На море в Турция - all inclusive, тема 10

• 76 863
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • EU
и аз ще се присъединя към съвета на Мрги за Делфин Паласа, за мен предимството му е че е на 10 мин от летището  Sunglasses, виждала съм му плажа, изключително луксозен  Peace
мама Мони добре дошли, чакаме снимки Simple Smile

# 586
Royal Wings или Delphin Palace, който и ще избирате, няма да грешите  Peace

Уф, при нас е по-горещо и от Турция. Аз заради жегите отказвам да летя през юли до Турция, а то какво стана  Crazy

# 587
  • София
Да разкажа и аз за почивката ни в Миракъл. Прочетох, че Машка е много недоволна, но не е писала повече. Аз определено съм от доволните от този хотел. Само да не забравя - за трети път почиваме в Турция с Тез тур и наистина организацията им е перфектна. Адмирации за това. От летището за 15 мин. стигнахме до хотела, кота посрещащия представител на Тез беше българин - Стефан. Много приятен мъж. Настаниха ни веднага, оставихме багажа и излезнахме. Стаята е доста голяма, хубава, имаше си всичко необходимо. Банята е с вана, балканчето също не е малко. Като се прибрахме в стаята бяхме много изненадани от фруктиерата с плодове, локума, шоколада, шампанското, халатите и чехлите, които ни бяха оставили newsm78 Определено приятна изненада, но неочаквана. М/удругото ни сложиха оранжеви гривни, а повечето хора бяха със зелени. Помислих, че са свършили зелените и затова. На другия ден на срещата със Стефан разбрахме, че незнайно защо са допуснали някаква грешка от хотела и ни посрещат като гости отсядали вече при тях - нещо като Вип Grinning и затова са глезотийките в стаята и различния цвят гривни. Тяхна грешка, но пък добре за нас Grinning
Хотела е голям имаше 1700 гости като огромното мнозинство бяха холандци и белгийци (немско говорящи), имаше и немци, не малко румънци (но по-малко от миналата година) и сравнително малко руснаци. На моменти ми идваха малко повече толкава хора. Не е имало блъсканица, но все пак си се усещаще.
Храната беше много вкусна и разнообразна, от плодовете нямаше ягоди (във фруктиерата имаше и това) и не всеки ден имаше череши.  Нямаше и голямо разнообразие (сравнявам с миналата година) на баклави. Но пък хапнах страхотни свински пържолки Laughing На Пул бара правеха печени картофи супер вкусни и страхотни дюнери на обяд в единия А-ла карт ресторант. В тези ресторанти не сме ходили. Като чели хотелът има по-европейски облик, а не толкова турски newsm78
Иначе чисто навсякъде, басейна огромен, но ние сме любители на плажа и бяхме само два пъти на басейн. Там през деня е анимацията, на плажа има волейбол и водните атракции. За алкохола не мога да коментирам не сме много по тоя част и двамата с мъжа ми. Но пък имаше хубави млечни коктейли в Лоби бара и вечер преди лягане малкия пийваше задължително един такъв там. Той беше много доволен от големия екран на Пул бара, където гледаше мачове. На мача Холандия-Парагвай вечерта навсякъде имаше хора в оранжево LaughingДаже и децата бяха така облечени. Вечерната програма ми допадна, имаше интересни неща.
Стаята ни я чистиха всеки ден. Още в началото помолих камериерката да прави това сутрин, защото детето спи следобед и нямаше проблем - съобрази се жената. Всеки ден въпреки халати ни сменяше кърпите каот оставяше по 4-5 така и не знам защо, през ден сменяше спалното бельо. Абе нямам никакви забележки за стаята.
Времето приказно аз Анталия - 30/30 градуса.
Плажът - не е ситен пясък като нашия, но си е пясък и определено става. Голяма и широка плажна ивица.  Морето много топло, плитко, а пясъка в него като пудра захар. Малкият си правеше чудесни фигурки и кофички и направо забравяхме, че имаме дете. Плажът е чудесен за малко дете. Това, което ми беше странно - има тенти и пред тях голямо пространство с шезлонги, на които всяка сутрин един човек слагаше чадъри и вечер прибираше. Не знам защо не са си оставени там постоянно. Първият ден мъжът ми поискал чадър и той му казал "Сори". Отидох да се разправям и ме видя с детето и веднага сложи чадър. Явно приоритетно се слагат чадъри на хората с деца, не знам. След това не сме имали проблем.
Въобще турците наистина обичат децата - дребният навсякъде го закачаха, даже една от сервитьорките ми показа нейното дете снимано на телефона, а на летището попитах дали мога да мина през последния контрол с вода и нямаше проблеми.
Това, което не ми хареса е детската площадка - малка няколко люлки и пързалки и това е. Мини клубът не знам как е Митко не е ходил, но и той не ми допадна на външен вид.
Да не забравя - никой не ни свали гривните. И не само на нас не видях да свалят въобще гривни. Вероятон са си променили политиката не знам newsm78
На тръгване минахме да взимаме хора от двата Делфина там Дива и Палас - и двете семейства бяха много доволни. Палас е по-помпозен червено и златно, Дивата има по-европейски облик. Имаше и мъж и жена отседнали в Мардан палас, та видяхме входа на хотела Laughing Страхотни фонтани, огромни градини поне отпред и на пилоните редом с другите знамена беше и българското - приятно ми стана определено. Въобще от хората в автобуса нямаше нито един недоволен. Хотелите, в които бяхме са Миракъл, Кервансарай Кунду, Дива, Палас, Риксос Ларес и Мардан.  
Снимки ще гледам да кача, но не знам дали стават, защото още първият ден се скапа нещо апаратчето (умрях на мъка) и съм правила с телефона та да видим какви са. Ами това е ако искате питайте нещо. Определено съм доволна от почивката ни и от хотела.  Догодина живот и здраве може би пак към Лара ще се насочим заради близостта и плажа. Ще дебна на ранни записвания сигурно един от двата Делфина Laughing

П.П. Да не забравя - на нашето летище ми искаха акта за раждане на Митко. Моята фамилия е с чертичка вероятно заради това. Добре, че не се заядоха, защото не го носих. Та съветът ми е сложете си едно копие в багажа, за да няма неприятности, четох че се обсъжда това.

Боже колко дълго стана искрено се извинявам.

Още нещо забравих за пушачите, че аз питах за тези неща Laughing - не си купувайте от тук цигари, а от летището много по-евтини са и има доста видове. Премерно аз пуша Карелия слимс взех стека за 11 евро. В самолета също има, но по-беден асортимент. А да локумите средните кутии в хотела бяха 2,50 евро, 1 кг. - 9 евро, а на летището съответно 6,50 и 15.

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 18:57 от мама МОНИ

# 588
Няма какво да се извиняваш, напротив, мерси за подробния разказ, много си полезна за всички, които плануват да почиват там - а който не го интересува хотела, може просто да не чете всичко  Wink  Радвам се, че останахте толкова доволни!  А миналата година в кой хотел бяхте?

# 589
  • София
Татяна доволни сме да, въпреки че имаше и дребни минуси, които са си факт- не добра детска площадка; многото хора, наистина нямаше блъсканица в ресторанта и по баровете, но все пак си се усещаха; румънците, които лично ги видях как си хвърлиха празната бутилка от вода на пясъка, въпреки че наблизо имаше кофче. Направих им забележка на английски, защото много ме издразниха, при положение, че се чистеше постоянно, но или не ме разбраха или се направиха на луди - нямаше реакция.  Миналата година бяхме в Симена в Кемер. Определено Миракъл е по-класния хотел две мнения няма, но в Симената пък сладките неща бяха по-разнообразни, а череши имаше постоянно например. А площадката беше приказна. Не могат да се сравняват двата хотела друг тип са.

# 590
  • София
Добър вечер и от мен,
прибрахме се. Пътувахме с кола до Кушадасъ, Адакуле - втора година.
Натоварихме се доста - трима възрастни, две деца. Пътуването мина под добрата ми организация.
На отиване както писах и преди спахме в Kucukkuyu - много приятно място, на брега на морето, Мотел Ida tur - малки къщички сред цветна градина, по никакъв начин лукс, но чисто, взехме две тройни стаи с вечеря и закуска - общо 200 лири. Вечерята - салатен бар, десерти, супа, основно ястие - предостатъчно и много вкусно, изключително любезни сервитьори. Закуска - бюфет - вкусно по турски Simple Smile.
http://www.snimka.bg/?album;aid=517097
http://mamazmeica.snimka.bg/sea/adakule-2010.517097.19591569
На следващия ден потеглихме отново, шибихахът нещо блокира по едно време, после пищя компютърът на колата - абе все неща, които да ме притеснят.
Пристигнахме - бодро се явих на рецепцията - добър ден, имам резервации на името на ....две двойни стаи....изключително любезно ме помолиха да изчакам, което ме наведе на мисълта, че има проблем. Оказа се, че буквайки през alpharooms.com - агента ни е резервирал само 1 двойна стая..... newsm78 доста се притеснихме, помолих ги да звънят в UK...абе разправии, накрая се оказа се идиотска грешка та си отдъхнахме.
Настаниха ни в анекс сградата, както писах по-добре ми се видяха стаите - по -чисти, и най-важното - с балкон.
Самият хотел - не повече от 3 звезди. Не се оплаквам, не сме имали особени претенции, имахме хубава стая, чистеха я всеки ден, камериерката ни всеки ден се интересуваше ок ли сме.
В сравнение с миналата година - хотелът беше пълен, изключително и само румънци. Много са шумни, нахални и безпардонни.....навсякъде са.
По принцип седим на басейн - шезлонги и чадъри бяха "запазвани" от румънците явно от вечерта - не знам, но тъй като ставам всеки ден в 6.30, в 6.45 имаше 1/3 свободни само. Потресаещо ми беше - макар и да съм без особени претенции.
Храната - в сравнение с миналата година - една идея по-бедно от към разнообразие, но независимо от това - имаше по всяко време, в достатъчно количество.
http://mamazmeica.snimka.bg/sea/adakule-2010.517097.19591761
http://mamazmeica.snimka.bg/sea/adakule-2010.517097.19591775
http://mamazmeica.snimka.bg/sea/adakule-2010.517097.19591772
Хигиената в ресторанта в сравнение с миналата година - отново с идея надолу.
Анимацията - много приятни момчета и момичета. От сутрин до вечер зареждаха с настроение, мъжете се включваха във всички възможни спортове - футбол, тенис на маса, на корт, волейбол...играха водна топка, абе не скучаха въобще.
Детският клуб - едното от момичета познавах от Кущур от преди 2 години - много готина. Не се събираха много деца, но на моите им беше забавно - играха с тесто, оцветяваха камъни, яйца....
Вечер мини диското - като навсякъде, нищо изненадващо.
Хотелът като цяло е чист и подреден, по никакъв начин не може да се сравнява с хотелите в Анталия, но за моето семейство беше за втора година добър избор - цена - сервиз.
Желая на всички хубава почивка.

# 591
  • EU
Мони, много бързо ти прочетох разказа, добре пишеш, последователно без излишни подробности, ще ти простя за снимките Laughing НАистина този плаж е страхотен и е толкова близо до летището  Sunglasses. За любовта на турците към децатасъм напълно съгласна. моето момченце кавко го правиха миналото лято, оше на летището се почна, ой баджак, чок шекер, като взеха да го преграшат да го целуват, а той е супер дружелюбен, веднага протяга ръчички, абе видях се в чудо  Shocked камериерките вместо да чистят си играеха с него  Twisted Evil турците са луди по малки пухкави момченца  Heart Eyes
А6 добре дошли!

# 592
Хей, момичета, има ли пътуващи за Кушадасъ за 20 август с Ауратур? Чисто любопитство.  Rolling Eyes

# 593
  • софия
добре дошли, радвам се, че сте имали хубави почивки.
само да кажа, че в роял уингс има интернет в стаите, в грийн палас няма аквапарк, само 2 или 3 малки пързалки, ела куолити - страхотен красив хотел, пълен с арогантни руснаци, делфин паласа - за мен прекалено помпозен и натруфен като обзавеждане, всичко друго-ок. в делфин дива мисля няма толкова хора, по-малък е хотела. ларес е страхотен откакто е към риксос.

# 594
Добре дошли на мама Мони и А6! Страхотни разкази, с кеф ги четох. Ако има и повече снимки, ще е супер.

Аз сега дебна дали случайно Тез тур няма да обяви някакви по-специални цени за Делфин Делукс, защото близки искат да отидат там в началото на август и аз им дадох мъничка надежда, че може и да има някаква last minute оферта, ама вече почвам да се съмнявам. Миналата година имаше супер изгодни възможности през август, направо не бяха за изпускане.

# 595
  • Beyond the Frontiers
Делфините имат ексклузивни договори с Тез тур и изключително гъвкава ценова политика -струва си да ги следи човек, излизат и много добри оферти.
Марги, за първата седмица на август хотелът е обявил СТОП СЕЙЛ - няма места. Last minuite излизат най-рано 3 седмици по-рано.

Що се от нася за SIMENA CLUB бях настанена там. Голяма зелена територия, хубава детска площадка, приличен плаж и добра, разнообразна кухня. Хотелът е тип къщички на 2 етажа, много приятно. Хареса ми - няма лудница, зеленина, приятно и спокойно. Не е 5 звезди, не е луксозно, но е прилично ,чисто и с добър all inclusive. За съжаление интернета е платен и само на рецепция- лично за мен това остана най-големият недостатък. Основна клиентела бяха немци.

# 596
# 597
Привет на завърналите се и благодарско за отзивите (към Миракъл се върнах 3 г. назад в спомени...)  Hug А Адакуле гледах за почивка на моите родители, но ме отказа липсата на пясъчен плаж - като гледам и снимките, само платформи са, нали? Дълбоко ли е морето /майка ми не може да плува изобщо/?

# 598
  • София
А Адакуле гледах за почивка на моите родители, но ме отказа липсата на пясъчен плаж - като гледам и снимките, само платформи са, нали? Дълбоко ли е морето /майка ми не може да плува изобщо/?
о да - само платформи, аз също не плувам и дори не съм и влизала в морето, мъжът и децата се топнаха по веднъж, но мисля че не е плитко

# 599
  • София
Много хубави разкази.
Аз не разбрах,Тез не продават на клиенти,как тогава са най добите и правите резервации Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт