Хобитата на изключенията и отношението на мъжете към тях

• 29 859
  • 421
  •   1
Отговори
# 405
Скачам и аз в темата с три котарака и куче. И трите ми котарака не бяха маркови, но пък последния беше страхотен И аз като  stealflamе не можах да го прежаля и си взехме нещо което трябваше да бъде пудел, но то стана къдрав кокер шпаньол. Иначе гледали сме и пиявици на балкона и бели червии в хладилника, но те се водеха захранка  и не ни бяха любими.
Дъщеря ми ме врънка за куче и за котка. Аз засега минавам с уговорката "Може, разбира се, когато си купим къща и има достатъчно място за кучешка къщичка." Засега, горкото се лъже, ама да видим кога ще се усети! Twisted Evil

само да не ти стане хоби да им отговаряш hahaha
Е те това вече е проблем Laughing Laughing Joy
Никакъв проблем не е, особено ако звездите са Джоли или Джей Ло  Whistling Whistling Whistling
Има да си говооооооооорим с тях  Whistling Whistling Whistling

Хмм, сещам се много по-добър начин да си прекараш времето с тези двете, вместо с приказки.  Laughing Само после да не забравиш да пуснеш тема у форомо..... Mr. Green

# 406
  • някъде ...
Уфффф, аз сега разбирам к'во му е било на баща ми с мен - постоянно да му мъкна животни ( майка ми не се връзваше - оставяше животните на нас 2-мата  Mr. Green ).

К'ъв страх бера кога ще дойде заветния момент - ония с погледа ( невинен, детски ) : "Тати, искам куче ..."

Че то време за мен не остава, камо ли за куче  Whistling
Пък ако ми връчи пекинез ( 'щото е ясно , че те ги събират от улиците, а татковците ги разхождат - аз така направих с една малтийска булонка  Mr. Green ), не ми се мисли к'ва картинка ще съм.

Ще ме спукат аверите - после иди обяснявай  Joy Joy Joy

ПП: Абе честно да ви кажа, нещо не се радвам на котко толкова ( след 12-тата ми година ).
Виж - овчарки, лайки, колита - абе к'вото сте гледали по филмчетата от онова време ..  Mr. Green

Иначе - ей го предпоследния ми 'Убавец :

# 407
Не знам защо се сетих за един много известен навремето арт-елемен. Казваше се Юри или пък Юли  newsm78 и обикаляше центъра на София с една немска овчарка. Говорили сме си и ми е казвал, че благодарение на кучето, проблем с жените няма. Девойките се нахвърляли да галят умната овчарка и ето ти го поводът за запознанство.
Та, Драгонче, пробвай - сигурна съм че един йоркширски териер с ку-ку на главата би разтопил и най-студените дамски сърца Mr. Green И ето ти го мегдана за другото хоби - хойкането  Mr. Green

# 408
  • някъде ...
Не знам защо се сетих за един много известен навремето арт-елемен. Казваше се Юри или пък Юли  newsm78 и обикаляше центъра на София с една немска овчарка. Говорили сме си и ми е казвал, че благодарение на кучето, проблем с жените няма. Девойките се нахвърляли да галят умната овчарка и ето ти го поводът за запознанство.
Та, Драгонче, пробвай - сигурна съм че един йоркширски териер с ку-ку на главата би разтопил и най-студените дамски сърца Mr. Green И ето ти го мегдана за другото хоби - хойкането  Mr. Green
Като се замисля ...  newsm78
Бе май много кучкари ще сме в квартала  Joy Joy Joy
Ц. Мерси  Mr. Green
+ че - както упоменах по-горе, засега съм го позанемарил това хоби ( хойкането де )  Hug

# 409
chevroleta, ко съм аз, няма да се вържа на йоркширския Mr. Green такива дребчовци хич не ги броя за кучета, трябва да е нещо по-голямо от 30 кг, за да му обърна внимание
драгоне, влюбена съм... в кучето ти  Mr. Green само кажи как е с дресировката, знам, че са доста своенравни Peace,т.е. не им се слуша, като не им изнася  Laughing

# 410
chevroleta, ко съм аз, няма да се вържа на йоркширския Mr. Green такива дребчовци хич не ги броя за кучета, трябва да е нещо по-голямо от 30 кг, за да му обърна внимание
драгоне, влюбена съм... в кучето ти  Mr. Green само кажи как е с дресировката, знам, че са доста своенравни Peace,т.е. не им се слуша, като не им изнася  Laughing

Тва хъскито не си е работа!! Особено за апартамент. Те искат по 10 км на ден д търчат...около блока бая обиколки ще е. За дресировка- само ако е -15 иначе ги хваща мързела и те гледат с ония ми ти очи...нежно и ти се присмиват. Гледах известно време..не е за мен. Виж пясъчния дог си друга работа. Грация и финес, лесни за дресировка, късокосмести...куче мечта .

# 411
  • някъде ...
драгоне, влюбена съм... в кучето ти  Mr. Green само кажи как е с дресировката, знам, че са доста своенравни Peace,т.е. не им се слуша, като не им изнася  Laughing
Хахахаха  Joy Joy Joy на 100% вярно - на пекинези обикновено кълват лелички над 50  Mr. Green
За по младежките мами .. размера ( и килограмите Wink ) имат значение  Joy

Пламъче ... т'ва е 'щото не си ме видяла и мен  Mr. Green Joy

Сега за пес-а ...
Ми пак няма да повярваш.
То като стопанина си.
И с неговата история - дивак ( но много интелигентен - да не се бърка с покорен ).
Накрая избяга за 15-ти път (  ooooh! - първите 14 си го намирах - веднъж в Люлин, веднъж в Младост .. а бях в Дианабад ), обаче преди да избяга ... ми остави 6 кученца в коремчето на светлата до него.
( бе около мен бебета колко искаш - то от името ми ще да е ).
Взех едно и го кръстих Джуниър.
Не стана ... - ГАНА ( на 2-рия месец ).
Ваксинирал го бях, но на 2-рия ден след ваксината , скачаше на терасата да краде чирузи и си счупи крачето.
В клиниката се е заразил .
( от тогава не искам да чуя за животно - много ревах ).

Иначе - най готините кучета - отвсякъде.
Не миришат ( за разлика от овчарки и ротвайлери ), не се цапат - 3-пластовата структура на косъма не позволява задържане на нищо в козината , не лаят ( само от вр на вр виеше ).
Безкрайно умни ( но не и покорни ).
За дресировката - подход си требе ( и в други теми, за други същества съм го писал, ама няма кой да чете  Whistling ).
Ако подходиш правилно - целия е твой  Mr. Green
( много ме слушаше ).
Задължително е да не се допуска никаква агресия, 'щот става страшно - тия са оперирани от страх по рождение .
( к'во няма 300 години и аз да тегля шейни на минус 60 по 15 часа на ден ... ).
Сетивата им за болка са силно притъпени.
Убива с едно движение, за по-малко от 2 секунди - яде ( буквално ) змии, птици ( всяк'ви ) и .. всичко което се движи ( ако не ти е под ръка де, иначе слуша ).
Един кон си отиде с едно движение на главата, и то щото го бях пуснал спокоен, че в селото няма дребни животни...
( не ме питай за разправиите после ).
Към хора и кучета му бях избил агресията от малък -  Naughty
Беше стигнал до етап, като го хванат децата да го яздят, да седи отегчен и да дебне момент да избяга.

По природа са много добрички иначе.
Никакви капризи относно храната - и зелени сливи ядеше, а веднъж набара торбата с картофите ( суровите  Shocked ) и я опоска цялата.
Веднъж изяде 2 глави лук  Shocked

Абе много е дълго, но ако някога си взема, пак такова ще е ( евентуално маламут ).
 Hug

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 18:13 от ddragon

# 412
  • София
Аз да се натреса и аз в темата. Макар да не съм баш изключение - шопинг, мода и козметика са ми страст, но сама си ги спонсорирам тези мании и затова не мисля, че мъжа ми има повод да се оплаква. Иначе освен тях имам и доста други. Животните не бих ги нарекла хоби. Имала съм всякакви - буболечки, паяци, змия, жаба, костенурки, рибки, птики, хамстери, мишки, морски свинчета, котки кучета, зайчета. Сега в момента имам само котка, индийски пръчици и мъж  Laughing
Гомяма страст и хоби допреди да се роди малкия ми беше еърсофта (за незапознатите - http://www.airsoftbulgaria.com/component/option,com_frontpage/Itemid,1/lang,bg/ Подобно е на пейнтбола, но мноооооооооооого по-добро). Смятам съвсем скоро да възобновя посещенията си на терена и да нашаря трътките на мъжкия състав  Mr. Green

# 413
stealflame,то ако е за въпрос  и мен няма да ме умили, ама съм виждала как разни женки се разкисват при вида им, та реших да споделя. Пък и като прочетох, че Драгона е застрашен от възможността да заклати каишка след малтийска булонка, не издържах. Йоркширски, йоркширски, ама териер!
Иначе свекър ми гледаше до преди две години хъски. Страхотен мъжкар. С размерите на маламут. Като излизахме, погледите на хората оставаха в него. Впечатленията ми са смесени - от една страна добричък беше много, но от друга.....бе, не знам. Куче, което не лае ми е съмнително. Много своенравен. Малко подмолен си падаше, ако ти набере за нещо, на теб ти се радва, ама си го изкарва на вещите ти
Това, което ме е впечатлило най-много е, как на сняг се променяше коренно. От дружелюбен ставаше агресивен и се хвърляше на всяко куче, което го издразни без да подбира - добермани, ротвайлери.... Да не говорим, че не можехме да го удържим на каишката - абе друг ставаше....
Още изтръпвам, като си спомня що ядове беряхме из селата - не прощаваше на пилета и всякакви твари...Свекър ми беше свикнал и предвидливо си носеше повече пари за да се разплаща на селяните за вредите. Един път едва го спаси от сопите и гегите на някакви балканджии - бяха го помислили за вълк и се бяха организирали да го трепят...
Не бих си взела хъски - много се скубеше. Когато сменяше козината, пуловер можеш да направиш от космите....Виж, един лабрадор или ретрийвър по би ми допаднал, но пък тях напоследък много ги преекспонираха по рекламите и станаха леко снобски атрибут. Също не бих отказала и на един боксер - толкова са грозни и никакви, че бих си взела един ей така от добро сърце - да има и него кой да го обича, че всички на красивите и елитни кучаци налитаме.... Heart Eyes
Ама това всичко ще стане като си купим къщата с моравката и кучешката колиба отпред. Mr. Green

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 00:01 от chevroleta

# 414
  • някъде ...
Хахахаххаа

Шев, драго ми е да се засечем  Mr. Green

Бе т'ва с малтийската беше като бях на 15 бееее  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Иначе - за маламута си е точно така ( аз пък много им се кефя  Hug ).

Като си купите къщата с колибката отпред, да не забравиш да ни поканиш на барбекю  Joy Joy Joy
Че ми е любимо хоби да хапвам 3-ка с гарнитура  Mr. Green

# 415
Драгонче, нямаш проблеми. Само да не си забравиш Корегата, щото аз заради глаукомата сигурно няма да съм я извадила до солта и пипера на масата в беседката на ливадата, че като гледам темповете, с които забогатяваме..... ooooh! Tired

# 416
  • някъде ...
Драгонче, нямаш проблеми. Само да не си забравиш Корегата, щото аз заради глаукомата сигурно няма да съм я извадила до солта и пипера на масата в беседката на ливадата, че като гледам темповете, с които забогатяваме..... ooooh! Tired
Joy Joy Joy
Хахахаха - ква корега - направо от барбекюто в устата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
( мн ми липсвате тая вечер Sad )

# 417
( мн ми липсвате тая вечер Sad )
Hug

Шевролета, много се смях за това с грозните кучета  hahaha hahaha hahaha
защото аз направих преди време подобно изказване за френските булдози "толкова са грозни, че няма шанс някой да ми го урочаса от ахкане..." Mr. Green

# 418
stealflame, знам си аз че сме сродни души, но с гооолеми сърца, в които все ще се смести и някой друг четирикрак грозньо!  Hug

# 419
  • някъде ...
stealflame, знам си аз че сме сродни души, но с гооолеми сърца, в които все ще се смести и някой друг четирикрак грозньо!  Hug

Чак пък четирикрак грозньо  Joy Joy Joy Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Бе не знам, аз ли съм по-суетен или к'во, ама си държа всичките ми работи да са красиви ( за мен ).
Т'ва Голф -а може и да е най-здравата кола, ама като ми е толко грозна, няма как да се кача да я карам.
( а моята - макар и баба много си ме радва като форма, та се търпим и разбираме с нея  Mr. Green )

Кучетата - тоже.
Абе всичко бе - и компа - ако не ми е красива кутията ( за мен самия ) му се дразня и го оставям без кутия.

А за жената съм особено чувствителен  Flutter  Mr. Green
Т'ва не я ли харесвам, ако ще и ... пак ...
( ама пък ако я харесаааам - до края братче  Whistling Whistling Whistling ).

Бе т'ва френски булгок с готина мацка направо разваля картинката  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт