® E-bay - тема 54

• 36 959
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Ето го линка http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2705910 … X:IT#ht_500wt_947

Но нали ако дам цената която аз искам ще е много по-висока и няма да искат да надава newsm78
не съм спец, нищо не съм продавала в Ибей, но като купувач виждам, че в такъв случай продавачът си слага Ризърв и ако не се достигне той, не е длъжен да го продаде нещото...  newsm78 така поне мисля, де, поправете ме, ако греша  Hug

# 256
  • Варна
Да, има такава опция, не знам колко се плаща за нея допълнително, не съм я ползвала.
Шу, по принцип всичко е ок с обявата, само един купувач е сложил цена и тя покрива първоначалната. Трябва втори човек да бидва за да се вдигне цената с една стъпка поне.
А за първоначалната ти цена...така е, ако е висока може и никой да не купи. Но нали всички търсим евтиното... това е, риск. Ако точно сега още някой е искал точно такова столче, цената ти можеше и да е различна.
Наблюдавала съм търгове, нещо не се продава и то на ниска цена един път, втори път и на третия се купува на тройна-четворна цена. Няма как да предвидиш търсенето с точност.

# 257
Благодаря ви момичета, значи искам не искам трябва да го дам Confused, то по добре да го бях подарила на някого Confused

# 258
щом толкова не искаш не го пращай ще си с негативна оценка и за следващия път ще знаеш,че може да се получи така  Flutter

# 259
Могат ли няколко ибей акаунта да ползват един и същи пейпал акаунт?
да. и обратното пак да.Simple Smile

Да си жива и здрава.   bouquet

# 260
  • Sofia
Момичета, за 4 години активно пазаруване в ибей, и на мен за пръв път ми се случи продавач да ме мотае (англичанка, естествено!  #Cussing out) и да не ми праща стоката вече 20-ти ден. Спечелих една страхотна рокличка, много си я харесвам, но продавачката всяка седмица ми пише, че я няма в наличност и че ще я изпрати следващата седмица. Последно остана за този вторник, но още не я е пратила... Съмнителното е, че вече 2 пъти е relist-вала същата рокля, единия път се е продала за по-малко от моята цена, 2та обява е още актуална. Аз току-що й пратих мейл, съдържащ линкове към следващите търгове за моята рокля, и мноооого тънко й намекнах, че щом пуска нови търгове, явно я има в наличност! Много съм ядосана, защото тя във всеки мейл ми пише, че ако не искам да чакам, ще ми върне парите, а аз си искам роклята!  #2gunfire Не знам какво иска от мен, не съм я купила чак толкова евтино - за 18 лири! Със сигурност ще й напиша отрицателна оценка ако не ми я прати, дори и да ми върне парите! Тези англичани съвсем за мезе ни взеха!   bash

# 261
  • София
Момичета от известно време ме "гложди" един въпрос, защо англичанките ще продават в Ибей несполучливите си покупки, като могат да отидат в магазина и да си ги върнат /за разлика от нас/ за същите пари. Не е по темата, но .... ми е интересно  ...

# 262
Момичета, отворих диспут на 12.06. Отговор от продавач  няма. Колко дена изчаквате преди  да направите claim?

# 263
Момичета от известно време ме "гложди" един въпрос, защо англичанките ще продават в Ибей несполучливите си покупки, като могат да отидат в магазина и да си ги върнат /за разлика от нас/ за същите пари. Не е по темата, но .... ми е интересно  ...

По принцип не се бях замисляла, но си абсолютно права. )
В такъв случай....ми хрумват на ум няколко варианта, от които не съм съвсем очарована....)
Тези дрехи да се купуват от "магазини за преоценени стоки" за жълти стотинки, с надеждата да се изкарат повече пари при продажба в ибей.
Да се купуват от магазини "втора употреба", като се гледа да са с етикети....отново за да се продават после в ибей.

# 264
  • In The Middle Of Nowhere
Аз съм забелязала, че при някои се описват като нови с етикет, защото са купувани някога си с идеята да се носят, но понеже не им е дошъл реда по някакви причини и след, което са се въргаляли в гардероба. Затова решават да ги продадат  Rolling Eyes

# 265
Освен това, съм виждала как англичанките пазаруват по намаления. Грабят като не виждали и тъпчат едни огромни кошници на колела, високи по метър, само и само да не се минат.
И дори да ги купуват по-евтино, за да ги продават по-скъпо после в Ибей - аз лично съм ок, щом цената ме устройва, хич и не ме интересува за колко го е купила.

# 266
  • Варна
Има и неща купени от ибей които се препродават. Подаръци. Дрехи купени наистина за без пари на големи разпродажби. И още...няма ли все пак срок до който могат да се върнат покупките в магазина?
п.п. питах една дама живееща в Англия по скайпа. Всеки магазин си има срок в който може да се върне стоката. Трябва да се пази касовия бон. И да имаш време да се замъкнеш пак в магазина. Laughing

# 267
  • Велико Търново
Здравейте, извинявам се предварително за въпроса ми, но нямам време да чета старите теми.

Та казуса ми е - спечелих търг в ebay, след което продавача ми праща стоката, съответно получавам я и какво да видя не отговаря на описанието. Пиша за продавача и човека ми казва, че ще ми върне парите, т.е. ще направи full refund. Понеже до сега не съм се сблъсквала с подобно нещо, въпроса ми е как трябва аз да процедирам в случая - да му върна стоката - ок, но за чия сметка ще е доставката и кога ще си получа обратно парите, при положение, че refund-a e от вчера. Благодаря ви предварително!

# 268
Здравейте, извинявам се предварително за въпроса ми, но нямам време да чета старите теми.

Та казуса ми е - спечелих търг в ebay, след което продавача ми праща стоката, съответно получавам я и какво да видя не отговаря на описанието. Пиша за продавача и човека ми казва, че ще ми върне парите, т.е. ще направи full refund. Понеже до сега не съм се сблъсквала с подобно нещо, въпроса ми е как трябва аз да процедирам в случая - да му върна стоката - ок, но за чия сметка ще е доставката и кога ще си получа обратно парите, при положение, че refund-a e от вчера. Благодаря ви предварително!
Той върнал ли ти е вече парите. Ако да- тогава нищо не трябва да правиш. Ако не- трябва да се разберете като му върнеш стоката да ти заплати и пощенските разходи, но за целта трябва да си отвориш диспут в Пей Пал за стока неотговаряща на описанието и след като изпратиш стоката я пращаш препоръчана и най- добре с обратна разписка за да си сигурна че я е получил.
Всичко е въпрос на договорка с продавача. На мен напоследък ми връщат направо парите и не я изпращам обратно стоката  Peace

# 269
  • Велико Търново
Той върнал ли ти е вече парите. Ако да- тогава нищо не трябва да правиш. Ако не- трябва да се разберете като му върнеш стоката да ти заплати и пощенските разходи, но за целта трябва да си отвориш диспут в Пей Пал за стока неотговаряща на описанието и след като изпратиш стоката я пращаш препоръчана и най- добре с обратна разписка за да си сигурна че я е получил.
Всичко е въпрос на договорка с продавача. На мен напоследък ми връщат направо парите и не я изпращам обратно стоката  Peace

Благодаря ти за бързия отговор. Получих e-mail от PayPal, че имам refund, но все още не съм получила парите по сметката. Писах на продавача да се разберем нещо, но до сега нямам отговор.

Общи условия

Активация на акаунт