МАЙчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 24 322
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Daisy6,  Laughing и на мен ми се стори позната, обаче не попитах, че ако се бях объркала да не ме помислят за луда майка. Аз често виса в тази градинка, че ми е близо и е спокойно. Малката е ревла и гледам да не притеснявам майките по др. градинки..
трябва да си спретнем среща.  Laughing
Simple Smile И аз не се сетих да те питам дали пишеш във форума ,ама то след тази драматична сцена, която ми беше направил Ники във вашата градинка,направо бях загубила и ума и дума . Ние тези дни се подвизаваме доло в гората,че там температурите са по-нормални в тези жеги. Лошото е, че има комари, но вече свикваме с тях. Излизам към 11 обикновено и днес се прибрах в 19.30. , че бебо стана кисел. Днес видях твоята принцеса с баба си в гората. Ще се радвам пак да  се видим .

# 526
Привет от нас!

Включвам се набързо, че съм налегнала учебниците. Един път да ми мине този изпит, че да не го мисля  Rolling Eyes

Днес успях да ида на фризьор - много съм доволна. Нашия тати беше много горд, че гледал самичък малката,но малко се шашнал, тъй като тя се размрънкала и той й дал малко АМ след като изцокала изцедената кърма, която му бях оставила  newsm78 Е,важното е, че се е справил, а пък аз съм с подредена коса  Peace

За пазаруването - тук имаме огромния късмет всички големи вериги супермаркети да доставят до вкъщи. Аз лично пазарувам, като си избирам продуктите онлайн и срещу скромните 3-4 паунда ми пазаруват и носят всичко до вратата. Е няма такъв кеф  Mr. Green

Аз много сериозно се замислям за контрацепцията. До сега не съм пила противозачатъчни и изобщо сме ползвали само презервативи. Искам някакъв по-ефективен метод и се двоумя между спирала и едни импланти, които отделят хормони ( на принципа на противозачатъчните, само че не се налага да пиеш хапче всеки ден - че аз малко забравям  Crazy ) и те защитават да не забремеенеш 3 години. Тук бебето като стане на 6-8 седмици се ходи на обстоен преглед при личния лекар и тогава се обсъжда контрацепцията, та ще видим  Peace

За лохиите - и моите почти никакви ги няма, но все нещо си тече всеки ден  newsm78

Лека вечер от нас!

# 527
  • Пловдив
Змейче, на гърдата която ми е болезнена и самото зърно е болезнено. Сега забелязах, че има нещо като бяла точка на него и не знам дали е запушен канал или не. Изцеждам я с болка, но не издържам Ники да суче от нея - много боли, а кърмя само със силиконово зърно #Crazy Мисля, че така започна и миналия път с другата гърда, след което пусна кръв. Ако преустановя кърменето дали ще мине зърното и дали тази бяла точка е запушен канал?

Вени, вероятно е точно запушен канал - съчувствам ти - доста е болезнено  Confused

Можеш да пробваш да сложиш на бялата точка топла марля със солена вода, да се разкисне, може и с малко сода и  като омекне опитай да изчоплиш бялото много внимателно със стерилна игла.
Иначе пак важат  мерките като при мастит и запушване- лецитин, зелев лист, студено след цедене, често кърмене/цедене , за които говорихме и вчера  Peace
Дано бързо се оправиш, пиши утре как сте   bouquet

# 528
  • Sofia
Аз пък май само сутрин мога да се включвам  ooooh!
Ивон, ти си енциклопедия  Hug Направо мисля и аз да поръчам едно такова огледало  Peace Ужасно ми е, че вчера се разминахме така  Cry ти колко неща си свършила (тая хамалогия 12 пъти, ужасТ просто), а вечерта самичка с двамата си е направо геройство   bouquet От юли - заедно с големи и малки ще се гледаме. Габи пък може като "батко" да успее да залиса по-малките, знам ли...  Rolling Eyes Четиримата в супермаркет е лесно - таткото с по-голямото са с пазарската количка, а мама и бебе с бебешката количка и нареждат какво да се вземе - керван  Peace
И аз се замислям за контрацепция - никога нищо не съм правила по въпроса и направо не ми се мисли сега  ooooh! Нито ми се пият противозачатъчни, нито спирала ми се слага, пък презервативи ... на дърти години - ще падна от смях  Mr. Green
Аз май изпуснах полагащите ми се прегледи, а и лекарката, при която ходих по ЗК сигурно с голяма неохота щеше да ме прегледа  Mr. Green Като се знам колко нехайна съм по отношение на собственото си здраве, не се знае кога ще сколасам за преглед  Embarassed
Хабиби, бубулечето е много сладко  Heart Eyes Ти изглеждаш супер - не само юастлива, но и красива мама.
Krischana, твоите снимки не можах да ги отворя  Sad
Winnie, чети, мила, да ти се маха от главата  Hug
Честити ви фризьори с Ивон   bouquet

Да ви кажа, откакто албумчето ни е засекретено, влизам по-рядко и гледам наведнъж, а не всеки път, когато някой постне снимки  Embarassed

Днес имам сто задачи и даже реших да оставя подаването за еднократна помощ в общината за понеделник, че няма как да успея да мина навсякъде . Утре ще правим питката и имам да напазарувам последни неща, а и да хдоя до центъра за тортата  ooooh! И всичко ще е готово от обяд нататък, та в най-голямата жега ще се возим с Крисето (много ме е страх с този климатик да не я порстудя - все нагласям Т)

Леле, окъснах със събуждането на Габи  ooooh!

# 529
Добро утро ,моето момченце е много послушничко откакто спрях някои храни пу-пу ,има колики от време на време ,но са основно през деня и траят не повече от 10-15 мин. ,дано това да е решението ,снощи малчо като заспа в 1 часа чак в 6 се събуди за хапване ,такъв ми е кротанчо.
Слънчева мерси мила и аз имам две книжки ,значи ще погледан от тях за масажите,а ти ще демонстрираш ,като се видим .Аз все още имам помощница и за това не се включвам активно в разходките ,но майка ми си тръгва в понеделник и тогава съм на линия Wink
Хайде хубав ден за сега  Hug

# 530
Здравейте и от мен, чета ви редовно но нямам много време да пиша. Ние се кърмим слава Богу и няма проблеми за сега, кротички сме, е имаме и колики от време на време де, я кажете кой храни да се избягват заради коликите, поне да внимавам с какво се храня. Имаме пъпчици по лицето, сигурно е от жегите, вие имате ли и с какво ги лекувате да се махнат, а относно контрацепцията и аз съм за, но незная какво да предприема може би спирала но ме е страх и мен. Rolling Eyes
Боли ме и мъдрец и сигурно е за вадене, но и от зъболекар ме е страх абе ужас Confused
това за сега от мен, че малката се наака и иска да я преобуя. Laughing

# 531
И аз да не казвам голяма дума, но от 2 дни спрях да пия прясно мляко, а си взех някакъв чай, който се препоръчва за увеличаване на кърмата, и отделно й подобрява качествата, или нещо подобно, и малчо последните 24 е спал само с прекъсване за хранене. До сега не се беше случвало толкова време да не е плакал (да чукам на дърво).
Моят мъж май се разболява, какво да правим? Как да предпазим малкия да не се разболее?

# 532
Добро утро.
Ани, това с презервативите на дърти години отново доста ме разсмя  Joy
Вени, съчувствам ти. И аз като теб съм в едни филми и не знам кое от всичките неща е по ефективно  newsm78 Сутринта като се събудих (05.30) няма да ти казвам с какво усещане бях... разгърдена ( Крис е бил на самообслужване вечерта) и препълнена... болка. А азтака съм се унесла в съня, че не съм чула когато е паднал корниза със завесата в банята ( тяе непосредствено до стаята в която спим аз и Крис) Знаеш ли, вчера като се отбих до гинеколога да презентирам 9- месечния му труд Simple Smile той ми каза да налагам засегната гърда с нарендосан картоф. Само това не съм правила, но ще опитам. Пробвай и ти. Аз също като теб имах бяла точица на зърното , която сега розовее  newsm78
За пъпчето да кажа- на Алек е в Чикаго. За пъпчето на Крис нямам конкретна идея, но ми се иска да е с батко си.
За контрацептивите- твърдо за хапчета. Толкова ме е страх от бърникане в мен, че спирала няма да е. Презервативи , подкрепям Ани  Peace Mr. Green
За лохиите- къде с тях , къде без тях.
За финал да кажа, че няма такива майчета като нас. Как пък една не роди грозно бебе   bouquet Всичките са ни такива сладки гарджета, че се просълзявам на всяка снимка. Да са ни здравички и послушни ( ако те искат). Пу да не са ни уроки   bouquet

# 533
Добро утро

Днес някой ще ходи ли към някой парк? Мене хич не ми се иска да го извеждам през деня че е много жега и миличкото цялото е на пъпчици ама пък по цял ден ми плаче неспокоен коремчето го боли и се чудя дали навън няма да мирне малко?

Ани, вие тука за 1 седмица много празници ви се насъбраха - 2 рождени дни и сега и питка Hug Айде успех с пазара и после да разказваш как е било

Ивон, ти направо си от отбора на майките героини bowuu

Ох пак ми се разплака бебондри Crazy, ще го водя до магазина явно на мини разходка

Ето една смешна снимка и от нас http://may2010.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta.492346.19167248

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 09:45 от dudunski

# 534
  • гр. София
Добро утро и от нас!   bouquet Да ви се похваля, че Вики спа цяла нощ- дадох и чайчето от копър на Хип и предполагам то и е успокоило коликите . Praynig Знаете ли колко често мога да и го давам?
Хубав ден майчета и бебчета!

# 535
Добро утро от нас - гербовата марка е върху мен и аз пиша с една ръка Laughing

От сутринта Даруната е с ужасни колики, та не ми се мисли днес какво щея правя, както ще е и жега навън... Аз прясно мляко си слагам съвсем малко в кафето сутрин Embarassed, но ще пробвам да ги спра и двете Peace Лошото е, че без кафе съм въртоглава по цял ден Crazy

Да ви се оплача - и на мен още не са ми превели парички #2gunfire, а болничните ми са входирани в НОИ на 18.05! Изродиии #Cussing out

# 536
  • Sofia
Леле, момичета, в къщи е 25С, а на терасата е АД - щом в нашия квартал е толкова горещо, не мога да си представя в града какво е  ooooh! Криста само в Кауфланд ще я сваля от колата, иначе всичко ни е на пребежки  Peace
dudunski, супер снимка  Heart Eyes Видях сега и Макс на madelix и едно бебе без име, но сладурче наше  Heart Eyes
vivid_v, аз редовно съм с една ръка  Joy Ти май беше питала за пампите - от няколо дни сме на 3-6кг. Знам, че като наближи долната граница на някой размер, се минава на него. Криста нали вече е 3500гр  Rolling Eyes Мисля, че са и по-добе - не остава червена резка на крачетата, а акото и вече не е на всяко хранене, но по-обилно, а и доста пишка  Peace

Аз много се чудя за водата - категорична съм, че на кърмено бебе не се дава (аз и на Габи не съм давала, когато беше на АМ), но в тия жеги се чудя дали нямат нужда все пак  Confused Змейче, Бръмб, вие оставате ли си само на кърмата??? Аз напоследък я храня и от двете гърди - хубаво да източи едната и от другата малко от първото мляко да и утоли жаждата (пък и едната май не и стига  Confused).

# 537
Добро утро, момичета!

За първи път откак родих се понаспах  Peace, снощният експеримент се оказа успешен. Мъжът ми спа при малкия, а аз при баткото, и ме събуждаше само за кърменето.

Моят бебок вече е на пампи от 4 до 9 кг, но нали сме 5кг, че и повече вече сигурно, та двойката ни идваше мъничка.

АниК, моят нали е ревлив, та се чудим какво да го правим като писне и ще си призная, че на няколко пъти и вода опитвахме да дадем, но безуспешно - плюе я и избутва биберона на шишето с езиче, та спряхме с опитите.

И тук е много горещо, но в морската градина е чудесно - имам предвид под дебела сянка и където се усеща морския бриз Peace. Вчера с Даника си говорихме, че е голямо богатство тази морска градина и трябва да оценяваме, че я имаме!

Относно обривчето по лицето - започнах от няколко дни да слагам по малко кърма 1-2 пъти на ден и мисля, че има ефект, но още не смея да кажа. Преди седмица заведох детето на лекар и той ми каза, че не е от претопляне, а от мастните жлези и от моите хормони, които преминават в детето при кърменето. Да не се третира с нищо!!! Бавно отминава, но търпението е най-доброто лекарство!!! Така каза лекарят.

С пожелание за по-прохладен и спокоен ден от мен!

# 538
Привет от нас!

Белла има малко сополки - хърка милото и се чудя какво да правя  newsm78 Изтеглих някой сополки с помпичката, но май ще ходя до Кембридж да купя Стеримар - там знам къде продават, а тук в нашето градче няма  Rolling Eyes

АниК, да ти отговоря за водата. С Кари си бяхме в БГ когато тя беше кърмаче на 2 месеца и бяха адски жеги. Предлагах вода тогава по настояване на майка ми ( че горкото бебе как може да не пие вода  Crazy ), но Кари категорично отказа да пие. И така - не съм й давала  Mr. Green Но определено сучеше по-често в жегите. По цял ден си стоеше по памперс само и сучеше  Crazy

Дудунски, много сладка снимка  Grinning

Забравих да ви кажа за нашия проблем с мишката. Свекър ми ни донесе едно като капан, което е заредено с нещо за ядене. Като хапне мишката и после избяга, скоро след това умира. Самият капан е защитен и не може дете да пипне вътре, но аз така или иначе в момента не пускам Кари на двора. По принцип това повече ме устройва, отколкото да вземем капан, в който да се хване някой жив плъх и да си изкарам ангелите от страх  Crazy А пък си купих и парочистачка и днес я чакам да пристигне. Ще мина с нея мокетите и така ще дезинфекцирам. Надявам се да е ефективна  Peace Змейче, за съжаление няма как да махнем мокетите тук, тъй като сме под наем и няма как да правим такива генерални ремонти

# 539
  • София / Сливен
vivid и моите болнични бяха внесени на 18.05 но м ги преведоха точно след 15 работни дни то стана голям скандал нещо ми объркали документите не ми виждали някква декларация в системата им за моята фирма и счетоводителката искаше да подава жалба та шефката на Ной и звънала лично да се извини викам си дали затова спазиха срока.

Общи условия

Активация на акаунт