Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXII

• 62 866
  • 731
  •   1
Отговори
# 240

Не знам дали вече не е препоръчан, на аз лично много харесах One night with the king - http://www.imdb.com/title/tt0430431/ Филмът e създаден по сюжет от Библията, разказва за живота на младо еврейско момиче, на път да стане Кралица на Персия (Biblical Esther), и да спаси еврейския народ от унищожението, което го очаква в ръцете на най-голямия им враг, и същевременно да спечели сърцето на привлекателния крал Херес

Да, да, аз съм "За"! Особено защото филмът се задълбочава и върху цената на саможертвата, която Естир е готова да плати в името на свободата на своя народ, не е история тип "Пепеляшка" и затова го препоръчвам  Peace

# 241
Oх, сега ми стана любопитно за тоя филм за Хитлер..., ама предвид, че Соня казва, че е ужасен - ли там какво беше, а като помня тя на какъв филм ме натресе веднъж, да имам кошмари 1 месец........ (  Simple Smile ) и сега не знам в какъв смисъл го казва и какво да мисля  Thinking  Соня, има ли брутални сцени на насилие или е тежък само в емоционален смисъл? Догледа ми се, ама не смея  Sad

# 242
  Пина, тежък е, да. Има доста брутални сцени, направо режат крайници с ножовка пред теб, съвсем буквално. Но това е нищо в  сравнение с действията на Магда Гьобелс спрямо шестте и деца...
  Как да ти кажа, филмът е шедьовър иначе, но се приготви за доста размисли после. Hug

# 243
А, значи да не го гледам! Категорично ме отказа. Пиши ги такива неща, конкретно, за да си преценява всеки, може ли да го понесе.

# 244
  • Plovdiv
С О Н Я, благодаря, много си бърза. Hug Heart Eyes
За Операция Валкирия и аз изчетох всичко за филма и около него. Интересно ми беше, мъжът ми е много запален на тема Втора Световна война и знае всичко с подробности, често ми разказва и коментира това, което не съм чувала. С удоволствие гледа филми на тази тема, така, че благодаря за документалния филм и немския вариант на Валкирия. Hug Ще му ги покажа. Simple Smile

# 245
А, значи да не го гледам! Категорично ме отказа. Пиши ги такива неща, конкретно, за да си преценява всеки, може ли да го понесе.

Пина, Hug

Аз иначе също не обичам насилието във филмите, но някак когато гледам военни филми се настройвам предварително. Опитвам се да не обръщам внимание на тежките сцени, а по-скоро  на психологическите, исторически, авторски и така нататък  аспекти. Някак си се абстрахирам, интуитивно гледам да се предпазя, но да възприема цялостно филма. Не знам дали го обясних добре. Дори може да отвърнеш поглед за момент от екрана, но понякога такива сцени са неизбежни, особено в подобен род произведения.

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 18:32 от С О Н Я

# 246
И аз устисквах/издържах навремето, но от няколко години не мога. Нещо ми стана. Съжалявам, че така пропускам хубави филми, но пък не може ли да се представят такива сцени по- деликатно? Някои режисьори ми се виждат съвсем садисти. Като 'онзи' руски филм - баси, ужасната сцена, не му стигна веднъж, ами два пъти я показа - веднъж отдалеч и втори път от близо, в детайли - за ценители  Sick  Той и репортажа по новините от преди 10 години.... Ох, тази история ще ме преследва цял живот.

# 247
   Филма на Балабанов Война, знам. Ти тогава ми каза, че си се ужасила.
  А пък аз не обърнах внимание на тази сцена много, защото самата чеченска одисея е една гавра от край до край. Там така си стоят нещата-режат глави без да им мигне окото. Това е истината.
  А Балабанов си е малко брутален режисьор иначе, да. И други филми съм гледала негови, бива си го. Simple Smile Но е от добрите съвременни руски режисьори, има почерк.
  Ако ти се гледа хубав филм за Хитлер, може да видиш ето този :

Молох/Molokh (1999)

Филм за Адолф Хитлер, но в по-голяма степен и за Ева Браун. Считан е за историческо постижение и е оценен изключително високо от критиката.
   На мен ми хареса много. Целият филм, отначало до край, е едно внушение и настроение. Сякаш ти казва-има нещо сбъркано в тези хора, нещо ужасно мудно и ненормално. Една мътилка от болни мозъци и души....Но и в този филм се прави опит за портрет на фюрера от друга гледна точка- като човешко същество, с  неговите емоции, настроения, страсти, прищявки и т.н. Донякъде и тук идеята е тази, както и в немския филм по-горе- да се покаже това същество от плът, кръв, нерви, което днес е шаблон на човешки изверг, но все пак и той е смъртен като всички...
   Насилие няма във филма, това не е в стила на Александър Сокуров.
   Предимствата на немския филм са, че е напълно достоверен от историческа гледна точка,  и че зад ужасните събития, за които се разказва, стои една неприкрита емоция, и тя е болезнена, тя е една безкрайна мъка и съжаление...Усеща се много силно авторската гледна точка, а това аз много ценя във филмите.
    Не че филма на Сокуров е недостоверен, вярвам, че е представил точно нещата. Но  неговите филми са някак специфични, като импресии, въздействат не толкова със събитията, които текат доста бавно на екрана, колкото с настроения, картини, реплики...Напомня донякъде Тарковски.    

Всъщност този филм е първият от трилогия. Следващите са "Телец", за Ленин  и филмът "Слънце" за японския император Хирохито.

Аз не съм гледала другите два, сега намерих филма за Ленин, но с доста лошо качество. Ще видя дали става за гледане.

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 17:25 от С О Н Я

# 248
Мерси, този го пуснах да се тегли.
Сцената във филма можеше и да не ме впечатли толкова, ако не бях имала 'удоволствието' да видя документалните кадри по новините на БНТ. Наистина това бяха кадри, които ме потресоха. Тогава не ядох, не можех да спя. С мъка се опитвах да прогоня картината пред очите си. Трябваха ми години и накрая.....   тоя филм ми опресни кошмара.

# 249
Изгледах "Убийството на Сорая М.".Мозъкът ми не иска да възприеме,че в наши дни има такова варварство.А сцените със самото убийство са просто ужасни!

# 250
"The Painted Veil" - "Цветният воал"

Хубав филм е, с тъжен край.. Разказва историята за наказанието на влюбен мъж към невярната му съпруга и как преоткриват връзката си. Но не е нищо особено. Wink

# 251
  • Cофия
Здравейте,
снощи загледах един филм по Холмарк и заспах, и сега мн ме е яд, че не видях как завърши.
Филма е Добрата вещица, търсих в замунда и арена, но не открих, да имате идея от къде да го дръпна?

# 252
  • в сърцето на един мъж...
Много благодаря за препоръката за The Little Moscow/Mala Moskwa - невероятно тъжен, жесток с неизказаните неща, моментите със сълзите на главните герои. Много тежко ми подейства, невероятен филм и прекрасна история. Препоръчвам Peace
Туман - интересен замисъл, интересна сюжетна линия, добре направен, ама много дълъг бе ooooh! Хареса ми филма, но си личи как руснаците не могат да излязат от онзи стереотип - "За Сталин, за Родину". Започна много свежо, с интересни лафчета, приятно се разви до един момент и от там много проточиха историята, но пък в крайна сметка типично по руски ни предложиха поуката. Въпреки това, и въпреки че очаквах повече, бих го препоръчала за тези, които обичат филми с военна тематика.
Соня, ще ми е интересно да чуя и твоето мнение Hug

# 253
Изгледах "Убийството на Сорая М.".Мозъкът ми не иска да възприеме,че в наши дни има такова варварство.А сцените със самото убийство са просто ужасни!
Изроди, нямам друго обяснение. А аз дори не успях да гледам самото убийство, превъртах го на бързи обороти и каквото хванах-хванах, но просто не мога....
 Сега имам нужда от някое силно романтично и спокойно филмче...помогнете  Rolling Eyes.

# 254
Сега имам нужда от някое силно романтично и спокойно филмче...помогнете  Rolling Eyes.
Пробвай с "Ондин".На мен ми подейства добре след Сорая.

Общи условия

Активация на акаунт