Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви - тема № 18

• 24 805
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Лапето не е спало от 11.35  Shocked Скъса се да реве като я сложа в леглото, друсахме се, пълязхме, играхме и не и не и не. Какво й стана идея си нямам...

Алегория:  Joy Ама мен ме помниш, а? Еххх винаги така е било, не знам защо някакси мен хората винаги ме помнят  hahaha Joy Hug
Аз лично много хора и дечица съм запомнила тук защото пиша от както бях бременна в 4тия месец някъде.  Mr. Green Мале, ще се пенсионирам в този форум  ooooh! Joy

Яна Вд
: освен Хиполенд, Джъмбо и Вис Виталис има един огромен на Околовръстното - "Малечко", "9 месеца" в Лозенец, "Комсед" на Т. Каблешков, The Mall и Сити Център (последните 2 са молове), "Щъркел" на А. Стамболийски. Има и два по-малки, но от сравнително известните - в Люлин - "Слънчице" и "От А до Я за вашето бебе". За други, в които да има всичко не се сещам.

Мариелка: бързо да се оправя Алекс, радвам се, че днес все пак е по-добре!  Hug

# 376
  • Кърджали
Мариелка, и Кати е вечно залепена за телевизора.Че и той е на ниско, и детето вечно е изправена и залепена за него.Направо ме влудява, защото опитите да я преместим са неуспешни.Преместиш я, оставиш я, и тя се е стрелнала отново. Понякога го спирам, но и а з като теб го пускам за да шуми, че иначе...
Оф, Кати реши, че иска да пълзи и навън, и да не ви казвам в какъв вид се прибира после - по черна и отнегърче. Вчера като си буташе само количката беше добре, но вечерта отидохме на кафе с една приятелка, Кати поиска отново на земята, оставих я като мислих че пак ще разкарва количката.Ама не, седна на земята и почна да пълзи.Вдигам я , и отново... Взех я в мен, почна да се дърпа и да иска  да слиза.Накрая я оставих да прави каквото иска, плочките на двора  заведението я драскаха май и започна да пълзи на пръсти направо, и се почна едно обикаляне - по целия двор, по заведението вътре.Накрая отиде и се лепна в един приятел на мъжа ми, който беше дошъл да пие кафе там. Ама така му се лепна, все едно се познават от сто години, а не го е виждала никога. ЖЕната на това момче пробва да я вземе, Кати се размрънка и отново се гушна след това в него. С приятелката ми коментирахме,че това бебетата вече не са нормални бебета - ей я , от колко малка на батковци налита. Laughing
Захирка, количката е готинка, и човечето в нея е адски сладурана.
ОВесените ядки и аз ги давам така - кипвам вода и ги слагам да поврят.
Сега ставам, че уж щях да подреждам докато Кати спи. А тявече ще се събужда а хола продължава да е харман.

# 377
Мам4ета много благодарим за хубавите пожелания  Hug Да ви се връщат   bouquet

Алеготия - не ги помня и аз  Embarassed Раз4итам главно на аватара или на ленти4ката, ама и там ако няма 'упътване' ми е доста мъгла. Запознаем ли се ли4но ве4е няма да има грешки  Naughty но ... дотогава  ooooh!
Мариелка- и моето 4ове4е гледа нон стоп, какво да го направя, но поне нашия новия е на стената на високо. Така го монтирахме, 4е да може от неговия си кът и от където и да е в хола да се вижда, 4е преди все ни блъскаше, 4е му пре4им да гледа или мрънкаше, ако има нещо на масата, което му закрива гледката  ooooh!  Whistling Да се оправя Алекс ве4е, 4е много мъ4но с болно детенце  Praynig  Hug
Захира - много ти е сладка коли4ката и принцесата. Много и отива и цвета и определно и изглежда много удобно в нея. Дано тези колани да са по-трудни за разкоп4аване и да не те изненадва така неприятно с падания  Hug
терпсихора - много суха кожа и обриви, но не са само по лицето. А вашите може да са от слюнките при растеж на зъбки  newsm78  От претопляне са по-скоро като петънца или много ситни и 4ервени4ки, но не са грапави. Понякога като избива зъб4ето киселинността на слюнката се променя и се обриват. На мен дерматоложка тук ми каза, 4е масово се смятало това за неле4имо и 4е нищо неможе да се направи, но тя каза, 4е спасението е 4есто подсушаване на слюнката (но не с триене, а с леко и нежно попиване) и след това овлажняване на кожата с крем4ето, което си ползваш за тяло (но не олио - на лице не се слага). Дано съм ти помогнала да се ориентираш и най-ве4е да се махат тия пъпки, 4е направо ги мразя  #Cussing out Ама поне не си забравям специалността 1 година докато не я практикувам  Mr. Green  hahaha  Joy
По тоя повод тъкмо се прибрахме от колежа. Отидох да си покажа 'корем4ето' да го видят колко е пораснал  Crazy Много му се радваха вси4ки, които успях да видя. Успях да си подам и документите за догодина и дано да се наредят нещата и Септември да съм пак при на у4илище. Бях много изненадана и от пътя - отне ми 17 мин в едната и 18 в другата посока, направо неможах да повярвам  Party а са някъде към 33-34 км.  Crazy
Ох моето 4ове4е неще да яде, пак смяна на графика явно и малко жеги4ка - 21 градуса е днес, но ще направя опит за хранене  ooooh!

# 378
  • София
Мариелка, Лиде, много ви благодаря за отговорите за АБКМ. Надявам се,че наистина не е алергична реакция към млякото, той много обича кисело мляко и не ми се ще да го спирам тотално. Гастроентероложката ни предполага, че е възможно да е свързано с рефлукса, тъй като при повръщането се повишава киселинността (всъщност то си е баш стомашната киселина това) и може затова да се получава тази реакция по бузките. Което съвпада и с твоето предположение, Лиде, за зъбките и промяната на киселинността на слюнката. Абе, важното е да не е алергия, другото ще го оправим скоро  Simple Smile

Мариелка, много се надявам Алекс да се оправи съвсем скоро, а другата седмица да спретнем една нова среща (такава идея се зароди вчера още) и да се видим на живо  Hug А по повод телевизора- Александър иска да гледа, но основно реклами. Даже снощи го храня в хола, телевизорът нарочно беше спрян за да не се разсейва, но този в стаята работеше и почнаха реклами. Като ги чу се изнерви зверски и започна да гледа настоятелно към изключения телевизор и да ми се мръщи и ръмжи- явно да го пусна. Е, не му угодих на акъла, де, но си иска и това е. Иначе чат-пат му пускам филмчета да гледа, за да свърша нещо и са му интересни, вълнува се и подскача. Не мога и не искам да го ограничавам тотално от гледането на телевизия.

Янче от Видин, сещам се още и за т.н. Бейби Мол в магазина на Арон в Люлин, там май също имаше доста работи. А Хиполенди има няколко в София- огледайте си маршрутите да видите кой ще ви е най-удобен  Simple Smile

Янче, ами Анди си е отспала добре в парка Simple Smile Не се оплаквай, че не спи, защото моят маймун спи около 40 минути общо за целия ден- без значение вътре ли е или навън. Радвай се, че изобщо спи Андрейка  Hug Сега правя чийзкейк по твоята рецепта, да видим ще се справя ли с моите вързани ръце Simple Smile

Вики, много е сладка Анди, наистина много й отива новата количка, дано не се справи и с нейните закопчалки  Hug Надявам се другият път и ти да успееш да дойдеш на срещата  Simple Smile

Госпожице Кобрети, все забравям да ти отговоря,че наистина това е плажът на който пораснах, учих се да плувам и да се гмуркам Simple Smile За съжаление сега го гледам само на картичка, но се надявам да успея и да го посетя не след дълго. Пожелавам ти и ти да отидеш някой ден  Grinning Hug

Пак щях още по някакви въпроси да се изказвам, ама забравих по кои  Mr. Green newsm78
Лека от мен!  Hug

# 379
  • В друго измерение
Честита месечинка на Макси! Да е жив и здрав, много палав, да папка и да радва мама и тати! Аз пак да си честитя, нищо, че вече го направих...преди 2 дни... Joy

Дани
- ама и ние така ставаме рано, 6-7ч, незнам какво и стана тия няколко дни, все в 9-10ч ставахме. Ей го на, днес в 7:30ч се събуди...

Алегория - всичко помня аз, каквото трябва и каквото не трябва!  Laughing

Терспихора - дано не е АБКМ, не може просто от един обрив да е, нали? newsm78

Лиде - наесен с песен, а?  Laughing Hug Аз септември го мразя, точно заради това, училище ме чакаше, но тази година, НЯМА!  Laughing Овесените ядки (а и не само) аз предварително накисвам от вечерта, за да се неутрализира една киселина, която иначе съдържат и се свързва с калции, магнезий и др минерали и пречи на абсорбирането им от организма.

Мариелче
- радвам се, че сте по-добре днес, хайде да отминава по-бързо! Ние рядко пускаме телевизор, когато детето е в стаята, но и по принцип не сме телемани. Затова и детето не гледа телевизия, даже вече не помня откога не си е гледала нейните Бейби Айнщайн филмичета.

Захира - честито ви возило, много е сладко! Права си, ние нали току-що се преместихме от апартамент в къща... просто сравнение не може да става, особено, когато си с бебета, деца и си непрекъснато сама...и аз така като теб бях полудяла...

Към момичетата с опит с АМ, един бърз въпрос: опитах се вчера и днес да дам на Савана малко от АМ, който купих, просто ей така да опита. Опитва и като разбере какво е, върти главата с отвращение...какво правя сега? Продължавам да настоявам или купувам нов вид АМ?  Или да се опитам с козе мляко?

# 380
Благодаря за милите думи.
Ани аз и вчера щях да дойда, но ходих да се запиша на ЖК, че ми беше крайно време вече, просто през просото съм го ударила с тази бременност. После ми стана адски топло и се прибрахме.

Амбишъс да ти кажа за АМ, Анди така и не си хареса някое конкретно, има такива за злояди точно, но ще те излъжа кои. Ние минахме през доста, общо взето най-пие най-обикновения Friso може би защото е най-сладък, и на мен най-ми допада в интерес на истината. Но пие когато си поиска, някой път тотално отказва. Някои мами слагат от разтворимите бисквитки и бебетата така пият. Имаше един период Анди беше отказала тотално да пие АМ и тогава й давах кисело мляко, защото него си го харесваше. Колкото и да плашат колко страшно било и т.н. нямаше никаква реакция, а тя ми прави реакция към какво ли не по принцип. Друг вариант е е примерно да го примесваш с каша или плодово пюре по някоя и друга лъжичка и така няма да усеща вкуса му. Аз даже вчера така правих оризова каша за вечеря с АМ и канела - стана като мляко с ориз и си го изяде.

# 381
Амбишъс -  hahaha така е който поздравява по-рано, накрая по 2 пъти  Joy няма проблем де. За у4илището - ха дано, 4е се видях с  много у4ители и съу4еници, а тия от рецепцията на салона ми казаха, 4е тази година са луднали за моята специалност, наплива бил огромен, ама аз и без друго ги сразявам с колко дипломи съм и квалификации и такъв кадър като мене няма да изтърват те  Wink
За АМ - не вземай козе на собствена глава, защото аз така исках да направя като бяхме на месец и нещо и ми казаха, 4е го продават свободно, но ако детето няма специфи4ни нужди и да е изписано от лекар не е хубаво да се дава, понеже не съдържа вси4ки необходими за израстването минерали и витамини. Абе един вид било нещо като насилствена диета, а то детенце си е перфектно и няма проблеми с АБМК или нещо такова. С НУК ли го предлагаш??? Опитай друга марка, но не я насилвай. Тя още си харесва цицка и затова може да е  newsm78
Тенкю за овесените ядки. Знаех си, 4е съм 4ела някъде при4ина за накисването им и ве4е ще ги кисна  Peace
П.С. - готвя 'англоговорящата' манджа hahaha

# 382
Само да ви кажа, че днес ходихме и при друг детски лекар....имаме алергия...но утре отивам при алерголог... newsm78 newsm78 newsm78 newsm78От какво ще е алергията освен от слънце...нито е ял нова храна, освен че пи диня в събота...нито друго..Има нови дрешки, но ги изпрах , изгладих и тогава ги облече..Иначе мин. седмица му дадох в два последователни дни по половин жълтък...но това едва ли е причина...И сега - да го мажа със спирт и така...баси...да знам поне от какво е...кивито ни се размина за днес...явно

До утре и лека нощ! Hug

# 383
Честита месечинка на Макс Hug!
Ивушке,  по принцип реакциите към яйцето са повече бързи, но могат да се проявят и до 5 дена след приема.Дано да е от жълтъка, поне изглежда най-безобидно.
Мариелка, Алексче да се оправя по-бързо, че ми се сви сърцето, докато те четях.Ужасно е ,като са болнички Sad

Амбишъс, опитай с различни видове АМ Има огромна разлика във вкусовете- едни са по-гъсти, други по-мазни, някои може дори и лекичко да нагарчат( това самно съм го чувала, но вкусови рецептори всякакви, та знае ли човек Laughing).Моята щерка също си хареса най-обикновеното още от родилния дом. Даваха им Аптамил и Фризолак и като се случеше фризото, направо изсмукваше шишето за секунди. Аз не го намирам за сладко, а по-скоро по-леко.
А ти се наслаждавай максимално на първата есен и първата зима без сесия и изпити Hug!Най- мила ми бееш първата Нова Година след университета, защото преди това винаги бях в сесия и бях забравила какво е да празнуваш НГ.
Янче, сори за падането на Анди  Sad HugПомисли дали да не махнеш вече повивалника, че и там си е доста опасно.Аз така и не се престраших да го ползвам. А децата вече са ужасно шавливи. Бързо да й минава цицинката на Анди.
Ганушке, как редактираш, след като са минали 24 часа?
Поли, много се смях с червеите и охлювите на Емо hahaha Joy.
 Момичета, благодаря на всички за милите думи за Белослава, разтопихте ме Hug. Дю, ами те , младежите, се очертават моржове и двамата, та поне няма да има спорове за отворения прозорец hahaha hahaha

# 384
  • Варна
Включвам се само набързо, утре повече, Шайн отиди на 22 страница и ми намери поста, оставила  съм ти послание. Joy

Стана и на 5 страница. Shocked Joy

Айде да не е само това, честита месечинка на Макси, да е жив и здрав и майка му много да го слуша. Joy  bouquet

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 23:00 от Гануша

# 385
# 386
Здравейте и от мен! Честита месечинка на Макси!
За телевизора и аз да кажа, не се заглежда много, но на рекламите - не можеш я отлепи! Онзи ден обаче, явно откри, че с дистанционното сменям картинките на тв и се размрънка да й го дам. Давам го,  а тя с театрален жест го насочва към телевизора, явно имитирайки ме, и се чуди горката защо нищо не става.  Grinning Беше ужасно смешна. Пробва се няколко пъти и загуби интерес.
Янче, не се тормози за падането, и аз си мисля, че още много ще има. Мими пък има синина на крака, а аз не знам откъде.  Shocked Егати и майката дето съм. За спането, малииии, днес със какъв рев я приспах на обяд, косите ми се изправиха и се почувствах безпомощна все едно съм майка от 2 дена. И целия зор за 40 минутки спане. Явно жегата не й влияе никак добре, пък и се превъзбуди малко.
Захира, много ви е готино кабриолетчето.  Laughing И аз се родих, след като взехме новата количка. Лекичка, маневрена, сгъва се и се навира навсякъде ... мечта. Предишната си я харесвах, ама 15 кила количка на ден по 2-3 пъти да качвам до асансьора, че и бебе 9 кг, че и покупки, мия гуми, че няма къде да я прибирам, и я мъкна вкъщи... Абе лошо ми ставаше като си помисля за разходка.
Терпсихора, аааа, пожелаваш ми да отида, ама не казваш къде.  Laughing Не знам защо, имам усещането, че не е Испания, вярно, че е само снимка, ама по- пусто и екзотик ми се струва - нещо Аржентина, Куба, Доминикана ... Има ли джакпот или да пробвам пак  Laughing? Уф, имам усещането, че ако някой ден ми се усмихне щастието да живея на подобно място, с кран не можеш да ме помръднеш оттам. Винаги съм мечтала за море, но не в оживен индустриален град, а в някое селце на екзотичен плаж. Даааам. Пък ми се падна да живея в Балкана. Crossing Arms
Мариелка, да се оправя Алекс по - бързо! Запушеното носле е страшен кошмар... направо се мъчат децата, а през нощта проблема ескалира до н-та степен.
Александра, много й се радвам на твоята Кати.
Ивушка, аз мазах Мимче със всевъзможни кортикостероидни кремчета, когато имахме проблем със зачервеното дупе /от който ти ни спаси и съм ти безкрайно благодарна  Hug  bouquet / Та педиатърката ни, а тя е доста, хм, как да кажа, щадящо настроена, и се опитва да ползва все най-безобидните неща, докато може, ми беше казала, че трябва да ги ползвам не повече от веднъж на ден, независимо какво пише в листовката, и че всъщност вредата от тях е преувеличена, ако се ползват в описаните срокове, разумно и т.н.  Абе, пак си се притеснявах, ама...
А за жълтъка, не ми се вярва като че ли, той едва ли за пръв път яде жълтък. Защо пък точно сега алергична реакция?  Thinking
Амбишъс, не помня, ти кърмеше ли? Защото Мими докато я кърмех, хич не харесваше АМ.  Откакто спрях, се привърза към шишето почти по същия начин, по който беше привързана към гърдата. Вечер притреперва, като си види шишето с мляко. Така че ако дилемата е бутилка и цица...  Mr. Green Ясно кой печели.

# 387
  • В друго измерение
Захира, Шайн, Лиде, г-ца Кобрети - грасиас, момичета!  Hug

Шайн - така е, няма нищо по-хубаво от завършено у-ще!  Hug

Г-ца Кобрети - ще ме скъсаш от смях  Joy, да, кърмя, малката е пила АМ само един път откакто се е родила, в болницата, като беше на 2 дни. Това е. И наистина в момента борбата е м/и цица и бутилка, ама много ми се искаше тя да свиква с това АМ и постепенно да я отбивам, като замествам с него, ама май няма да стане  newsm78...може би ще го сменя както Шайнчето предложи, може пък да се намери някое, което харесва.

Ганушке - хаха, опасна си, аз разбрах какво послание си оставила на Шайн!  Laughing

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 00:57 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

# 388

Добро утро!
Това закусих аз, това предлагам и на вас!

Днес ще ходим на алерголог, стискайте палци!

# 389
  • На плажа
 Joy hahaha Хайде сега всички дружно на 22стр. да прочетем посланието hahaha
Аз обаче нищо не разбрах newsm78ама то може и щото мозъка ми още спи Mr. Green
Ганушо направихте ли първата баня на морето? Laughing
Мариелка много мъчно ми стана за Алекс,като прочетох как се мъчи SadТо май доста време е така болничък,защо не потърсиш второ мнение,може пък да не го лекуват правилно newsm78
Дано бързо да се оправя Praynig  Hug
Янче и аз пиша от началото на бременноста си  GrinningДаже ми стана интересно,какво сме си писали още в началото и ми се ще да се разровя в архивите,да си припомня.Помня само,че темичките тогава ги правеше Деси,даже скоро я засяках в Майки(бъдещи и настоящи) Peace
Алекс и аз така правя,уж ще чистя докато Ники спи....но уви....форума ме зове Mr. Green
Лиде точно вчера четох ,че козето АМ го има само за над 6 месеца,понеже не се препоръчва за новородени.Ясно сега защо  Peace
Амбишъс,и аз съм на мнение ,че докато кърмим АМ няма да се долюбва.Аз даже пробвах с кисело мляко...същата работа,иначе като го сипя в купичка си го изяжда с лъжичката,ама може ли през ноща да ядем с лъжица ooooh!

Ивуше милия Дарчо,все някакви алергии...пъпки и прочие,пиши после какво е казал алергологът Peace
Терпсихора и на мен ми стана интересно,кое е това място...казвайй бързо без бой Mr. Green

Току що отворих първата тема на Августинките-първа се е записала ,от пишещите сега Бубичка, с три теста и един кръвен Mr. Green

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 08:53 от Дaни

Общи условия

Активация на акаунт