Трамвай 20, леви-десни, чужденци и нечужденци

• 6 599
  • 128
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Hass, честно, иде ми да ти плесна два шамара! Ей така, щото съм с различно мислене и абсолютно толерантна.

# 121
Радвам се за теб.
И какво излиза,няколко човека тук ги избива на агресия,а мен ме обвинявате в такава.
Смарти,достатъчно се изложи "отговаряйки на детски провокации",по-добре спри.
Аз никъде не отрекох Холокоста,не и от мое име,така че ми дреме на шмайзера какво ще прецени модератор.
katiABV,съжалявам за семейството ти,но аз нямам никаква вина за това.
И аз съм загубила роднини по време на комунизма,ама не го афиширам и раздухвам и не обвинявам вас,така че дори и да получа бан-се ми е едно.

# 122
Отричането на холокостта у нас НЕ Е инкриминирано. И докато отричащите го не използват обидни и расистки епитети или не призовават за насилие и пр. не виждам причини да бъдат ограничавани мненията им по какъвто и да било начин. Има свобода на словото и мисълта, което ни отличава от тоталитарните режими, а аз не искам нито на йота да се приближаваме до тях.

Що се отнася до доклада на Червения кръст ето тук се казва че твърдения като горните се дължат на факта, че се чете избирателно. В доклада се казват някои от тези неща, но за точно определени лагери, някои от които дори не са нацистки, а на съюзниците. Червеният кръст многократно е протестирал срещу използването на доклада по такъв начин.

# 123
divib,съжалявам,грешката е моя (относно доклада)!

# 124
  • Варна
Радвам се за теб.
И какво излиза,няколко човека тук ги избива на агресия,а мен ме обвинявате в такава.

Не са няколко човека. Засега съм само аз. Шамарите са за освестване, а не за наказание.

# 125
Радвам се за теб.

Не са няколко човека. Засега съм само аз. Шамарите са за освестване, а не за наказание.
Мда,добре.
Остани си с мечтите...

# 126
бях в първия нацистки концентрационен лагер онзи ден - http://en.wikipedia.org/wiki/Sachsenhausen_concentration_camp до Берлин - удивително е как човешкия мозък може да бъде промит до такива отвратителни нечовешки степени. От малките побоища се почва.
ако е било расистка проява, то от малкото се почва - англичаните вече надигат глас срещу имигрантите там, сладкото е че в Германия аналогични лозунги са се надигали преди Холокоста "работа за истинските англичани в тяхната си земя" и т.н.
"Източни пиеси" също беше на тази тематика. Историята се повтаря, дано този път избегнем крайности - и да 'мрази' някой дружбенските цигани (доколкото разбирам битите са цигани) да ходи на фитнес или да учи чужди езици та да си изразходва явно излишната енергия... това с побоищата е гнусно та гнусно.

Колко пъти съм пътувала по този маршрут с 'двайската' покрай гара Искър на връщане от училище навремето... ужас, ужас - как ли бих реагирала ако бях в трамвая. Естествено и аз можех да съм част от битката.

# 127
Някой може ли да посочи някакви дефиниции за "свобода на словото"?
Кому е нужна, ако ще се сеят подобни извратении и ще се изповядват
подобни идеи. Хасс, няма да се извинявам за думите си, но преди да се
уточни, че докладът касае еди-какви лагери, ти си си живяла с мисълта,
че евентуално Холокостът е явление силно преувеличено, нали? Това е
извратено, каквото и да си говорим.

И все пак, има една тема, относно която ми се ще да подкрепя Хасс. Това
е, че изповядването на марксизъм или комунизъм (не говоря за социалисти-
чески идеи), не се осъжда нито правово, нито в рамките на общественото
мнение по начин, сходен с осъждането на скинхедс, национализми разни
и т.н. Да, ликът на Хитлер е недопустим, ама на Ленин не е. 

# 128
  • Sofia
Не знам авторката на темата какво очаква.
Всъщност знам, но това е друга тема.
Възнамерявам да приключа това в което сте превърнали темата преди да сте си устроили физическа битка в покрайнините (или виртуална в "общ-отчетен").
Не ми се почиства. Опитите за оригиналничене и декларирана уникалност стават клишета.
Ще оставя бисерите ви, да им се радвате.
Мен лично би ме било срам от доста прочетени декларации, тълкувания и особено от нежните квалификации.

Общи условия

Активация на акаунт