МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 313
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Облаче, пробвай другите кремчета за подсичане ... на Себа мед много го хвалят, сменяй ги там с Бочко, с ония македонския само и само да не стане беля.

грахка, добре дошла мила! Вкъщи винаги е най-хубаво, пък сега и с бебче- несравнимо!!!

buni
, много неприятна случка това с ключицата! Може ли да не кажат ... тцтцтц
Иначе и моята хълца и то много. Първо мислех, че като не се уригне хубаво и почва да хълца, но напоследък започва да хълца и без да е яла ... така че явно не е от това ... но много хълца!!! Тя и в корема ми много хълцаше Wink

# 76
ileinа и аз нямам търпение да излизаме по разходки, мисля тези дни да започнем с кратки разходчици около вкъщи, дано времето е хубаво. Твоето патенце също е страхотно.
buni важното е, че вече сте си вкъщи и всичко е наред, Алекс също  хълца и то много, почти след всяко ядене, той още в коремчето беше така.

# 77
Здравейте.. Hug
Честита ни нова темичка желая много хубави мигове на всички ни в новото начало.  bouquet
Мирчо уф минала си и ти през голям кошмар.Стискам палци. Praynig Hug
Буни дано всичко е наред с бебка и да няма никакви проблеми.А за ключицата не се притеснявай тя ще си зарасне бързичко. Hug Peace
Дилянка радвам се че сте по-добре.  Hug
Добре дошли на всички мами в къщи.  bouquet
Честито на всички бебчета които днес навършват първия си месец.
Ние сме добре в общи линии.Малката все търси присъствието ми и не може да заспива без мен. Shocked SadДоста е изтощително но ако я оставя да плаче и направо се попилява от рев.После не мога да я омиря доста време.Надявам се скоро да отмине това ще се боря с този малък бебешки инат.. ooooh! Crazy
И нашия батко е болен и в къщи е една лудница голяма.Нямам време за себе си изобщо.Вече леко приличам на ....крейзи мама.. Blush
Пожелавам на всикчи батковци да се оправят и малките слънца също.  bouquet

# 78
  • София
Привет и от нас в новата тема, събрахме се  Grinning

Честито на днешните бебоци навършващи 1 месец!   ura

Ние имахме престой в Неонатологията на Педиатрията, както вече писах, но се надявам всички неприятности да са вече зад гърба ни  Praynig В понеделник я изписаха и бързо бързо влезнахме в ритъм вкъщи. Аз се изцеждам с помпа и й давам от шише, така хем виждам колко е изяла, хем на нея й е по-лесно, защото по принцип яде по-бавничко. На разходка още не сме излизали, много е лошо времето.
buni, дано не я боли ключицата и дано по-бързо зарасне, персонала е за бой  Close
И Сиянка много хълца, почти на всяко хранене  Peace

# 79
  • Sofia
Ей, от 3 часа чета на почивки и най-после успях  Hug Признавам си, че дремнах малко Wink
Porii, сутринта съм те изпуснала за МОЛ-а Sad Аз по принцип излизам към 10.30-11ч  Peace
Облаче, трябва да измислим нещо за събирания с колички. Кажи къде другаде освен Младост ти е удобно (напр. с 1 превозно средство) и ще с видим  Hug Борисовата градина е супер и за по-големите  Rolling Eyes Да не би да претoпляш дупето на Крисче (ританки под ромперчето?)? Аз забелязах, че като не мажа никакви кремове, е най-добре  Peace
Dudunski, че какво им е на МОЛ-овете  Mr. Green На въздух по-хубаво, даже днес с една приятелка повече навън бяхме, но поне като вали има къде да въртим и дърдорим  Peace
milkinis, пожелавам на етърва ти лека и безпроблемна бременност и на финала здравичка и така чакана рожбичка  Hug
Mir4o, бързичко да се оправяте, мила!!!   bouquet голям сладурко е Вики.
janii, целувки за Алекс  Heart Eyes
kuco_pate,  Hug Heart Eyes

Някой има ли новини от Snej?

# 80
  • Русе
Mирчо,много неприятно,разбирам те напълно! Hug Важното е ,че е минало! Hug
Куцо пате,и за теб една прегръдчица Hug бързо да оздравяват дечицата!
Нова5,аз използвам този аспиратор има ги по аптеките около 8лв са http://eruditabg.com/?pid=31&NewsID=183l Нашите сополки са също навътре и са светли с леко жълтеникаво. Peace Взела съм си една банка Физиологичен разтвор,вадя от нея с спринцовка и си сипвам в едно малко шишенце от свършили капки за нос,измито и стерилизирано,капя в нослето и после смуча,много добре се почиства! Peace После капя по 1-2 капки кърма. Ние вече се пооправяме.Докторката препоръча малко морска сол в водата с която къпем,т.с. в легенчето,но после задължително се изплаква добре! Peace За баткото обаче ще купя помпата с прахусмукачката ,защото последният път се заразих от него.Дано ви минат бързо.Успех! Hug
Мирчо,Жани,много сави сладки бебоците! Crazy Hug
Бъни,не би трябвало да имате проблем с ключицата! PeaceСкоро наша мама сподели,че имат счупена и са ги успокоили,че зараства бързо от самосебеси. Peace
Моите деца спят и аз чак не знам ,какво да правя със себе си! Crazy
Аз да ви споделя уменията на Кардам, усмихва се от първият ден,предимно като спи  Crazy преди седмица,че може и повече да е забеляза една шарена играчка на леглото си и се опитва да я боксира  Joy като сменяме памперса на повивалника си забива петите и си надига цялото тяло,нещо ,като мини мост Grinning и най -обичаме да спим! Crazy
elix добре завърнали се! Hug
Ани,писх на Снеж по скайп,но явно не се олучваме!Предполагам си има грижи покрай малката! Hug

# 81
Да се запиша и аз в темичката.
За памперсите - доволна съм от pampers new baby, но взехме за проба и либеро - пропускат почти всики.
Моята малка сладуранка снощи хапна в 21 и без следа от колики заспа сладко, сладко чаааак до 5 сутринта!  Shocked Доста голяма пауза, но нека си спинка и да расте, та и ние да можеме да поспиме..   Shocked  В събота сме на първа консултация да видиме какво и колко.  Wink

# 82
  • София
Kuco Pate,  ако наистина се окажете със стафилококи, помисли добре преди да да дадеш антибиотик. Аз при дъщеря ми се подведох по мнението на една лекарка за антибиотик за стафилококите  - подарък от болницата и го дадох като беше на 2 месеца, но и сега съжалявам горчиво за това. От антибиотика  не се изчистиха, независимо , че имаше антибиограма . Четох форума , консултирах се с лекарката и слагах Бактробан в нослето и проблеммът се оправи Peace. А от този антибиотик детето се алергизира.
Май с кърменето не са чак толкова отчайващи нещата, но вкарахме добавка, че иначе пищи и се гърчи след хранене като не му стигне. Голям характер!
Мимак , това за морската сол не знам какъв ефект ще има, но на мен като бебе са ми слагали сол във водата, в резултат на което съм се обринала цялата и са ме къпали само с хума, което си е истинска гадост.

# 83
Мимак благодаря ти  Hug

# 84
  • Розовата долина
На Меги й счупиха ключицата на дясното рамо в болницата, не зная дали при раждането или в самото неонатологично отделение, защото никой не си направи труда да ме уведоми, видях чак вкъщи след изписването на епикризата на бебето, за това подозирам, че е станало в неонатологията и за това не ми казаха  ooooh!. Дано нямаме лоши последствия и всичко да е наред.
Аз бях писала и преди,че и моята бебка е със счупена ключица.Вече е доста по-добре движи си ръчичката наравно с другата,вдига я над главата,доста по-спокойна съм.На теб поне са ти го вписали в епикризата,а на мен никой нищо не ми каза.Ще ги #2gunfireКато дойде педката на преглед след изписването се усъмни и ни изпрати на снимка,ее оказа се счупена.Говорих с неонатолога в родилното,той ми замаза очите,като каза,че първите дни нямалко клинична проява,затова не били разбрали,бля,бля...оправдава се.Да,ама аз забелязах още в родилното,че тази ръчичка не я движи наравно с другата,яд ме е че тогава не попитах!Реших,че е бил "малкият дявол"защото като прочетох и за акушерската пареза настръхнах.Дано всичко е наред и скоро да няма и помен от това притеснение!!
Нас днес такъв дъжд ни валя,чак се притесних да не я изстудя(не,че я валя директно)Първо бяхме навън под една тента,ама после се скрихме в едно кафене,малко подиша цигарен дим,ама по-добре отколкото да я вали.
И ние сме с колики,не знам до колко помагат лекарствата.Преди малко и ние се приспахме на корема ми,поне сега е спокойна и спи,ама очаквам всеки момент включване..
Едно въпросче в лилаво:
Сияна ми прави доста големи паузи нощно време,заспива към 22 и се събужда към 5,в началото я будех да се храним,но то сърцето му спи,не суче ефективно,после рехиш да не я будя,а да се изцеждам.Много се притеснявам да не ми намалее кърмата,като не стимулирам лактацията между 2 и 5,когато е най-силна.Какво ще ме посъветвате,дали да будя и да суче в просъница или да се изцеждам?И още нещо,понякога като не може да заспи ме използва като залъгалка,стои на гърдата и от време на време дърпа,да и позволявам ли или да я дърпам?

Пожелавам на всички ви спокойна вечер!!!

# 85
  • Sofia
Пате, сега и аз се сещам, че и от другата ни отчетна една майка само Бактробан слага на детето си за стафилококи  Rolling Eyes

# 86
Благодаря ви момичета . HugПросто се наложи да мина през това изпитание и да преоткрия смисъла на живота...Човек умира-човек се ражда..

Викторчо за сега е кротичък за разлика от баткото и дори като плаче мяука Grinning .

Илиена Жани със голямо нетърпение чакам да ги съберем дечковците,просто да мине време  Peace

Куцо пате и ние сме ползвали Бакробан за баткото защото има стафилококи

# 87
Здравейте, момичета!

Попрочетох малко диагонално какво сте писали, че малкия не ми дава минутка време. Днес бяхме на консултация и му сложиха ваксина. Качил е 1700 грама и се е удължил с 6.5 см #Crazy. Лекарката ми каза веднага да махна нощното хранене и това дете като че ли разбра какво му мислим и като ревна, ама както той си знае. Обясних на лекарката, доколкото беше възможно да ме чуе, че като е гладен реве точно така и не признава нито вода, нито залъгалки, нито носене на ръце....... абе ужас. Тя се хвана за главата и каза на сестрата - слагай ваксината по-бързо и да тръгват Mr. Green.

Варненските мами, хайде на разходки, вече трета седмица обикалям морската градина и никоя от вас не се появява Sad.

Мирчо, прочетох какво ти се е струпало на главата - дишай дълбоко и мисли за бебко и за себе си!!!

Майчета, има ли някое от вашите бебенца бебешко акне? Днес лекарката ми каза, че можело да продължи месец и половина и ако до тогава не премине да й се обадя Sad. Спрях да слагам слънцезащитен крем, за да не провокирам обривчето Sad. Много неприятно...

# 88
Момичета,някои беше питал в предните странички как давате лефакса,но не видях отговор  newsm78  
Нас днес ни го доставиха и доколкото разбрах  се впръсква два пъти в устичката(към бузката,а не директно към гърлото,за да не се задави) и може да се дава преди всяко хранене нали така или иначе се изхвърля от организма!
Та дали съм разбрала правилно?
Имаме си и шишета на Др.Браун и ще пробваме тази комбинация от днес вместо томи типи и инфакол.
Но вече си мисля,че нашата пеперудка не я боли от коликите,а от лиготията.Как я взема на ръце и млъква   Thinking

# 89
цял ден се опитвам да пиша, но не ми се получава  Laughing

така ме е яд на мене си - на обяд ядох кюфтета (правени от майка ми) и кой знае колко подправки имаше вътре... резултата беше зверско посиране от страна на бебо (чак до врата  Crazy ) и колики  Sad аз съм си виновна - като знам майка ми как смята, че винаги тя знае как да прави нещата  #2gunfire много ме нервира тази жена нищо, че ми е майка  #Cussing out има изкривена представа за помощ и като помага е доста немърливо   Close но да не ви занимавам с роднинските ни проблеми Simple Smile

много почна да връща това мое бебе - почти на всяко хранене повръща.... преяжда ли  newsm78 а и много рядко успяваме да се оригнем  Sad  Crazy

изпаднала съм явно в следродилна депресия и все на рев ме избива, а принципно не съм от най-чувствителните  Crazy  Cry  Crazy вчера ми идваше да избягам от всички  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт