ЯНУАРЧЕ хвали се напето - топнах си дупето в морето

• 31 509
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Аз бях в София, Пловдив, Боровец и Дупница. За Пловдив и София нямам думи. Rolling Eyes Нелюбезността е нещо нормално дори задължително. ooooh! А да не говорим за мед. сестри, доктори,служители на РПУ... ooooh! Вкрайна сметка техните заплати от вас идват, но многооо е дълга тази тема. Дано един ден нещата се оправят. Praynig

Ванила80 голяма сладуранка е Маги. Hug
Дони нещо много омекваш ми се струва. hahaha Къде е злата свекърва?
Пепи  честито за работата . Hug
Елена дано малчо бързо свикне, та и ти да се успокоиш малко. Hug Hug Hug Hug

Името, както вече съм ви казвала , сме го взели от сина на Тотти. Името винаги си ми е харесвало, а и го има в почти всички страни.На мъж ми много му харесваше Диего,ама аз винаги го свързвах със сапунените серия. Laughing Сега да ви кажа ми харесва много и бих го сложила при второ бебе. А я да ви пита Андреа в БГ има ли го като мъжко име?

# 616
Ох, да ви се оплача, Настюхата е болничка. Хвана я някакъв вирус- температура и разстройство. Снощи вдигна 39,2 и днес се разминахме с яслата. Ами то се очакваше, че може да се случи такова нещо с новите контакти.  ooooh! Сега следобяда е по- добре, а утре , надявам се, ще бъде още по- добре.  Praynig
Патилинче, няма какво да се извиняваш, тук наистина си е джунгла, но ние като сме постоянно в нея, сме свикнали донякъде. Тъжното е, че мислим, че се оправяме, а явно не е така.
Усмихнатото ще ми дадат 5 и 6 клас ( аз иначе съм преподавала от 5 до 12).
Ели, става дума за " Благоев". То също ми е много близо, само качвам баира  Grinning
Ванилка, Маги много е пораснала  Heart Eyes
Накри, Андрея/ Андреа в БГ го използват за момичета. Знам, че в Италия си е мъжко име, както тук Андрей.

# 617
Здравейте мамчета .Отдавна не съм се вписвала в редиците ви, но много обстоятелства покрай нас наложиха това .Първо ново жилище /отделени сме вече от свеки и зълвичка , ходихме на море и така .Нямаме си още компютър във вкъщи , но постепенно и това ще стане.
Новото около Габи е ,че премахнахме памперса напълно и нощен и дневен и всякак.стана много бързо ,не казва ,което не е добре за яслата , но отива сама до гърнето и си сяда.Само се чудя дали няма да ни накарат в яслата да носим памперси, но няма да позволя да и се слага.Като излезем навън не иска да пишка и стиска много дълго време имало е случай и 4 часа.
Тръгваме и ние на ясла скоро време, за което много ми е мъчно.

Много се радвам за Сиската ,честита и рожба и много бързо да се отгледат и всичко да е безпроблемно.
Всички дечица са много сладки и много им се радвам .

# 618
Сиска, честита рожба HugДа ти е жив и здрав бебе Диман! Много да ви радва и заедно с батко си да са най-послушните деца! Браво на теб, такъв голям юнак...ще чакаме снимки и разкази!

Пепи, бързо да се оправя Настюхата! То така е като се събират много деца на едно място, но пък се създава имунитет. И браво за новата работа! Чудесна новина!

Дони, много е хубаво стихотворението, ама нещо не ми е много реалистично LaughingАйде дано ти да разчупиш стигмата бърху свекървите Heart Eyes

Нашто име, беше голям зор...Мъжът ми го избра още като бях в началото на бременността. Разхождахме се в парка и си говорехме за бебето и аз му обяснявах, че искам да е интернационално име, да е дълго, но да си има сладко съкращение, да е женствено и той...ми Анджелика много ми харесва. И оттам като се почна една полемика, какви ли не имена не измислих...и той все това си повтаря. На мен не че не ми хареса, ама исках да съм сигурна, че го искам Laughing И така, Анджито я регистрирахме близо месец след раждането, че майка й пробваше кое име най й подхожда.....но това си беше нейното име и много се радвам, че го избрахме...!

Ванилке, супер купонче сте си спретнали. Голяма е кукла Магито!

За действителността в Бг, какво да кажа.....знаем си какво е, но мноооого ми липсва! Патилина, Дани изглежда много доволен на снимките! Сладур! Супер сте си изкарали, май Wink

Айде бай сега, че отиваме на люлките Laughing

# 619
Сега се сетих да ви питам, има ли някой, минал през такъв проблем-да помага! Не ще да пие мляко-нито прясно, нито АМ, нито подсладено с мед или захар. Кисело си хапва, но ми се иска и прясно да пие, понеже я кърмя само преди лягане и едва ли е достатъчно. Бутам й го насила, да опита колко е приятно и сладко, отпива, но явно въобще не й харесва, понеже бие шишето  и го хвърля ooooh!

# 620
Радостчо да се включат Сиси и Еспа и те да кажат, но щом хапва кисело, и още кърми(колкото и да е малко) сигурно и е достатъчно, предвид, че най-вероятно хапва и сирене и кашкавал и мляко под различна форма...в хляб, сладки, разни манджи...
само не съм сигурна за количество колко е на тази възраст...до към годинка знам, че е 75%...

# 621
Радостчо, щом не ще прясно, не я насилвай! Нека яде кисело на корем. Едно време, когато е нямало АМ, кисело мляко са давали. Ивайла не обича и не яде /пие повече от 400 гр./мл мляко на ден кисело/прясно, но страшно обича кашкавал, направо умира за него!  Crazy Може да яде кашкавал на всяко ядене, не че аз позволявам, де. Важното е да има 400-500 гр. мляко на ден и май 30-50 гр сирене или кашкавал. Ти ми казваше, че й купувате бифидус. Сега открих в Лидл 4 бр. по 150 гр. за 80 цента. Много е хубаво, баш като българското. Днес купихме няма да ти казвам колко. Тя много го харесва.  Hug
Пепи, честита работа! Много ми беше любима литературата едно време!  Grinning Една година е много време, може да изникне нещо за постоянно. Супер е, че работата е наблизо! Дано Настюха е по-добре днес!  Дано да пие много течности! Hug
Ванила, много е красива Маги!
Патилинка, много сте красиви всичките! Малкият е страхотен! Нацелувай и му нащипи бузките от нас с Ивка! Hug

Много интересна тема подхванахте и ми е страшно интересно как всеки е стигнал до името за детето си. При нас нищо особено, но ще разкажа;
За сина винаги съм искала да е Христо или Мартин. Първото ми дете момче винаги съм си мислела, че ще е Христо. Случи се така, че свекър ми е Христофор и уж е кръстен на него, така че никой нямаше нищо против. Но тъй като Христо е кръстен на свекър ми, уж..., трябваше и Ивайла да е кръстена на баща ми, т. е. трябваше да е Ивана, но на мъжа ми не му хареса, защото щял винаги да се сеща за фолкпевицата, пък Ива не му харесвало също, та така, той я измисли Ивайла, пък то се случи, че има имен ден на 07. 01. като баща ми и така, всички са щастливи и доволни. Уж децата ми са кръстени на родителите ни, но не съвсем.  Laughing

# 622
Онази вечер бях сигурна, че съм публикувала един дълг пост, ама явно нещо не се е получило Rolling Eyes

Елена, дано бързо свикне Марти и ти се успокоиш.
Патилинке, страхотни снимки. Абсолютно споделям мнението ти за тукашната действитлност
Пепи, дано бързо се оправи Настя

За името - Самуел го избрахме защото искахм да си отива с фамилията му. Името означава "измолен от бог" или "бог ни чу". Бяхме направили списък с няколко имена, които харесват и на двама ни, и мъж ми каза аз да си избера от тях.

Радостчо, аз не бих се притеснявала за прясното мляко. Препоръчителното дневно количество между годинка и две е 500 мл млечни, в тях, както и Лорини е казала, се включват всички млечни - кърма, кисело мляко, сирене, кашкавал
Мисля че 40 г сирене = 200 мл прясно мляко, а 150 г кисело мляко = 200 мл прясно мляко.
Сами е пил 3-4 пъти прясно мляко изобщо, но пък пие доста айрян и хапва много сирене, освен че суче

Хубава и усмихната вечер  bouquet
П.С. Писала съм заедно с Ягодка Hug

# 623
Лорини, Ягодка, Еспа, благодаря ви за бързите отговори Hug Hug Hug

Успокоих се, че напоследък все я мислех с това мляко! Кисело яде много, плодови млекца също и кашкавал хапва. Кремчета почнах да й правя, нишестени, е не е във възторг, но изяжда по половин кремче полято с мед, така че пак влиза някакво мляко.

Ягодке и ние го посещаваме Лидл. Верно се намират хубави неща, доста напомнящи нашенските. Аз харесвам кашкавалите, както и плодовете и заленчуците!

# 624
  • София
Сиска, супер, най-накрая можеш да си гушнеш така желаното човече.Много се радвам за тб. Дано си добре и бързо да се възстановяваш.Чакаме снимки Hug
Радостчо, според мен няма какво да се тормозиш,или тревожиш за млякото.след като яде кисело,всичко е наред  bouquet
Слънчогледче,честита работа HugКак е Настюхата?бързо да се оправя Hug

# 625
Радостчо, и аз мисля че не трябва да се притесняваш. Те като го сравняват прясното мляко с това на мама, естественно че няма да им хареса  Wink Най-доброто мляко за теленцата е кравето, за аганцата- овчето... , а за децата - майчиното. И Дани не пие мляко, н о го слагам в сутришната каша, корнфлейкс, кус-кус, попара.. Иначе много обича кисело (а и на мама млекцето). От млечните- всички кашкавали и сирена(дори и тези топените 'Кири' на триъгълничетата) ги обожава.

Мили момичета, благодаря ви за милите думи за снимките ни, както и за интереса към нашето пътуване до БГ  Hug
Ние сега продължаваме да изживяваме хубавите моменти в БГ, особено като гледаме снимките и видеата... Толкова си я обичаме страната и толкова много искаме да просперира и да стане приятно място за живееене за нас и за децата ни (не само за ваканции)
Усмихнато, не е толкова страшно - тук във водите около нашия щат-Виктория, няма такива медузки. Птичките които нападат са много мънички (и красиви), само се спускат рязко към минаващи, но не знам да има пострадали, просто си пазят територията и така се опитват да те изгонят от нея. Парковете са добре поддържани, няма страшно  Wink Най-предпочитано място за  партита за рожденни дни и други поводи(дори свадби)  Naughty
Сиситу, как сте, Чакаме снимки на бебчо и мама!  Hug  bouquet
Пепи, Настюхата оздравя ли?
Ягодка , а ти Ивка да нацелуваш  Hug

А сега тихичко да ви се похваля, че вчера си купихме къща  Simple Smile Още не мога да повярвам, точно тази, която си искахме, успяхме да си я издействаме  Peace Ще почерпя като се нанесем...

# 626
Патилина да ви е честита! Дълги и щастливи години Ви желая във вашата нова къща!

# 627
  • София
И от мен честито и ще чакаме снимки Simple Smile
Днес цял ден бяхме в разход - то не бяха рождени дни, то не бяха гостита. В следствие на които имаме нова дума в речника - Тотаааа=торта. Едва я овардих от него Simple Smile Снимки има във ФБ на който му се гледат.
Моят пък мляко всякакво яде...но кашкавал да не види. И днес най-после оправда очакванията ми. Явно привикнал с гледката  - някой да пъха залци в устата на брат му - започна и той hahaha На мама отмяната Simple Smile
И нали ви бях споменала , че подкастрих косата - ей ме на Rolling Eyes

# 628
Здравейте, момичета. Днес ни изписаха и вече съм дроб  Tired Тъкмо си лягах, но викам да хвърля едно око преди да изключа компа и не се стърпях да ви драсна 2-3 реда- толкова ме развулнувахте с вашите поздравления, ще си легна ощее по- щастлива.  Heart Eyes

Ще бъда до колкото мога подробна- на бързо. Започнаха ми контракции в 2 часа през ноща през 20 мин., от 4 часа стана на 10 и зачестяваха. Към 7 часа обаче изчезнаха  newsm78 за около час може би и реших,че е фалшива тревога, но след като получих още 1-2 отидох до болницата и се оказа, че съм с 4 см. разкритие. Пуснаха ми система глюкоза+ окситоцин, биха ми някакъв лидол, който ме довърши, защото заспивах м/у конктракциите, но след 4 часа някъде родих, тоест 14:15часа. Бебето е 4кг. и 53см. (не 51см.- объркала съм се, че тъкмо излизах от упокайката и не знам кво пиша явно). Разминах се с 2-3 шева, и слава богу не се наложи епизиотомия, както с Боги. Сега се кърмим успешно закоето съм много щастлива. А през трита дни престой в отделението се изпокарах с почти всички от персонала, както спомена Лорини- ей, няма такъв прост народ  #2gunfire ама е дълго за разправяне и друг път...

Колкото до името Диман- беше мой избор, както не исках да е на свекър ми, а мъж ми настояваше, реших да го кръстя така заради него(мъжа ми). Той чу името от доктора и се е опулил, питал док дали става въпрос за нашето бебе.  Joy Последно бяхме решили да е Калоян и той така очакваше, още повече, че докато напъвах ми се обади по тел. да си потвърдим, че няма промяна в името Калоян.  Joy Е, имаше малко промяна.... Колкото до името Диман, свекър ми е Димо, а на мен попринцип много ми харесва съкращението Дими. Гледах в нета и съществува такова име самостоятелно като Дими, но баща ми каза да намеря нещо по- сериозно, че му звучало гейско.  Joy И така стана- Диман.  Heart EyesАйде оставям ви вече. При първа възможност ще пиша пак, че цирка у дома е на макс. Боги е адски емоционален и непослушен.  ooooh!

# 629
Сиси, направо се просълзих като четох. Бързо възстановяване ти желая, много сили за двамата бебоци.
КАто успееш да сложиш снимки, ще се радваме да ги видим   bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт