Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога е подходящо да правите секс след цезарово сечение?
Боли ли по време на секс след цезарово сечение?
Как да разберем кога сме готови за секс след раждане чрез цезарово сечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога е подходящо да правите секс след цезарово сечение?
Обикновено се препоръчва да изчакате между 6 и 8 седмици след цезарово сечение, за да позволите на тялото ви да се възстанови и да намалите риска от инфекции. Някои жени съобщават, че започват по-рано, около 4-5 седмици след раждането, след като са сигурни, че лохиите (следродилните секрети) са спрели.
-
Боли ли по време на секс след цезарово сечение?
Мненията са разделени - някои жени не изпитват болка и описват преживяването като нормално, докато други споделят, че усещат известен дискомфорт, особено ако е минало дълго време от последния път, когато са правили секс. Като цяло, ако се следват указанията за възстановяване и жените са внимателни, повечето не съобщават за болка.
-
Как да разберем кога сме готови за секс след раждане чрез цезарово сечение?
Готовността за секс зависи от индивидуалните чувства и физическото състояние на жената. Повечето жени, които споделят своя опит, потвърждават, че добър момент за възобновяване на интимния живот е след като лохиите изчезнат и те се чувстват комфортно и уверени сами. Препоръчително е да обсъдите това и с вашия лекар.
-
Какви са преживяванията на жените, които са правили секс след цезарово сечение?
. При мен около 40-45 ден. Не ме болеше, но притесненията ми бяха от друг род. За първи път се ослушвах по време на секс да не ревне малката или да не се задави точно тогава