Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXII

• 62 865
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
Знам, че е тъпо, ама - запис Embarassed
Не съм гледала нищо интересно напоследък Tired

# 451
Соня ,хиляди благодарности за "Железният кръст "  и за "Подводницата". Жестоки филми. Как съм ги изпуснала и не съм ги гледала досега?! Давай,моля те ,предложи и други! Grinning

И от мен един ,който силно препоръчвам. "Марширувай или умри" С Джин Хекман, Терънс Хил, Катрин Деньов, Макс фон Сюдоф.Много млади и страхотни актьори.
http://bgpirate.com/index.php?page=torrent-details&id=8cefc1 … d8f9072caf002e394

# 452
Официално се записвам при вас bowuu

# 453
Соня ,хиляди благодарности за "Железният кръст "  и за "Подводницата". Жестоки филми. Как съм ги изпуснала и не съм ги гледала досега?! Давай,моля те ,предложи и други! Grinning

И от мен един ,който силно препоръчвам. "Марширувай или умри" С Джин Хекман, Терънс Хил, Катрин Деньов, Макс фон Сюдоф.Много млади и страхотни актьори.
http://bgpirate.com/index.php?page=torrent-details&id=8cefc1 … d8f9072caf002e394

Наистина са жестоки.  Peace

Ти за антивоенни филми ли питаш ? Ще спретна едно списъче с любимите ми.
   Случайно открих ето този, още не съм го гледала, но изглежда добър : Merry Christmas (2005) .

А иначе на едно от първите места поставям този немски филм : Stalingrad(1993)/Сталинград.
    Чудовищно добър, нещо изключително. Както и този : All Quiet on the Western Front (1930)/ На Западния фронт нищо ново .
    И двата филма на Кубрик, те са шедьоври : Full Metal Jacket / Пълно бойно снаряжение (1987) и Paths of Glory (1957)/Пътеки на славата.

Тези сме ги коментирали, особено  Девета рота /2005/ - 9 rota, но моите точки са в полза на   The Beast of War (1988)/Звярът.
  Щом ти е харесал Железен кръст, няма начин да не ти допадне и The Beast of War /Звярът. има много общо между двата филма, черният хумор, преминаващ на места в откорвен цинизъм на фона на жестоките събития. "Звярът" за мен е култов филм, наравно с "Железен кръст".  
  Леле, актьорската игра каква е там, страшна ! Култовата реплика :" Вие сте танкисти и ще си ходите с танка..." Който го е гледал, знае за какво говоря... Laughing
  Огромно удоволствие ми достави този филм !:peace:
   Някои линкове са  към Замунда.  Peace

От руските ще посоча един не много популярен, макар и смятан за класика в жанра.
   Наскоро гледах Иваново детство (1962), прекрасен е. Това е първата лента на Тарковски, дипломната му работа, гениален, толкова топъл и човечен филм.
      И от съвременните, няма как да не спомена любимия ми Данис Танович с неговия : No man's Land / Ничия земя (2001), а и последния му : Triage (2009)/ Незараснали рани  
       Данис Танович е майстор на антивоенните филми, защото го носи това чувство в душата си, в кръвта си.
      Впрочем предстои да излезе негов филм отново на същата тема, с Мики Манойлович в главната роля.
      Чакам го : Cirkus Columbia (2010)

Тук някъде трябва да вмъкна и Кустурица с неговия Underground(1995), който е също един от любимите ми, три-четири пъти съм го гледала.
     Има и още, разбира се.

А "Марширувай или умри" не съм гледала, благодаря за него.  Hug

Аз снощи допълник колекцията си с филми на Ким Ки Дук. Не бях гледала  The Coast Guard (2002) /Брегова охрана.
  Доколкото разбрах, филмът е в голяма степен автобиографичен. Коментарите за него са, че не е от най-добрите му ленти.
    Аз го харесах.
   Филмът започва с думите :"На Корейския полуостров се намира единствената държава в света, разделена на две враждуващи половини...И ако някой дръзне да наруши крайбрежната гранична зона, стреля се без предупреждение..."
  Без значение кой е този "някой"-цивилен, жена, дете...Всички са в графа "шпиони". И за всеки убит "шпионин"  войникът получава цели седем дни отпуск.
  Типично Ким Ки Дуковски филм. Някои сцени се запечатват завинаги със своята оригиналност  и бруталност в същото време....
  Филмите на този режисьор са пълни със символика, с метафори. Нищо не е това, което изглежда, зад всеки образ или действие се крие някакъв по-дълбок смисъл. Войниците, с навряни в калта лица...Момичето, най-много ми хареса то, трогна ме цялата история...
  И тихата музика, когато камерата снимаше момичето, тъжно, болезнено...И актрисата беше толкова мила, личицето и грееше на моменти, корейките са много красиви, всъщност...Филмът е  хубав, запомнящ се.  
   Смятам, че Ким Ки Дук е един от големите  режисьори-пацифисти, колкото и да не личи това в някои от по-новите му ленти.
  Suchwiin bulmyeong (2001)/Address Unknown/Неизвестен адрес, както и горният- "Брегова охрана", са  болезнени и пропити с омраза към войната .
  Дори си мисля, че тези филми са ключ към осмисляне на цялото му творчество.

Джуд по-горе беше писала за Oldboy (2003)/Старо момче.
  Аз го гледах също, преди доста верме, от коментарите на Тина Хрис си го бях  набелязала. И тогава не писах нищо за този филм, защото просто не знаех какво да напиша. Бях разбита, объркана. Това е някак по-различно кино . Още не съм събрала кураж да гледам другите два филма от трилогията за отмъщението на Парк , всъщност дори не знам дали искам да ги гледам, прекалено болезнени са :

Това са другите два филма :

Sympathy for Mr. Vengeance(2002)/Boksuneun naui geot (2002)/Симпатия към г-н Отмъщение -този е първия, Oldboy е втори .

Sympathy for Lady Vengeance/Chinjeolhan geumjassi (2005)/Съчувствие за госпожа Отмъщение-третия филм.

Насилието в корейските филми не е лесно да се преглътне, и при Ким Ки Дук има много насилие....

Отдавна се каня да потърся ето този филм на същия режисьор :Joint Security Area/Gongdong gyeongbi guyeok JSA (2000)/Съвместна зона за сигурност

Четох добри отзиви за него и мисля, че няма да ме разочарова господин Отмъщение, такъв бил прякорът на  режисьора. Филмът има награди, номиниран е  за "Златна мечка". То повечето му филми са с награди, не е за пропускане Chan-wook Park.

"Съвместна зона за сигурност" го има тук : http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=38298&thanks=1

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 13:39 от С О Н Я

# 454
Някой тука беше споменал не с добро My life in ruins - искам да му благодаря!  Simple Smile  Въпреки недобрите отзиви, аз го изтеглих и гледахме снощи с голям кеф! Елементарно филмче, но толкова слънчево, цветно, на моменти с изключителни попадения в хумора, размечта ме - ееехххх..... и много лятно  Heart Eyes

# 455
"Късметът на Слевин" ме изненада много приятно.Препоръчвам Peace
http://www.imdb.com/find?s=all&q=slevin

# 456
# 457
Соня ,благодаря за списъчето! Вече дърпам! Още 9 минути ми остават и започвам "Сталинград". От известно време съм на вълната на подобни филми...благодаря! Grinning

# 458
  • София
Soul Kitchen - не ми хареса. аз не съм гледала досега нищо от Ф. Акин и не знам какво точно очаквах, но със сигурност не беше това. забелязала съм, че има филми с особено чувство за хумор, което не ми допада и този беше от тях. чувството е като навремето от "Големият Лебовски" на братя Коен, всички бяха във възторг, а аз гледах тъпо. добре, че снощи не бях сама в това, с мъжа ми заедно гледахме тъпо Laughing

гледам, че разисквате Сам Мендес, аз съм му голям почитател. спечели завинаги сърцето ми с "Revolutionary Road", а неговият Jarhead го нареждам сред най-качественте филми на тази тематика, които съм гледала. с удоволствие ще изгледам Away We Go, когато се видя в малко време, което напоследък ми е много кът. завиждам ти, Соня за времето да се насладиш на толкова много заглавия Hug

# 459

С kiora от месеци очакваме Inception , но за разлика от мен тя сигурно вече го е гледала  Sunglasses

Съмняваш ли се в мен?! Mr. Green

След разочарованието ми от недоразвития образ на ultimate-ния Mr. Green герой в "Черният рицар", нямах големи очаквания за Inception. Признавам си, че дори бях негативно настроена, мислех си че Нолан ще сътвори някоя безумна глупост (Кики Hug, не ме бий Laughing), която да развали грижливо градения (след "паметната '97") имидж на един от любимите ми актьори Whistling Но след финалните надписи, съм меко казано впечатлена Peace Филмът е многопластов (буквално!), свеж, "буден", философски. Ровичка грижливо из съзнанието на зрителя, с една дума mind blowing Crazy Най-много ми хареса погледът върху любовта през призмата сън-действителност Heart Eyes Имаше много нежност, една фееричост в любовните сцени, които учудващо не стояха като "кръпки" на фона на постоянния екшън Peace Майсторски е "вградена" идеята за избора между реално и нереално, между копнежа по невъзможното и това, което може да ти се случи "тук и сега", между спомена и възможността да преодолееш миналото и да продължиш напред. Кара те да се замислиш колко  пъти не си искал a kick to wake you up, а ти е било уютно в реалността на мечтата (тук визирам всичките й форми) или обратното - колко пъти си избирал да живееш в действителността, която обаче се оказва "чужда" накрая.
Размити граници, много "пластове", които зрителят трябва да следи с "отворено" съзнание Wink, екшън, любов, добра актьорска игра и изпипани спец ефекти, във филма има от много по много Mr. Green Разбира се, се наблюдават и слабости (прословутата кола, която падаше цели 30 мин. Crazy, изникващата от време на време липса на логика, дължината на лентата), но простено му е! Смятам да го гледам още веднъж, за да си отговоря на всички въпроси Sunglasses Препоръчвам!

# 460
С О Н Я,

JSA  е много добър филм.
Аз, която не харесвам филми с военна тематика, определено останах впечатлена. Flutter

# 461

Съмняваш ли се в мен?! Mr. Green

Ни най-малко  Grinning  Hug

След разочарованието ми от недоразвития образ на ultimate-ния Mr. Green герой в "Черният рицар", нямах големи очаквания за Inception.

Joy не съм съвсем съгласна  Peace

Признавам си, че дори бях негативно настроена, мислех си че Нолан ще сътвори някоя безумна глупост (Кики Hug, не ме бий Laughing), която да развали грижливо градения (след "паметната '97") имидж на един от любимите ми актьори Whistling Но след финалните надписи, съм меко казано впечатлена Peace Филмът е многопластов (буквално!), свеж, "буден", философски. Ровичка грижливо из съзнанието на зрителя, с една дума mind blowing Crazy Най-много ми хареса погледът върху любовта през призмата сън-действителност Heart Eyes Имаше много нежност, една фееричост в любовните сцени, които учудващо не стояха като "кръпки" на фона на постоянния екшън Peace Майсторски е "вградена" идеята за избора между реално и нереално, между копнежа по невъзможното и това, което може да ти се случи "тук и сега", между спомена и възможността да преодолееш миналото и да продължиш напред. Кара те да се замислиш колко  пъти не си искал a kick to wake you up, а ти е било уютно в реалността на мечтата (тук визирам всичките й форми) или обратното - колко пъти си избирал да живееш в действителността, която обаче се оказва "чужда" накрая.
Размити граници, много "пластове", които зрителят трябва да следи с "отворено" съзнание Wink, екшън, любов, добра актьорска игра и изпипани спец ефекти, във филма има от много по много Mr. Green Разбира се, се наблюдават и слабости (прословутата кола, която падаше цели 30 мин. Crazy, изникващата от време на време липса на логика, дължината на лентата), но простено му е! Смятам да го гледам още веднъж, за да си отговоря на всички въпроси Sunglasses Препоръчвам!

Благодаря за прекрасния коментар  Hug
Чакам единствено моя любим съпруг да намери време, защото той е фен само на този жанр  Crazy Тази вечер се уточнихме, че до дни сме на кино  Grinning

# 462
  • София
kiora, ти трябва да пишеш художествена литература, коментарите ти са винаги наслада за мен. Hug ще опитам да намеря време тази седмица за кино.

# 463
  • Пазарджик/Лондон
звездичка , пропуснала съм нещо сигурно, не се сещам кой е този филм - JSA. Може ли да напишеш цялото име, аз ще си го издиря Wink?

# 464
kiora, ти трябва да пишеш художествена литература, коментарите ти са винаги наслада за мен. Hug ще опитам да намеря време тази седмица за кино.

Да, определено след такъв коментар, нямам търпение да дойде денят за кино и да го гледам този дългоочакван филм....
Наскоро си припомних любими филми, които съм гледала преди време, може да са споменавани вече, но аз мога да ги гледам "n" - пъти, те са ми в графата вечни филми  Laughing
Beyond borders - http://www.imdb.com/title/tt0294357/
Out of Africa - http://www.imdb.com/title/tt0089755/
Australia - http://www.imdb.com/title/tt0455824/

Аелис отговарям ти вместо звездичка филма е Joint Security Area най-долу в поста на СОНЯ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт