Да намерим Нико и Бени - Любители на котки - тема 38

• 33 132
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ппупупу, Сиганенцето е като кукла.  Laughing Да ви е живо и здраво.

Сателитко, ах Сателитко, ами то помен няма от онова коте. Браво, голям красавец.

# 196
Fiama,страхотно красиво коте,като плюшена играчка е.Бас ловя,че ще стане голяма красавица Heart Eyes Heart Eyes Hug
Да ви е жива и здрава сладурката. Heart Eyes
Сателита....еми незнам.Гледам му снимките от Март месец,ми не е мръднал.Уж още трябва да расте ама дали...и главата му и тя такава мъничка.Мисля,че такъв ситен ще си остане Thinking Thinking
Иска ми се на килца да качи,че е слабоват.Дядо му е 7 кила почти и е бая бабанка,ама той си е направо дебел де.
С мъж ми така и не се сближиха.Прави отвреме-навреме плахи опити,но Сателита бяга от него като дявол от тамян.Нито го бие,нито му се кара,с пръст не го е пипнал ама какви са тия странни реакции незнам.Дразна се и викам на моменти"Ето,погледни какъв си такъв,котката бяга от тебе,защо бяга" и тн..Забранила съм му да влиза като вижда,че Сателита е в тоалетната,защото той изчезва панически дори и там да е.
Явно усеща.че за него си вечния "навлек" както му викаше.
При мене обаче постоянно се вре,а викна ли го тича като куче.

П.п Стронгхолда в склада където аз ходя е с 15 лв по-евтин от онлайн магазина където сравнявам цените.Ако някой се интересува и е близо до Люлин ще кажа къде се намира.

# 197
Здравейте!Имам въпрос към вас....Под вратлето на котката на една приятелка се образува петно,което в първите дни беше доста мъничко,но после много бързо се уголемени и стана голямо почти колкото орех.След това отново растежа спря,но на това място козината изпада и стои като охлузена рана.Предполагам,че това е екзема.Така ли е?Дали е заразна и опасна за хората?Не знам дали е от значение,но котката си има котенце на два месеца,с което са в непрекъснат контакт,но за сега по него няма такива образувания.Моля,ако някой знае от опит да сподели!Благодаря ви предварително!

# 198
Благодаря, момичета!

Moonlight, добро поколение би се получило между Сателитко и Цингарела Simple Smile

Tania67, и аз мисля, че не е задължително заради нагона да забегне Бени. Те са си котки, любопитни са ... колко им трябва. А и Нико нали отдавна е кастриран, ама дивото явно го зове. Дано поне са заедно душиците, да не са съвсем уплашени.

Golden Queen, може и гъбички да са. Някои от тях са заразни и за хората. Най-добре да отидат на ветеринар да им предпише нещо.

# 199
Moonlight -  къде точно се намира този склад, само за лекарства ли е или и за храни ?

# 200
  • София
Добро утро момичета!  Hug

Събудих се с мисълта за Бени и Нико,..
 Praynig Praynig

Moonlight , тази цена за 3 броя ли е или така ми се иска  Mr. Green
А пък аз като четох линка с инструкцията - пише за котета до 2,5кг - ние такива нямаме hahaha  Сигурно не съм дочела , но не разбрах нещо - само за малки котета ли(на тегло) се прилага? 
"..ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ
За котки с тегло под 2.5кг.
STRONGHOLD се прилага локално върху кожата в основата на
врата при холката."

Golden Queen , както го описваш - голяма вероятност е да са гъбички.
Thinking
Според мен приятелката ти трябва веднага да заведе и котката и бебето й на лекар. Peace И той, ако има съмнения, трябва да вземе секрет и козина от мястото и да го изследва. След което предписва адекватно лечение.
Ако вета е сигурен, може и да не се прави първото. И ако са гъбички - инжекция , мазане на мястото и след 15 дни (newsm78 мисля..) - втора инжекция. Да, има риск и за хората, но ние сме се борили с това (след солидна антибиотична интервенция - получиха ги като странична реакция) - добрата хигиена е важна, и това беше достатъчно.
лекарството за мазане се нарича Имевирол - дава се като концентрат от вета и се разтваря за 1-2 намазвания, после пак, зашото се губи ефекта му
Пак ще кажа - вет трябва да види за какво иде реч и да постави диагноза - и на бебето трябва да се прегледа след като имат контакт

Ще чакаме да ни информираш! Дано всичко е наред! Hug

# 201
  • Варна
Цингарела е страшен сладур, като плюшка Heart Eyes

Fiama,
и според мен на лекар задължително. Независимо дали е заразно за хора или не очевидно проресира, накрая котката ще остане без козина Tired А колкото повече се чака, толкова по-трудно, бавно и скъпо е лечението.

# 202
Fiama, пожелавам ти много радостни мигове с Цингарела. Голямо сладурче е.
Golden Queen , моята Мери също премина през това преди повече от месец. Точно както го описваш. Ветеринарят каза, че са гъбички. След лечение мина за  две седмици.
Хващала съм я тази зараза от котка. Дори тогава бях бременна със сина ми. По краката ми се появиха червени петна, които нарастваха. Ако заразата попадне на главата пада косата. Неприятна и упорита история.
И аз все ги мисля Бени и Нико  Praynig
Заради постоянната разгоненост на Мери, след консултацията с двама вета, доведох екстремален зет вкъщи. По-правилно било женската да ходи снаха, но при нашия случай не е възможно. Зетът пристигна като абсолютен пич, разходи се, подуши, нагалихме го едно хубаво. Сладур от класа. Нашата първо се направи на шумящо храстче, нито мърда, нито показва признаци на заинтересованост. После започна да му кърши стойки, но щом се доближи до нея го нашамароса с лапи.
Страх му сложи на момчето. Ни го яде, ни го дава. Той като тръгне на някъде и тя след него. На другия ден, като се върнах от работа, зетят пощурял. Напада ни като куче. Мяука протяжно, съска, върви пред нас и ни се ежи. Мери си спи спокойно и е абсолютно безразлична към случващото се. Много зле му се отрази семейният живот на туй момче и си го прибраха бързо.
Свършили ли са нещо, не са ли, не знам. Моята имаше на врата леки розови петна, явно все пак се е опитал да я покрие.
Вчера пак ме загриза съвестта, да не направих грешка. На 13 месеца е. Ветеринарите ми дадоха зелена светлина, защото и постоянното разгонване било вредно, но ...

Толкова и се притеснявам на нейно височество ( дядо и  ICH Graf Leoni of Persy de Gal е първият котарак роден в България и достигнал до титла Международен Шампион).

Последна редакция: нд, 06 юни 2010, 11:18 от Елия

# 203
  • София
Браво, знатна рода!

Като стана въпрос за гъбички, се сетих за друго и бих желала да го споделя. На моя Дундьо преди години му опада козинката в един участък близо до ануса. Заведохме го на вет, като си мислех, че е вид кожно заболяване. А то се оказа възпаление на аналната жлеза. На кой да му мине през ума? А то, милинкото, се опитвало да ми дава сигнали, ама аз ... ooooh! Козинката е опадала, тъй като котьо дни наред се е опитвал да се почеше в онази област, но логично не е успявал. Така, ближейки района наоколо е оголил един участък.

Редактирам: изчаках да мине обяд, за да кажа, че наред с това, че умирам от рак на дебелото черво, сънувах, че Бени и Нико са намерени.  Sad

Последна редакция: нд, 06 юни 2010, 14:11 от Емел

# 204
  • София
Разлепете обяви , на които пише голямо възнаграждение, това ще активира всички цигани да ги търсят.
...или поне тези които могат да четат  Tired

Моля се да се появат от някъде  Praynig Praynig

# 205
Емел, и аз сънувах, че са намерени и въпреки, че не съм суеверна, не исках да казвам преди обяд. Това за рака също е било сън, нали? Сънувах, че ги намирам на някаква детска площадка и тъй като и двамата са доста големи се панирам как да ги задържа да не избягат пак и звънях на Таня (не, че й имам телефона  Laughing) да идва да ми помага. Хайде дано са пророчески тези сънища (при теб само едната част).

# 206
Привет! Компютърът ми се смахна и дори няма да пробвам да кача снимки от вчерашната фотосесия на моите калпазани  Tired

Сателитко и батко му са големи сладури, а Циганчето е страшно екзотична красавица Heart Eyes

А за грозните животинки- няма такива за мен. Бих предпочела да взема в къщи животинче, което има нужда от мен и няма да се замисля какви са му ушите, или шарките. Интересно е, че с хората не съм изобщо толкова толерантна, или широко скроена, признавам си  Embarassed. За животно наистина няма да се замисля. Моите ги взех, защото и тримата имаха нужда. За Нестор и до сега мъжът ми твърди, че прилича на скумрия  Crazy, но няма друго такова гушещо и мило коте- няма как да не се влюбиш в него. И като говорим за фъстъци- той си е абсолютен дребосък. На една година тежи три кила, а е абсолютно здрав- просто гена му е такъв, кльощав. Блазе му  Flutter!
Това с откриването и познаването на "твоето" животно не ми е звучи далечно, или неразбираемо- с всичките ми животни до сега сме се "познавали", щом се видим. По-скоро те са ме "познавали", щото ако зависи от мен, няма да остане не познато коте  Mr. Green

По повод животните и партньорите- аз с мъж, не обичащ животните и не споделящ моите лудости, не бих могла да живея. Моят непрекъснато се заяжда, че котките били мръсни и носели зарази, но това го говори само да ме дразни, иначе ги целува повече от мен и често предпочита тях в леглото, вместо мен  Rolling Eyes. Няма как да е друг- така е възпитан, майка му е от нашата партия, всички квъртални животни около тях я познават, идват и от други квартали  Mr. Green. Казвала ми е, че единственият шамар, който е ударила на сина си, т.е. моя мъж, е бил, когато го е заварила с ножица в ръце, да се опитва да реже мустаците на кучето.

Емел, как сега да поискам да ти се сбъдне съня  Mr. Green?! Хайде да го изтълкуваме така- Нико и Бени си идват, а на теб ти умира злото, както казват старите баби  Peace

Хайде, че цял роман изписах! Хубав ден, до утре!
Вярвам, че новата седмица ще започне с най-прекрасната новина, която очакваме- завръщането поживо-поздраво на нашите двама герои  Praynig

Последна редакция: нд, 06 юни 2010, 14:49 от елиас

# 207
  • Там,където се събуждам щастлива.
Мазетата имат ли прозорци и те здрави ли са? ( доста мазета са с изпочупени прозорци, но не знам в кварталите дали въобще имат прозорци или са само помещения).

Зад тръби и парно? Ако са ниско до земята, котетата се крият там, ако ги е страх.

Понякога любов насила не става.  Wink ( което не значи, че ако има някоя апетитна девойка наоколо, няма да заговори нагона Simple Smile )

# 208
Забравих да кажа- наистина, добре е входната врата да не се затваря, ако е възможно. Проверете добре мазетата, няколко пъти казах за моя Мишо- беше се скрил в мазето и макар да търсех и виках и там, той влязъл в на един съсед помещението, свил се под едни касетки и ни вопъл, ни стон- два дни там стоял. Страхуват се и не се показват.

# 209
  • Варна
Така е, нашият уличен любимец както писах прекара две седмици в мазето без никой от съседите да заподозре, че е там. Накрая се обадил, но когато един съсед отключил вече не се виждал никой - нашият се бил скрил. И така няколко пъти, накрая майка ми се амбицира, два дни му вика и го моли, докато нашият се обади - той я познава, тя го храни всеки ден, но се панирал от обстановката. Още един ден отиде в спасителни операции - бил се покатерил върху тръбите за парното и ни вопъл, ни стон, майка ми го забелязала случайно и едвам се добрала до него да го смъкне. И тук става дума за уличен котарак, преживял какво ли не. Домашни биха се шашнали и покрили още по-сигурно.
Емел, какви ги сънуваш и ти, милата. Това за рака със сигурност не може да се тълкува буквално, нека ти умре злото, както казват старите хора. Тази нощ и аз сънувах, че търсим Нико и Бени, не помня обаче какво стана накрая Tired Дано да ги открият днес.

Общи условия

Активация на акаунт