Храната от гората

  • 49 845
  • 185
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ВАЛЯ за бронхити ,за кашлица е страхотен. Peace

# 181
  • Мнения: 0
Здравейте, сега също се берат листа от дива ягода ,подбел а от дивата малина си режат и клонки сушат се на сянка, много полезен чай за кашлица, но и много ароматен.

# 182
  • София
  • Мнения: 816
http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=5&ved=0C … H2MVA&cad=rja
Вижте какво намерих.Имаме много хмел на село и се чудя дали може да се направи сиропче newsm78

# 183
  • Мнения: 1
Искам да отворя тази тема, защото съм голям фен на всичко, което расте и се яде но не от магазина. Падам си и по домашно посадени и отгледани неща, но най-обичам горските плодове и билки, защото са най-чисти.
За сега се сещам за:
1. бъза, който сега цъфти и от него си направихме супер сокче,
2. къпините, от които всяка есен правим сладко,
3. дренките от които правим сок и компот
4. Мащерката, липата и лайката за чайче
Ако някой знае още полезни неща, които можем да намерим в природата, моля да се включи Simple Smile))

# 184
  • Пловдив
  • Мнения: 1 021
Аз от скоро се запалих по храната от гората.Миналата седмица открих сезона със сладко/мед/ от глухарчета.Стана страхотно-ароматно и вкусно,а четох че е много полезно.Станаха само четири бурканчета,но беше за опит-догодина повече.На ред е белия бъз-също за първи път ще правя,а много ми харесва.Почнал е да цъфти,смятам в събота да правя.Споделяйте и вие в тази хубава и полезна тема!

# 185
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 278
Боров мед давам на дъщеря ми,защото е с астма.

Събираме борови връхчета-берат се в края на май. и го приготвяме ,както е обяснено назад в темата.
Пробвала съм и вместо захар да сложа мед-обикновено акация


Събираме гъби-манатарки,пачи крак , челядинки,булка.
Ходим винаги с приятели,които са израснали в планината.
Уж вече познавам гъбите,ама не смея сама да бера и все питам.
А и не мога да се ориентирам в гората.
Замразявам във фризера манатарки или ги суша.За мен това е най-вкусната гъба.Панирани,гъбена супа,ризото,задушени...
Пачи крак-стерилизирам в буркани.Обичаме ги задушени в масло.
Челядинки-суша ги.Много са ароматни.
Булка-трудно се намират,изяждаме ги веднага задушени с масло .

Опитвала съм млечница,но не ми харесва,защото леко нагарча.

Събираме също черен бъз,жълт кантарион,мащерка,подбел,риган,мента,листа от ягоди.
Диви ягоди,малини,боровинки,капини.
Правим сладко и сок,замразявам във фризера.
.
Лапад,киселец,коприва
Орехи,лешници
Диви ябълки,круши-суша ги.
Джанки
Дренки-сок,компот
Шипки-майка ми прави мармалад,който много обичам,ама нямам нерви да го направя,че е играчка.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 15:23 от -veni-

Общи условия

Активация на акаунт