МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 438
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас!

Почерпете се Берин става на 1 месец Party

Вени честита прическа.И аз днес бях на фризьор,най-накрая се вкарах в приличен вид.Тоооооооллллллллллкооооова съм щастлива.Снимки по-късно.Вени с теб родихме в един и същи ден,а сега и разкрасителните процедури...  Laughing

Честито на zuu i Just Woman

# 196
  • Под кленовите дървета
spirito85 явно така ни е тръгнало Simple Smile
Бръм днес не усещам мравучкането - имам предвид точно все едно постоянно слиза млякото. Вчера щеше да ме побърка, но днес всичко се нормализира.
dudunski явно като се отделим от тях и се разстройват. Днес след фризьора като се прибрах и го нахраних малкия явно ми беше сърдит и два пъти върна върху баща си Simple Smile

# 197
Хайде да се запиша и аз тук.
Честито на всички родили наскоро! Да са им живи и здрави бебоците и много да ги радват.

Аз искам да попитам има ли нещо за намаляване на болката при епизотомия?
Още един въпрос, нормално ли е да се белят ръчичките и краченцата?

Иначе раждането мина нормално, без упойка, за което съжалявам, но важното е че всичко е ок. Кърмим се от самото начало, имах малко проблеми с едната гърда, но и това мина.
Целувки на бебочетата. Hug

# 198
desex, аз пробвах да дам Хамомила преди 2 седмици, но не видях голям резултат.  Rolling Eyes Ще пробвам пак, обаче.  Peace
Бюти, аз от днес започнах да й давам, ще видим какъв ще е резултата  Peace Ти как го даваш?

Вени, честита прическа  Flutter

Честити нови бебчета и честити рожденници, няма да изброявам поименно, че ще взема да пропусна някой   bouquet Hug

Baby Love®, нормално е да се бели кожичката, ако е по-сухичка, не се притеснявай, мажи с бебешки лосион  Peace

# 199
Привет от нас!

Вени, честита прическа - много си готина  Peace И аз трябва да намеря време да ида  на фризьор тази седмица докато мъжо е още в отпуска  Grinning

Змейче, добре дошли у дома! Наистина си имала неприятни случки около раждането, но поне малката Бела и ти сте добре. Тя е много сладка бузанка пу пу  Heart Eyes

Baby Love®, Белла също се бели от 2 дни. Педиатърката каза да мажа с бебешко олио и да не се притеснявам  Wink

Ние в петък най-накрая успяхме да отпразнуваме годишнината ни с мъжо - ходихме с децата на ресторант и двете се държаха много прилично  Mr. Green С Белла дори се кърмихме в ресторанта - изобщо вече с нея къде ли не сме се кърмили  Mr. Green Иначе купихме и подаръци за децата по случай 1ви юни - на Белла въртяща играчка за кошарата, а на Кари надувен басейн и едно конче - тя е луда на тема коне  Crazy

Днес имахме една неприятна случка. Докато аз и децата сме спяли, мъжо видял как някакъв плъх влязъл в дневната ни откъм дворчето ( понеже беше много топло и врата към двора беше отворена, но бързо излязъл навън. Като разбрах това, направо щях да си изкарам акъла  ooooh! Почистихме чат пат пода с дезинфектант, но не знам мокета с какво да го чистя  newsm78

# 200
  • София
Аз минавам само набързичко да кажа нещичко и изчезвам,че малкото часовниче ще се събуди в 1 часа  Mr. Green
За еспумизана-мале стреснах се-аз и давам по 25 капки (1мл.) на всяко хранене (така си пише на листовката  Tired ).Ако яде с шише,капките ги слагам в млякото,ако суче и ги давам преди ядене с лъжичка.Е,вярно,малко ги плюе,ама няма начин.
За беленето на кожичката-Бела вече се обели,мазах си я с лосиончето,с което си я мажа след баня,не съм взимала нещо специално.
За очичките-минахме през това.Слепваха и се очичките и не можеше да си ги отвори,но й капех 3 пъти на ден по 1 капка Тобрекс,и се оправи за ден-два.
За физиологичния разтвор-слаба работа.Никаква работа не върши...поне при нас.
За пъпките по лицето-побъркват ме! Баща й е с много чувствителна кожа и се притеснявам да няма алергия към домашна прах като него,а педката само повтаря,че щели да се махнат сами.
Още неща исках да пиша,ама малкото се пробужда.
Лека нощ и хиляди целувки от нас  Hug

# 201
Ето че и ние будуваме, тъкмо се изцедих и реших да надникна какво сте си писали...
веднага да кажа, и ние с Ева имахме проблеми с едното оченце, но единственото нещо което я оправи беше кърмата...почиствате оченцето с памуче, напоено с малко преварена водичка и след това капвате една капчица от кърмата и я разнасяте по оченцето...това е чуден лек. Crazy
Незнам какво чудо е тази кърма, но след като оченцето се оправи толкова бързо, а и да си присная опитах същата техника и за пъпчиците по личицето...Мами, КЪРМАТА Е НЕщО УНИКАЛНО   bouquet...резултата се вижда мигновенно...това ме стимулира да се цедя, жалко че не можахме да се научим на гърда... Cry
Нас нещо много ни е тежко в тези жеги, малката се буди на час да иска папкане...но вечерта си поспа, и сега спинка блажено...ох какъв кошмар преживях...хапнахме след сладката дрямка, от 4.30 следобяда до към 8, и познайте...повърна всичко след това...аз ли я дундурках, какво и сторих на горкото дете...рев голям му спретнах след това...сърце не ми остава като видя подобно нещо...
и после някой да каже, че е лесно да си родител, а майка е 100 пъти по тежко...
Хайде аз отивам да полегна го нея на диванчето, няма да я местя, нека спинка а като се събуди ше си папкаме отново
 Hug

# 202
  • Пловдив
Гергана, може би ще се повторя, но няма невъзможни неща  Hug
Пак имате шанс да се научи на гърда малката, щом имаш желание. И друг път съм казвала, че Калина се научи чак на 2 месеца да суче, но я пробвах всеки ден и на гърдата преди да дам шишето  Peace Така хем стимулираше гърдите, хем й "припомнях" какво се очаква от нея  Laughing Успех, не се отказвай   bouquet  bouquet  bouquet

Уини, това за плъха е ужасно  Sick И аз щях да си изкарам акъла сигурно... За почистването на мокета трудна работа - освен по-често пране друго не се сещам... Ние в нас махнахме килима, едно че вече е топло и да не събира излишен прах  Peace

# 203
  • Sofia
Момичета, чистите ли ушите на малките с клечка?

# 204
Добро утро

Ох, тази нощ май се понаспах малко  ooooh!

Ани, аз пробвах с клечките с ограничител няколко пъти ама не го правя редовно Embarassed

Уини, ако имате парочистачка, може да пробваш за мокета с нея

# 205
  • Русе
Добро утро!
Имам възможност да седна да ви попрочета докато малкия суче. Ние по принцип сме на смесено хранене от известно време. В началото се хранеше добре, но мен много ме боляха зърната и се цедях и му давах. Сега не ме болят, но кърмата ми е намаляма. Sad Сега като го сложа на гърда стои по 1 час и накрая като го претегля е изял 60-70 гр. и плаче за още.  На всичко отгоре и повръщаше, та сме на АМ за хабитуално повръщане. Има милото ужасни колики. Предполагам и АМ-то допринася за това. Sad Давам капки, 3 вида чай имам в нас и аз пия и той, но май не помага нищо.
Ани, аз чистя ушичките на Емо, но без да бъркам вътре.  Peace Почти всяка вечер правя процедурата. Той хич не я обича.

# 206
  • Sofia
И аз вече 2 пъти чистих с бебешките клечки, но вчера коментирахме с позната, а и аз знам и съм чела, че не е хубаво да се чистят с клечки по приницип, та камоли на бебета. Аз за себе си и Габи се опитах да се откажа от навика всекидневно да ги почиствам с клечка - зор да не се задържи нещо там и да "изглеждаме мръсни"  Embarassed

Сега доста почетох и се отрича чистенето с клечка при бебчета - не дай боже да затъпча нещо и да се сдобием с болки - това е АД  Shocked Та мисля при нея да не пипам нищо, а ще видя дали спрейчетата за уши се ползват при бебенца. Ще се радвам, ако някой има опит и сподели  Hug

# 207
Аз искам да попитам има ли нещо за намаляване на болката при епизотомия?
Още един въпрос, нормално ли е да се белят ръчичките и краченцата?

нормално е да се белят бебчетата Simple Smile не се притеснявай  Hug

а за епизиотомията може да си слагаш свещички Профинид, да си правиш промивки със смрадлика и да пръскаш с Неомицин спрей Simple Smile мен ме отпусна най-вече като ми махнаха конците  Simple Smile

# 208
AniK, аз също ползвам клечки с ограничител, но не мисля, че има проблем  newsm78
Всъщност не ми се струва, че има опасност да натисна навътре, а по-скоро ги използвам само за подсушаване на ушенцата след баня и за създаване на навик  Simple Smile

Baby Love - не се притеснявай за лющенето на кожата. Али също добре се обели, но тя беше преносена и цялата беше като гущерче  Sad Мазах с олио и преварен зехтин и до седмица всичка отмина и сега е с хубава розова кожичка  Grinning

Мимак, и ние ползваме препоръчаното аспираторче за нос, но още не можем да се оттървем от тези сополчета.

Поздравления за мамите, добрали се до разкрасителни процедури. Дай боже скоро всекиму! Peace

# 209
Ани, аз питах педиатърката и тя каза след баня само да попиваме мидичката без да бъркаме. При неправилно чистене можело да направим запушваме. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт