Сладки,пъргави,игриви са АВГУСТинчетата ни бъбриви - тема № 18

• 24 801
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • Кърджали
Добро утро!
Кати снощи за пръв път от не знам колко време насам се събуди няколко пъти нощес. Та сега ми се спи... Но пък си заспиваше без да хапва, просто я погалвах по гръбчето, без де я взимам на ръце и след малко се успокояваше.
Иначе снощи хванах мъжо да прави риба на скарата. Еми, аз почти не хапнах от нея.Знам, чене е много препоръчително от гледна точка на многото малки костички, но Кати така напираше да яде от нея.Та нямах време аз да ям от това да и давам на нея.Краси беше предположил, че и Кати ще иска, та падна голямо избиране на риба, не знам каква взе, ама беше вкусна.В къщи принципнорядко се яде туй чудо, щото не сме и много фенове, ама кати се влюби в нея.Или просто пустия мерак да е като големите я накара да яде така.А преди час си беше хапнала вечерята.
Иначе за храненето, засега сме от късметлиите.Яде си лесно, гладна ли е много, изяжда цялата си купичка за няма и пет минути. Няма време за лиготии, иначе най - много да ми се наложи да спра телевизора, ако сме в къщи, че пустите реклами са особено важни...Само понякога не знам защо, почва така ожесточено да си търка очичките, че половин час немога да и дам нищо с лъжичката.И го прави все като тръгна да подавам лъжичката.Слава Богу, рядко го прави, че ме влудява.

# 616
Днес съм именячка - Еньов ден, ден на билките Simple Smile Почерпете се каквото пожелаете! Wink Честит имен ден и на Яна Вд и на Амбишъс, както и на щерката на Мана на Яна.  Simple Smile  bouquet

Дани, Алегория, Трейси, Ганушич, благодрая за успокояващите думи! Не че исках да ви карам да казвате, че не съм лоша майка, но ви благодаря защото понякога човек наистина си мисли такива неща.

Ганушке: МНОГО си права за това, което казваш!
Колкото и да си обичам мъжа и да се опитвам да го разбирам и уважавам мнението му понякога имам чувството, че той - като пряк наблюдадел на някои 'сценки' с Андиния хранителен процес си въобразява именно, че щом съм майка нямам право на грешки. Ок, прави ми забележки, има това право: 'не храни детето толкова бързо, давай по-малки лъжички, не я насилвах, не й повишавай тон, не я стресирай'  и т.н. Като цяло е прав. Но за съжаление мъжете - явно така си им е ролята в живота заради природата им - не могат да се поставят на наше място кооооолкото и да казват 'разбирам те, миличко'! Сори ама не ни разбират. Та мъжът ми като стои повече от 10 мин да се занимава с Анди и му писва - започва да се чуди къде да я остави, че да му е мирна главата. А я цял ден с нея? Я цял ден да му се лигави, да му бута и рита, ръката, лъжицата и чинията, да не иска да яде? Какво ще прави ми е мноооого интересно!  smile3515

Трейси: ха дано цветята са за ивинение. Аз малко реторично си зададох въпроса 'с коя част от теб не е бил съгласен' като ми беше пределно ясно, че просто човекОт не е могъл да се стърпи да разбере аджеба защо ти е станало кофти и реално е застанал на страната на майка си. Мразя такива моменти и добре, че моят мъж това не го прави засега. Парил се е много жестоко в миналото да застава на нечия страна и сега гледа никога да не го прави. А ако го прави то гледа да е мноооого деликатно, че да няма допълнително засегнати.

Алегория: това за "дупището" ме довърши!  Joy Абе така си е! Наистина ми се иска да не 'посягам' на детето си даже и с шляпкане по ръчичките или дупето, но съм СИГУРНА, че няма как това да се случи за в будеще. Зарекла съм се никога да не я бия и да я удрям по главата/лицето, защото не вярвам в този метод на възпитание!!! Но без шляп по споменатите места просто няма да успея като си знам нервите.

Дани,  Hug браво, че пъпчиците са минали! Ти как разбра, че е от насекомо? Питам, защото ние нали все сме с разни обриви и ми се ще сега лятото като навън е пълно с какво ли не да мога да ги разпознавам...  newsm78

За бибероните само да допълня, че откакто Анди посвикна да пие от Нукския накрайник за вода гледам да си й давам вода с него, а другия биберон тип 'цица' на Томи Типи да е само за пиене на мляко, че да си прави разлика. Но понякога ми се случва да дам вода и в Томи Типито.

# 617
  • София
Добро утро и от нас Simple Smile

Честити месечинки на Али на Жижин, Деси на Магаре и всички порасващи днес !

Преди малко ни донесоха яденето от детската кухня. За първи път поръчвам и ще видим дали Алекс ще го хареса. Опитах основното и супата. Вкусни са и не са солени.   chef

Янче, Алегория, Трейси, Гануша, Дани, Шайн, Лиде  HugИ аз да се запиша в отбора на "лошите майки". Тъкмо вчера с мъжа ми си говорехме по този въпрос и той ми казваше как не трябва да подвиквам на Алекс и да съм по- търпелива, защото е малък и не разбира. Знам, че е прав, но като ти падне пердето не мислиш над тези неща.
Случвало се е да повиша тон, даже и да викна, но просто ме е изкарвал от равновесие. После естествено ми става много криво, ама....... Сега последно като беше болен при всяко слагане на капки и даване на сироп беше егати борбата. Вика, дърпа се и аз накрая го друсвам леко на леглото.  Embarassed
 Снощи като прочетох за какво говорите и ми стана доста по- леко. Друго си е да видиш, че не се случва само с теб. Аз много се обвинявам и е имало моменти, в които си казвам- Аз каква майка съм, щом още от сега губя толкова бързо търпение.................. Отплеснах се  Embarassed

Лиде, честито ви столче. Много сладък цвят. А седалката за вана е супер Simple Smile

# 618
  • На плажа
Александра и Николай си търка очичките,нослето,но обикновено като му подам някоя количка и спира веднага и отваря устата Wink
Янче това МЪЖЕТЕ са напаст божия щом стане на въпрос за децата ooooh!Моя направо прекалява в съветите си,че и държи на своето,дори и да не е прав..направо в чудо съм се видяла ooooh!
Иначе,като му се наложи два часа да го погледа,че всички бяхме ангажирани,орева света #Cussing out
А за пъпките,водих го на лекар  Peace

# 619
  • София
  Здравейте,момичета,
  Най-напред да ви се похваля-Ники си има обеци и най-уникалната рокля за кръщенето!!! Mr. GreenБяхме вчера с нея в Мол Сердика и татито като звънна и чу къде сме вика "Идвам да ви взема и отиваме във Вита,ако сега не ги пробием сега кой знае кога ще е”.Тя милата не плака много,но пистолета заяде в ушето й и не можаха да го разкопчеят.На мен ми стана гадно,а какво й беше на нея не ми се мисли.Май при Гануша беше станало така.Много тъпо!!! Cry
  Лиде,столчето е страхотно,но гледам,че хич не е евтино.Цвета е просто уникален,понякога ме е яд ,че и тук не продават такива готини неща.
  За чашите с накрайник ние имаме много отдавна,в началото я кефеше,но аз забравях да  я давам,а сега нещо й е странно и не иска да пие от нея.Но за сметка на това ако й дам направо от моята чаша умира от кеф.Малко се поулива,но и пие доста.
  За храненето сама въобще не го виждам скоро да стане,а и не мисля да я пробвам в близко време.Тя дори си яде все още в кошчето,което е до 6 месец.
  За АМ имам две приятелки,на които децата им на 10-11 месеца категорично отказаха АМ.Пият кисело мляко.По принцип е добре ако поне още няколко месеца си пият АМ.
  Хариелка,много ти благодаря за инфото за прегледа и аз.
  Бяхме на гастроентеролог вчера.Твърди,че повръшането е от алергията.А кажете ми сега на кого да вярвам-педито твърди,че вече я няма,Никол не е имала обриви и т.н. близките месеци,пие си нормално АМ.Каза да й давам Фризопеп,но тя категорично го отказва.Иначе за диетата не е проблем,защото трябва да изключим всичко,което тя и без това не обича.Уф,нещо хич им нямам доверие вече на тия лекари.Добре,че си имам двама в къщи та да ги обсипвам с безбройните ми въпроси.Майка ми казва,че в 30годишната си практика не е имала толкова досадна майка като мен. Mr. Green
  Пробвах уолкъра,но Ники въпреки,че върви много добре хваната за ръчички,с него не иска.Иначе като я сложих да седне пред него си игра сигурно 1 час с копчетата.
  Леле, Трейси,като прочетох за свекърва ти,направо щях да умра от яд.Как могат да ти говорят така като виждат колко неща са и на главата?Много ме е яд на такива жени!!! #2gunfire #Crazy #Cussing out
  Мариелка,ти каква кухня вземаш?За алергични деца ли?
  Дано после успея пак да се включа.До скоро!

# 620
Добро ютро...
Ивушка пак ни е спретнала 4удесна закуска:hug:
Благодаря на вси4ки за отговорите.Ще взимам такава 4аша с накрайник, да видим как ще е.Интересно ,4е снощи си испи млякото без проблеми,ама доста му се спеше и може би затова.Тая сутрин ме изненада и спа до 9,30 ч  Shocked , а попринцип ставаме към 7-7,30. Понякога се буди към 5 ,играе си нещо в леглото,изправя се, сваля вси4ко наоколо, бори се с възглавниците, ние се правим 4е спим и не му обръщаме внимание и той си заспива към 6 до към 7,-7,30.Ама днес направо ме у4уди.
Ян4ета Честит ви имен ден!!! Да сте живи и здрави и много много обичани.

# 621
  • София
Джема, Алекс също не е имал обрив ( алергичен) откакто пием Фризопеп и спряхме да се кърмим. Но лекарката и гастроентероложката твърдят, че е с такава алергия въпреки това. Единственото нещо, което се появява от време на време е слуз в изпражненията. Сега на последния преглед ни казаха, че вече е по- голям и стомахчето му е по- зряло, затова можем да започнем да го провокираме с разни малки неща. Даже за последен месец взимаме Фризопеп и от другия месец ще сменяме млякото.

За кухнята- спрях се на ОЗИ, защото прочетох най- добри отзиви за тях. А и диетичното им меню ми допадна повече.  Peace

А, имали сме именнички- Честит имен ден на Бърборанка, Амбишъс, Яна_вд и от мен. Да сте живи и здрави, много щастливи и обичани.   bouquet

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 10:38 от mariellka

# 622
Е не сме перфектни - всеки си изпуска нервите от време на време. Аз по-скоро нощно време ги изпускам когато много ми се спи, но си мърморя на висок глас. Между другото вече 5-6 дни не кърмя нощно време, само 2-3 пъти на денонощие за заспиване и това е. Анди въобще не протестира, присеща се от време на време, но аз май съм била виновна тя да се научи да суче по толкова много през нощта, освен със сукане става и с чайче, и с галене, и с гушкане, хващам й ръчичките и заспива.

Честит имен ден на всички именнички! Днес е много хубав празник! И моята кума е именничка.

За мъжете - аз ако слушах моя трябваше още от родилното да я наливам с вода, да й дам биба и адаптирано мляко, да не я кърмя изобщо и да я оставям да си се нареве. Добре, че не го слушам или по-скоро не го виждам и няма кога да си наложи родителското вето, защото на този етап аз съм активния родител, Анди си го гледа на една снимка на стената и вика : та-та та-та ама го вижда реално само събота и неделя.

Мариелка Ози май е за след годинка. Иначе аз си мислех, че Ян Бибиян е вкусна, но като влязох в едно магазинче тъкмо като раздаваха Ози така хубаво миришеше, че Ян Бибиян ми се сториха като буламачи в сравнение.

Вие казвате, че от 6м. давате чаша с накрайник - Анди тогава изобщо не пиеше течности, много малко и то предимно с пюретата размесени, пък за чаша да не говорим.

# 623
  • София
Захира, и аз прочетох в сайта им, че е след годинка, но вчера като ми се обадих по телефона ми казаха, че може и от 10 месеца. А храната им наистина е вкусна и си е като домашно приготвена  Peace Единственото нещо, което малко ме притесни на пръв поглед е,че почти във всичко има домати, а Алекс не е ял. Но се реших така да му го въведа. Надявам се да няма реакция Praynig

# 624
  • На плажа
Как можах да забравя ooooh!
Честит имен ден на всички Янчета Да сте много обичани,усмихнати и уважавани жени   bouquet  bouquet

Днес е и празника на Обзор,ама в това лошо време май няма да има тържество.
Жалко за Хари Sad Не случиха на време за почивката си.
Джема тук във форума четох за една майка,чието дете повръщаше от АМ и решили проблема,като смесвали АМ с кисело мляко,за да стане по гъсто  Peace

Как Не трябва да си храним детето
Статията е много полезна,препоръчвам да я прочетете  Peace

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 11:11 от Дaни

# 625
Благодаря за честитките, момичета!  Hug

Бихте ли споделили за кухните дали говорите за такива, които са във вашия кв. или ходите до друг кв. всеки ден само защото там кухнята е по-скусна?  Shocked Питам, защото съм чувала, че доста майки се разкарват до др. край на София, само и само да вземта кухня от еди къде си, но за себе си не мога да си представя да го правя.  ooooh!

Извинявам се, ако нещо.. ама забелязвам СветланаС, Flix, JulianaB, Recycle, Мими и доста други ни четат редовно, а никога не пишат. Защо така?  newsm78 Кажете 'дзак' момичета?  Grinning Hug

# 626
Янче ние говорим за частните кухни - поне при нас има на всеки ъгъл детско магазинче, което предлага най-популярните  - Ози, Ян Бибиян, Джуниър Меню и др. А иначе за държавните не знам да има такава практика да се ходи в друг квартал.

# 627
  • София
Янче, тези кухни имат и пунктове, от които можеш да си взимаш храната, а може и с доставка до вратата. Аз така си поръчах и днеска рано- рано ни я донесоха до нас  Peace

# 628
И аз съм от подвикващите майки  Laughing. По някой път Ники ме побърква, като почне да се върти на всякъде по време на ядене или като ми вади прането от пералнята, ако съм я затворила директно си я пуска, че и копчето стига вече. Отваря шкафовете и м/у другото вече имаме една счупена чиния  Laughing . Лично мен хич не ме отразява, като викна само дава на заден с проходилката и почва да се прави на разсеян, като гледа в тавана  Joy и след секунди продължава с пакостите или почва да ми се хили. Вече ще трябва да се сложа накакви заключващи устройства на шкафовете. И това е още с проходилка, като проходи не ми се мисли каква лудница ще е  Crazy
Дани, не го уча да яде сам още е мъничък. Исках само да видя какво ще направи  Peace
Кобрети, на мен лично за ръчичка ми е много по-лесно. Сагала съм му два пъти колани и да ти кажа май се изгърбвам и натоварвам повече. Като проходят може да слагаш само да го държиш да не падне, не че и без колан няма да си плътно до бебока.
Чували ли сте, че кръщенето е хубаво да се направи преди годинката? Аз мисля да го направим на 1 авгут (неделя) и на 2 рожден ден. Ще имаме доста гости и не ми е ясно кой къде ще спи, но все ще уредим нещо. Да питам, имате ли мнение за Бачковския манастир? Там сме решили да е кръщенето. Моето беше в Дряновския м-р беше мн хубаво. Много е красиво там Simple Smile
Кухните май са си по квартали. Аз имам голям късмет с мойта. В отсрещния блок е и е от най-хвалените в Тракия. Много съм доволна, вкусна е и Ники всичко си хапва.
Честит имен ден на именничките   bouquet

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 11:55 от dolls

# 629
Само исках да вметна, че нецензурния израз не е мое творение а на прабаба ми (светла и памет) и затова го написах направо от извора  Mr. Green
Янче, нашата кухня е само една и не мога да помогна.

Честит имен ден на всички! Много здраве   bouquet и късмет

Общи условия

Активация на акаунт