В СЕПТЕМВРИЙСКИЯ отбор си имаме вече ПЪРВО бебче Божидар !

• 22 437
  • 708
  •   1
Отговори
# 630
В отговор на vany666 :На мен също досега три пъти ми се случи да припадна ,а ниското кръвно си ми е от години! Обяснение получих ,че може би от нивото на хемоглобина ми !В момента пия желязо и комбинирани витамини Top Levure!Но при мен мисля че това прилошаване се получава от много силен стрес или неприятна миризма-два пъти ми се случи на посещения в родилни отделения в гр.Пловдив!Лекарите смятат ,че няма нищо притеснително било нормално за нашето състояние Weary Дано съм помогнала с нещо newsm53

# 631
talktoher, статистиката за родените със секцио бебета тук е 1/3, което си е също доста голям процент, въпреки че е по-малък от този в БГ. Но колко от нормално раждалите раждалите са родили напълно естествено - без предизвикване и други интервенции - за това вече не знам - сигурно наистина процента е малък.

Tommelise, браво за доброто представяне! Ще се справиш и с последния.

aissa80, радвам се, че твоята лекарка се объркала доста  Rolling Eyes и само ти остава преживения стрес.

akspet, права си, че трябва да се стегнеш - нямаш друг избор, заради теб и бебчето. Наистина ще те следят по-често и би трябвало, спазвайки точно указанията за хранене и останалото, да няма проблем накрая.

desunique, радвам се за хубавия преглед при вас, все така да сте! За обръщането - има още време.

vany666, наистина много трябва да внимаваш сега с тези припадъци - да ядеш редовно, да пиеш много течности, да не излизаш много по жегите.

За теста за гестационния диабет - на повечето места виждам, че пише, че се прави между 24 и 28-ма седмица. Моята лекарка миналата седмица ми каза да си го направя до края на тази. Аз свърших тази работа вчера.

# 632
vany666 и аз като теб припадах всяко лято и казваха че е от ниското кръвно. Е то след припадък като ми го мереха почти нямах такова  Mr. Green Съвет от доктор кока-кола, кафе с кофеин и шоколад, но това е по скоро за профилактика или за възстановяване. Не знам при теб как е, но при мен като ми падне кръвното ми заглъхват ушите и ми пресъхва устата. Когато усетя такива симптоми клякам или се навеждам и главата между краката за няколко минути. При мен върши работа и от няколко години не съм припадала.  Hug

# 633
Добро утро тумбалачета ! Минавам само да ви поздравя и да ви пожелая весел и прохладен ден.
desunique  права си, ще спра да се хвърляв в разни филми, че вече доста ми дойде  Hug

# 634
  • в мечтите си
Здравейте майчета!
Аз се завърнах от малък отскок на вилата,където беше супер прохладно и приятно.
Изненадата ми беше огромна като прочетох заглавието  Party
Честито На мама RYBI    bouquet,желая бързо възстановяване и много хубави моменти.
Иначе аз вчера бях на поредната консултация.Всичко си е в норма,бебка не спря да рита,но тя вече го прави постоянно.Докторката каза,че се е обърнала с главичката надолу,което ми дава надежда,че все пак ако всичко е наред ще родя нормално този път.
Честити празници на всички които са празнували в мое оцъствие!Бъдете живи и здрави.
Сега спирам за да ви изчета,много пишете и няма изчитане  Mr. Green

# 635
Добро утро!
Аз отивам на басейн Ю-ху.Много се радвам,защото снощи беше ужас.Заради моя не пускам климатика в спалнята като спим,добре,че малката се прехвърли при нас по едно време,и аз бегом към нейната стая,пуснах си климатика и заспах Crazy

П.С.Гласувах за старото заглавие на темичката!

# 636
Добро утро!

Tommelise, браво за изпитите, ще се справиш и с този!Много ти се радвам  Hug , аз ако сега трябва да чета - сигурно не бих се справила.И колко още изпита ти остават?
Добре, че на времето се отказах и си станах "прост" химик. Grinning
Akspet, всичко ще е наред, сигурна съм.Важното е, че сте го хванали навреме и при спазване на диетата няма да има проблем. Peace
Vany666, и аз съм така, с ниско кръвно съм, а и с нисък хемоглобин и особено лятото често ми прилошава.Усетя ли, че ми заглъхнат ушите, почва да ми се приспива, ама така че не мога да си държа очите отворени търся веднага място да поседна или излизам на чист въздух.Не е приятно, ама това е положението, поне не съм припадала много отдавна.Ти все пак сподели с лекарката си.
Desunique, точно това се случи, казаха ми, че много късно отивам и нищо не могат да ми изпишат в това състояние.Само едно мазило, а след раждането живи и здрави, трябвало да ми сложат инжекции Фраксипарин.И тогава пак да отида.

Лек ден на всички!

# 637
Добро утро и от мен  Hug
Аспект,още малко стискай,ще мине и това,ние сме с тебе и имаш подкрепата ни  Hug Hug Hug!
Вани666,на мен на няколко пъти ми се вие свят и може би тъмиън да тупна и се пооправям.Случва ми се предимно след баня или когато не съм хапвала   ooooh! и както Люляче е казала иска се повече прием на течности,а сега и в тия жеги...  Heart Eyes
Desunique  Hug ти как си,успокой ли се вече?
bubbast,недеи да ме блазниш с тоя плаж,че ако имах летящо килимче щтях да дойда и аз  Mr. Green ,така имам нужда от цопкане  Mr. Green !
mixilena и тя отпочинала на вилата  Hug ,добре се завърнала  Heart Eyes !
Усмихнат ден   bouquet  Mr. Green  Heart Eyes

# 638
Добро утро и от мен   bouquet
vany666 - моя приятелка припадна няколко пъти по време на бременността си. Наистина е много неприятно, дано не ти се случва вече. Бяха я посъветвали винаги в чантата си да има шоколад и да седне и да похапне ако се появят признаци, че ще припадне.
gerinceto - ама как те разбирам с това вкарване в разни филми.... Просто съм същата. Т.е. бях. Дадох си сметка, че така не само не си помагам, но си и вредя. За това гледам минимално да мисля за всяко лошо нещо и всеки път когато ми се появи някоя черна мисъл я гоня като досадна муха. От опит знам, че не е лесно, особено като си карал по тоя утъпкан път, но ако си упорита ще се справиш. На мен много ми помага да си повтарям положителни изречения. Джон Кехоу ги нарича утвърждения. Примерно повтаряй си - ВСичко ще е наред и с мен и с бебето по около 30 пъти на ден, но всеки ден. Знам, че звучи може би смешно и ако се притесняваш, че отстрани може да си смешна и да те сметнат за куку го прави като си сама. Много ми помага. Утвърждението може да всякакво, но винаги трябва да звучи в положителен смисъл, да няма отрицания. Така например ако исакш да си спокойна не повтаряй утвърждение, което звучи така "Аз не съм нервна", а такова "Аз съм спокойна". Доказано било, че думите с отрицание "не" не винаги се възприемат от ума, т.е. възприемат се, но без частицата "не". И примерно ако детето ти е палаво не бива да повтаряш "не тичай", а "ходи бавно" или "върви" и вторите имат много, много по-голям ефект. Пуууу много се отплеснах, извинявам се, но дано си ме разбрала.
akspet - хубаво е че се знае диагнозата, така ще знаеш как да действаш. Не се притеснявай, всичко ще е наред  Hug
Tommelise - поздравления и от мен, ти си нашата гордост   bouquet
Оф, аз днес не издържах и се поскарах на детето  Sad Как мразя да й викам, ама понякога ме изважда от равновесие. Всяка сутрин търпя едно и също - мрънкане, цупене и пр. Днес се разрева, че искала да облече блуза с дълъг ръкав, щото цитирам "много си я обичам тая с Понито", не че няма такива с къси ръкави  Crossing Arms Опитвах се да я убедя, че ще й е топло с нея, а тя реве ли реве. Накрая се ядосах и й казах да облича каквото си иска, а тя ревна и каза, че искала с къс ръкав, щото щяло да й е топло  Crazy После рева, че не може да сгъне една завивка на една кукла - ама адски е нетърпелива - иска всичко да стане от първия път ако не, или зарязва започнатото или пък реве. Има дни в които спокойно обеснявам, че търпението е важно, че нещата не стават от първия път и пр., а има дни - признавам си - че просто не мога да изтърпя си се разкрещявам. Абе пълна лудница. Оф, ако някой с дете се е сблъсквал с подобен проблем нека да дава съвети, аз вече незнам как да процедирам. Наоплаквах ви се  ooooh!

# 639
Flash Dance   благодаря ти за съветите  Hug наистина имам нужда, защото доста се бях изплашила. Ами как няма да се изплаша като лекарят при който ходя на ЖК ми каза : "лежи и пази плацентата" . И аз два месеца не съм излизала от в къщи. Мислих си че като стана или се разходя и може да стане нещо с бебето, бях в непрекъснато напрежение  #Crazy  Сега съм по-спокойна и смятам да си дам почивка от тези негативни емоции и да се наслаждавам до края на бременността.

# 640
Добро утро  Simple Smile

Аз не спах добре тази нощ, пак имах малко болки по никое време  Confused Добре че си разминаха, след като си пих хапчетата.

Flash Dance, моята дъщеря е колкото твоята и също е голяма претенция за дрехите. Опитвала съм се да й променя облеклото, но установих отдавна, че нейния инат е значително по-голям от моя и може да реве и да се цупи с  часове. А иначе като цяло е много разбрано дете. Затова сега тактиката ми е: оставила съм я да облича когато каквото поиска. Даже за детска градина дрехите си ги избира от вечерта и си ги слага на столчето, така сутрин няма никакво мрънкане никога  Peace Обличала се е и в невъзможни съчетания, казвам й че не си отиват, но я оставям да си ходи точно така. Най-важното ми е, че детето е спокойно и не се разправяме за нищо. Имаше един период, цяла седмица ходи на детска само с "официалните" си тоалети - тюлени полички, дантелена рокля, с крилца на гърба и т.н. Както знаете, никое дете не ходи в този вид на детска обикновено. Казах си, щом иска - да ходи, и толкова. Така че оставяй я да си облече блузата с дълъг ръкав, взимаш една с къс в теб и навън тя сама ще поиска скоро да се преоблече.  Simple Smile

# 641
  • София
Добро утро, мадами! Heart Eyes
За съжаление няма да мота да дойда на срещата в събота - снощи моят мил съпруг ми съобщи, че ще работят в събота - това не се е случвало от около 1 година, но какво да се прави.... С малкия дори не си и помислям да идвам - като скачени съдове сме и няма да ме остави на мира и за 1 минута...Извинявам се отново, най-вече на Jani4ka (мисля, че тя направи резервацията).....
Flash Dance, ние сме със същия проблем - малкият иска всичко да стане от първия път, а ако ли не - голям рев пада...Обяснявам му, че трябва да опитва докато стане и да не се отказва от раз, казвам му че е голям мъж, нали ще става батко - това най-много помага. Общо взето и аз си изпускам нервите понякога, но....

# 642
Мамчета благодаря на всички ви за съветите  Hug
Гледам винаги като излизам по улиците да съм хапнала, но явно в тези жеги се налага да се пазим повече  Tired Живот и здраве остават само 3 месеца до появата на бебчовците, а  до тогава .......ЩЕ МЪРЗЕЛУВАМЕ и дебелеем  Laughing

# 643
Добро утро мамчета Hug

много ви благодаря за подкрепата, вярвам, че всичко ще е наред,  имам време за реакция, пък и една диета не е болка за умиране Naughty

а вие, хич да не си мислите глупости и да се вкарвате във филми, ако има нещо тревожно за това са лекарите ви да ви назначат допълнителни изследвания, няма сами да си ги назначаваме я Naughty. Това, че аз изтеглих късата клечка, не означава, че всички мами с едри бебчета имат този проблем, просто така се случи при мен. Само, ще споделя с вас, че вчера бяхме 8 мами ( повечето бяха с проблеми) и се оказа, че само аз и една мама, която от преди си е с диабет имаме и гестационен, на всички други резултатите си бяха ок.  
За тези които искат допълнителна информация, ще ви кажа, че това изследване е безплатно и се прави в Майчин дом в катедрата по ендрокринология ( 4 ет.) Моята лекарка ми даде една брошура с информация за гестационния диабет и контакти на ендрокринолога ( Д-р Бояджиева). Лекарката е много мила и внимателна, обяснява всичко подробно, а цялото изследване отнема половин ден. Това е и пак казвам не се шашкайте Naughty
Истината е, че аз просто не бях подготвена да чуя такова нещо, нямам никакви симптоми в другите изследвания, но бебка е 3 седмици напред, което не е малко и това беше сигнала при мен. Но както казах имам 2 месеца да се подложим двете на диета ( имаме нужда) hahaha няма да ни изписват дебели я Joy нали сме мацки hahaha трябва да сме във форма Mr. Green

хайде стига съм писала, че стана дълго

Heart Eyes и  Hug на всички
П.П. не остана много до събота, няма търпение да се запознаем и на живо Hug

# 644
Благодаря за отгворите момичета  Hug
Danna_2010 - и ние правихме така - избираше дрехите от вечерта, ама понякога сутрин ревва, че си е променила мнението. Естествено й давах възможност да си смени тоалета. Сега напоследък повече сутрин ги решаваме тия неща. И като цяло се вслушва в съветите ми кое с кое си пасва и отива, особено ако направената комбинация е отлична и започвам да я хваля и тя се радва много. Давам й и аз да си слага крилца, носим книги и играчки в ДГ, защото позволяват. Понякога се облича като палячо и ми докривява, но се случва и да отстъпвам и си ходи така. Давам си сметка, че най-вероятно сутрин още й се спи, че не й се става, че е гладна и прочие и уж гледам да влизам в положение, ама признавам някой път не мога да я изтърпя.

Общи условия

Активация на акаунт