващата година почивахме в Аланя - наложи се да прекъснем почивката, защото температурите бяха много високи и не можеше да се диша.  Sad

Хвърлям по едно око на турската телевизия и виждам как години наред Бодрум е предпочитана дестинация за тамошните звезди, което винаги ме е учудвало, защото аз, например, свързвам морето с пясък, а не с дървени платформи, басейни и трева. Та, в тази връзка, направих проучване и установих, че освен нощния живот, климатът там е благоприятен през целия сезон - т.е. каквито и да са температурите, не се чувстваш като "ударен с мокър парцал". Щом това компенсира липсата на хубав плаж ... Ще видим.

Може би критериите ни за "тузарски" са различни. Аз черпя информация от медиите и за мен курортът е наистина най-тузарският. След 2 седмици ще мога да се убедя и сама.

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 10:06 от Емел

# 136
  • sf
Емел ,колко високи бяха температурите,та чак прекъснахте почивката?

А иначе,наситина всеки си има вкус и за едни доброто е лошо ,и обратното.
ние например предпочитаме да няма много хора, плажът да е пясък и достатъчно дълъг и празен. Нощния живот не ме интересува. Достатъчно ми е минидикосот за децата и скечовете след това. Наобяд спим с малкия, а ходим рано и привечер стоим до късно на плажа,така че и жегите не ме плашат. За туй се радвам,че намерихме тоз хотел и засега мисля,че няма да го сменяме.

# 137
  • София
40 градуса, в съчетание с висока влажност - не бяхме в състояние нито да се храним, нито да се забавляваме. За първи път усетих косата си суха, а тялото - нелепнещо, минути след като се качих на самолета.

Хотелът беше на приятели и за нас не беше проблем да прекъснем почивката, въпреки че бяхме ангажирали стаята за 8 дни.

Разбира се, че всеки има различни разбирания за "хубава почивка". Всеки има различен праг на поносимост, що се отнася до климатични условия. Както пък местните си имат свои разбирания за хотел 5 звезди, в много от случаите несъвпадащи с нашите. Laughing

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 10:38 от Емел

# 138
  • sf
Да,аз. Там някъде има и албум със снимки от миналата година,пак на същото място.

# 139
  • EU
Ива позволявам си да ти препоръчам ето този хотел http://www.baruthotels.com.tr/lararesort.asp  има 3 много важни предимства, последна реновация тази година, 6 алакарт ресторанта, без вход, и чадъри на плажа, а не тенти.Съвета ми е да избервте хотел на плажа на Лара трансфера е много кртък, макс 15мин. Всичко друго Кемер, Белек и др. са си далече от летището в Анталия и ако сте с деца Crazy
 А иначе ето този го очаквам с нетърпение http://www.limakhotels.com/new1.html  Heart Eyes.
Що се отнася до климата в Бодрум подкрепям по-горе казаното  Peace 

# 140
  • София
evi99,и аз искамЛара,ама другите две семейства клонят към Кемер Sad За юли офертите за Лимак са страхотни 900 евро за трима възрастни,700 за двама възрастни и едно дете до 12г,съжалявам че не сме подготвени.

# 141
  • София
Вчера се прибрахме от Palm Wings Resort в Дидим.

# 142
  • EU
чакаме снимките и нещо повече все пак  Laughing
evi99,и аз искамЛара,ама другите две семейства клонят към Кемер Sad За юли офертите за Лимак са страхотни 900 евро за трима възрастни,700 за двама възрастни и едно дете до 12г,съжалявам че не сме подготвени.
тези цени са хубави и хотела е хубав и в Кемер ще е хубаво, но това което мен ме спира е трансфера.  Сестра ми се върна от Амара долче вита, преди 2 седмици, каза че трансфера е бил повече от час и половина  Sad, не би отишла пак в Кемер поради тази причина. Особено ако полета за връщане е рано сутрината  Crazy

# 143
  • София

Ммммм, каква гледка от ресторанта!!!

# 144
  • София
Здравейте, ние мислим през септември да ходим в Мармарис. Не сме били там досега - всъщност въобще не сме ходили в Турция. От агенцията ни препоръчват хотел PASA BEACH - 4*, понеже все пак имаме и лимит на средствата. Имате ли някакви впечатления от този хотел - някой ходил ли е там? На първа страница има линкове към коментари за този хотел, но не работят. 

# 145
  • София
.....За юли офертите за Лимак са страхотни 900 евро за трима възрастни,700 за двама възрастни и едно дете до 12г,съжалявам че не сме подготвени.
Дай линк към тази оферта, моля!  Laughing

# 146
.....За юли офертите за Лимак са страхотни 900 евро за трима възрастни,700 за двама възрастни и едно дете до 12г,съжалявам че не сме подготвени.
Дай линк към тази оферта, моля!  Laughing

И аз се присъединявам към молбата за линк.  bouquet А няма ли да е много горещо юли месец там,поне така съм чувала от познати,че направо е непоносимо около обяд и на плаж се ходи до 10.00 сутринта и след 17.00 ч.?

# 147
  • София
[urlhttp://www.ltv-travel.com/][/url] ето линк към агенцията,мисля че има още изгодни предложения.Не съм я пробвала,чрез познати и препоръки.

# 148
  • София
Yontcheva, благородно завиждам за Club Turban. Изглежда страхотно на снимките, той е реновиран. Непременно сподели впечатления като се върнеш.

# 149
  • София
В предишна тема съм писала за Бодрум, наистина се води "най-баровския" курорт, най-богатите турци имат вили там. Обстановката и атмосферата са специфични. Няма пясъчни плажове, има платформи или чакълест плаж. Ние сме почивали в Club Blue Dreams, повярвайте ми, отговаря си на името. Ще пусна снимки.

Общи условия

Активация на акаунт