120 Американска тема- за ветераните, бащите и 4-ти юли.

• 28 320
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Хаха Рая, жива да не бях, мерси че каза, нямаше и да разбера  hahaha . Мерси за поздравленията, ама да си кажа, че тази торта е стара от преди 1 година, в момента не съм способна на такива подвизи  Crazy .

Агент, честито за изписването, бързо, бързо да се оправя Гелето  Heart Eyes !

Много ме е яд за мача  Crossing Arms пфууу. Хич не ги любя швабите. А какво ще кажете за 8-ми номер от немците...яко противняк  Mr. Green . И да гледате волейбола, бием на поразия  Mr. Green !

Хаха, Лени яко ме учуди с прогнозата за финал, но явно са разменени  Laughing .

Клер, бра'о бе, от цялата тая голяма слонска торта, нЕма ли едно парче за мен?!  Joy

Сорри Майкъл, няма. Беше метър дълга и всичко се изяде  Crazy , ама то бива ли да се прави парти за 2 годишно дете с 70 човека гости  ooooh! . Тая година съм пас  Mr. Green .

# 436
Агентче честито изписване. Гелето да се оправя бързо.

Нищо не разбирам от футбол, за това си и мълча. Mr. Green

# 437
Ехе ,Клеър знам че е стара  Laughing, какво от това . Вземи им драсни един имейл че да ти изпратят наградата .

# 438
Господ е аржентинец  Shocked очевидно, след толкова кръстене в началото се чудех направо!

Много грозни тези съдийски грешки - да променят правилата, по дяволите!!! дано мексиканците продължат и стане хубав мач независимо от съдийството... оляляяяя, арж нападатели кръстят ръце и забелват очи към небето като Девата с младенеца, а великият Марадона е като прероден Леонсио, само Изаура липсва Wink

разменила съм местата на малкия финал и големия финал, моля да поправиш в регистъра си
моят шампион е Арженитина, не видя ли че съм го удебелила в червено  Joy

Grinning Лени, да си призная дори не погледнах твоите прогнози, за да не ми повлияят на моите, сега ще оправя поста! А за шампион още мисля кой да короновам   newsm78

Ах, какво набито око имаш Стели  Sunglasses Дори като си загледаш евреин от НЙ той се оказва Бразилиън борн  tooth tooth tooth

Клер, честито! КОмплиментите и наградите нямат давност Wink

ПС Изобщо не бях отчела, не се бях замисляла, че болницата може да е такъв стрес за детето - можехме да останем още една нощ и аз бях ОК с това, защото им вярвам, че правят най-доброто за нея, но това моето  2 дни дума не обели, само се бореше със всички ("o, Angie, the one that wouldn't let us take her blood pressure/temp/took out the tube?!"). В момента в който седна в колата вече се усмихваше, след 15 мин вкъщи детето си е моето... личи си, че изпитва дискомфорт и лека болка, но нищо общо с поведението и в болницата. Не знаех, че омразата към болници е също генетичен фактор  Joy

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 22:37 от Agent Provocateur

# 439
това беше с мехикото...

агент
, имам око на ценител  Laughing

# 440
Ах, какъв им го бодна Тевез не е истина Simple Smile

Стели признах те, имаш вкус даммм!!!

# 441
коментар на приятелка, мексиканка "Vamos messsi messi messsicoooo!"  Laughing

# 442
# 443
здравейте, мили дами!
Ще се радвам да се запознаем.За първи път влизам във форума ,но виждам,че е интересно при вас!Искам за начало да ви задам няколко въпроса за ваксините в САЩ и по точно за пневмококовата,която се слага в различни дози в зависимост от възрастта на детето.В България се предлагат две марки-Превенар и Синфлорикс.Според възраста на детето ми трябва да се сложат две дози,като интервала между тях да е поне 2 месеца и ще се наложи едната да се сложи в България ,а другата в САЩ,но трябва да са от една и съща марка.Искам да попитам каква марка пневмококова ваксина се предлага на децата в САЩ,лично ли се закупува...

# 444
zornicca, труден въпрос, защото предполагам, че всеки офис предлага различни ваксини. Ако знаеш, кой ще ви бъде доктора в САЩ можеш да ги попиташ те какво ще те посъветват по въпроса. Иначе аз нямам изобщо идея, кои марки ваксини се предлагат в страната. Другия вариант е да отложиш ваксината за след идване в САЩ, едва ли ще е толкова фатално, ако става въпрос за няколко месеца. Но пак се посъветвай с лекари и на двете места, те ще дадат най-информирано мнение.

# 445
Според възраста на детето ми трябва да се сложат две дози,като интервала между тях да е поне 2 месеца и ще се наложи едната да се сложи в България ,а другата в САЩ,но трябва да са от една и съща марка.

Аз мисля, че изобщо не е необходимо да са от една и съща марка  newsm78 Никога не са ми казвали, нито пък са записвали някъде точно от коя марка ваксини слагат на мен, мъжа ми или детето. Дозите във всяка марка би трябвало да са еднакви така или иначе. Тук ваксини родителите не купуват по принцип, даже не знам откъде може да се купи такова нещо. В лекарския кабинет ти слагат тази марка, с която разполагат.

# 446
  • САЩ
Да попитам един най вероятно доста глупав въпрос, но реших все пак да го задам  Embarassed – тази парочистачка дето толкова я възхвалявате може ли да чисти мокет??? Ние навсякъде сме с такъв и то доста светъл и вече е ужасен. Миналата година го чистихме с машина но доста бързо пак е на петна. Та ако това чудо на техниката може да оправи работата кажете моля да го купувам и аз. Мерси много!

За футбола няма да се изказвам, че нищо не разбирам. Нооо фаворита на Стела и аз го фокусирах тъй между другото докато минавам пред ТВ-то  Heart Eyes

# 447
Zornicca - ето ти линк към официалната страница за ваксинирането тук, за пневмококовите...
http://www.cdc.gov/vaccines/vpd-vac/pneumo/default.htm

Инфо за Превенар - покрива 7 пневмо серотипа (това 7-валентна ли означава  Thinking): http://www.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0% … -pid30012945.html

Инфо за Синфлорикс - 10 пневмо серотипа, доколкото видях: http://www.medicine.bg/lekarstva/synflorix

как си с английския, апропо?
"Vaccine Information

The pneumococcal conjugate vaccine, PCV13 or Prevnar 13® is currently recommended for all children under 5 years of age.

Pneumovax® is 23-valent polysaccharide vaccine (PPVSV) that is currently recommended for use in all adults who are older than 65 years of age and for persons who are 2 years and older and at high risk for disease (e.g., sickle cell disease, HIV infection, or other immunocompromising conditions). It is also recommended for use in adults 19 through 64 years of age who smoke cigarettes or who have asthma."

и това е важно:
What pneumococcal conjugate vaccines are available in the US?

In February 2010, the FDA licensed a new vaccine for the prevention of pneumococcal disease in children - pneumococcal conjugate vaccine, Prevnar 13® (Pfizer). Prevnar 13®, or PCV13, is a vaccine which covers 13 pneumococcal serotypes, which cause the majority of pneumococcal infections in young children. PCV13 replaces the previous version of Prevnar®, known as PCV7, which includes 7 pneumococcal serotypes.

Will PCV13 be given to children who already received PCV7?

Yes, depending on your child’s situation and age. Children who have received one or more doses of PCV7 should complete their immunization series with PCV13. In addition, children 12 through 59 months of age who have received all of their PCV7 doses should receive one dose of PCV13. For children who have an underlying medical condition (e.g., heart disease, lung disease, cancer), one dose of PCV13 is recommended up to age 71 months. A single dose of PCV13 may be given to children 6 through 18 years of age with certain medical conditions regardless of whether they have previously received PCV7 or PPSV. Ask your healthcare provider for details.

В идеалния случай аз на твое място бих се обадила на педиатър по бъдещото ви местоживеене и бих задала въпроса. После бих повторила упражнението със втори, за всеки случай, ако има и най-малко разминаване в отговорите им бих се обадила на 3-ти... имаш ли представа къде ще се установите и какви застраховки ще имате вече?

За футбола и всички, които тихо си признават, че не били разбирали  Crazy - не е и нужно, за да се радваш на играта и на хммм играчите - единственото нужно условие е да рутваш за някой - страна, играч и да се радваш и страдаш при головете  Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 18:02 от Agent Provocateur

# 448
  • USA
Хитруша, и ние сме с такъв карпет и се цапа много лесно, но мисля, че не може с тази парочистачка newsm78. Но нека другите момичета, които я имат да кажат, че моята я донесоха преди 2 дни.
Пробвах я  на две места. Едното е точно между печката и плота, където е мивката. Там има около 1/2 педя разстояние и всичко попадаше там. Винаги ги пръсках с препарат, чаках да се накисне и после с една четка за зъби  Mr. Green търках и ми отнемаше поне 30 мин. и беше голяма играчка. Вчера  с парочистачката точно за 3-4 мин. го изчистих. Супер е за трудно достъпни места.

# 449
  • У дома
Парочистачката май не е за мокет. Аз имам друга машина за пране на мокет, но и тя не  е чак толкова добра. Професионално почистване би свършило най-добра работа.

Аз похапнах малини в задния двор, откъснах първо доматче и отивам да атакувам фурната с парочистачката.

Общи условия

Активация на акаунт