Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви - тема № 18

• 24 353
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
Тирамисуто не знам дали стана, че не намерих сирене Маскарпоне и го нарпавих с крема, ама каквото, такова!  Grinning

Италианче: да, за сега днес положението е ОК, ама без да искам да съм черногледа казвам 'до довечера има време'. Не смея да се радвам, защото Т се вдига следобед и вечер най-много, а и нали трети зъб е наред... Sad А за зъбките според мен не се води болестно състояние, но знам ли пък как точно се води медицински. Аз също замислям скоро на двора в басейнчето й, но първо чакам да поотминат температури и хреми, че да я покаля малко с намаляване на температурата в коритото и тогава..

Калинче: браво за качването на Ния! А в аптеката не бяха чували за тели хомеопатичните, та ще търся и поръчвам някъде евентуално...  Crazy

Яна Вд
: уф, кофти това с вратата, но важното е, че вие сте добре!  Hug

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 16:29 от Бърборанка

# 211
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Лиде, мерси  Hug

Янче, честито зъбче  Hug. Да ви е здраво и беличко. Браво, че сте смъкнали температурата и Анди е добре  Peace

Яна_вд, много неприятна случка, но важното е, че вие сте добре  Simple Smile

Италиана, наистина е много хубаво да има кой да помага и да те отменя. Живеем с нашите на една площадка и много често оставяме Алекс при тях, извеждат го и тн. Е вярно, че това си има и недостатък, защото понякога прекаляват със съветите и грижите, но пък не е толкова страшно Simple Smile

Имам въпрос- има ли и други като мойто диване, които си бъркат в устата с цяла ръка и повръщат? Преди малко Алекс направо ме изкара извън нерви, за малко не го плеснах през ръката. Едвам се сдържах. Бърка си с три пръста в устата и ме гледа в очите. Сто пъти казах- не, не, даже и тон повиших, но резултат никакъв. Гледа ме , смее се и продължава. Повърна три пъти, аз бърша, той бърка и пак. Идеше ми да му вържа ръцете направо. Какво го прихваща не знам.  #Crazy

Но пък имаме и ние успех с гърнето- съблякох го гол да го преобличам и реших да го сложа. Той се смееше с глас. Няколко пъти му повторих- пиш, пиш, пиш ( не знам дали е от това), но не само, че се изпишка, но свърши и голямата работа   Mr. Green

# 212
Едно клипче от мен, да видите новото хоби на Ния тук

# 213
Калинче, мале мале как се катери туй дИте!  Shocked А краят на клипчето даже е и поучителен!!  Whistling  Joy

Мариелка: откакто зъбите започнаха и Анди много си бърка в устата с едно пръстче докато ЯДЕ  Shocked Но не ни се е случвало все още да драйфа.  Thinking

Тирамисуто взе, че страшно се хареса, да му се ненадяваш, въпреки, че не е със сирене Маскарпоне за 7,50 лв 500гр!  Laughing Исках да кажа и че това е най-бързият, и то страхотен десерт, който съм правила - по-бързо се приготвя и от бисквитена торта!!  Party

# 214
  • София
Янче, мерси за отговора.  Аз също си мислех, че е от зъбите и си чеша венците, но сега по- скоро ми изглежда като игра някаква. Както му кажа не и започва още по- усилено да го прави, да се смее и най- невъзмутимо ме гледа в очите  Joy

# 215
  • В друго измерение
Здравейте, момичета!

Ние днес станахме в 8:30ч, определено е по-добре, отколкото 6-7ч. А и малката е по-отпочинала и сега си играе в съседната стая, а иначе по това време вече търка очите и е кисела.

Дани - не се и съмнявам, че си ги разбила в речта, браво!  Laughing Hug

Италиана
- напълно те разбирам, аз съм по същия начин и честно казано, бленувам за момента, ако си идвам до Бг, да има кой да ме отмени за 2ч, ей така да презаредя батериите. Много е трудно когато сами си гледаме децата, аз призвание не очаквам, дали е по-сладко както Лидето е казала, не знам, но аз искам да съм по-отпочинала и пълноценна майка. Не знам как да отбиеш Марти, ние не сме така привързани към цицата, на тия мъже цица им дай, още от сега!  Laughing

Шайнче, Кобрети - и вие значи на детска кухня, така ли?  Laughing Hug

Захира - аз предвидливо си купих по-височко гърне...краченцата висят, ставането е трудно. Не че не го е правила, но като се удари 1-2 пъти, сега знае и седи.  Peace Защо пиеш водата от чешмата?

Мариелче
- радвам се за успеха ви с гърнето!  Laughing Страхотна снимка имате на аватара!

Янче от Видин
- успех при кандидатстването! Дано плати за колата тоя нехранимайко.  box

И при нас се затопля, от утре жеги. Днес ще ходим на дълга разходка пак, но освен бебетата този път и едно чао-чао ще водим с нас!  Laughing 

Вчера цял ден нещо не ми беше добре, виеше ми се свят, причернено ми беше, супер главоболие, но търчах да пазарувам и т.н., прибираме се, меря си кръвното, 90/60,  Shocked, а бях пила 2 кафета сутринта. Ядох шоколад, пих течности, не помогна, до вечерта вече едвам се влачех и нищо не виждах, така ми беше замъглено. Ей в такива моменти е добре да има някой да помогне. На всичкото отгоре, снощи в 1ч като си лягах, без да искам при активация нещо натиснах грешен код на алармата, като се развикаха тия ''идентифицирай се, идентифицирай се'', пищисах се докато намеря кода ни и т.н., добре че детето не се събуди, че то е едно като кутия, през която минава комуникацията с тях, на долния етаж е, но се чува в цялата къща. 

Айде лека ви вечер, отивам да приспя малката и да посвърша това-онова.

# 216
Здравейте от нас! Днес капарирахме прахосмукачката! Който е присъствал на демонстрация, той знае какво нещо излиза от килима, дюшека....
Наистина си мисля, че дори да не успея да изкарам пари, самия факт, че ще е чисто вкъщи откъм акари и прах ми стига.
Ако някой няма нищо против да отидат безплатно на демонстрация у тях (да му изчистят дюшека поне) да ми пише на лични  Peace

Другото по важно от днес! Незнам какво да кажа за кухнята! Направо съм възмотена. В манджата има ЗАПРЪЖКАААААААА!!!! На всичко отгоре не го видях, а дадох на мъжо да храни Теди! Познайте - след като стана (само се наяде и заспа) такъв фонтан направи!! Всичко върна и си се видя запържения пипер, който миличкия е изял. Като мазното на супите отгоре.  Sick Sick Stop
Възмутена съм!
На всичко отгоре преди малко така се.... всичко беше в ако! Дрехите, по врата чак имаше, цялата количка  #Cussing out #Cussing out
Добре, че бяхме в приятелка на двора, та успях да го измия и преоблека. Оставих и количката в пералнята да се пере и се прибрах. Нямам думи направо
Така ми е жал за милото!!  Cry

# 217
  • София
Добър вечер!

Мариелка, така както описваш ситуацията с бъркането в устата, на мен ми прилича на комбинация между зъбки и новата игра "да правим на инат на мама" Simple Smile Александър също много си ровеше по едно време в устата и повръщаше, а напоследък ме влудяваше с едно бръмчене с устата, ама съпроводено с много лиги. Целият в лиги става, буквално цялата предна страна на тениската му е мокра. Аз съответно много му се карах, а той още повече го правеше. После тотално го игнорирах и сега почти не се сеща да го прави, явно на инат е било всичко. А като му се карам и му размахвам и пръст той ми се хили. Та сега си имаме нова игра Grinning

Кобрети, вече не слагам боди, много е горещо! Днес например беше по памперс, къси панталонки и тениска без ръкави. Утре вероятно пак с подобно облекло ще бъде, а вечерта като излизаме вече ще му сложа боди, защото кой знае кога по нощите ще се приберем.

Амбишъс, аз имах преди 10-на дни такъв екшън с алармата при баща ми. Прибирам се и набирам кода, който е за алармата у нас. И като се включи сирената и пищииии, от СОТ се обаждат, аз забравих всички пароли, голямо мазало стана. Но се оправих преди да дойдат и да ме набият  Laughing

Това ме подсети за една случка преди години- в бившата работа на мъжа ми шефът беше голям образ- млад, луд като за 10-ма, много готин тип. Въпросният една нощ запива някъде близо до офиса, но му свършват парите и решава до прескочи до фирмата и да си вземе малко. Но вече е дооооста почерпен и като влиза изобщо не се и сеща да изключи СОТ-а. Пристига бойната група и го заварват на колене пред касата и рови в парите и пълни джобовете. Питат го кой е, а той супер пиянски почва да се обяснява,че е собственикът и да го оставят на мира. Бяха го понабили здраво докато се разплете историята  hahaha Приятна разходка на вас Hug

Захира, ние нямаме режим. Уж се опитвам да създам някакъв, но все удрям на камък. Когато сме близо до нас гледам в следобедните часове да се прибираме и да го уча да спи, но често сме за по цял ден някъде и тогава никакъв шанс за режим няма. Виж, вечер съм почти като часовник- всичко се случва с точност до половин час.
Алегория, честито! Със здраве да я ползваш, а и много пари да изкарваш с нея!   bouquet

Яна, честити ви зъбчета, да са здрави и да не те хапе много с тях Simple Smile Надявам се да ви се е разминала температурата трайно и да е добре детенцето  Hug Сподели за тирамисуто- заинтригува ме Simple Smile

Яна ВД, много дразнещ момента с колата. Хубаво, че вие сте добре, но такава пък идиотщина.... уфффф!

Шайн, много се смях на спящата права Белослава  Grinning Александър също сяда докато спи, а снощи дори почна да лази. Полази, полази, подпря се и продължи да спи в безумна поза- много са смешни хлапетата  hahaha

Италиана, точно вчера мерих колко ни е широк балконът и дали ще се вмести надуваемото басейнче, което съм купила. В близките дни вероятно ще раздигнем масата от балкона и ще го наместим. Нашият балкон също е ок като светлина- сутрин грее, но през по-голяма част от деня е шарена сянка, дори е леееко прохладно на моменти. Не зная Александър колко ще се кефи, но аз мисля да се възползвам активно от водата  Grinning

Благодаря ви за отговорите за ягодите, май ще му дам в близко време  Simple Smile

Лека от мен! Heart Eyes

P.S. Уф, Калина, гледах я Ния и забравих да ти пиша! Ама тя страхотно се катери! Направо си е голямо момиче станала! Прекрасна е! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 22:25 от terpsyhora

# 218
Здравейте! Мерси за подкрепата дано наистина децата бързо се опрвят. Аз пак съм за малко и бягам. Исках да ви питам не ви ли е рано вече за излизане в 16 часа аз трудно издържам по това време навън а пък с детето незнам. А и гредам с тази Т. да не ходим по жегата навън. Целувки от нас.
Ния е уникална, но kkalina не те ли е страх  да не се одере така голичка. Това успях да видя по диагонал. Не се сърдете, но напоследък нямам време за комп, че стана топло и все сме по вън я райграс да оправям, я да си плевя ягодките и градинката с цветята или да гоня Ники из къщата и т.н.  А и да се похваля от собственият си труд добих ягоди за 91 бр. компоти, 4кг. за сладко и 15 кг. раздадох на роднини. Много съм горда, а не съм вършила кой знае каква работа по тях. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 219
Яна, мила, извини ме, че се включвам сега чак, стигнах до 12стр и мамчетата мн добре са ти написали, каквото и да е от малини и преди с г-кобрети си писахме ефективно е и чай от сминдух, по схемата написана.
дани и павел много обичат имаше едни формички от макдоналдс за сладолед с гериоите на айс ейдж, пълня ги с компот от малини, замразявам във фризера и стават чудесни близалки. на сестра ми голямата като вдига Т е към 40 и винаги това е помагало.
иначе по скоро нурофен, отколкото панадол/имах и го изхвърлих/
клеевата е супер ефективна, в 10мл слагам една капка, защото става много люто;
и едни с мед-голяма супен лъжица лайка, една чаена лъж мед и 200мл вода, като изври наполовина се прецежда с маля и тензух, защото има власинки от лайката.на 15-30мин по три капки в ноздра
оздравявайте бързо

италиана вземете някакъв пробиотик, аз давам лактофлор, на капсули и го разтварям във вода, на детето една преди ядене, а вие може и по три на ден, има хомеопатично арсеникум албум 9сн, след всяко изхождане по три зрънца, озравявайте и вие

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 22:49 от pepejeans

# 220
Калина - Нийка е невероятна! Много й се радвах!

Янче - как е малката!? - пиши - аз не мога да се включа с адекватни съвети за Т-та - само мога да стискам палци! Hug

Сосми сега прочетох, че и вие имате проблем - стискам силно палци и на вас!

# 221
Добър ве4ер мами,
Малко по нощите, но така е като няма време  Tired

Я първо да ви питам, а после ще пиша:
Някой беше споменал тия дни за конюктивит, но като цяло мисля, 4е нашето е от лека настинка или по-скоро може да е нещо попаднало в о4енцето от вятъра, знам ли и аз  newsm78 Я си кажете вие мнението и дали ви се е слу4вало. Днес го сложих малкия мъж да спинка, но определено знам, 4е има зъб за излзиане и симптомите са малко мрънкане+отказване да яде цяла порция+ спане по пове4ко от нормалното. Та днес ме изуми спа 3,5ч. следобяд и като се събужда едното му око цялото в едни големи много лепкави, зелени, та 4ак и твърди гурел4ета. Махнах каквото ми даде, но и доста имаше вътре в самото око да плува. Докато го къпя успях да махна и засъхналите леко с води4ка и докато го нахраня и т.н. излзиаха още доста, сигурно от плуващите. Мисля, 4е се из4исти сега, но ще го видя сутринта как ще е. На вас слу4вало ли ви се е такова нещо???  newsm78 Другото око си е нормално.

Амбишъс - кофти с това кръвно. Трябва ти обезателно по4ивка. Насо4и се в тази посока. 4удих се какъв съвет да ти дам и се сетих, 4е Саванка ще ходи скоро на гледа4ка, та си мислех - неможеш ли да запо4неш за по няколко 4аса на ден да я викаш и хем детето ще по4ва да свиква, хем ти ще поемеш глътка въздух. Внимавай и с алармите, 4е я гледай в България СОТ-а как бие  Mr. Green
Мариелка - не си е бъркал 4ак толкова в гърлото, но аз все вадя дълги пръсти от устата. Ние по4нахме с 'не' обу4ението, но определено ще си те пробва докато поддаваш. Аз първите 2 дена карах мъжа ми да стои до мен като казвах 'не', 4е първо ме нашушваше на смях и второ - ми 4е то ме гледа в о4ите, хилоти ми се и си прави каквото иска, а мъжа ми е голям авторитет явно, защото на него не му прави изобщо, ама никакви номерца, просто знае, 4е неминават, а мама е мека Мара и си прави каквото си знае  hahaha
Яна-вд - важното е 4е вие сте добре, а тоя да си плаща и да не се покрива по кръ4мите, 4е  #2gunfire Аз нали преди месец попаднах на същата слу4ка и застрахователите не им се занимаваше да ми оправят колата и ми я платиха да си я оправям, ако искам аз или да си я карам така. Ама моето е 4-5 см леко вдлъбнато м/у вратата и калника, така 4е не е никакъв проблема. Искам да я продам и да взема нова, но още се мъдря каква и т.н. 4е ми писна да ги сменям като носни кърпи4ки  ooooh!
Калина - тая твоя Ния ще ме умори  hahaha Няма ли по4ивка за нея  Joy 7 кила, ама я я виж каква е пъргавелка и как не и тежи дупарата  Joy Браво на голямото моми4е, само напред и нагоре   bouquet
Сосми - ама това са много ягоди бе жена  Shocked Как не си положила усилия тогава. Браво на тебе   bouquet Да се оправяте бързо  Praynig
Алегория - Да се оправя Теди бързо  Praynig Аз също не симптизирам на общата храна за бебета, както казах и оня ден, но всеки преценява според разбиранията си и най-ве4е според детето. В крайна сметка рано или късно ще са на наша храна, но аз ли4но никога не запържвам, а задушавам, така 4е удобство е тази кухня, но ако не му понася на детето опитай първо да му готвиш вкъщи пове4ко и тогава му вземай щом си решила  Peace
Да ти е 4естита новата придобивка и да изкараш добри пари с нея. Аз немога да ти дам съвети за нищо, защото идея нямам как стоят нещата в България и избщо нито за пазар, нито за фирми... Като цяло имам приятели в Пловдив, които си купиха перяща професионална прахосмука4ка, но друга марка и доколкото знам не е имало интерес и сега само познати им звънят да им я вземат за техните си коли и без да им плащат разбира се, така 4е ако не друго, поне вкъщи ще ти е 4исто, но дано при теб се полу4ат нещата  Peace
Шайн - ама как така ще спи това дете  Shocked Е направо ме изумяват. Моя хубостник тази ве4ер замалко да се изцопа от спалнята, докато му пълнех вода за къпане, ама паднал м/у леглото и шкафа и се хили и се държи на пилешките си мускул4ета под мишниците, абе висяха му краката във въздуха и като на лост, акробат ще става  hahaha Хем се уплаших, хем ми е смешно..  hahaha Ама в крайна сметка нищо му няма и не се изплаши изобщо  ooooh!

# 222
Добро утро!

Желая ви хубав ден, въпреки жегата...
Калина... Shocked браво на Ния...ама и ти си смела да я пускаш гола...браво, аз съм доста задръстена явно..
Пожелайте ми да си намеря днес ресторант за годинката, че голямо мислене пада..

# 223
Здравейте! Набързо се включвам само да кажа, че малката не спа много добре, но поне не вдига Т, та всичко е наред! Снощи имахме гости до късно на двора, беше много весело (Анди до 10.00 спа ок и после бяха ексцесийте с буденето и плача). И един от гостите беше адски забавен, прсосто бликащ с интересни и страшно забавни истории. Една от тях беше за това защо жена му не му оставяла да гледа сина им като бил малък и много ми се ще да ви я разкажа някой път, но не знам дали ще излезне също толкова смешка, както и разказана от него!  Crazy Joy Днес ще ходим по мебелни магазини и баба й и дядо й ще имат грижата за Анди.  Simple Smile

Силви, Терпсихора  Hug   bouquet

Пепеджийнс:  Hug  bouquet много благодаря! Както винаги си страшно полезна!! (и във фейса ти писах)! Засега май сме позакрепили положението, но ще търся сминдух и следващия път като имаме такива кофти проблеми ще пробвам!  Hug

Ивушо, не ме четеш ли не знам к'во, ама те питах за Л-карнитина откъде знаеш, че е ок за кърмачки, тъй като силно ме вълнува.  Mr. Green Hug Успех с ресторанта! Аз пък изобщо нищо грандиозно не съм мислила за р.д.  на Анди. Ресторанти, детски партита и т.н... По-скоро ще си се съберем рода в заведението "Под мушмулата и лозата" - тоест на двора.  Mr. Green

Хубав, усмихнат и слънчев ден на всички!   Nature Sun With Face

ПС. Ей така като на шега сложих снимка на Анди в някакъв конкурс за най-фотогенично дете. Ето тук който иска и ни симпатизира може да 'ни хареса' http://www.facebook.com/profile.php?id=1185446378&ref=pymk#! … d=109980022354942
 Mr. Green

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 10:44 от Бърборанка

# 224
Мами я да ви питам един бърз въпрос, явно при нас има вирус някакъв, който сме лепнали, дано да не е, но за всеки слу4ай:
за разтройство се давше оризова вода, но ориза секисне във водата или се преварява леко и така се дава и колко време трябва да стои???

Общи условия

Активация на акаунт