МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 437
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Перник
Запис и от нас  Grinning

# 151
  • Русе
Oблаче,Силве,Мирчо,лилка,хубавелка Heart EyesГолеми сладурковци са бебоците! Heart Eyes
Облаче,това беше препоръка от нашата педиатърка за хремата на Кардам. PeaceВ ваничката се разтваря 1 шепа морска сол и се понакисва.После изплаквате с сладка вода.За мен е добър съвет,лечебен,нама нищо общос бабешките осолявания. Peace
Змейче,нямам думи! #Crazy Важното е ,че сте добре. Hug
Слънчева,АШКОСУМ! Peace
НАТАЛНИК,честит ви паднало пъпче! Hug
Малини,браво на Габи! Hug
Мирчо,за очето може и промивка с Сребърна вода,може и капчици кърма да капнеш! Peace
Жани,няма страшно!Понякога се опитват дасе оригнат и повръщат! Hug
Happiness,освен със спрейчето на Маример(мисля си обаче,че за мъниците е рано още със спрей,за бебенца има малки дозички,които се стискат  Peace),същата маркаима страхотен аспиратор за изсмукване на секрета! http://eruditabg.com/?pid=31&NewsID=183 За да е пълен ефекта! Peace
Ани,да!за това става въпрос  http://www.spirig.bg/microsun-baby.php ,но имаше и марка,която не се внасяше! newsm78 А за физиологичният раз-р ,аз купувам цяла банка за вливане и си тегля с игла и спринцовка ,колкото ми трябва,така вътре си остава стерилно.Излиза по евтино,аз и за Бойко го ползвам ,вместо дакупувам скъпи спреове.Имам шишенца от стари спреове,стерелизирам пълня с разтвор и пръскам. Peace А банката нямаи 2лв. Grinning

# 152
  • София
milkinis, действието се развива в Тина Киркова.
Момичета, за тези от вас, които използват памперси Пуфис, да кажа, че има промоция в Метро - два пакета по 94 памперса - 40.00 лв.Ние до сега бяхме на Памперс, но днес купих Пуфис, използвах ги в родилният дом и бях доволна.

# 153
моля ви момичета помагайте

бебчо последните две хранения ака доста течно има и малко слуз, това дали е диария дали да се  обадя на педиатърката , много се разтревожих

# 154
  • Русе
Змейче, добре завърнала се!  Hug  Важното е, че вече сте си у дома и всичко е наред. Simple Smile Бела е наистина белла със сладки пухкави бузки. Simple Smile
Oблаче,Силве,Мирчо,лилка,хубавелка, бебчетата ви са много сладки. Simple Smile
Мимак , съгласна съм за разходка. Ние при хубаво време всеки ден сме по улиците. Simple Smile

# 155
Запис и от мен.  Simple Smile Честита ни тема  Grinning Честито на всички родени майски бебета и на навършилите 1 месец. Не чакаме повече закъсняли, нали? Прочетох няколко странички, но ето че идва ред на къпането. Къде от грижи, къде от разходки нямам време за форума и това е   Confused Възхищавам се на редовните писарушки, някой от тях даже и с по 2 мъничета. Изпускам интересни дискусии, но уви.

# 156
  • Пловдив
Змейка добре дошли у дома получи ли ми смс-а Rolling Eyes на 28 ми май.

Искам само да попитам в лилаво  - с големи  и много тежки гърди съм и те са си доста пълнички с мляко , трудно спя и ходя направо приведена от тежестта, като се цедя след хранене малко /малко, малко по 49, 50 някога и 100 мл./ ще си докарам ли свръх лактация или просто ще се настроим така докато бебка започне да суче вече повече след седмици....  Rolling Eyes и това с цеденето постепенно ще отпадне.

Ох, от одеве ръцете ми бяха заети с Бела и не можех да пиша - вече я тръшнах да спинка и след половин час май и аз ще ида при нея  Laughing
Получих ти СМС-а, ама тогава още не бях в час  Embarassed, после съвсем изключих в суматохата да звънна на някой да кажа за твоята бебка  Embarassed Скоро се надявам да се видим, както и с другите пловдивчанки  Hug

Моите гърди хем са малки, а така ми тежат, че се изгърбвам, та напълно те разбирам  Rolling Eyes
Цеденето след хранене ще стимулира все повече и повече производство и със сигурност вървиш към хиперлактация - аз се боря с такава в момента и мисля, че лека полека я овладявам. След кърмене усещаш ли напрежение, че се налага да цедиш. Може би е добре да пробваш да изцеждаш само при напрежение и препълване на гърдите Peace

Луксче, какъв цвят е акито, а слузта?
Кърмените бебета имат доста редки и воднисти акита по принцип, а може би и ти си яла нещо различно или разхлабващо  newsm78

# 157
Луксче, и ние бяхме така педи каза че е нормално понякога да има слуз  защото си чистят червата от налепи от околоплодните течности!

ако продылжи ден-два - търси педиатърката

# 158
първото в 17 часа беше жълто, а следващото зелено оф не знам какво става

педито каза че е нормално, но на мен не ми се вижда много нормално,
може ли да ака по-обилно и воднисто, тъй като акитата вече не са ни на всяко  хранене, а през хранене две примерно  #Crazy

силве дано да е от това, ние от началото си имаме по 1 зелено ако, така че аз вече със зелените съм се примирила, пък и днес имаме доста коллики - май може да е от всичко  Thinking

# 159
  • Пловдив
А може ли да има колики - Бела има зелено ако вечер, точно като вземе да се присвива от коремче  Rolling Eyes
Не е нормално, ако има кръвениста слуз

# 160
Луксче, и ние сме със зелено ако, в което понякога има слуз. И нашето педи смята, че е нормално за новородено - очиствали се.
На мен също не ми се вижда нормално, започнах диета, защото се притеснявам да не е от моята храна. Сега избягвам доста храни, пък да видим.

# 161
  • Под кленовите дървета
Момичета за сополките аз започнах да процедирам както съветват Сиърс и Сиърс (педиатри издали куп книги). Пускаме гореща вода в банята от душа, да с запари добре и после вкарваме бебо за къпане - тоест къпем си го в банята, водата във ваничката 37-38 градуса, но банята с пара. Така текват всички сополки навън и малкия диша спокойно Simple Smile

Шаманка, Змейка имам въпрос - едната ми гърда е по-даваща и в момента кърмя само от нея, тъй като от другата вчера тече малко кръв. Обаче постоянно я чувствамм напрегната - не твърда, нямам бучки, обаче е едно постоянно мравучкане, иде ми да се изцеждам постоянно. В същото време бебо я изцежда до край и се налага да му додавам кърмата изцедена от другата гърда, иначе седи гладен.
Какво да го правя това мравучкане? Ще мине ли като подновя кърменето от двете?
И трябва ли постоянно да нся сутиен, че малко взе да ми писва.

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 22:52 от jasmin_veni

# 162
  • Русе
lux,нашите акита винаги са воднисто жълто с жълти топченца!Понякога има и зеленикаво! Peace Като курешка от птица,воднисто и по гъсто. Crazy Mr. Green Мисля,че е нормално. Peace

# 163
Я да питам аз - някой ползвал ли е хомеопатичните за колики Chamomilla или Nux vomica? Четох хубави отзиви за тях и поръчах тези първите, утре ще ги взема от аптеката и мисля да ги пробваме  Rolling Eyes
desex, аз пробвах да дам Хомомила преди 2 седмици, но не видях голям резултат.  Rolling Eyes Ще пробвам пак, обаче.  Peace

Бюти,как се казваше швейцарското слънцезащитно мляко,което ставаше от 0м?Ще накарам Дидо да го потърси в Германия!  Hug Как си ти с Еди,май не ти остава време да пишеш!
Мимаче, радвам се, че си се сетила за нас!  Hug Наистина нямам много време за форума...  Confused
Въпросният крем е Pelsano Sun Micro Cream UVB 30 UVA 98 %. Препоръчва се след 3 мес., но ако бебето няма чувствителна кожа, може и по-рано. Хубав е, в БГ се продава почти същият аналог - Daylong на Spirig, който сте обсъдили с Ани. Simple Smile
Еди иначе също е с колики, в рамките на нормалното явно, макар че Мишел не е имала такова "чудо", та сега ми идва малко като гръм от ясно небе. Simple Smile

Да питам някои чувал ли е за играчка с аромата на майката. Знам че има такова нещо, но не съм наясно дали е специална или е просто обикновена играчка.  newsm78
Точе, не я знам тази играчка, тук много често съветват, когато бебето се остави самО в леглото или количката, да се сложи до главичката му някаква носена дрешка на майката (с нейният аромат). Аз не съм пробвала още, ти ме подсети сега, ще пробвам утре, да видя моят дребос дали ще реагира положително, че и мен не ме оставя "на мира" през деня, дори в шезлонга не иска да стои.  Crazy

# 164
  • Sofia
Добро утро   bouquet Днес по план трябваше да поспя поне до 7ч., но с моята кукла си легнахме в 22ч., яде в 00ч. и после в 5ч. и аз нещо съм се понаспала. Пък и докато тя пак заспи стана 5.30 - реших, че няма за кога да лягам  Joy
Lux, при колики акитата са слузести  Hug Сигурна съм,ч е всичко е наред с Атила  Heart Eyes

Днес моят мъж има рожден ден. От доста години насам тази ще е първата, в която не сме планирали "тържества на народите" - моят р.д. е след 4 дни и традиционно цялото време преминава в черпения  Mr. Green Дано е хубаво времето да поизлезем с децата и ще седнем на обяд с приятели (не може без хич)  Peace

Аз да информирам, че в понеделник към обяд ще бъда в района на парка Заимов (на фризьор съм). Само да сме живи и здрави до тогава, а и времето да е хубаво, ще се радвам ако някой се разхожда там да се видим. Сега пиша от по-рано, да не се разминем  Hug

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 08:22 от aniK

Общи условия

Активация на акаунт