МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 437
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • София / Сливен
Гледам че пишете за епизиотомията честно да си призная не мислих че този път ще се размина с нея. Защото с първото си раждане имах 3 шева и мислих че може да се сцепи от тях при някой жени ставало така. Иначе аз ползвах смрадлика с лайка отвара. Тази отвара помага и при гъбични инфекции вагинално.

# 226
  • гр. София
Аз имам едно въпросче към кърмещите мами - как се справяте с неяденето на сладки /шоколадести/ неща?  Crazy
Тези дни си купих от еднивремешните ушички, толумбички и бисквити с мляко с надеждата, че ще заситя глада за сладко и няма да навредя на беба. Да, ама не - т.е. частично - моят глад за сладко е задоволен, но мисля, че Мони се изрина по бузките точно от тези сладкиши  newsm78. Вие как мислите, или въобще как процедирате?
Уфф, имаше и друго, но забравих  hahaha Crazy

# 227
Здравейте и от нас - най-накрая в Родени 2010!
Бебе Дани се роди на 15.05 - 3.3 кг, 50 см, расте прогресивно - вече е 4.2 кг и имам умалели дрехи Simple Smile
Лакомник е голям Simple Smile

Това за шоколада и на мен ми е мъка... ама няма как, компенсирам със сладолед  Mr. Green

Да питам и аз - тези сополчета, за които пишете - Дани има такива - киха в несвяст - само с физ.разтвор ли ги вадите? И кога - само ако му е запушен носа или винаги, като ги чуете?

# 228
  • София / Сливен
Аз пък хапвам когато ми се прияде шоколад не виждам да му повлиява по някъкъв начин.

# 229
Гали, честито! Малкият Дани да има едно много щастливо детство и да ви радва много!

АНИ, честит рожденик на патерици, да сте винаги много усмихнати и щастливи цялото семейство! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Жасминче, честита прическа! Целувки на  сладкият бебчо Ники!

За ушичките и аз чистя само мидичката, позволявам си само с клечки за уши нослето, но и там ме е ужасно страх.

Хайде и аз най накрая днес си боядисах косата Wink

# 230
  • Sofia
Момичета, благодаря ви за отговорите за ушичките - няма да бъркам навътре и аз  Peace
Malini, ха честито ти излизане с колата и бебка  PeaceБраво, че си се престрашила  Hug КОфти е с воченето на задната седалка - има огледалца за обратно виждане, ако Ивон се включи,  тя може би ще даде повече инфо. Аз 1-2 пъти слагах Криста на седалката до мен, но мисля, че не е позволено дори и да са изключени еърбеците (може би само за двуместни коли е позволено)  Confused Тази нощ и Крисито направи една 5-часова пауза и аз бях най-щастливата. Хич и нямам намерение да я будя за хранене, ако реши вскяа нощ да е така (5 часа, после още 3 и аз бях кукуряк в 6ч.). Кърмата ти ще се регулира, не се притеснявай  Peace
За беленето на кожичката аз нищо не правя - това не е от сухота, просто трябва да си мине само. Криста вече има само между пръстчетата на ръцете. Тялото И го мажа 1-2 пъти в седмицата след голямо къпане с млякото на Веледа. Кожата и е мекичка и няма никакви проблеми (да чукам на дърво  Praynig)
Тя също си будува, а с хранене/заспиване сме точно както vivid_v описва  Hug Едното нощно и сутрешното са кратки и заспива на бързо, през останалото врме сме с по 1 час процедури и докато заспи то пак станало време да яде  Mr. Green

Lina_n_n, според мен нищо няма да стане на бебчето, ако си хапнеш малко шоколад. Аз лично ям абсолютно всичко, което винаги съм яла. Конкретно за шоколада и сладко не мога да кажа точно, з'то не ям по принцип  Confused

# 231
  • гр. София
Хайде цоп в новата тема с едно "Здравейте, мами и бебковци!" от Марая и бебе Виктория! Вече сме си у дома ! Бебка се оказа послучна и се появи на датата, за която си мечтаех.....е вярно раждането не беше това, което си представях Thinking  след 15 ч. контракции и надежди да родя нормално, се оказа че секциото е единственият изход. но важното е че и двете сме добре. Да допълня за първата страничка Вики се роди 3700 кг.
 51 см. 

Въпросче в лилаво:
Секциото ме притесни, че няма да имам кърма в началото, но на третия ден почна коластрата. и Въпрос в лилаво- бебка сякаш неможе да засуче зърното ми- само го облизва малко и то се скрива. Има и успешни мисля опити в които засуква и за секунди после се отказва. и така влязох във филма с изцеждането с помпа и даването на кърма от шише. Не искам да и давам Ам а незнам дали ще се справиме . Сега ще пробвам със силиконовите зърна- дано се получи.

# 232
Не мога да не се похваля как спах до 10 днес. Снощи яде в 20.30 събуди се чак в 3 да яде и после в 8 пак
Направо кеееееф  Peace
За люспичките ние имахме по ръцете и краката - едно заради преносването и второ в началото от обезводняване - така ми каза една позната детска сестра на недоносени бебчета
И освен след баня с преварен зехтин мажех когато се сетя /докато сменям пампите/
За ушетата ми каза изобщо не ми трябвали тия клечки с ограничител, а с най-обикновени колкото водата да се обере - вътре не се бърка, но още по-важно зад ухото да се обере водата с памуче

# 233
Здравейте и от нас Simple Smile
Ние вчера и днес сме само по разходки Simple Smile Нали тати си е в нас и има кой да ни изкарва количката  Wink
Аз шоколад си ям - не съм забелязала да влияе по някакъв начин на Андреа,ОБАЧЕ вчера ядох ориз от китайския и той освен че е пържен е пълен и със сос и подправки и снощи беба имаше супер колики.От 3 часа като започнаха и само като легна на тати на стомахчето се оправи.Вече ще знам да не ям този ориз,ама пусто като така го обичам  ooooh!
НЯкой да е ползвам чайчето Бебезан.Аз мисля да пия аз превантивно че нали уж се предава чрез кърмата,не искам да и давам от сега чайове на малката Sad
За Еспумизана - аз давам като усетя че е нещо неспокойна и то по 10 капки.Определено при нас има ефект (да чукам да дърво)
Честита месечинка на всички празнуващи днес Wink
Ушенцата и ние сме ги чистили 2-3 пъти до сега с тези клечки с ограничител.
Софиянка - благородно ви завиждам че можете групово да се разхождате  Peace
Марая - добре дошла у дома с бебе Вики.  Hug

# 234
  • гр. София
 Hug Благодаря ви за бързите отговори!
Докато бях в болницата ни изнесоха лекция какво ни трябва да се яде при кърмене - какао /и затова шоколад/, ягоди, малини, горски плодове, всичко що е с консерванти, бобени култури, пържено и какво ли още не. Аз спазвам в момента тези ограничения, а е трудно, защото живея в къща и точно пред входната врата са узрели най-големите ягоди  Mr. Green. Вие спазвате ли такива ограничения?
aniK, знам, че ти по принцип се храниш здравословно и може би сега е момента да ни разясниш какво и как трябва да се яде  Crazy, че аз докато бях бременна хич не си поплювах  Mr. Green Embarassed

# 235
Момичета, да ви попитам от кой ден започнаха коликите на вашите бебочковци.

Купих Инфакол, но още не съм давала, вие по колко давате?
Пише по една пълна пипетка, така ли е?

Да Ви похваля баткото- доста адекватно се държи детето. Слуша, не иска да разнася бебето, само от време на време го целува по ръчичките или по главичката.

# 236
На нас още не ни е паднало пъпчето. При Вас на кой ден падна?
Снощи като го къпахме го намокрихме без да искаме и днес има от него по малко секретче.

Почиствам със спирт 90 градуса и нищо друго. Да слагам ли нещо допълнително?  

# 237
Грахи, отново добре дошла и целувки за баткото и малкия бебок!!!!

За пъпчето - на Али й падна на 8ия ден. Доколкото разбрах това зависи от дебелината на плацентата - може и по-рано и по-късно  Peace

Ние също го почиствахме само със спирт, педито отрече Топоцин  Rolling Eyes и ние изпълнявахме. Не се притеснявай, че сте го намокрили, нали след това е обработен със спирт. А за секретчето, просто си го почисти. Аз съм чувала, че пъпчетата може и да кръвнат малко, но не е обезпокоително.  Peace

# 238
  • Пловдив
Въпросче в лилаво:
Секциото ме притесни, че няма да имам кърма в началото, но на третия ден почна коластрата. и Въпрос в лилаво- бебка сякаш неможе да засуче зърното ми- само го облизва малко и то се скрива. Има и успешни мисля опити в които засуква и за секунди после се отказва. и така влязох във филма с изцеждането с помпа и даването на кърма от шише. Не искам да и давам Ам а незнам дали ще се справиме . Сега ще пробвам със силиконовите зърна- дано се получи.

Добре сте си дошли у дома Hug
За засукването - много са им мънички устенцата - моята буба също понякога доста опити прави, докато накрая засуче, но нали не е случила на майка - всеки път я мъча  Mr. Green Като знам каква е хамалогия изцеждането твърдо съм решила да не си го причинявам този път  Rolling Eyes
Би ли пробвала да я накараш хуууубаво да си отвори устичката, за да поеме зърното - понякога може да отнеме 5-6-7 опита дори, но като захапе добре и й потече струята няма да пусне  Peace Щом само за няколко секунди го държи, значи пак не е засмукала добре. За да си отвори устата добре можеш да пробваш да наклониш главичката й малко назад и да погалиш със зърното нослето й, за да разбере какво следва.
 Peace

За храните при кърмене
- от нищо не се лишавам и ям умерено каквото ми се яде  Peace

Грахка, нашите колики почнаха преди 3-4 дни мисля - само в късния следобед й давам Инфакол или Лефакс 1 макс 2 пъти. Инфакола се дава по 1 пипета в устичката, понякога обаче не я пълня цялата, когато не е съвсем тежко положението  Hug

# 239
Добре са си дошли у дома новите мами!
Грахка на нас пъпчето ни бяха изписали освен спирта и Оксикорт да пръскаме след като го почистем.На нас на 11 ден падна.Още малко  Peace
А като заговорихме пак за пъпчетата какво ги направихте падналите пъпчета?Хвърлихте ли ги някъде както се прави или......?
А за коликите-онзи ден моя пиеше мастика и ми се припи малко ,глътнах две три глъки, но по супер малко ,на другия ден пак ми замириса готино както мирише мастичката и пак, но само глътка и да ви кажа ,като чели малката не се е гърчила от болка тези два дена или поне не толкова щом не съм забелязала.Но при нас са по слабо изразени дори не давам никакви капки само на чайчето на Хип и мастичка от два дена Mr. Green ,незнам кое е подействало JoyИ днес ще си глътка една глътчица.

Общи условия

Активация на акаунт