Пелени и гащички за многократна употреба 5

• 46 441
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. Реших и за да се включа в темата. От доста време ви чета и се интересувам от тези пелени.
Относно китайските пелени джоб с полар - този полар не държи ли мокро на дупето newsm78
Моля някой, който има опит с тях, ,да сподели мнение.
Ще съм благодарна   bouquet

# 661
Не, кожата остава суха, но поне моите са едни обемни ... не са за лятото. По - опитните потребители на многократни ще ти отг. по - точно

# 662
yulietka, моето дете е с китайските: дупето си остава сухо!  Peace И на мен ми беше странно, как става тоя номер, но факт!  Grinning Тези, които ползвам не ми се струват много обемни. Е, по-дебели са със сигурност от обикновените памперси, но под дрешките изобщо не личи, че е с многократни.
може би само бодитата ги обира повече, но моЙто чаве си върви едричко.
Ще ми е интересно, как ще е през лятото, но от това което четох, мнението е, че не спарват изобщо!  Peace

# 663
цветелина,моето бебе започна да ака на ден по веднъж,че дори и пропуска ден често,след като започнах да го захранвам.

аз оправих с белина подложките на  пелените ми,но протичанията не съм оправила и се върнахме към памперсите нощем и на разходка.съжалявам,но ми писна да се прибирам по спешност,а ми писна и д анося вечно една торба с багаж.това е положението! за сметка на това пък акаме на гърне и ие и съм силно мотивирана д амахнем пелените възможно по–скоро. големия ми син беше на памперси изцяло и ги махнахме на 2 години.тогава хич не ми пукаше до кога ще ходи с пелени.

# 664
Здравейте. Много благодаря за отговорите.
Имам още един въпрос - от каква възраст използвате пелените? Подходящи ли са за бебета на 1-2 месеца? Embarassed

# 665
  • 42.016399,23.101179
Честит празник!
J_M_M добре заварила! Радвам се че те срещам и в тази темичка. Растат си децата, все едно вчера беше когато пишехме в онази темичка. Hug
yulietka аз китайските пелени ги почнах малко по късничко, към 2 месец. В началото бях на Дисана и gDiapers. Wink

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 19:14 от Marci

# 666
yulietka, аз започнах, когато се прибрахме от родилното Peace

# 667
Здравейте! Много ви благодаря за отговорите.   bouquet
Аз все още не използвам пеленките, но се надявам, че няма да имам проблеми.
Ако имам още въпроси, вече знам, че мога да разчитам на вас  Hug

# 668
  • Edinburgh-UK
и аз да се разпиша че направо ви изпуснах,и нашите пелени нещо се вмерисаха и сега ги пуснах на 90 градуса със сода и оцет дано да се убие миризмата,най-много ми миришат на motherease sandy модела.и аз незнам как ще я караме лятото най-вече докато сме в бг-то че то тука няма жеги и ще си използваме бамбино миото,санди-то и bum genius,мами дайте някои линк с подходящи пелени за летните жеги в бг,да си поръчам няколко бройки.А какво ще ми предложите за морето?спрях се на тези 2 вида,какво ви е мнението за тях?

http://softbots.co.uk/products/Imse-Vimse-Swim-Nappies.html
http://softbots.co.uk/products/Tots-Bots-SwimTots.html

и аз реших да си поръчам конопени подложки че микрофибарните на  bum genius ми пропускат,а вече нощем почнахме да пишкаме повече

# 669
  • София
  Аз не съм ползвала пелени за плаж, децата досега са били винаги голички. Не съм имала проблеми и с Елена с многократните с вмирисване, но аз комбинирах пелени с ЕБХ и реално само ги ползвах ако се изпишка да не се намокрят дрехите и веднага сменях пелената. Тоест не са стояли дълго време напишкани  и може би затова не се е появявала и неприятна миризма...

# 670
  • гр. Пловдив
swetla99 чела съм, че не бива да се използват заедно оцет и сода. Или едното или другото. Иначе има опасност да си развалиш  пелените.

# 671
Оцет не се слага само на гащичките, но оцет и сода можело заедно за подложките. Това ми е от записките по темата, не съм го прилагала лично.  Blush

# 672
Ами някак по логика - ако содата неутрализира киселото /каквото е останало от пикочната киселина/, то оцета /винена киселина/, заедно със содата, неутрализира содата. Т.е. просто не виждам логика да се слагат заедно. Може би едно пране едното, друго пране - другото.

Аз днес получих хартиените ... салфетко - подложки, задържащи твърдите частици. Ами много са къси и тесни, трябва да се слагат по две. Т.е., 160 бройки направо ги пиша за 80. С доставката пакета ми излезе 20 лв и го чаках 3 седмици  Tired

# 673
Здравейте, момичета!
Имам въпрос. Днес се ровех в e-bay и попаднах на едни китайски пелени на BabyLand, чиято цена е доста ниска. Видях, че подложките се поръчват отделно де
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290553234665

и още едни плюшенки, които пък ми се струват по-дълбоки
http://cgi.ebay.co.uk/AIO-Reusable-Washable-Cloth-Pocket-NAPPY-i … sh=item79147aed5c

Питането ми е има ли мами ползвали тези модели (или подобни)? Пропускат ли, запаряват ли дупето...въобще, ако можете да споделите мнение.   bouquet

# 674
  • Edinburgh-UK
момичета аз покритията ги пера само със сода без оцет а памучните пелени със сода и оцят,досега нямам проблем,но ще взема да слагам само сода без това рядко използвам содата ,след вчерашното пране вече я няма гадната миризма.
mademoiselle имам от този вид пелени,въобще не съм доволна и не ги ползвам

Общи условия

Активация на акаунт