Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да разбера дали кърмата ми е достатъчна за бебето?
Какви са признаците на запек при бебета и какво да правя, ако бебето не ака?
Какво да правя, ако бебето не иска да ака и има колики?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да разбера дали кърмата ми е достатъчна за бебето?
-
Какви са признаците на запек при бебета и какво да правя, ако бебето не ака?
-
Какво да правя, ако бебето не иска да ака и има колики?
-
Какви храни трябва да консумира майката, за да предотврати запек при бебето?
-
Как да се справя с безпокойството, свързано с кърменето и храненето на бебето?
( няма как да не му стига, защото после продължава да тече тоест е доста). Много се страхувам дали не е права. Ям два пъти дневно насила, защото нямам никакъв апетит. Пия горе долу по два литра вода на ден и три пъти седмично по два литра сок. Бях прочела някъде, че бебетата на кърма може много хубаво да я усвояват и за това да не акат дори до седмица, но ние сме на 26 дни и сякаш се мъчи и напъва уви излиза само пръцкано, а днес е трети или четвърти ден откакто не е акал бебко. При пръцканото излиза съвсем малко ако но само около анусчето а не на памперса. Също обаче бях чела, че една мама така си мислела, че бебо усвоява кърмата а всъщност на 4тият ден се озовали в болница
(те също са били с доста газове). За клизмата специално разбрах, че сапуна много дразни и е вреден дори този бебешкият. Та чудя се дали да слушам док. или да изчакам още ден два? Какво действа със сигурност разхлабително което може да яде майката ? Док. каза да не ям мъхести и горски плодове известно време а странно по темите пишеше да се ядът праскови. Моля споделяйте своите истории за да мога да си направя някакво крайно заключение по вашите преживявания
! И моля не се сърдете, че може би съм малко недоверчива или прекалено страхлива, но това ми е първа рожба и не знам бабини съвети ли да слушам или най-нови тенденции. За всяко нещо отделно преценявам за бебко как е най-удобно и полезно. Обичам ви и ви благодаря предварително за истории и съвети.
Оглежда се и тръгва да заспива, но пак се разбужда да гледа наоколо.