120 Американска тема- за ветераните, бащите и 4-ти юли.

• 28 356
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Атти,  е сега защото така..
Иначе , аз съм фен на доктор Фърман, относно здравословното хранене, ама немога всичко наведнъж да започна. Първо спрях кафето, вече 5 ден Laughing.

# 226
На горния списък по някои параграфи (биба? памперс?) съм директно на третото.. ами ако имам трето, излизам извън класацията  Laughing (не съм аз бременна, споко).  Laughing

Ох, успокоих се, не съм единствена  Laughing точно си го мислех, че по много параграфи с 1 съм направо на третото. С изключение на дрехите

съдейки по използваните думи, този мейл трябва да е с или индийски, или британски произход.

# 227
Някой бил ли е гарант на ЗК спечелил и ако ли да-моля кажете ми колко се връзвам и доколко ние висим ако човекът се издъни?ние не сме граждани  (ако това има значение)..мерси много!
*
аааааа..децата дишат!абдурд да спя с някой к сумти и се върти и диша Grinning,в 1 стая отказвам,пък в леглото ми-съвсем не. Допуска се само баща им в тази една сакрална територия, к си има редица + и - (ваканциите ни винаги да 2но по-скъпи за да и е спокойно на госпожата),но това е положението. На къмпинг като няма избор и  ми дишат най не се наспивам.

# 228
Маймун77 а като я слагаш на гърнето Стейси върши ли си работата там? Как се действа с тези гащички?

# 229
 Добро утро дами,
синковеца редовно скача при нас по нощите, но е акробат и се налага някой от нас да се изнесе.
За диетата ако може инфо ММ е с високо кръвно.  Аз с ниско, ама много ниско. Преди седмица се събудих с 78-42, нямаше начин да отлепя изобщо, а и нямах хапчета. Никакво кафе в такива случаи и други диоретици. Много вода, лимон също.
 Как ядете без сол? За колко време се свиква?

# 230
# 231
  • USA
Мимето,Стейси я  слагам на гърне от 6-7 месец и винаги си свършва работата. Тези гащички още не съм ги получила, но знам, че задържат до 1 пиш , стои им мокро и така се учат. За първите два дни имаме по две пишканета в гащите, но пък аз често я слагам на гърнето или я държа в тоалетната. Снощи яде диня и затова, можеше и без да се разминем. При вас как е положението с гърнето?

# 232
Ами при нас не е розово положението, значи имаше период в който Диди седеше и пишкаше на гърнето след сън, обаче тук от може би месец време изобщо не иска да сяда на него, веднага скача и почва да играе с него а не да върши нещо Rolling Eyes и аз и поръчах пък да видим кви ще ги свършим, лошото е че аз съм я оставяла да се напишква без памперс и не и прави впечатление ooooh!

# 233
Маймун, и трейнинг гащичките са алтернатива,  Grinning но имат вътрешен слой полиестер (100% при това), който може би също леко запарва. Разбира се, съвсем не като обикновен дайпърс.
Прифолд е обикновено памучно парче пелена, подсилено в средата, което се слага на дупето на бебето и се закача със снапис. Много инфо има тук.  
Има и много по-удобен вариант на прифолд - фитед. Ако ти се харчат малко повече пари - погледни тук за такива.

# 234
За DASH- sodium диетата (Dietary Approaches to Stop Hypertension):

Първо, препоръчвам среща с личния лекар и после с диетолог. Диетата е известна и те ще знаят за какво говори и как да го насочат. На мен лично срещата с диетолог много ми помогна да знам, че съм на прав път. Ако пие лекарства да не ги спира, освен след консултация с лекар.
Аз започнах като няколко седмици религиозно записвах какво и колко ям и колко натрий има в него. Това тук е много лесно, защото sodium е задължително обозначен на всички продукти. За другите гледах  nutritiondata.com. След това видях кои са ми главните източници на сол (освен добавената сол към манджите). Напр. преди закусвах филийка (200мг натрий) + парче шунка (400-500) = 700mg. Което беше горе-долу половината, от това което трябваше да приемам за деня (1500mg общо на ден).

За да премахнем солта започнахме да използваме първо калиева сол, а след това да въвеждаме други подправки, с които не се усеща, че манджата няма сол. Преди знаех само как да слагам сол, червен пипер и чубрица. Сега имаме сигурно към 50 различни подправки. Без сол свикнахме за около месец, а аз бях от най-лошите преди, дето солят без да пробват даже манджата. Не е лесно, ама веднъж като свикнеш и не ти липсва.

Продукти, които имат много натрий и трябва да се избягват или намалят - хляб - заменяме с whole wheat grains, сиренето - повече безсолно или по-малко солено сирене, всякакви дели меса, с консервите много да се внимава и изобщо всичко, което е предварително приготвено. Напр. един  subway  сандвич може да има около 1700мг, което ти е приемът за деня: http://www.nutritiondata.com/facts/foods-from-subway/6549/2

Само да кажа, че препоръката за здрав човек е 2400мг натрий на ден (за 2000 калории), което не е много повече. Та това ме води до мисълта, че масово се пресолява.

# 235
Со Уот, толкова отдавна не слагам сол, че съм забравила колко време ми е отнело, но не повече от 4-6 седмици. За сметка на това, както казва и Атти, употребявам потресаващо количество подправки, люто особено  Mr. Green (бързо уточнение, преди някой да ме наругае за лютото - никога не съм правила гастритна криза от люто, но твърде много кризи имам от солено, пържено, консервирано) - солта не ми липсва, но не съм и хардлайнер, който не би опитал парче хубаво сирене, само защото било солено... но готвено/супите на Панера и по други кръчми не мога да ям.

... има една теория, че прекомерната употреба на сол води до зависимост и затова производителите я ръсят в такива количества. Да не забравяме все пак, че солта е и добър консервант, но пък аз не искам да заприличам на бийф джърки ени тайм суун  Grinning

И пак както казва Атти дори и без грам добавена сол и без консумация на консерви и преработени храни пак количеството поета сол е значително и близо до нормата. "Нормално" ползваме неколкократно повече дневно от нормата и нормално си носим последствията от това.
(отварям скоби, че не можем да подведем 2 различни индивида в различни климатични пояса под общ знаменател - в Мексико традиционно солят и плодовете и разбираемо защо, но че в ЮС прекаляват повсеместно също е неоспоримо)

Joy Joy Joy това искам да го видя като твой статус във ФБ!
(имам спомен, че т.нар. гарант май отпадна за ЗК изискване, но трябва да се провери, моето е хиърсей)

# 236
за Атти и други хора с висок БП разбирам защо солта е вредна, но иначе като че ли не ми се вижда толкова вредна, че да си правя труда да я махам  Blush
даже написах 'salt bad for you' - и гугъл набързо ми изплю няколко артикъла на първа страница да ми обясни защо сол в модерейшън било ок за здрави хора.

The salt industry's position is supported by numerous scientists, including the founding president of the American Society of Hypertension. "The present literature does not prove that a low-salt diet does much of anything for normal people, and may do some harm"

http://www.cnn.com/HEALTH/indepth.food/herbs/healthy.salt/index.html

# 237
хммм, да, естествено, че умерено сол си е нужно и редно! дискутираме, че при съвременното прехранване често още със сутрешната закуска си си изял дневната норма... и пак да кажа, че всеки си има различни потребности/метаболизъм/предразположености и всеки си прави сам избора какво/колко/как...

# 238
А аз още не мога да си намеря диета. След малкия съм 15 кг. нагоре и все повече не мога да се гледам, но съм чревоугодник  Joy
Ще взема да заложа на една бягаща пътека...иначе съм ограничила максимално мазно и тестяно, но няма никакъв ефект  Tired

# 239
Агент, аз бях силно пристрастена към кафе и в на4алото пиех барли,  подобно на това:http://www.vitaminglobal.com/organic-instant-barley-drink-75g-green-fields-p-1177-c-9_69.html
не е същото като кафе, де, но определено "засища". Инка също. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт