120 Американска тема- за ветераните, бащите и 4-ти юли.

• 28 350
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
А аз още не мога да си намеря диета... но съм чревоугодник  Joy

Tired и аз
Най-добра ми се вижда 90 дневната, но дори не мога да изкарам и първия ден. Ето вчера я започнах за н-ти път и междувременно успях да изям една франзела  ooooh!

Агентке, аз консумирам доста сол, затова се притесних и се разчетох. Просто споделих какво ме успокои, макар че сега наобяд яденето ми се видя безсолно и при всяко поръсване, нещо ме бодваше в сърцето  Joy

# 241
Благодаря момичета, подскажете кои подправки още ползвате освен люто, че моето теле не ще без сол, опитвам да намалявам по малко. Подскажете! кои  най-често ползвате. Ние ядем всякяква кухня, не само бг. така че различните вкусове са ни ок.

# 242
  • USA
*newborn*, а опитвала ли си Система -60, аз свалих повечето си кг. от самосебе си и като не можах да мръдна повече, започнах тази Система и съм много доволна.
Мимето, аз не разрешавам на Стейси да си играе с гърнето или пък докато е на него. Свършва си работата и я махам, за да се научи какво се прави там. Понякога не иска на гърнето и я държа над тоалетната чиния и там със сигурност успява. А като махаш памперса слагаш гащички , нали?

Момичета, някой от вас вадил ли е зелена карта на родители? Интересува ме, за начало освен попълнения апликейшън какви документи се изискват за човека, на когото ще се вади ЗК, ако изобщо трябват. След това най-вероятно ще получим какво ще ни трябва, но като за начало newsm78. И колко време имат на разположение , за да дойдат тук, 6 месеца ли? И последен въпрос, ако подам сега документи, след колко време човекът вече ще може да дойде тук, т. е . колко време отнема цялата процедура. Ще ви бъда благодарна ако сте запознати и споделите Hug.

# 243
Благодаря момичета, подскажете кои подправки още ползвате освен люто, че моето теле не ще без сол, опитвам да намалявам по малко. Подскажете! кои  най-често ползвате. Ние ядем всякяква кухня, не само бг. така че различните вкусове са ни ок.

Сега гледам какво ми е непосредствено до печката, значи сигурно най-често се ползва: Thyme leaf, Coriander, Ground Coriander, Turmeric Root, Cumin Seeds, Ground Cumin, Rosemary, Oregano, Ground Oregano, Nutmeg, Fenugreek, Red pepper, Summer Savory (това е като чубрица май), Bay Leaf. Например много ми харесва червена леща супа с cumin, coriander seeds, и  ground fenugreek. Или зелена леща с много лук и cumin. Или може да се добави малко сирене - напр. пармезан на супата, пак е солено, но не е толкова концентрирано. Аз като цяло не съм много по готвенето, хващам рецепта и стриктно я следвам, та не мога да ти дам идеи за експериментации.

Лени, съгласна съм, че за здрав човек не е нужно да намалява солта, но аз мисля, че като цяло се прекалява. Препоръката, която вярвам всички компании за сол също поддържат, е 2400мг на 2000 калории. Повечето хора многократно я надвишават и не е само заради сол, която сами си добавят. Най-често манджата вече е пресолена.

# 244
maimun77 моля те сподели за Система 60, не открих нищо в гугъл! Мерси предварително!!!

# 245
# 246
So what?  сетих се още нещо може да не спирате добавянето на сол в началото, а ти да внимаваш какво купувате, така също доста ще се намали приема на натрий. Напр. ние заменихме консервите с домати с други с по-малко натрий, вместо консерви с боб и от сорта ги купувам сухи и си ги готвим, и т.н. Гледам да няма повече от 100-150мг натрий на serving, ама все пак прецени и според това вие как ядете. Гледай за етикети  no salt added или low sodium.

Намалянето на мазнините и червеното месо също са част от тази диета, това май го пропуснах.

# 247
Маймун и аз го крия, за да не играе с него, даже купих и друго по-малко гърненце уж да е по-удобно за седене, обаче ината и е голям Crossing Arms знае какво трябва да прави, но не иска да казва Rolling Eyes а за зелените карти моя позната извика майка си тук и на место апплайваха и за 3 месеца  стана готова Peace и на мен ще ми е интересно случая ако родител е в БГ

# 248
vanhorne,     http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=502941.0;topicseen

запали ме сега, отивам да изчета да край   bouquet

# 249
Мимето, горе-долу на тази възраст има гърне-стачки. Трябва да и говориш повече, да обясняваш защо точно там трябва да се пишка. Иначе ако я оставиш само по гащички с времето ще видиш, че тя си има място за пишкане, просто не съвпада с твоето.  Laughing Най-важното е да не я насилваш и ще и мине.

# 250
Един въпрос по темата за храненето, че се чудя вече какво да правя.

Калина не е наддала нито грам за последните шест месеца. На 1г 4мес е 10 кила, което е около 30-тия процент за тази възраст (на височина расте нормално, 50-ти процент). На последната консултация педиатърката в прав текст заяви, че започва да се притеснява и че било време да започнем целенасочено да я "угояваме". Споменаха се майонези, сладолед, да сме добавяли сметана към всички плодове, които яде, ей такива работи. Изобщо, успя да ми разклати самоувереността, че си храня добре детето.

Че няма да въвеждам майонезата в менюто й на тази възраст - няма, но се чудя какви по-калорични храни да приготвям... Тя яде само това, което ние ядем - плодове (обожава), зеленчуци, бобови, пълнозърнест и ръжен хляб, картофи, ориз, овесени ядки, зехтин, масло, авокадо и яйца. Обаче в миниатюрни количества. На ден едва докарва 150-200 калории извън кърмата, при норма около 600-700. Какво да готвя, че хем всички да можем да го ядем, хем да е супер-хранително...  newsm78

Всякакви съвети и успокоения добре ще ми дойдат, че малко съм се шашнала в момента.

# 251
Яна добре дошла в отбора Hug и ние сме така, даже и викаме *Пурко* слона от Странджа планина Mr. Green от един БГ филм за едно прасе дето по цял ден яде ама не качва и ние сме така, в момента е на 1г и 2м и е 9,100кг , та съвет не мога да дам, само да кажа че си е до ген и да е здрава Peace ние пък ядем закуска, обяд и вечеря по 250-300 гр, като имаме и след обедна закуска и мляко 200мл преди лягане и пак с кг сме на вие Blush

# 252
Яна щом детето е здраво и си хапва добре ,аз не бих се притеснявала че не е наддала килограми.

# 253
А ядки яде ли? Аз започнах да давам пъвро кашу, след това орехи и бадеми, може и нарязани наситно в закуската. Също мажа филия с тахини и мед например. Тези педиатри  ooooh! Моята каза фъстъчено масло да му даваме - той е в 40тия пърсентайл, ама аз не съм съгласна - има и други ядкови масла - напр. бадеми, които той обожава да яде.

# 254
Миме, вие явно поне на количества го докарвате  Grinning Ние още броим хапчици...
Аз на самия преглед казах на лекарката, общо взето, да си гледа работата, защото и двамата с мъжа ми сме били дребни и кльощави деца. Калина се роди много голяма и много наддаваше в началото, та е напълно възможно просто да си влиза в генетичния калъп. Ама пусти съмнения ме ядат... броят й се ребрата, нито една гривничка не е останала, а беше много пухкаво бебе...

Пети, не бих казала, че добре хапва. Много са малки количествата. Яде три-четири пъти дневно, но хапките се броята на пръсти просто.

Ати, не съм пробвала още ядки, защото не знам как да й ги дам. Тя държи да дъвче, не приема нищо настъргано или смляно, а се страхунам да й дам цели ядки на тази възраст. Тахини и хуммус пробваме периодично, засега без успех...

Общи условия

Активация на акаунт