"Системата минус 60" -Тема №10

• 38 015
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Браво и за днешните минусчета, утре пак! Wink
И аз днес съм доволна, кантарът показа 6-тичка - 69,8. Но както съм писала и преди този ме тегли с около 500 гр. по-леко от моя, така че не бързам да се радвам, макар че не е ясно дали пък моят не тегли по-тежко. Simple Smile Все тая, факт е, че съм някъде там. В петък съпругът ми ще дойде и ще го накарам да ми донесе моя си кантар от София и в събота сутринта ще се претегля. В понеделник, разбира се пак, много се надявам на твърда 6-тичка и от него!

З. Сандвичи с кашкавал и луканка, печени, 1/2 парче торта, кайсии
О. Елда със сирене и масло, опитах и малко манджичка от прясно зеле с домат
В. Кайсии Simple Smile

Боби, Надето, двойна мама.. къде се губят.. И Дивчо не е писала пак! Rolling Eyes

Нещо още исках да пиша, но утре ми предстои лека (надявам се) гинекологична интервенция и  ми е малко притеснено. Стискайте палци..

А сетих се - свекърва ми е на среща с д-р Емилова в момента, приятелки са. И аз мислех да ходя, но стана късно за малкия и пратих само каката. Интересно ми е дали ще й сподели за Системата, защото тук покрай мен опитва и се интересува.. Simple Smile Утре и аз може би ще я видя, че иска, ако стане въпрос ще спомена! Simple Smile

Хубава вечер! Hug

# 526
Здравейте,
да се похваля, че тази седмица до момента съм системна...ама утре малката има РД и сигурно ще имам нарушение. Да се кажа още от сега Crossing Arms
Жасмин- добра е идеята за гимнастиката. Ще е супер ако се съберете.
Кашарел- и  аз събирам идеи за менюта Simple Smile
ето моето за днес
з-мюсли с кисело мляко
о-шопска салатка - след една много дълга разходка ми дойде супеер
в- печена риба на фурна

Сиси- успех за утре Hug

Лека вечер на всички

# 527
  • ВАРНА
Ето днешното ми меню:
З. две филии пълно зърнест хляб и кьопоолу, кисело мляко с мюсли
О.скумрия на скара, салата домати и краставици
В. ябълка
И аз се опитвам да събирам идеи Thinking

А с такъв намек за вечеря ще успееш ли да изкараш до сутринта? Това не е по системата, това е диета. Така много  лесно можеш да се сринеш. Аз свалих осем килограма за два месеца, като не съм гладувала. Винаги се стараех вечерите ми да са засищащи, защото лягам късно, а гладен седи ли се... още повече заспива ли се...
Ето какво пише в руския форум по въпроса:

Почему ужин 2 яблока+кефир это плохо?
сколько раз уже писали - 2 яблока это не ужин.
Йогурт+яблоко - это тоже не ужин...Чтобы вес шел вниз нужно усиливать ужины. Урезание завтрака не приводит ни к чему хорошему, т.к. всю поступившую до обеда пищу организм перерабатывает в энергию.
А начиная с обеда начинает откладывать про запас.
суточный биоритм жирового обмена:
максимум расщепления жира – с 7-00 до 9-00;
максимум накопления жира – с 18-00 до 21-00;
"точка перехода" – с 13-00 до 14-00.
Так что ограничение по жиру и сладкому во 2 половине дня толкает организм на переработку внутреннего запаса жира.И именно во второй половине дня начинаются "похудательные" процессы.Что же вы делаете? Как раз тогда, когда организм решает, "где бы взять 100 гр жира на переваривание - с талии или с бедер?",вы ограничиваете ужины (заметьте, по системе и так практически обезжиренные) и организм думает:"ага, война, значит, голод, ну тогда я тратить тоже ничего не буду, обойдусь".И начинается замедление обмена веществ. (т.е. меньше едим - меньше вырабатываем энергию)так называемое "плато", организм учится обходиться малым.Поэтому, самое основное - убедить организм, что его досыта покормят в определенное время.Не дадите ему на ужин жира или углеводов, а дадите нормальный объем системной еды - он начнет искать все это во внутренних резервах.А именно это вам и нужно.

Защо вечерята  2 ябълки+айрян не е правилна?

2 ябълки не са вечеря.
Кисело мляко+ябълка – това също не е вечеря...За да сваляме килограми, трябва да подсилваме вечерите. Орязването на закуските не води до нищо добро, защото храната, която приемаме до обед, организма ни преработва в енергия.
А започвайки от обед, започва да трупа запаси.
дневен биоритъм на обмяната на мазнини:
максимално разграждане на мазнини  – с 7-00 до 9-00;
максимално натрупване на мазнини – с 18-00 до 21-00;
"точка на преход" – с 13-00 до 14-00.
Так че ограничаване на мазното и сладкото във втората половина на деня кара организма да преработва вътрешните си запаси мазнини. И именно през втората половина на деня започват „отслабващите” процеси. Какво правите вие? Точно когато организма се чуди „откъде да взема 100 гр.мазнини, за да набавя необходимата енергия – от талията или от бедрата...?” и тогава вие ограничавате вечерята... организма решава, че идва глад и не трябва да губи нищо. Забавя се обмяната на веществата – по-малко ядем, по-малко енергия изработваме. Това е така нареченото „плато”- организма ни се стреми да оцелява и да не губи нищо. Затова  най-важното е да убедим организма си, че ще го нахраним добре  в определеното време. Но когато не му дадем мазнини или прости въглехидрати на вечеря, а му дадем норална по обем системна храна , той започва да търси мазнини за разграждане в резервите си. А на нас това ни трябва.

# 528
Добро утро!

Заповядайте! Е пропуснахме Джулая, ама здраве да е:-)

Мляко с нес - Много полезна информация - Благодаря!   bouquet

# 529
  Добро утро системки!

Ехаааа, Стеле каква маса чуднааааа  bouquet

Мляко с нес, много полезен пост и аз съм на същото мнение Hug

закуских два тостера с топено сирене и кашкавал и малко майонеза..хапнах и 3 бисквитки фавори, сега ще си допия кафето

# 530
Урааа - тая сутрин, след ден застой, изведнъж - минус 400 грама. Та общо за първата седмица системстване - точно минус 2 килограма.   Hands Clap

Менюто ми за днес:
з: макарони със сирене; кисело мляко
о: нещо от темата с рецепти; ябълка по някое време
в: тиквички с ориз

И аз съм съгласна с това за вечерите - вярно, че трябва да е лека, ама чак пък толкова...  Stop

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 09:38 от Анонимен

# 531
Добро утро.
Адаш мерси за закуската Hug
Аз съм за бой  newsm43 - снощи бяхме на гости и съответно не бях системна, довечера пък ще ходим у кумовете да полеем ремонта на хола им и пак няма да съм системно Blush
map_n наистина ти е прекалено лека вечерята - аз ако вечерям с 1 ябълка и още в 8 часа ще вия от глад Peace
Сиси успех и стискаме палци fingerscrossed
За днес се отчитам само със закуската - мнооого сладолед Crazy
Лек и системен ден Hug
П.П.Жасмин честито - ама да ти кажа, че 1 ден застой не е застой Peace
в: тиквички с ориз; ябълка
Смесваш вариант 3-плодове с ориз и вариант 5 - зеленчуци с ориз

# 532
П.П.Жасмин честито - ама да ти кажа, че 1 ден застой не е застой Peace
в: тиквички с ориз; ябълка
Смесваш вариант 3-плодове с ориз и вариант 5 - зеленчуци с ориз

А да, вярно - още не съм се събудила (че снощи до 3 четох книга).  Peace
Ами тогава ще я ям на обяд или следобяд тази ябълка.
Сега ще се редактирам по-горе.

# 533
 Hug Hug Hug
Сиси стискам палци леката интервенция днес да мине добре Hug
Стелету страхотна маса си ни подредила Hug
Мляко с нес благодаря за този-постоянон се опитвам да повтарям, че такива оскъдни вечери не водят до слабеене и че организма трябва да се храни за да отключва процеса на слабеене. Това определено тлябва да намери място в увода защото е много важно!!! Hug
Жасмин честито ти минусче и още много до целта чак Hug
 Бебоче внимавай с тези почерпки Peace

Аз днес затвърждавам минуса от онзи ден-много съм доволна когато няколко дни остане теглото едно и също защото така се затвърждава и после пак идва ново минусче Peace

marisa_ честит рожден ден на дъщеричката ти-да е жива, здраве и щастливо детство Hug

# 534
Ето днешното ми меню:
З. две филии пълно зърнест хляб и кьопоолу, кисело мляко с мюсли
О.скумрия на скара, салата домати и краставици
В. ябълка
И аз се опитвам да събирам идеи Thinking

А с такъв намек за вечеря ще успееш ли да изкараш до сутринта? Това не е по системата, това е диета. Така много  лесно можеш да се сринеш. Аз свалих осем килограма за два месеца, като не съм гладувала. Винаги се стараех вечерите ми да са засищащи, защото лягам късно, а гладен седи ли се... още повече заспива ли се...

Първите дни ми беше трудно да изкарам до сутринта, но вече свикнах. Поради здравословни проблеми /мисля, че ти казах/ в момента не мога да ям мазни неща /свинско, масло,..../. А и да си призная, най-трудно измислям вечерите...  Wink

# 535
  • София
Привет, мацки Hug

Закусих 3 тост филиики пълнозърнест хляб и 2 ръжени сухара със сирене, шунка и домат + чаша айрян, но беше малко след 12ч. днес.. голям проблем ли е?

# 536
КУКУРИГУУУУУ, СИСТЕМНИЯ БОСТААААН!!

1-во - искам да поздравя ягода и семейство за страхотните резултати!!!  smile3501 newsm10  Браво!!! Невероятни сте!!

2-ро - Сиси - 4естито ти християнче, да ти расте здраво, усмихнато и щасливо!!! Стискам палци за днешната интервенция да мине леко и успешно!!  newsm10 newsm17 newsm51

3-то - на всички минуси - ЧЕСТИТО!!!!

marisa - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕТЕНЦЕ!!!! ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО!!!

За отчета - нанесен ми е табличката!!  hahaha Joy -1,3кг за миналата седмица, тъй като от петъка до този вторник нямах никакъв "сдвиг" = 101,3 . НОООО, днес, след в4ера6ния принудително несистемен ден - 5 часа опашка за подаване на годишен отчет, само с 0,5л. вода и 2 кафета, без ядене по4ти целия ден, има МИНУССССС - 100гр.  hahaha Joy smile3532 newsm62

Щях да умра от смях като го видях, хихихихихиих, хохохоххо, хехехехехеххе, хахахаххаха
Още ми е смешно!!!!  rotfImao rotfImbo

За софиянки и околности от цяла България - редим СИСТЕМНА СРЕЩА НА 08,07,2010/ЧЕТВЪРТЪК/, 4асът и мястото ще доуточним!!! Моля чувствайте се поканени - стари, нови, пишещи и непишещи, всички които имат желание и възможност са ДОБРЕ ДОШЛИ!!!!

ХАЙДЕ ЧАО-БАО-МЯУ!!!!
     bouquet  newsm51 smile3525

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 13:58 от divimo -66,8

# 537
map_n мисля, че Мляко с нес добре е обяснила и превела за да могат всички да си направят изводите за тези оскъдни вечери. Относно идеи за вечеря-ами почти всички си пишат дневен отчет тук. Никой не казва, че трябва да вечеряш свинско или масло(което е забранено за вечеря). Можеш да вечеряш например: ръжени сухари със сирене/извара и мляко/айрян, или салата с извара(става като шапска салата-Бебока я е написала при рецептите), може постни сърми с ориз, може да си направиш лястовичи гнезда, може обилна салата с всички позволени зеленчуци, може тиквички печени на фурна или тефлон с кисело мляко, може печени чушки с подлучено мляко, може чушки пълнени с извара(Жасмин е превела такава рецепта), може риба на скара или на фурна, може голяма порция таратор, може пилешка пържола на скара, фурна, тефлонов тиган, може постен ориз на фурна или ориз със зеле/елда в тенджера(рецепта има на Бебока в рецептите ни), както и пак на Бебока-ориз със спанак/лапад/коприва.........и има още възможности. Да продължа ли с изброяването? Не вечеряй само една ябълка-чисто приятелски съвет от мен. Аз декември когато първия път започнах системата предимно вечерях плод и мляко. Свалих в първите 10 дни 2кг. и край. Спря свалянето. Сега си имам обица на ухото за поука и не правя вече така. Храня се да се почувствам нахранена. Това съветва Мириманова и много в руския сайт. Яжте и отслабвайте!!! Peace
Интрига не е проблем яденето ти-добре е Peace
Дивиии ами кой ти гидава 100гр.Да са ти честити и в понеделник да си ги умножила поне по 10 Peace Hug

# 538
janeta, много ти благодаря за изброените вечерни менюта,благодаря и на Мляко с нес /тя ми помага много от самото начало  Hug/. Ще се вслушам в съветите Ви и ще вечерям по обилно, но имам молба, ако при публикуваните от мен дневни менюта видите нещо нередно да ми кажете. Wink

# 539
map_n за нищо-радвам се ако съм ти от полза. Относно менютата-нали и това е една от целите. Да се видят дали са системни Peace

Системкииииииии хайде на чашка кафе Hug

Общи условия

Активация на акаунт