Леене на коршум - дали?

• 10 237
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте, какво мислите за бабите дето леят коршум?
Синът ми е на 2г и 8 м. До преди 3-4 месеца беше едно весело дете, преди да си отвори очите още се усмихваше. Пееше си и се радваше на всичко.. Но в последно време започна да бие всеки вкъщи, иска да му оставям вратата отворена и да светвам лампа като легне да спи, не ми позволява да му пея, когато някой го доближи се вкопчва в мен. Не ме питайте как го оставям в яслата. Вдига температура до вечерта. понякога се тръшка и реве до истерия стига.
Свекито ме кара да го заведа тук при една баба - била помогнала на нея преди.
Какво да направя?

# 1
Доколкото знам куршум не се лее на малки деца. Поне не в тяхно присъствие.
Освен това, леенето на куршум има ефект единствено, ако причината за състоянието е уплах.

Това, което описваш, е нормало състояние за порастващото човече. Започва да се изгражда егото, да се отделя човека като самостоятелен. Ако искаш да му помогнеш, по-скоро прочети малко за различните етапи на развитието. По-късно, ако намеря време, ще пусна линкове.
Много търпение и много любов е ключът.

# 2
Много добре разбирам за какво точно говориш. Но дори и лелките в чслата ми обърнаха внимание на поведението му.
Още повече, че през април му правихме операция и стреса дори и за мен беше огромен.
За мен е второ момче и съм напилно наясно с етапите на поведение. състоянието му не може да се опише с точни думи.

# 3
Никой освен теб не знае какво е преживяло детенцето.
Може да има нужда от всякаква помощ, леенето на куршум се е практикувало единствено при уплах...

Нещо причината липсва като описание обаче.. Confused

# 4
Любов, търпение и грижи са по-добър вариянт от тези дивитии, според мен  Laughing Laughing

# 5
Здравейте, какво мислите за бабите дето леят коршум?
Синът ми е на 2г и 8 м. До преди 3-4 месеца беше едно весело дете, преди да си отвори очите още се усмихваше. Пееше си и се радваше на всичко.. Но в последно време започна да бие всеки вкъщи, иска да му оставям вратата отворена и да светвам лампа като легне да спи, не ми позволява да му пея, когато някой го доближи се вкопчва в мен. Не ме питайте как го оставям в яслата. Вдига температура до вечерта. понякога се тръшка и реве до истерия стига.
Свекито ме кара да го заведа тук при една баба - била помогнала на нея преди.
Какво да направя?

много хора казват, че им е помогнало
аз бих го направила на твое място
иначе-заведи детето на КЛАСИЧЕСКИ хомеопат, много помага за такива състояния Peace

# 6
  • варна
 Когато големият ми син беше на около 3-4 години се промени по същия начин, не можеше да заспи и беше много ревлив и сърдит още от сутринта. И аз го заведох да му леят куршум ,понеже вече не знаех какво да го правя ,бяха ми се изчерпали идеите и силите. Излишно е да казвам че съм си го обичала гушкала  т.н. и преди да се промени поведението му.
 Ами, помогна му леенето на куршума, успокои се детето и почна да си ляга както преди спокоен.
 При леенето на куршум, бабата накрая казва каква е причината за уплахата - на нас ни каза че детето е било тормозено от някаква жена - вероятно в градината, и аз имам чувството че самото излизане на яве на причината и това че майка му вече я знае и би го предпазила, направи детето по-спокойно.
  А в градината по това време се беше върнала от майчинство една нервна госпожа, която се оказа че изобщо не харесва  сина ми- той беше доста любопитен и все се вреше в госпожите да ги разпитва.
 Така че дори да не леете куршум, се опитай да изрази детето това което го тормози, не знам колко говори на тази възраст или дали може да нарисува, ако му кажеш да ти нарисува страшното нещо, или в приказка да измисли страшното от което се страхува примерно зайчето.

# 7
От многото чудене най-накрая реших, че ако не помогне, поне няма да навреди. Лично аз не вярвам много в такива неща, но факт е че помогна. Детето ми е вече по- спокойно. Ляга си сам в стаята и усмивката му  е на лицето по всяко време. Най- важното е, че не се стряска от хората (вкл. баща си).
Общо взето не беше нищо особено. Завиха ни с кърпа (аз го държах) и бабата изливаше олово във вода над главите ни.Каза, че се е уплашил от  нещо много силно. А също и, че е урочасан. По принцип ни обясни, че може някой много да му се радва и пак да го урочаса. А такива много има. Той ми е със сини очи и руси къдрици и бял като пуканка и дори по улицата го заглеждат. Направи ни една специална вода за уплахата и една вода за уроки само за него. На втория ден вече виждам промяната.
Може би всички си втълпихме, че вс. е наред. Не мога да си го обясня.

# 8
Подкрепям търсенето на класичеки хомеопат.Simple Smile
 А, иначе от една баба, която също лее куршум и бае знам един народен начин за самопомощ. На мен ми е помагал винаги- преди детето да заспи слагам под леглото му купичка с вода, в която съм чукнала едно сурово яйце. Детето преспива и на сутринта изхвърлям в тоалетната. И двете ми деца винаги са се успокоявали. Прави си докато детето се успокои напълно. Опитайте, при желание Simple Smile

# 9
Подкрепям търсенето на класичеки хомеопат.Simple Smile
 А, иначе от една баба, която също лее куршум и бае знам един народен начин за самопомощ. На мен ми е помагал винаги- преди детето да заспи слагам под леглото му купичка с вода, в която съм чукнала едно сурово яйце. Детето преспива и на сутринта изхвърлям в тоалетната. И двете ми деца винаги са се успокоявали. Прави си докато детето се успокои напълно. Опитайте, при желание Simple Smile

Колко време го правиш това с яйцето Дани? И виждаш ли разлика в състоянието на течността на сутринта?

# 10
И аз на моето момче баба му ходи да му леят крушум и когато беше малък на 3 г.  и сега като по голям.т.е пролетта.Бил се уплашил от нещо,така казала бабичката.Но него не сме го водили,баба му занесе потнице и блузка негова.Незнам колко е помогнало,но с по внимателно отношение,гушкане и много приказки се оправи.
Децата имат някакви периоди на страх от тъмното,от това да остават сами,моят го беше страх да остава и през деня сам,когато беше на 7г,но постепенно отминаха тези периоди.
Въоръжи се с търпение и внимание и ще отмине.

# 11
Здравейте и от мен,
моето момченце е на 4 месеца и много се стряска не само като спи а и като си играем. Започва да вика и да плаче със сълзички, та чак въздух не може да си вземе. Когато спи го гледам как се мръщи и започва да пищи с всичка сила. Това си го обяснявам че сънува нещо страшно и затова, но защо като си играем и си гукаме пак така започва да плаче. Много съм притеснена и не зная какво да правя. Мисля да го заведа при една баба да каже какво ще му прави, защото съм слушала че на малки деца не се лее коршум, та поне да му бае.

# 12
За 4 месечно по-скоро е колики Simple Smile
Дай му една вечер малко нурофен,подчертавам,и го наблюдавай.
Говоря от опит.
Може просто да го боли нещо.

# 13
  • варна
 За 4месечно се консултирай с педиатъра , не го води по баби.

# 14
Може  и да са колики. Моят син също се мръщеше и изпищяваше на сън . Аз давах еспумизан Л. След голямото освобождаване спече като къпан.

Общи условия

Активация на акаунт